Neden bu hallere geldik!!!

ben zaten poşet taşıma kısmını liseye gidenler için söylemiştim
10 yaşında ki bir çocuğa benim bile taşıyamadığım ağırlıkta ki poşetleri taşıtacak vicdanda değilim
Temel insani özellikleri derken?
Mesela hangileri

ölürler yardım ederlerse
bide kesin becerebilecek misin diye dikkatli dikkatli bakmışlardır

aynen öyle
çok doğru bir yorum

elbette biliyorum daha büyük çocukları kastettiğini Pink_Women omen:))
espiriydi sadece.
temel insani özellikleri yazmama gerek var mı bilemedim.

Aynen katılıyorum yorumunuza bende hamileyim taşıyamıyorum eşimle çıkıyoruz alışverişe kimseden beklenti içinde degilim bukadar bozuk bi ortamda kimseye güvenip çocugumu o sekilde egitemem kötü niyetli insan çok fazla

Daha acısını söyleyeyim, gecen hafta cook büyük bir koli kargom gelecekti tabiki kuryeler her zamanki gibi bizi adreste bulamadı:) şubeye kendim almaya gittim. Eve dondum. Apartmanın dış kapısını ellerim dolu oldugu icin bi taraftan vücudumla tutup geçmeye çalışıyordum ki bir komsu güç bela aralık tuttuğum kapıdan beni ekarte ederek geçip kendisi icin tuttuğumu düşündü tesekkur edip gitti. Ulan elim dolu bi tutsana kapıyı da ben geçsem. 50 kilo kapıyı 30 cm aralayıp koca koliyle geçmeye calısıyorum....

Benim kızım 9 yaşında. Bir, iki kez ,okuldan dönerken elinde poşetleri olan birilerine,kapıyı tutmuş geçsinler diye.fakat hiç bir zaman teşekkür eden olmamış. Çok kızmıştı. O günden beri oda tutmuyor kapıyı. Çocuk diye önemsemeyen,nasılsa geçiyor,tutsun işte kapıyı diyen bu büyükler yüzünden oluyor boyle bence...

2senedir aynı aapartmanda oturuyoruz kimse bizimle muhatap olmuyor.
Geçen yıl aşure götürdüm falan tanıttım da kendimi ama yok herkes bi tuhaf.
Yan komşu misal tesadüfen karşılaşırız pat diye kapıyı çarpar.Kimseye de bi zararımız yok sessiz sakin tipleriz.

Kısaca büyükler böyleyken çocuklar nasıl olsun ben bi beklenti içine girmiyorum o nedenle.Malesef durum böyle.

kimse kimseye yardımcı omuyor artık herkes potansıyel tehlıkelı genel olarak mutlu degılız ve bu mutsuzlugumuz her alana yansıyor takmayın kafanıza

Bunun için mi konu açtınız. Daha poşetlere yardım etmeye, kapı açmaya gelene kadar bu ülke ne değerlerini kaybetti hanımefendi farkında mısınız? bu ülkede artık küçücük kız çocukları güvenli şekilde oyun oynayamıyorlar, ebeveynleri yanında olmayan hiçbir çocuk güvende değil. Tacize istismara hatta tecavüze uğrayıp atılıyorlar. Artık bu ülkede saygıtı bırakın ar kalmadı, sapıklık diz boyu. Sadece çocuklar değil biz yetişkinlerde güvende değiliz. Siz bir poşet için nasıl ülke olduk diyorsunuz?

Kaldı ki madem eşiniz yok yalnızsınız o kadar şey almayıverseydiniz acil olanları alsaydınız diğerlerini eşiniz gelince alsaydınız. Hepsi mi acildi yani.. sanmıyorum.. alıp alıp sonra yardım etmediler demeniz garip. Hem de zorunda değiller diye eklemişsiniz değillerse neden şikayet ediyorsunuz?

Bizim zamamızdaki gibi değil artık dünya.. Hoş bende yaşlı değilim ama yinede çok farklı..
Hani neler okuyoruz, görüyoruz amcasından dayısından bile kötülük gören insanları, aman kimseyle konuşma aman bilmediğine yanaşma diye diye yetiştiriyoruz çocukları.. Ondan canım bu durumlar hep. İnsan yardım bekliyor doğru, ama onlar da yanaşmamakta haklı.. Ben bilmiyorum çocuğum gelse filancaya yardım ettik poşetlerini taşıdık evine falan dese, aklım giderdi çıldırırdım.. Bu benim kötü bi insan olduğumu göstermez. Ama korkuyoruz işte herkesten.. Sen iyi birisin ama bunlar onu bilmiyorki canım.

aynen öyle.
ortam çok kötü.
çocuğuma herkese karşı iyi ol samimi ol diye öğüt veremem asla.
konu sahibinin yakınmasını anlıyorum ama poşete yardıma gelene kadar neler gördü bu gözler.
sokakta dayak yiyeni bile seyreden insanlar olmuşuz.
bu demek değildir ki insani özelliklerini yitirip kaba saba terbiyesiz bir birey olsun.
öyle de yetiştirmiyorum elbette sevgili Pink_Women .
öncelikli olarak kendi güvenliğini sağlayacak bilinçte olması benim için daha önemli.
sonrasında ise kendini koruyabilir bir birey olduğunda ise iyiyi kötüyü ayırt edip insanlara dost elini
uzatabilmesini isterim.dediğim gibi de ilerisi için öğütlerim böyle olacaktır.

