- 11 Nisan 2019
- 1.343
- 3.683
- 133
Aynı anda birbirimize emoji atmışızAslında biraz alıştırmak ve ilgiyle de alakalı bence. Mesela kuzenimin çocuğu babasına daha düşkündür, bebekliğine ve anne babasının ilgisine bizzat şahit olmuştum yardım için çağırmışlardı beni. Çocuk abartmıyorum gece 5 kez ağlar, uyanır asla uyutmazdı bizimkileri ve hep babası kalkar uyuturdu. Çocuğa yemek yemeği bile babası öğretmiş brokoli yediriyordu en son gördüğümde :) Yani demek istediğim bu zor süreci, sorumlulukları baba da üstlenirse çocuk babayı da anne gibi arar.
Eveet ben de fark ettimAynı anda birbirimize emoji atmışızaynen öyle. Benimki baba diye ağlıyor
Annelik sana göre değil demeyelim de çok anaç biri değilsin bence.İşte ben babasi da optugunde aynı duyguyu yaşasınlar istiyorum. Ama annesinin kendine yapistirdigi çocuk bunu yapmıyor bence. Anneliğin tek özel kısmı gebeyken tekmelerini hissetmek olabilir. Emzirmek de pek benlik değildi işin açığı. Memelerim ortada inek gibi dolanmakdan mememin gündem olmasindan oldukça rahatsızdim. Ama aaa anne sütü çok önemli diye diye zehir edildi o süreçte.
Belki de annelik bana göre değil. Baba olmalıydim. Cinsiyet mi degistirsem
İnan ki tüm bunları ben varken de yapıyor. Çünkü ben ve çocuklarla zaman geçirmeyi seviyor. Bir ara o da toplumun gazına gelmişti. İlgilenmeyi bırakmıştı. Baktı ki ben yorgunum, mutsuzum. Adam yanımda yorgunluktan gözünün içine bakmıyorum. Saç baş dağınık. Üstüme ne bulsam giyiyorum. Hatta kıyafetleri ters bile giydiğim oldu. Evlilikte cinsellik çok önemli istediğin kadar saçını süpürge et. Yatakta aktif değilsen adam yaptıklarını gram umursamıyor. Aktiflikten kastım kadının da zevk alması bunu yansıtması. Yorgun bir anne ne kadar kendini verebilir ki. Yarının görevleri aklındayken bir de.Eveet ben de fark ettimOlması gerekende eşiniz gibi bence. Böylece sorumluluklar, sevgi, ilgi eşit bir şekilde verilir çocuğa ve sizin yükünüzde hafifler. Annelik elbette başka bir duygudur neticede 9 ay karnında taşıyorsun ama baba da rolden ibaret değil olmamalı bence de. Sizin olamadığınız durumlarda tek başına anne gibi bakıp ilgilenmeli, uyutmalı, yedirmeli, okula götürüp getirmeli, öğretmenlerle konuşmalı... yani bir annenin yaptığını oda yapmalı. Şöyle nazar boncuğu ekleyeyim size de
Aklıma kuzenimin yırtık pijamaları geldi sen cinsellik deyince asdfgİnan ki tüm bunları ben varken de yapıyor. Çünkü ben ve çocuklarla zaman geçirmeyi seviyor. Bir ara o da toplumun gazına gelmişti. İlgilenmeyi bırakmıştı. Baktı ki ben yorgunum, mutsuzum. Adam yanımda yorgunluktan gözünün içine bakmıyorum. Saç baş dağınık. Üstüme ne bulsam giyiyorum. Hatta kıyafetleri ters bile giydiğim oldu. Evlilikte cinsellik çok önemli istediğin kadar saçını süpürge et. Yatakta aktif değilsen adam yaptıklarını gram umursamıyor. Aktiflikten kastım kadının da zevk alması bunu yansıtması. Yorgun bir anne ne kadar kendini verebilir ki. Yarının görevleri aklındayken bir de.
