Neden bu kaynanalar boyle

Pamuksekerim12

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2019
277
217
18
Kızlar ben 1.5 senelik evliyim ve tesettürlü bir bayanım çok aşırı bi kapalı değilim kısa tunikler ve dar şeyler giyerim yani eşim tarzını beğendiği için evlendiğin zaman da degistirmedim öyle kaldım. Ve kaynanam sürekli müdahele ediyor herkesin yanında sürekli dile getiriyor beni artık çok rahatsız ediyor eşim her konu acildigin da onlara kiziyor ben onun kocasıyım ve benden başka kimse ona karışamaz diyor. O an kimse ağzını açıp tek kelime etmiyor. Bugün iftara beraberdik yine kaynımın ve görümcelerimin yanında aynı konuyu açtı ve bende sinirle kalktım benim bir kocam var ve ben sadece onun istediği şeyleri yaparım herkes yerini ve haddini bilsin dedim. Ve bu arada bir eltim var oda tesettürlü ama benden daha açık giyiniyor ona hiç müdahele etmez hatta çok güzel olmuşsun kızım der bunu da yüzüne vurdugum zaman ben onu misafir gibi el gibi görüyorum ama seni kızım gibi gördüğüm için öyle müdahele ediyorum diyir sizce biyle bisey olabilir mi yada kaynim onlara para yardımı yaptığı için eltime müdahele etm8yor olabilir mi

Evet olabilir.
Eltinize o şekilde davranıyorsa iyi demişsiniz.

Onu bastiramadigi icin sana bulasiyo gibi geldi ayrica esinde onlara tepkisini vermis bence kafaya takicak bi sorun degil basimdan gecti bi sure sonra susar

Kv doğru söylüyor olabilir belki seni daha samimi buluyordur yada daha yumuşak yüzlü o yüzden gelin sana söylüyorum öbür gelin sende anla da yapıyor olabilir.

Kv doğru söylüyor olabilir belki seni daha samimi buluyordur yada daha yumuşak yüzlü o yüzden gelin sana söylüyorum öbür gelin sende anla da yapıyor olabilir.
Ama kocam dururken bu konuda onların böyle müdahele etmesi zoruma gidiyor eltimide her gördüğünde çok güzel olmuşsun diyor böyle çok dindarlar ortululer falan desem yalan olur açık kızları var gorumcem açık mini erenler gier ful makyaj yapıp çıkar kimse sesini çıkarmaz sadece bana söylüyorlar anlayamiyorum yani onlara karşı herhangi bir seyim de olmadı

Kaynin niye para yardimi yapiyor ki ? Durumlari mi yok
Benim eşim en küçük ve ilk biz evlendik abileri bekardı onlar bakıyordu eve şimdi bii evlendi diğeri nişanlandı biraz sıkıştılar 2 yil içinde 3 gelin getirmek kolay değil bizimde maddi durumumuz iyi Allaha bin şükür söylersen sevabı kaçar ama bizde her ay ev alışverişine gittiğimizde kendime ne alırsam onlarada alırım ama heralde ellerine direk çıkarıp para vermiyorum diye biyle yapıyorlar diye düşünüyorum

Reactions: rpt
Onu bastiramadigi icin sana bulasiyo gibi geldi ayrica esinde onlara tepkisini vermis bence kafaya takicak bi sorun degil basimdan gecti bi sure sonra susar
Ilk evlendiğin günden bu yana böyle nisanluyken de mudahlee etmeye çalışıyorlardı ailem cokk karşı çıktığı için seslerini çıkarmadılar

Mesele de bu zaten onlara karşı hiç bir hatan olmadığı için üstüne gelebiliyorlar dişlerini göstermenin zamanı gelmiste geçiyor bence

Hmm evet zorlanmışlardır haliyle.
Cevabını vermişsin zaten, bence bundan sonrakileri duymamazlıktan gel yani cevap verecek kadar ciddiye aldığını hissetmesin bile. Konuşsun dursun kv.

Olabilir.
Yada gelinim sana söyledim şişt öteki sende üzerine alın tarzı da olabilir.
He bide giyiminiz için eş kayınvalide VS. Değil bence sizin nasıl istediğiniz ve hissettiğiniz önemli siz mutluysanız kime ne?

konu nereden tutsan elinde kalacak cinsten.

eşim de eşim diye sürekli adamı öne sürmenize gerek yok.

siz kendi kararlarınızı verecek yaşta yetişkin bir kadınsınız.
‘siz’ nasıl isterseniz, kendi doğrunuz neyse ona göre giyinirsiniz.

bunu açık, kapalı, tesettürlü vs diye de tanımlamanız şart degil, zira tanımlamışsınız ama o da olmamış.

ve herkesin ilişkisi bireyseldir.
eltiniz başka , siz başka birisiniz.
dolayısı ile kayınvalidenizle olan sınırlarınız da başka. siz kendi işinize bakın, bu kıyas size kazandırmaz.
rahatsız olduğunuz bir durumda kendinizi ifade edin.

bugüne kadar eşim öyle, kocam böyle diyip adam üzerinden yürümek yerine;

bu konu tartışmaya yada yoruma açık degil.
ben bu şekilde uygun görüyorum, bu konuda kimsenin kendini sorumlu hissetmesine gerek yok diye ‘net’ olsaydınız, sorun çözülürdü.

siz eşim dedikçe, kadın birinin lafı ile hareket ettiğine göre benim lafımla da hareket eder diye düşünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…