neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş


Benim işim 3+5 işte çalışmayacak canım böyle bişey olmayacak. Sanki çalışmak zorundayım senet imzalamışım sanki. Sevmiyosam sevmiyorum niye bu kadar rahatsız oldugunuzu ben anlamadım esas. İnsan fikrini söylerde bu kadarda insanın üstüne gelinmez. Alaya alır gibi cevaplar veriyosunuz. Siz çalışmayı seviyosanız buyrun paşa paşa çalışın gidin gelin Herkez çalışmayı sevmek zorundamı yada çalışmak zorundamı.
 
Allah yardımcın olsun.
istemeden çalışmak çok zor.
ama "sen ev hanımı olacak bayansın" demelerinin gazına gelme
ev hanımlığı da zor :)
 
siz evliliğini ne sanıyorsunuz anlamadım ..
sadece kendi isteklerinizin tatmini değildir evlilik..
eşinizi seviyorsunuz ama herşey ağır geliyor ..
bence eşinize olan sevginizi sorgulayın
onu gerçekten seviyor olsaydınız o çalışma dese de çalışır ona destek olmaya çalışırdınız
bu hayat müştrek ama nedense insanlar işlerine geldimi hayat müşterektir kelimesini kullanıyor ..
kadın erkek farketmez hayat müşterekse herkes üzerine düşeni yapacak ..
 
Allah yardımcın olsun.
istemeden çalışmak çok zor.
ama "sen ev hanımı olacak bayansın" demelerinin gazına gelme
ev hanımlığı da zor :)

Amin canım ALLAH herkezin yardımcısı olsun tabiki hayat zor sonuçta yaşadıgımız sürece hep bişeylerin mücadelesini vereceğiz. Aslında şuan çalıştıgım yerden çok sıkıldım yine bir iş bakıcam en azından bi çocuk olana kadar eşime destek olucam. Belki ortamı daha çok seveceğim bi işim olursa inşallah bi müddette öyle idare ederim. Allah hayırlı bir iş nasip etsin güç kuvvet sağlık versin bende eşimi yanlız bırakmak istemem ona herzaman destek olucam sevmesemde çalışmayı iş değişikliği belki yararlı olur bana.
 



Ben yetişkin bi insanım evliliğin ne oldugunu çok iyi biliyorum. Ben bi bayan olarak çalışmak zorunda değilim. Bana bunu eşimin aileside bizzat söylüyor zaten onların durumu olmuş olsa ben çalışmazdım. Ama benim insiyatifime kalmış çalışırım o ayrı ama ben evliyim diye eve para getirmek mecburiyetinde değilim. Kadın kadınlıgını erkekte erkekliğini bilmeli. Ben eşime hertürlü destek olurum ama sürekli destek olacağımın garantisini veremem. Eğer Allah nasip ederde bi çocugum olursa kendim büyütmek istiyorum buda benim en doğal hakkım o noktada çalışmayı düşünemem ben Allah mecbur etmesin ancak çok ciddi boyutta sıkıntı yaşarsam çalışırım tabiki. Evlimisiniz bilmiyorum ama hayat müşterekse ev işlerini yemeği varsa çocuk bakımı eşinize yaptırın bakalım katlanabilecekmi nasılki evin içindeki işler bayana aitse evin ekmeğinide erkek bi zahmet getirsin yani. Ailemizin yanında daha rahattık o zaman niye evlendikki herşeyi kadın yapacaksa ohh ne ala memleket evin işini kadın yapsın çocuga baksın bide gitsin ekmek parası getirsin yok öyle üç kuruşa beş köfte...
 

