Biz eşimle iyiyiz çok şükür. Ayrıca evlenirken yapılması gereken mecburi şeyler vardır Aileden bi destek olmadıgı için bazı şeyleri kendimiz yapmak zorundaydık borçla yapmak zorundaydık keyfimden borca girmedim ben.
Evlenirken yapılması gereken bazı şeyler vardır diyorsun ama herkes dört dörtlük çeyizlerle evlenmiyor herkes bernardodan karacadan takımlarla evlenmek zorundada değil. Gücünüzün yettiği kadarını yapıp bu kadar büyük borçlara girmeyebilirdiniz. Herkes istikbal kelebek koltuk takımlarıyla evlenmiyor iki çekyat alıp evlenen milyonlarca insan yaşıyor ülkemizde maksat iki gönülün bir olması ortak bir hayat yaşamaksa eğer bu kadar zorunluluklara takıp bu kadar borçlara girmeseydiniz çalışmak gibi bir ihtiyacınız da olmazdı. Evde oturup istediğiniz ev hanımlığını yapabilirdiniz hiç düşünmeden. Eşinizin maaşı da da rahat rahat sizi geçindirirdi. Ama Allah yine rızkımı verir geçinirim diyorsun. O zaman bırak işini geçin ne diyeyim yani
Açmış olduğunuz konular gerçekten dert olsa bunalımda olduğunuzu düşünmezdim...Herkesin derdi var ama herkes burda ufacık şey için konu açmıyor...
Arkadaşlar lütfen kendinizi yormayın. Konu sahibi arkadaş zaten yardım istemek için açmamış konuyu. Kafasıda karışık değil gayet net. Sanırım başlık hatası olmuş. Çalışmaya son rece karşı kendi kararını kendi vermiş ayrıca zaten istifasınıda etmiş uzatmaları oynuyor çalışma hayatında. Umarım Allah mahçup etmez dilediği gibi bir hayata kavuşur. Evinde çoğuyla kocasıyla ev hayatındaki yorucu işleri ile mutlu olur. Bence uzatıp anlatmaya gerek yok. Nekadar yazarsanız yazın karşınızdakinin anlayabildiği kadar anlaşılırsınız. Dünden beri herkes bir sürü yardımcı olacak yazılar yazdı yumuşak yazılan hiçbir mesaja cevap verdiğini görmedim. Sadece münakaşa edebileceği yorumlara yada birebir kendisini destekleyen yorumlara cevap veriyor. O nedenle yormayın kendinizi.
Sadece birşey söylemek istiyorum annelik ve iyi çocuk yetiştirme insanın çalışıp çalışmamasıyla ölçülecek birşey değil. İnanın çalışan anne çok daha iyi çocuk yetiştirir. Çünkü zaten kaybettiği zamanı telafi edebilmek adına çocuğuyla geçireceği zamanı maksimumda değerlendirir dikkatini ona verir. Akşam gerekirse tv izlemez onunla oynar.Hiçbirşeyi ertelemez çünkü bilirki ertelerse yapamaz. Çalışan annenin yetiştirdiği çocuk zaman yönetimi konusunda daha başarılıdır kendine daha güvenlidir daha sosyal çocuk olur. Yanlış anlaşılmasın evde oturan anneler kötü çocuk yetiştirir demiyorum tabiki her iki durumunda iyiside var kötüsüde var ama annelik öyle çalışıp çalışmama ile değerlendirilecek kadar da basit bir meziyet değildir .
Benim işim 3+5 işte çalışmayacak canım böyle bişey olmayacak. Sanki çalışmak zorundayım senet imzalamışım sanki. Sevmiyosam sevmiyorum niye bu kadar rahatsız oldugunuzu ben anlamadım esas. İnsan fikrini söylerde bu kadarda insanın üstüne gelinmez. Alaya alır gibi cevaplar veriyosunuz. Siz çalışmayı seviyosanız buyrun paşa paşa çalışın gidin gelin Herkez çalışmayı sevmek zorundamı yada çalışmak zorundamı.
Neden böyle olduk arkadaşlar neden eskiden herşey daha farklıymış neden şimdi iki kişide çalışmak zorunda oldu eşimizin aldıgı para neden yetmiyor ben isyan ediyorum bu durumaBenim bi bayan olarak neden evimde oturabilme özgürlüğüm yok. Sabah sabah ayazda yollara düşüyorum ben ve benim gibi bi çok bayan. Çalışma hayatından nefret ediyorum Allahım eşlerimize evi geçindirecek gücü kuvveti versin bizlere gerek kalmasın. Sağlıgım bozuldu benim yıprandım çalışmakdan usandım artık. 30 uma geldim nerdeyse ama bi çocugum olsun bile diyemiyorum neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş neden ((((
neden hem burada herkese acık bır konu acıp sonra da konunuza yorum yapanlara ozel mesaj atıyorsunuz anlamadım
konunuzu bu sayfada konusuyoruz sızınle ozel mesajlasarak degıl kı
yapmayın lutfen yapmayın
ugrasıyorsunuz ama cırpındıkca batıyorsunuz
sızın burada ıstedıgınız konuyu acma ozgurlugunuz oldugu kadar
herkesın de ıstedıgı konuya yorum yapma ozgurlugu var
sız de zaten yorum yapılması ıcın acıyorsunuz konunuzu unutmayın
Çalışan annenin çocugu lafının altına sıgınmayın lütfen sizde çok iyi biliyosunuzki bi çocugun yeri annesinin yanıdır ve en dogru terbiyeyi annesinden alır bunun başka alternatifi yok.