Oradaki sıkıntı şu. Evlilik boyunca çocukla hiç bağı olmayan adam bosanirken çocuk kozuna oynuyor. Bakacagindan değil. Alıp annesine atacak.Herkes size hak vermiş ama burda da boşanmalarda çocuğu babasına veren kadınlara ne biçim annesin asla çocuğumu babaya vermezdim bir anne çocuğunu nasıl bırakır gibi eleştiriler geliyor. Bu da ilginç
Nihayet hislerime tercüman olan mesajı buldum. İmzamı attım.Annesi yapıştırmıyor. Çocuk anne karnında baba sesini dış ses olarak duyarken annesini direkt içeriden gelen ses olarak duyuyor ses telleri dolayısıyla. Emerken annesinin kokusunu duyuyor. Aylarca annesinin vücut salgısını içiyor.
Elbette doğal olarak anneyle arada başka bir bağ var.
Erkekler her konuda eşitim. Feministim de.
Ama çocuk benim. Anaerkil düzen aslında bu. Babası kim olursa olsun bu çocuk benim. Ben karnımda taşıdım. Ben doğurdum. Ben emzirdim. Benim kokumla sakinleşti. Anne kokusu diye bir şey var.
Ben babası olduğunu bildiğim için o adam baba olduğunu biliyor. Ben doğurdum kimsenin beyanına ihtiyacım yok. Erkekse kadın babası sensin dersen biliyor.
Dolayısıyla burada eşit değilim. Üstünüm. Çocuk en çok benim evet. Daha üstünüm. Kusura bakmasınlar kendi evladım derdiyle zoruyla yormasıyla üzmesiyle de en çok benim. Gururuyla, sevinciyle de en çok benim.
Benim eşim haftada iki gece evde olmuyor nöbet yüzünden. Oğlum babasını özlüyor arıyor. Geceleri babası uyutur, onu arar.Aslında biraz alıştırmak ve ilgiyle de alakalı bence. Mesela kuzenimin çocuğu babasına daha düşkündür, bebekliğine ve anne babasının ilgisine bizzat şahit olmuştum yardım için çağırmışlardı beni. Çocuk abartmıyorum gece 5 kez ağlar, uyanır asla uyutmazdı bizimkileri ve hep babası kalkar uyuturdu. Çocuğa yemek yemeği bile babası öğretmiş brokoli yediriyordu en son gördüğümde :) Yani demek istediğim bu zor süreci, sorumlulukları baba da üstlenirse çocuk babayı da anne gibi arar.
Ben olsam bunu size şımarabiliyor olarak yorumlarım,babanın yanında dirayetli durmak zorunda hissetmek olarak değil. Çok değişik bakıyorsunuz.Benim eşim haftada iki gece evde olmuyor nöbet yüzünden. Oğlum babasını özlüyor arıyor. Geceleri babası uyutur, onu arar.
Ama ikimizi de sevse ikimizin yanında rahat da olsa hissediyorsun arada başka bir bağ var. Ataerkillik değil bu. Baba ne yaparsa yapsın doğurup emzirmediği sürece kusura bakmasın benim çocuğumla yarım kadar anca bağ kurar.
Mesela okuldan alan babasıyla ağlamazdı anaokulu dönüşü. Ben aldıysan önce sinir krizi geçirirdi. Çünkü beni görünce kendini daha rahat hissedip içindeki tüm öfkeyi salıyordu. Bunu baba ne kada ilgili de olsa yapmıyor.
