Neden bosanmayı kabul edemiyorum

Adama herseye raziyim yeter ki gel derseniz isi yokusa surer, kendini naza ceker. Artik istedigin gibi olacagim yeter ki gel diyerek adamin koleligine razi olmussun. Bu saatten sonra gelse de her yaptigina sussan yine olmaz. Kimse degismez. Genler degismez cunku. Insan 7sinde ne ise 70inde de odur. Karakter 7 yasiba kadar oturur. Doktorlar da oyle der. Sen gittiginde adamin yapma etme gitme demesini mi bekledin? Adamdan ses cikmayinca cocugunuzu da sormayinca hic beklemedigin tepkiyle karsilastin, ister istemez hatayi kendinde aradin. Oyle degil aslinda. Adam adam olsaydi isi bu raddeye getirmezdi. Adam bitirmek icin herseyi yapmis. Senin gitmen icin. Seven insan gulu dikenleriyle sever. Dikenler ona batmaz. Sevmezse gulu gormez, hep dikenleri gorur. Adam sevseydi bunlari yapmazdi. Sen dayanamaz yine birakirsin diyerek seni kolelige susmaya razi etmeye calisiyor. Sen de yavas yavas tava gelmeye baslamissin. Yapma.

Gozlerimle gordugum sahit oldugum bir olay var ki,sizinle paylasmak istedim. Kizin ilk evliligi daha yeni resit olmus,esiyle arasinda 20 yil var. Adamin ikinci evliligi. Adam ilk evliliginin butun acisini kizdan cikarmis. Ne el tutma,ilgilenme hicbir sey. Hizmetci gibi ailecek kizi kullanmislar. 10 yil ve iki cocugun ardindan bosanmislar. Bosanmada su sekilde, yillarca adam ben bosanmak istiyorum demis kiz cirpinmis. En sonunda kadin da pes etmis. Bosandiktan sonra adamin lafi ben onu seviyordum,bosanmak istemiyordum. Velhasil o nasil sevgiyse kisa bir sure sonra 40 larinda bekar bir kadinla ucuncu evliligini yapti. Bu kadin ikisinden de farkli. Evi icin kendini hirpalamiyor. Sen sakrak. Calisiyor. En sevdigi hobisi alisveris ve gezme. Adamin agzindan su sozu duydum, o bana huzur veriyor. Cok istemelerine ragmen cocuklari olmuyor. Iki cocuk mu?Kendi baslarinin caresine bakmaya calisiyorlar. Adamin butun ailesi yeni gelinden hosnut degil ama 60indan sonra 4.dugunun masrafini da yapamazlar. Ailesi, adamin ikinci hanimina cok eziyet ettigini itiraf etmislerdi. Ama kendileri de etmisti. Anlattigim erkek bir on yas genc olsaydi 3.hanimi son hanimi olmazdi. Kadin da bunun farkinda. Ustune ev aldirdi bu arada. Diyecegim o ki, su hayatta insanlara paspas olursaniz don obur tarafina da ayagimi silecegim derler. O ayaklar sonra baska ayaklarin altinda kaliyor mu?Evet,ama bundan mutlular. Onun icin zulmeden layigini buluyor ama bazen dusundugumuz sekilde degil.

İstediği gibi olduğum zaman sevgi, ilgi gösteriyor guzel davranıyor. Bu surecte de aklıma hep o halleri geliyor bir de kendi evim, kendi zevkimle aldığım esyalar vs bunları özlüyorum. Bir de dimdik durdu, konuştuğu zaman da sen hatalısın şu şu şu sebeplerle dedi ve istediği profilin doğru olduğuna inandırdı

Evet benim babam da eşime benzeyen baskın özelliklere sahip. Sanki herkes onlar gibiymiş gibi hissediyorum bir de gelecek kaygısı yaşıyorum anneme babama bir sey olsa ne yaparım diyorum. Bir de eşim cok korumacı biriydi sanki o yokken tum kötülükler beni bulacakmıs gibi endiseye kapılıyorum

Sevmediği doğru galiba son gunlerde onu kabullenmeye basladim, sevse istese öyle ısrarıma hayır demezdi. Ya birini buldu ya da yalnızlığı daha cok sevdi. Bosanma davası ile rezil oldu onu kaldıramıyormus

Ben de adamın 3. Eşi gibiydim gezmek, hobilerimle ilgilenmek, eşimle hoş vakit geçirmek, evimi de aksatmadan sosyallesmek istiyordum. Yok hiçbirine izin vermedi, anca kendisi çıkarınca gezdirdi. Aşırı kıskançtı kıyafetten tutun görüştüğüm alışveriş yaptıgım insanlara kadar karar vermek istiyordu ben de bu kadarı fazla, bana saygı duymalısın diyordum anlaşamıyorduk, çok diklenirsem el kaldırıyordu. Ayrılık pişmanlığı yaşayınca da tamam istediğin gibi olacağım dedim inanmadı bile. Sizin örneğinizdeki adamdan farklı olarak bu da paspas olan bir insanla yürütebilecek galiba evliliğini

