Neden bu kaynanalar boyle

Haklisiniz yanlış cümle kurmuş olabilirim. Ondan kastım etek ve pardesü giymiyorum onun dışında kapalıyım yani dar pantolon giyerim ama her zaman üzerinde uzun tunikler olur bu şekilde kapalıyım yani

Saçım kapalı tek teli dahi görünmez kalcam ve boynum da kapalı en kısa giyindigim şeyde bu. Ben burda tesettürüm hakkında fikirlerinizi istemedim kaynanam hakkında fikirleriniz istedim

Eklentiler

• 20190520_232633.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 84
Bence ağır konusmussunuz herkes haddini bilsin diyerek . Ve " kocam var benim o nasıl isterse öyle giyiyorum imajı hoş değil bence.

Kaynananin ki bir mudahaleyse kovanını de bir müdahale ; bana göre fark yok. Ikisi de siz değilsiniz.

Kaynana hadsizlikleri de hiç çekilmiyor bir kere bir insanı uyaracaksan kenara çekersin kızım bak böyle giyinmişsin ama olmamış daha Bi dikkat etsen i olur dersin dinler yada dinlemez o gelinin kararı. Kaldı ki senin kocan susturmuş zaten ne terbiyesizliktir milletin içinde söylüyor gayet yerinde tepki vermişsiniz ayrıca dilinize sağlık herkes haddini bilmeli gerçekten. Elti konusunda emin olamadım senin kaynanan az cins parada olabilir korkudan da olabilir

Olabilir değil öyle zaten.
Kayınvalideniz yalakalık yapıyor.
Eltinize karışsın bakalım o kadın onlara bir daha yardım yaptırır mı.
Hep bunlar menfaatten.

Kayinvalideler bir gelinine sözünü geçiremiyorsa egosunu tatmin için diğer gelinlerinden çıkarır hıncını. Örnek, benim bir eltim kocasını adam yerine koymaz, gelmiş mi gitmiş mi aç mı tok mu hasta mı değil mi hiç ilgilenmez. Keza çocuklarıyla da. Hepsiyle kayinvalide ilgilenir. ( bunun sebebi de zaten kayinvalide. Eltinin hayatını aldı elinden resmen. O da madem öyle buyur sen ilgilen dedi ve gezip tozup keyfine bakıyor.) Tabi kayinvalideye zor gelmeye başladı. Kocamla çocuklarınla ilgilen falan dedi. Ama eltinin hiç umrunda değil, dinlemiyor bile. Ama biz iki gelin evimizdeyiz, kocamızla çocuklarımızla, evimizle ilgileniriz. Gel gör ki diğer eltiye yapamadıklarını bize yapmaya çalışır. Biz de mudahele ettirmeyiz, bu sefer kötü gelin ilan eder. Ama diğer elti dünyanın ennnnn iyi gelinidir. Anlatabilmisimdir umarım.

Aynen neden boylw olur ki eltime sinirlenir benden cikarir. Biz ilk evlendiğimiz de eşim çalışmıyordu özel hastane yaptiriyorduk ve borca girmiştik kaynanam sadece 2 kere bize pazardan alışveriş yaptı ve eltim ne zaman onu sınır edecek bisey söylerse gelip bana çatıyor kiymetimi bil ben olmasaydım açlıktan ölecektiniz diye ama artık bu laflarını umursamıyorum

Tavir koymakla iyi yapmışsın ama anlayana tabi. Ben de koyuyorum ama boş. Gelip hayatıma burnunu sokuyor sürekli.

Dayatsan da, eğer kvalidem isen, eşimin hatrına kalabalıkta haddini bil demem. Yalnızken konuşurum. Tarz meselesi
Eğer ki kv haddini aşıyorsa herkesin içinde hadini bildirmekte kaçınılmaz oluyor
Hayır şunu diyeyim
Varsayalimki siz çarşaf giyen birisiniz
Kv size herkesin içinde bu ne neden böyle giyiniyorsun derse
Senin ne haddine demezmisin
Ben derim

Son düzenleme:
Dayatsan da, eğer kvalidem isen, eşimin hatrına kalabalıkta haddini bil demem. Yalnızken konuşurum. Tarz meselesi
Bence haddini bilmeli bana verdiği değer kadar değer vericem artık çünkü kayinvaledim maddi varligina ve ona verdigin para kadar değer veriyor beni gerçekten sevip insan yerine koysaydı değer verseydi mesela bu kelimeyi kullanmayı bırakın onun istediği şekilde giyinirdim.

Burada 1 değil bir çok yanlış var
1.si kayınvalideniz, kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok bu tavırlar çok saçma neden sürekli dile getirip duruyor
2.si sizin söylemleriniz çünkü tesettürü eşiniz için örtüyor gibi lanse ediyorsunuz bir tek o karışır bana falan diyorsunuz, tesettür bir tek Rab'bın rızası için örtülür oda taytla tunikle olmaz bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz ama eşiniz size birşey demediği için eşinizin arkasına sığınıp o beni böyle kabul ediyor diyorsunuz
3.sü ise kayınvalidenize şöyle diyebilirdiniz : Anne ben bu konunun dile getirilmesinden çok rahatsızım, hep aynı şeyi söylüyorsunuz ama ben çok kırılıyorum aramızda tatsızlık yaşanmasını istemiyorum bu konu bir daha açılmazsa sevinirim.
öyle herkes haddini bilecek lafları falan çok ayıp eşinizin annesi sonuçta yüz yüze bakıyorsunuz ama kayınvalideniz zaten size karışarak suçlu benim gözümde ben suçsuz olarak göremedim malesef

Sen bilirsin, kendi tercihin. Yalnız şunu unutma
" istediğini söyleyen, istemediğini işitir" derler. Anlık yaptığın fevri çıkışlar, yıllardır verdiğin emeği yok eder.

Ben demem. Neden zor kabulleniyorsun? Israrla dememi istiyorsun:))) suratımı asarım, gözümü deviririm, tercihim bu derim ama haddini bil demem.

"Eltim de tesettürlü ama o benden daha açık" ne demek Allahaşkına.
Siz ikiniz de tesettürlü değilsiniz. Bunu bir kabul edelim
Başınız kapalı sadece.
Kayınvalideniz belki de bu arada kalmış "tesettüre" tepki veriyordur.
Neyse.
Her ne ise karışması, herkesin içinde sürekli laf etmesi doğru değil elbette.
Ama onu siz susturacaksınız.
Eşiniz değil.
Bir kez net bir şekilde uyarmanız yeter.
Öyle "haddinizi bilin, bana eşim karışır eşim böyle seviyor eşim şöyle" diyeceğinize,
"ben böyle giyiniyorum, bir daha da sizden kıyafetimle ilgili yorum istemiyorum yoksa aramız bozulacak" tarzı bir konuşma yapsanız daha etkili olacaktır. Fazla yüz göz olmaya gerek yok.

Tesettürlü olup dar giymek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…