Ben bağırsam kızsam da eheh mehehe dalgaya vuruyor, babası azıcık bozuk konuşsa eni konu bozuluyor. Sevgimiz mutlaka aynı ama işte arada ifade edemediğim bir fark var ve ben bundan çok hoşlanıyorum
Çünkü baba gerçekten yan oyuncu.algı gayet haklı bir algı.doğruracak olan bunu bilerek doğuracak.doğa kanunlarına karşı mı geleceğiz? Ben de onlardan birtanesiyim ve haklı olduğumu düşünüyorum.annelik zaten kendinden vazgeçmek demek.çocuk bile babaya biraz uzun süre bırakıldığı zaman annem de annem diye ağlıyor.çocuk bile babaya zor durumlar için bırakıldığı düşünüyor.siz kime laf anlatıyorsunuz ?başka türlü çocuk büyümüyor.bu tarz şeyler yazacak kadar eşitlik derdindeyseniz anne olmaya müsait biri değilsiniz demektir.eee o zaman yapmayın.zor birşey değil.Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Eee çocuk bile yanında babayı istemiyor ki.baba gelse az sonra annem de annem diye ağlayacak.biraz uzun zaman geçse hadi anneme götür beni diyecek.yanlış algıysa sadece insanların yanlış algısı değil ki bu.bu algı da boşuna oluşmuyor yani.kendi kendimize doğaya kafa tutmaya çalışmanın alemi yok.anne, babasız olmadan büyüyen insanları düşünün.kaç tanesi babasını anlatıyor.adamların aklına bile gelmiyor babaymış. Annem de annem annem de annem bizi niye bırakıp gittin.gözyaşları sel oluyor.sadece babasız büyüyen biri bunun eksikliğini hiç hissetmiyor bile olabiliyor.annesiz büyüyen biri ömür boyu iflah olmuyor.hep bir duygusal buhran.ama babasız büyüyen bunu dile getirmiyecek kadar önemsemiyor bile.yemek programında nursel diye bir sunucu var.bir günden bir güne babam diye ağladığını duydunuz mu mesela ? Bence doğamızla savaşmak yerine ona göre kararlar versek daha isabetli olacağı taraftarıyım.kadının eşi eşit görev alıyor/almalk istiyor olsa bile çocuk büyütmekte
o adam işyerinden çocuğum ateşlenmiş diye izin almak istese alamaz ki - hatta ben şimdiye kadar çocuğum kreşe başlayacak, çocuğumum x sorunu var diye izin alan baba da görmedim. anca kendi işiyse belki.
tuhaf olan tüm toplum.
babanın izin alabilmesi için ciddi ciddi çocuğun ameliyatlık acillik bir durumu olması lazım
işin açıkçası bu konuda anneler/kadınlar kendi ayağına sıkıyor
özellikle de özel sektörde
çünkü hep kadınlar çocukla ilgileniyor diye bu sefer özel sektör çocuklu/hemen çocuk yapabilir durumdaki kadını işe almak istemiyor.
Malesef öyle bu kural değişmez.Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Ferhan beylik laflar edip durma, gün okur devran döner 'yanılmışım, haklıymışsınız' dersin. Başına gelmeyenin profesörü olarak konuşma benceEee çocuk bile yanında babayı istemiyor ki.baba gelse az sonra annem de annem diye ağlayacak.biraz uzun zaman geçse hadi anneme götür beni diyecek.yanlış algıysa sadece insanların yanlış algısı değil ki bu.bu algı da boşuna oluşmuyor yani.kendi kendimize doğaya kafa tutmaya çalışmanın alemi yok.anne, babasız olmadan büyüyen insanları düşünün.kaç tanesi babasını anlatıyor.adamların aklına bile gelmiyor babaymış. Annem de annem annem de annem bizi niye bırakıp gittin.gözyaşları sel oluyor.sadece babasız büyüyen biri bunun eksikliğini hiç hissetmiyor bile olabiliyor.annesiz büyüyen biri ömür boyu iflah olmuyor.hep bir duygusal buhran.ama babasız büyüyen bunu dile getirmiyecek kadar önemsemiyor bile.yemek programında nursel diye bir sunucu var.bir günden bir güne babam diye ağladığını duydunuz mu mesela ? Bence doğamızla savaşmak yerine ona göre kararlar versek daha isabetli olacağı taraftarıyım.
Tamam.Ferhan beylik laflar edip durma, gün okur devran döner 'yanılmışım, haklıymışsınız' dersin. Başına gelmeyenin profesörü olarak konuşma bence
Eee tamam bu neden oluyor o zaman? iyi bir şey mi kötü birşey mi?Ben olsam bunu size şımarabiliyor olarak yorumlarım,babanın yanında dirayetli durmak zorunda hissetmek olarak değil. Çok değişik bakıyorsunuz.
Konu sahibi size gıcık olmuştur.
Nihayet hislerime tercüman olan mesajı buldum. İmzamı attım.Onlar benim çocuklarımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?