Allah aşkına sen sana yazdıklarımızı okumuyor musun? Kimse sana işe ayıla bayıla gitmen gerektiğini söylemedi. Erkekler de işe öyle koşa koşa gitmez ama bir mecburiyet varsa kendini işini sevme yönünde motive edeceksin dedik sana kaç kez. Bunun kadını erkeği yok, herkes soğukta yatağında, evinde olmak ister. Ama ödenecek borçlar, alınacak şeyler olduğu sürece de çalışmaya mecburuz. Herkes ister varlık içinde rahat yaşamayı ama şans herkese gülmez. Sen burada kafam karışık dediğin için insanlar sana yardımcı olmaya çalışıyor. Sense herkese kırıcı cevaplar veriyorsun. Sadece sana destek olan mesajları olumlu karşılıyorsun.
Madem çalışmak istemiyorsun o zaman ayrıl işinden, buraya neden kafam karışık diyorsun madem. Ben 7 aylık hamileyim, hamileliğimde çalışmak istemiyorum dedim diye babam ve kayınpederim bebeğim 1 yaşına gelene dek maaşımı karşılamak istediler. Ama böyle bir imkanım olmasa idi kendimi bir şekilde motive eder, çalışmaya devam ederdim. Madem sen de ya ailene söyle sana destek olsunlar ya da kendini motive et, işini sevmeye çalış ya da ayrıl evinde otur, haciz gelir mi korkusuyla yaşa. Başka çözüm göremedim ben.
 


Bu arada ev içi işler de müşterektir, eşin size yardım etmiyorsa bu sorunu çözmeye çalışın. Ben yemeği yaparsam eşim bulaşıkları yıkar, eşim evi süpürürse ben toz alırım, o banyoyu yıkıyorsa ben tuvaleti temizlerim. Hayat hem dışarıda hem içeride müşterektir. Bu kadar da ezdirmeyin kendinizi. Erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilmeli diye bir şey yok, o evde birlikte yaşanıyorsa iş de birlikte yapılacak. Bir yatağı toplamak, evi süpürmek, iki soğan doğramak zor şeyler değil, erkekleri bu kadar hazırcı alıştırırsanız tabi hayat zor gelir.
 
çalışmanın kadını erkeği mi olur ya ne kadar saçma bir düşünce.. eşlerinin durumu ne kadar iyi olan bayanlar var gayet de güzel çalışıyorlar ,çocukları da olsa yasal izinlerini kullanıp çalışma hayatına devam ediyorlar. tabiki soğukta uyanmak zor istanbul şartlarında işe gitmek zor, iş stresi var ama herkes nasıl katlanıyor? hayatta bir işe yaramak için, birikimini değerlendirmek kafasını çalıştırmak için ve tabiki kendi ekonomik özgürlüğünü elde edebilmek için. siz bugün işi bıraksanız eşinizin parası evi geçindirmeye yetebilir. geçinir gidersiniz ya sonra çocuk olduktan sonra napacaksınız. çocuğunuz ileride lise-üniversite çağıan geldiğinde yetmemeye başlayacak. ama çalışan anne olunca durum çok farklı oluyor. çocuğa sağlanacak imkanlar da çok farklı oluyor.
bence durumu iyi olsun veya olmasın kadının bir mesleği olmalı ve gücünün yettiği şekilde çalışmalı..
 
Son düzenleyen: Moderatör:

çalışmak zorunda olmayabilirsiniz ama durumunuz elvermiyorsa evde oturup eşinize destek olmadan o erkek onun getirmesi lazım diye bir düşünce hem bencillik ,hem eşine kötü günde destek olmama demektir ..hem maddi durum yok diyorsunuz hem de çalışmam diyorsunuz ..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ..erkek ve kadının sorumlulukları farklı olabilir ama birbirlerine yetmedikleri yerde destek olmak zorundadırlar ..sizin çalışmayıp evde otturmak en doğl hakkınızsa eşinizin maaşıyla idare edip oturursunuz zorla geçinir sesinizi de çıkartmaz ,bi kuru ekmeğe muhtaç yaşarsınız..ilerde çocuğum olacak diyorsunuz ..herşeyden önce ona daha ii bir hayat vermek en ön planınız olmalı ve herşeyden önce onu düşünerek çalışmayı istemelisiniz..ama siz bencilce sadece kendi rahatınız düşünüyorsunuz bence ksura bakmayın ..ne analar var temizliğe gidip de çocuğum daha ii imkanlarda yaşasın diye çırpınan ..sizin bu tavrınız onlara hakaret gibi bişey ..ben 3,5 yıldır evliyim ..eşim de ben de çalışıyorum ..evet hayat müşterek ,eşim de bana her konuda yardım ediyor sağolsun ..çünkü etmeli ,birbirimize destek olmalıyız ..sizin eşiniz size yardımcı olmuyorsa orda da sorun var demektir zaten ..bence siz çalışırken eşiniz size yardım etmiyorsa önce bu konuyu çözün ,size yardım etmek zorunda ,çünkü siz de çalışıyorsunuz ..bence asıl sorun bu ..
 


