Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Gelen misafirler beni ve eşimi değil kaynanami arıyorlar oda direk bize geliyorlar diyor bize haber vermeye geliyor

Okudukça ben de annemin hayatını gördüm o da 11 yıl çekti ama ev babaannemin eviydi herkes tatile gelirdi kalırlardı hiçbir iş yapmadan giderlerdi her şeyi annem yapardı annem şimdi bir sürü hastalık sahibi oldu. Ben babama sorarım hala lafı geçse bir çekip çıkaramadın mı annemi yanlarından ayrı bir eve diyerek.. babaannem izin vermezmişti gitmelerine zaten maddi durum da yokmuş ama herkesin ayrı evi vardı bir bizim yoktu annem neler çekti.
Sizin yerinizde olsam gerekirse babamın evine dönerim eş kişisi ayrı bir ev açmadan da gelmem eşin bu meseleyi halletmesi lazım. Daha yeni evlisiniz aynı evde ne kaynanası

Eşimde bende suç Olduğunu biliyorum evet bunlar oluyor susmuymuyorum cevap veriyorum kaynanma geldi geleli kavga ediyoruz eşimle sadece en basit olan şeyleri yazdım buraya ama dedim gibi susmayip cevap veriyorum

Kvniz o evden gidene ya da siz ayrı eve çıkana kadar korunun, çocuk sahibi olmayı erteleyin derim.

Gelen misafirler beni ve eşimi değil kaynanami arıyorlar oda direk bize geliyorlar diyor bize haber vermeye geliyor
Siz evli değilsiniz, eşiniz yok niye anlamıyorsunuz? Kocanız annesine bakın, onun hizmetini görün, davet ettiği misafirlere ikramlık hazırlayın bulaşığı çamaşırı yıkayın diye almış getirmiş sizi. Kardeşlerinin karısının hizmetini bile görüyorsunuz. Yani ağır yazmak istemiyorum ama bu kadar saf olmayı nasıl başarıyorsunuz? Ana oğul planlamışlar belli ki, 2 ay sonra gelirsin demiş annesine. Daha ikinci ayda, balayı zamanı, karı kocanın en mahrem en birbirini keşfetme zamanlarınızda annesi ortanızda oturmuş. Üstelik kadının evi var, başka çocukları var eli ayağı tutuyor. Bu adamın sevdiğine sizi ikna eden ne? Dışarda çalışsanız maaşınız sosyal güvenceniz olur primleriniz birikir. Gözünüze perde mi indi? Çekip gitsenize ailenizin yanına. Hafta sonu planı yok, doğum günü kutlaması yok, süslenip püslenip özel gece geçirmek yok, eşle yemeğe tatile gitmek yok... Siz kendinize evliyim mi diyorsunuz? Sizin anneniz kardeşleriniz eşler vs bunları yapamaz değil mi, eşiniz niye müsade ediyor? İş bulup bu ortamdan kurtulmak bu insanları defetmek yerine çocuk yapmaya çalışıyorsunuz.

Dünyanın en yakışıklı fit adamı olsa bıkar soğur tiksinirsin böyle kocadan. Sizi bu ortamda tutan ne?

O zaman kimse gelmesin diyeceksiniz, istemiyorum diyeceksiniz. Gelince surat asacaksınız, yüzlerine bir daha beni aramadan gelmeyin diyeceksiniz. Çay demlerlerse çayı dökeceksiniz, çorbaya tuz atacaksınız. Ama bunları yapabilmek için o evin babadan kalma olmaması lazım, eşinizin size destek olması lazım. Eşiniz annesiyle yaşamaktan mutlu, kardeşleri geliyor mutlu siz sakın kalın diye kızıyor gibi yapıyor sadece. Yaşadıklarınıxın suçlusu eşiniz.

Kayvinvalidemlerle ilgili en ufak konuda esime karsi ebu cehile dönüsüyorum. Sizin bunca seye ragmen hala esinize süslenip mum yakma gayretiniz takdire şayan. Bütün sorun eşiniz, o müsade ediyor.

Ev babadan kalma değil bu evi eşim tutu
evide eşim evlenecek diye evi sıfırdan yaptı yenildi

Ev babadan kalma değil bu evi eşim tutu
evide eşim evlenecek diye evi sıfırdan yaptı yenildi

O zaman karı koca nasıl bu kadar pasif olabiliyorsunuz? Nasıl size ait olan eve gelip " annemin evi " diyebiliyorlar. KV neden bu kadar yeter demiyorsunuz? Ayy ben burada sinir oldum, sizde iyi sabır varmış.

KV kendi evini yenileyip neden sizin evde kalıyor?