Ben 8 9 aylik hamile halimle cikiyorum bazen mecbur kaliyorum elimde posetler zar zor yürüyorum kimsenin umrunda olmuyir canim. Otobuse dolmusa bilerek binmiyorum yer vermeyecekler diye Allahtan arabamiz var ya arabasi olmayanlar napsin hep gencker oturuyor

Poşet konusunda teklif etmemeleri normal geldi bana,zira öyle bir devirde yaşıyoruz ki,kimin ne tepki vereceğini kestirmek zor. Tersleyebilirsiniz,yardım teklifini yanlış anlayabilirsiniz diye düşünmüşlerdir,yada akıllarına dahi gelmemiştir yardım etmek.
Çocuklarında yaşları itibariyle yapmadıklarını düşündüm. Düşünemediklerini ayrıca.
Kimse çocuğunun yabancılarla sıkı fıkı olmasını istemiyor artık,dolayısıyla yardım et ,selam ver vb söylemlerde bulunmuyorlardır. Ha doğru mu tabiki keşke böyle olmasa ama birazda ortamın kötü olmasi bizi bu hale getiriyor.
Kendi çocukluğumu hatırlıyorum,sokakta oynarken komşu sepet sallardı camdan,seslenir marketten şunu alırmısın derdi,bende paşa paşa alırdım o istediğini. O teyze bana para üstüyle kendinede çikolata al derdi onu dahi almazdım,paranın üzerini vermeye çalışırdi onuda kabul etmezdim. Sonradan siparisıne eklerdi atıyorum bir ekmek bir çikolata diye,alıncada çikolata senin derdide öyle ısrar kıyamet alırdım. Asla karşılığı olacağı için değil,bana öğretilen,doğru olan o diye yapardım.Annemde bana al kızim x teyzenin istediğini derdi yani. Ama kızımı düşünüyorum muhtemelen sokakta tek başına oynayamayacak,sepet sallayıp rica eden bir komşu olmayacak kapı önündeyse,zira ben sınırlarımı çizip,mesafemi korurum diye düşünüyorum. Benim çocukluğumdaki gibi değil hiç birşey çünkü.
Öte yandan çok suratsız bir millet olduk,bu benide üzüyor. Ne bileyim bir markete gidiyoruz,orada çalışana bir kolay gelsin,iyi günler dahi demeden geçiyoruz. Buna üzülüyorum. Her sabah yürüyüşe çıktığımda o parkuru temizleyen yaşlı yaşlı adamlar var,dalları,çöpleri falan temizliyorlar,işleri bu. İnsanlar geçiyor gidiyor yanlarından kolay gelsin demeden. Ben diyorum,artık onlarda beni uzaktan görünce gülümseyip günaydın diyorlar. İlk selam verdiğimde adam çok şaşırmıştı,gözlerinde o şaşkınlık ifadesini gördüm,sevindide. Ben kendi adıma buna dikkat ederim. Selam veririm insanlara,amvde temizlikçi görsem kolay gelsin derim,marketteki görevliyede derim. Hatta kızım 4 yaşında bana dedi ki" anne yabancılarla konuşulmaz" okulda öğrendi sanırım. Bende anlattım emek veriyor bak sokağımızı temizliyor,bende bu yüzden kolay gelsin dedim,sokağımız tertemiz bak vs diye.
Bilemiyorum bana doğru olan bu kendi adıma ama kızıma daha mesafeli durulsun istiyorum. Kimse kucağına almaya çalışmasın,mıncıklamasın vs. Bizim millette çocuk mıncırma hastalığı var ,şapur şupur öpme hastalığı,o kimseye kolay gelsin,günaydın demeyen insanlar çocuk görünce canavara dönüşüyorlar buda tam bir çelişki.

Aynen yani görmemekten kastım o zaten. Bakıyorlar ama görmüyorlar. İletişim eksikliği bu sosyal olamamak empati yeteneğinin körelmesi zamanla bu düşüncesizliklere götürüyor insanı. Çok acı bir durum düşünsenize bu çocuklar geleceğin yetişkinleri gerçekten çok acı

benimde her yerde gözlerim seni arıyordu inan
yine mi beğenmedin konumu, yine mi olmadı
evet bunun için açtım
siz burada ki insanların konu açmasını neden bu kadar içerliyorsunuz
yoksa rakip bir kadın platformu mu kuracaksınız
Canım buna sıkıldı, bunu açtım.
Bıktım tecavüzden, tacizden, dayaktan, aldatılmadan
Her türlü sosyal medyada zaten bu haberleri göre göre her bir kelimesini öğrendik
Hem burada öyle bir konu açmam ne kadar doğru olurdu sizce?
Bu kadar cesaret sahibiyseniz hadi bir çocuk istismarı ile ilgili konu açında oradan konuşalım.
Evime alacaklarımı da size soracak değilim
İhtiyacım var ki aldım yani Allah Allah
Siz genç-yaşlı biri poşet taşısa evladınıza ahh boşver yardım etmeyi o kadar almasaydı diyorsunuz galiba
Çok tuhafsınız gerçekten

Konumda bir kaç küçük örnekle anlatmak istediğim tamda buydu
Ne oldu bize
Bazen bindiğim otobüs şöförüne günaydın diyorum almıyor
cevapta vermiyor
bende bir müddet sonra vermek istemiyorum
İnsanlarla samimi olup olmaması ayrı ama aynı apartmanda oturduğun insana bir kapıyı açmak ayrı birşey
Yani benim evladım yok bende istemem insanların kendilerinden geçercesine sevmesini
ama dediğim gibi benim bahsettiğim neden artık nefret eder olduk birbirimizden
ne komşu var ne arkadaş
güven yok bu durum beni üzüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…