Evt ben bi kadının çalışmasına karşıyım ancak bi mesleği olursa çalışmalı yoksa çalışmamalı bu benim fikrim ben böyle düşünüyorum. Herkez istediği gibi düşünmekde özgürdür. Bi bayanın mesleği olsa bu tabiki çok güzel bişey. Ama diğer türlü çocuk olursa diyosunuz çalışmakdan bahsediyosunuz çocuga maddi bi takım olanaklar sağlanırken diğer tarafdan nelerden yoksun kaldıgının farkındamısınız cocugunun yanında olan bi kadının vereceği ilgi sevgiyle çalışan kadınınki asla bir olmaz. Annelerimiz bizi çalışarak mı büyüttü sanki çok şükür bi şeyden yoksun kalmadık insanlar kanaatkar olmasını bildikten sonra herşey hallolur. Şimdi bi moda çıkarmışlar vay efendim çocugumun geleceği vs. türlü türlü bahaneler sanki biz bu yaşımıza annemiz çalıştıda geldik.
 
Arkadasim madem narinsin, zora gelemiyorsun, evlenmeseydin. Ya da zengin birini bulsaydin. Borc yapmasaydin. Anlamiyorum, esyalari alirken iyi, ama borc odemeye gelince " e ben calisamam, suc mu!" diye kiziyorsun. Sen bilmiyormuydun es adayinin maddi durumunu, nelere maddi gucunuz yetip yetmeyecegini? surpriz mi oldu sana bu borclar? Bile bile kabul etmissin. Iki maasla bile ancak gecinirken simdi de ben evde oturayim adam calissin diyorsun, ozgurluk diyorsun. Yazik gunah ya! Vallahi cok uzuldum esine. Sadece kadin olmadigi icin onun evinde oturmaya hakki yok mu? Adamcagiz essek gibi calisip borclar altinda ezilip, bir de senin kisisel masraflarin da esine yuklenince, sen de evinde rahat rahat keyfine bakarsin artik. Istersen esine de ki, bir de ek is bulsun kendine, hani sen cikinca ac kalacaksiniz gibi gorunuyor, yine 2 maas girmis olur evinize, ne dersin? Senin maasin kesilince hepten cok zor olacak geciminiz, sen evde oturma hakkini kullanirken adam calismaya devam etsin borclarinizi odesin. Ikinizin borclarini. Ne seni, ne esini tanirim, ama cok sinirlendim bu konuya yahu.


Kizabilirsin bana bunlari dedigim icin tabii ama, seninki sadece simariklik. Bu nasil bir bencilliktir inanamiyorum. Nasil evde eli kolu bagli oturabileceksin o kadar masrafin varken, nasil vicdanin rahat edecek aklim almiyor. Keske soyleseydin evlenmeden once esine, ben calismam deseydin, o da ona gore planini yapsaydi, belki evlenmeye bile cesaret edemezdi.
 
Ille de isten mi cikacaksin? O zaman o borcla aldiginiz esyalari satarsiniz, borclarin hepsini olmasa da buyuk kismini odersiniz. Paraniz oldukca yerine yenilerini koyarsiniz. Yok oyle 3 kurusa 5 kofte. Maddi durumunuz kadar alisveris yaparsiniz. O adamcagiz da kendini parcalamasin, yazik.
 

Sizin annenizin evlenirken ne kadar borcu varmış?
O yıllardaki ekonomik durumla şimdiki arasındaki farktan haberiniz var mı?
Henüz ortada çocuk yok aa olması ihtimaline karşı şimdiden biraz yatırım yapsanız dendi size bunu farketmediniz sanırım. Çünkü şimdiden çalışırsam ev işi nolacak diye kayırıyorsunuz ya.
Ayrıca elbette ki sizin kararınız olacak ama çocuk için biraz zaman verin kendinize Ağır gelebilir.
Ve lütfen... burada konu açıp kafanızın karışık olduğunu söylediğiniz için fikir veren arkadaşların verdiği fikirlere daha üslubunuza dikkat ederek cevap verirseniz insanlar size daha başka yaklaşacaklardır. Hem kafam karışık deyip yardım istiyorsunuz hem de sizinle aynı fikirde değil, ya da burda yanlış düşünüyorsunuz diyen insanlara hiç de şık olmayan cevaplar veriyorsunuz.
 