Benim süslenme yemin ederim artık eşime değil kendime sadece benim kendi hayatımı yaşamak derdim
Pes etmişsiniz, yazık ya. Gencecik 25 yaşında yeni evli kadının düştüğü duruma bak. Kocanızla baş başa olmak, yemeğe tatile sinemaya, pikniğe vs gitmek beraber vakit geçirmek gereken yerde hayat küsmüş odaya kapanıyorsunuz. Cıvıl cıvıl olma zamanı aslında. Hazır çocuk da yokken anlık plan yapıp kafanıza estiği gibi yaşamanız gerekirken eltinin kaynın tabağını yıkıyorsunuz. Burada herkes sizin iyiliğiniz için yazıyoruz. Evlilik, eş olmak hayatı paylaşmak demek. Önce siz sonra aileler. Eğer annesi gitmezse veya eşiniz göndermezse bu adamı da ailesini de def edin gitsin. Ailenize belli etmeden sizi özledim diyin çıkın gidin. Sakın çocuğumuz olursa belki düzelir değişir demeyin. Annesi bu oğlu bu, böyle gelmiş böyle gidiyorlar. Sizin de günahınıza girmişler. Yeni evli bir adam nasıl ve niye karısıyla baş başa olmak istemez?

Siz evlendiginizde bir evi yok muydu nerede kaliyordu gecici olarak baska bir yerde miydi ? Bastan konusmamis miydiniz ? Böyle degisik kv var bir akrabamiz geliniyle bir oturuyordu gelini yatak odasında aynasına kocası icin bir not yazmış seni seviyorum gibi bir seymis kv gelin evde yokken odasina girip görüyor bunu ne edepsiz öyle seyler mi yazilir edepsizsin sen diye kiyameti koparmis sonra apar topar ayirdilar evi sülalede duyulunca dumur olmustum sana ne yani o aynaya kadin kocasina beni ..... yazsa bile gık diyemez hic kimse sizin mum mevzusu da ona benzemiş biraz

Hayır bana ait olan bir ev ama gelen herkes burası kaynanamın evi aile evi diyip duruyor kayınvalidem bir evde oturuyordu yanlız kaldı diye yanımıza geldi
Eşiniz ile alakalı bu durum alacak sizi başka eve çıkacak annesini de haftada 1 2 gidip ziyaret edecek tek çocukta değil üstelik kaynana ya kızıyorsunuz ama iş eşinizde bitiyor
Eşimin yegeni 15 yıldır kaynana ile yaşıyor tek oğlan ama kirayı kaynana ödüyor market i de kaynana karşılıyor ellerini ceplerine sokmuyorlar kız bir iki defa kavga çıkardı baba evine gitti geldi
Eşim kıza ve eşine siz çıkmak istemiyorsunuz kadına bahane bulmayın dedi
Bu yoldan 3 4 sene sonra kiraya aşırı zam geldi kaynana benim emekli maaşım kiraya yetmez siz odeyin demiş (şimdi 10 12 tane bilezik yaptılar 15 yılda bir araba birikmiş para) geçen kaynanaya sen kendi başının çaresine bak yada kirayı tek ödemeyi kabul et demişler

Eşinize kurulun bence anneye değil
Bir işe girin eşe destek olun 1+1 de olsa ev tütün ayrı eve çıkın eşinizde annesini yine gitsin görsün ilgilensin

Benim eşimin 12 kardeslermis 3 u vefat etmiş
Şuan da benden başka 4 gelin 3 kızı var
En küçük gelin benim
Ben evlenince anneme sen bakarsın artık yanınıza alırsınız dediler
Ne münasebet dedim
Ben aileye girince mi aklıniza geldi dedim
Hala ara ara diyorlar ama aynı tavrimda duruyorum
Ben vicdansız biri değilim kayınvalidem elden ayaktan düşerse kimse bakmazsa o zaman kedimde sağlıklı olursam bakarım
Ama kadın gayet dinç iken herşeye laf verirken diğer eltiler küfür hakaret edip evine almazken ben ne diye kendimi ortaya atayım ?
Sizler niye sahip çıkmıyor iken ben hasta halimle sizin annenize bakayım dedim kayinlarda gorumceler de ses edemediler üstelik kayınvalide benim izime kurşun atarken

Son düzenleme:
Evde süslenme özgürlüğümü eşime değil kendime
Yanlış anlamayın, en doğal hakkınız evinizde dilediğiniz gibi yaşamak. Ama sorunun kayınvalide değil eşiniz olduğunu görmediğiniz sürece özgürlüğünüz olmayacak.

Yani sizin mevzunuz mum, çiçek, böcek değil. Eşiniz bir an önce çözüm bulsun.

Eskiden birarada kalmış insanlar ve çok eziyet görmüşler annem mesela.Ama bu devirde hala böyle bir hayatı kabul edenler gördükçe şapka çıkarıyorum.Mümkün değil kaynana ile eş ailesi ile birarada kalmak.Değil bir sene bir gün bile kabul etmem.Büyüklere yaşlılara sonsuz saygım sevgim vardır.Yaşlı insanlar çocuklar ve hayvanlar kırmızı çizgimdir ama böyle yaşlılar değil.Sana ne milletin kıyafetinden çıplak gezer çarşaf giyer.Bir de el insaf yani.Oğlun yeni evli ne işin var yeni evlilerin yanında.İnsan utanır.Bir de laf çarpıyor beni sığdıramıyorsunuz diye.Eşim annesini anlatıyor.(Kayınvalidem hayatta değil.)Kaç tane gelini vardı bir gün bile birinin evinde kalmadı gidip yemeklerini yemedi.Gelinler gidermiş kayınvalidemin evine.Yer içer evlerine giderlermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…