Cok kolay manipule ediliyorsunuz. Bu bir anne ve kadin icin kotu bir durum. Ilk basta cocugunuz bunun ceremesini ceker. Esya ise esya, alasini alirsiniz. Kendinizi siz koruyacaksiniz. Tabi once cocugunuzu. Bugun kopeklerin geldigini gorunce cocugumu bahce duvarindan iceri biraktim. Parcalayacaklarsa beni parcalasinlar diye. Bu tur duygularinizi harekete gecirmenizi tavsiye ederim. Inanin icinizde on kaplan gucu var. Cunku annesiniz. Ailenizi de esinizi de bosverin. Cocugunuz bu sacmaliklar yuzunden arada kaynamamali. Biz yetiskiniz onlar cocuk. Bizim gorevimiz olene kadar cocugumuza bakmak. Bunlari kendinize telkin edin lutfen. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Siz o adamin birinci hanimi gibi baslayip ikinci hanimina evrilmissiniz. Bahsettigim 3.hanim asla adami karsisina almadi. Aksine onun egosunu oksadi. Kadinin adama zerre kadar sevgi ve saygisi yoktu ama gostermiyordu. Genelde bu adamlar kaybetme korkusu duydugu kadinlara paspas olur. Allahin sopasi varmis.

Alıştığınız bir düzen var ve değişmek tabiiki de kolay değil. Bu her durum için böyle değil mi? Kangren olmuş bir kolu vücutta tutmaya çalışmak bu. Başta tabii ki zor olacak, iki kola alışmışsınız ama sonrasında o kolu kestiğini için hayatta kaldığınızı anlayacaksınız

Sizin kendinize olan algınızla oynadı yani.. siz kendiniz olmayı bulun. İlgi göstermesi için kocanızın istediği şekilde nasıl bir ömür rol yapacaksınız ?? Yaptığınız evliliği devam ettitirme çabasıdır eminim , ama değer mi ? Geçen ömrüne kendini paspas yapmana değer mi ?? Bir eşya gider başka eşya gelir ama giden ömrün giden hayatın gelir mi ???benim eşimde sürekli beni suçladı mesela sürekli . Birini suçlamak gerekmiyor . Ben ya da eşim daha fazla suçlu değil . Biz anlaşamıyoruz birbirimizi yıpratmaya gerek var mu ?? Hayatından çalmaya gerek var mıı?? Ekonomik özgürlüğünüz var mı ?? Acaba o yüzden de mi boşanmak zor geliyor size

Evet beni kaybetmekten korkmuyordu, birgun gideceğim diye uyarıyordum inanmıyordu bile. Eşimi tertemiz giydirir yollardım, sevdiği şeyleri yapar yedirirdim, eve geldiğinde cocuk gibi boynuna atlardım, över dururdum gözleri parlardı beğenildiğini veya takdir edildiğini duyunca. Konu kendi isteklerime gelince hemen ciddileşir kısıtlardı. O bana en cok, kücük cocuk gibi saf göründüğümde merhamet etti isteklerimi yaptı onun dışında otoriter oluyor, ben de kücük cocuk değilim ki. Sürekli rol yapamadım yani

Ekonomik özgürlük, lisans eğitimi hiçbir şeyim yok zamanında bunlardan onun için vazgeçtim. Kendisi gitti guzel bir bölüm bitirdi mesleğe başladı ben de evin kedisi olarak hayatıma devam ediyordum işte

Sevmediği doğru galiba son gunlerde onu kabullenmeye basladim, sevse istese öyle ısrarıma hayır demezdi. Ya birini buldu ya da yalnızlığı daha cok sevdi. Bosanma davası ile rezil oldu onu kaldıramıyormus
Ben birini buldugunu degil de sanki siz evliyken biri hayatinda oldugu icin sana hayati zindan ettigini dusundum. Genelde oyle oluyor cunku. Bilmiyorum belki de kimse yoktur hayatinda ama sevse idi sana kiyamayacagi kesin. Seven sevdigine kiyamaz cunku.

Bence çok dua edeceksin bu adama. Yaptığı tek doğru şey barışmaya kabul etmemek olmuş. Tamam düzenini ozluyorsun ama düzen için bu hayat yaşanmaz. O düzenin alasını kendin kurabilirsin, kimden ne eksiğin var? Bu aralar iyice popülerlesmis bir söz olsa da çok doğru bak şu söz: “Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?”

Biri olmadığına eminim cunku öyle gururlu ve kendini begenmis ki karsı cinse adım atmayı kendinden ödün vermek olarak algılıyor.telinde bir sey yoktu, isten sonra direkt eve gelirdi, haftasonları evden cikmazdı, telinde sifre, gizleme vs yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…