Çalışan annenin çocugu lafının altına sıgınmayın lütfen sizde çok iyi biliyosunuzki bi çocugun yeri annesinin yanıdır ve en dogru terbiyeyi annesinden alır bunun başka alternatifi yok.
ben de çalışan bir anneyim ve kendimle anneliğimle gurur duyuyorum ..apartmanımızda bulunan evde olan annelerle kendımı kıyasladıgımda ben bebeğime daha çok özen gösteriyorum..öle ki beslenmesine o kadar dikkat ediyorum ki yaptığım herşey diğer kadınlarca takdir ediliyor..benim bildiğim bir çok seyi onlar bilmiyor yada aman ne grek var diyerek geçiştiriyorlar...bebekleri örümceğe atıp sabahtan aksama kadar temızlık gün vb.işlerle uğrasıyorlar...ama ben çalışan ve üreten bir anne olmama ragmen bebeğime daha bu gune kadar örümcek kullandırıp kendı basına bıraktım ne de dunden kalma yemeklerı yada ozensız yemeklerle buyuttum ..her gun yemegım tazedır..ve eve geldıgım gıbı ılk ısım oğlumu emzırıp onunla en az bır saat oyun oynamaktır sonra baba devreye gırıp ben yemek temızlık vs işlerle ugrasır ve yıne aksam oğlumla vakıt gecırırım...yani çalışan veya çalışmayan bir anneyi annelik yönünden kıyaslamanız yanlış olmuş..önemli olan sabahtan akşama kadar vakıt gecırmek degıl sağlıklı vakit geçirmektir..zaten bizler çalışıyorsak yine bebeklerimizi düşünerek güzel bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz..bence anne olmadan bu tarz yorumlardan kaçın ki çok hasas bır konu bu...geçim sıkıntısı bu ulkede buyuk oranda herkeste var...ve yan gelıp yatmak herkesın tercıhı olur erkekler dahil..ama hayat müşreter ..bu sorumlulugu her ıkı tarafın da ortak krsılaması sart bu zamanda ve de en onemlısı kadının kendı guvencesıdır bu..umarım aldıgın kararla mutlu olursun...güzel bir anne olabilmem dileğimle...
Tartışma çalışan anne-çalışmayan anne konusuna dönmüş...Ne alaka ise..
Bir kere çalışan anne evde yok diye çocuğuna ilgi/alaka/sevgi göstermiyor değil ki...
Aksine, ben daha çok ev hanımlarının çocuğuyla ilgilenmediklerini gözlemliyorum. Bu şekilde olan bir sürü ev hanımı var...
Çocuğu salıyor tüm gün sokağa, sümük neredeyse ağza girecek,üstü başı pislik kan ter içinde çocuk oradan oraya koşturuyor. Ama anne ev işi yapmaktan, komşuyla çene çalmaktan haberi yok...
Burada önemli olan çocukla beraber ne kadar süre geçirdiğiniz değil, onunla ne kadar "nitelikli süre" geçirdiğinizdir...
Canım tabiki ben çalışan annelere bişey demiyorum ama ben çok dogru bulmuyorum Allah nasip ederse çocugum 0lursa çok ihtiyac durumunda çalışırım ama bazıları öyle yapmıyor mesela benim bir arkadaşım ufacık çocugunu komşuya bırakıyo aldıgı paranın yarısınıda baktırdıgı kadına veriyo ne anladım o işten yani. Ben o şekilde yapanları dogru bulmuyorum.
bakış açınız çok dar ..öyleki benim ablam senelerdir evde bakıyor çocuğuna ..4 yaşına geldi ..canavarın teki ..yola getiremiyordu bir türlü ki ablam türkiyenin en ii üniv.de okumuş çok kültürlü bir kadın ..sen çocuğu başkasına bırakma olarak görüyorsun ama kreşlerin verdiği eğitimi şimdi anneler bile veremiyor ..ablam artık çok bunalıyorum diye yarım gün kreşe verdi ..kreşte bi disipline oldu çocuk o yaramaz çocuk gitmiş ,gayet bilgili uslu bir çocuk gelmiş yerine ..ablam bile şaşmış duruma ve iiki kreşe yollamışım diyor ..çocuğun zaten sürekli evde kalması da yanlış ,sosyalleşmesi gerek ,sürekli evde annesiyle büyüyen çocuklarda ilerde asosyallik oluyor ..konunun bir de bu tarafı var ..ablamın diğer oğlu üstün zekalı mesela 1,5 yaşında okudu yazdı ,ablam 5 yaşında kreşe verdi ..6 yaşında çocuk KURANı hatmetti ..kreşte sosyalleşti ,yetenekleri ortaya çıktı vs.
Canım tabiki ben çalışan annelere bişey demiyorum ama ben çok dogru bulmuyorum Allah nasip ederse çocugum 0lursa çok ihtiyac durumunda çalışırım ama bazıları öyle yapmıyor mesela benim bir arkadaşım ufacık çocugunu komşuya bırakıyo aldıgı paranın yarısınıda baktırdıgı kadına veriyo ne anladım o işten yani. Ben o şekilde yapanları dogru bulmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?