aynen katılıyorum sana çok doğru yazmışsın ..baştan herşey belli ,kabul ediyorsun ,aileni bile dinlemiyorsun sonra mızmızlık yapıyorsun ..
kadınlar da az değil gerçekten tek suçlu erkek oluyorya hep ,hiç alakası yok kadınlarda da çok suç var ..
evet benim düşüncem de böyle sizinki nasıl öyleyse ..
siz evlenmişsiniz ama daha hayatın gerçeklerinin farkında değilsiniz ..annelerimizin dönemiyle şimdiki dönem çok farklı ..
eşiniz sizi dövse sövse nasıl paşa paşa çalışırsınız ya da çalışmak zorunda kalırsınız ama değilmi ?
çalışmaya mecbur olmak için illa sorun mu yaşamak gerek anlamıyorum ..
o zaman çalışırsınız eminim ama şimdi eşinize destek olmak için çalışmayı kendinize yediremiyorsunuz ..
asıl evdeki anne çocuğuna daha ii bakar düşüncesi bana gre çok cahilce bir yaklaşım ..
ev hanımlarını da görüyorum ben hepsi bir değil..
o gün senin bugün benim dolaşan ,çocuğunu sokağa salıp keyfine bakan ev kadını da çok ..
bu iş evle çalışmayla olmaz ..
önemli olan çocuğu önemsemek ,ona gerekli zamanı ayırmak ..
gerkli zaman ayrıldıktan sonra çalışan anneler ev hanımlarına göre on kat daha ii çocuklar yetiştirebiliyor .
çünkü ev hanımı sürekli evde ama çalışan uzak olduğu için daha çok önem veriyor ilgileniyor ..
benim abimin 2 çocuğu var ,yengem öğretmen ,çocuklarını gör ,bir ev hanımı sürekli ilgilense o derece mükemmel yetiştiremez ..
önemli olan yolunu yöntemini bilmek ..
sonuçta evde oturmak çocukla ilgilenmek onu dört dörtlük yetiştirmek anlamına gelmiyor ...
 

Bir erkek eşine elinden geldiğince yardım edebilir ama bi yere kadar her erkeğin yapısında yoktur bi insanın yetişme tarzı var ailesinin yanında hep herşeyi hazır önüne gelen bi erkek kendi suyunu bile almakdan acizdir. Her erkeği bana yardım edeceksin diye zorlayamazsınız. Geçipte çamaşırı yıka bulaşıgı yıka diyemezsiniz içinden gelir yapar o ayrı. Böyle şeyler zorla olmaz. Bu kendimi ezdirmek değil sizin eşiniz yapıyorsa ne ala. Ben kendim çalıştıgım halde ev işlerinde zorlanıyosam eşim erkek olarak ne kadar yapabilir yani. Sizde kendinizi çalışıp paralamayın o zaman eve para getiricem diye bırakın eşiniz düşünsün.
 

Ben kendimi paralamıyorum. Ne ben eşimi ne de eşim beni kullanmıyor. Dışarıda da hayatımız müşterek ev içinde de. Harcamalara da birlikte karar veriyoruz, yatırımımıza da. Bunun yetişme tarzıyla da ilgisi yok. Hazırı sevmek insanın doğasındadır. Ben ne yumurta kırmayı bilmeyen erkeklerin evlenince ev işi yükünü paylaştığını gördüm, her şey tatlı dille uzlaşmayla ilgilidir. O gün kim geç kalktıysa yatağı o toplayıp çıkar mesela, bu çok zor bir eylem mi? Bir erkek üstesinden gelemez mi? Erkekler bu kadar aciz mi? Ya da masadaki tabakları toplamak bu kadar ağır bir iş mi? Eşlerimiz bu kadar kabiliyetsiz mi? Hiç sanmıyorum. Kadınlar nasıl hayatın zorlukları ile baş ediyorsa erkekler de başetmeli.
 
 

sevdem çalışmak istemeyişine buldugun kılıflara mana verip akıl erdirebilirim ama mesajın başlıgındaki yardım talebine milletin verdigi fikirlere yönelik herkes adına karar almana maalesef anlam veremem, senin gibi düşünemiyorum.

Keşke çalışan bir annem olsaydı kreşe gidebilseydim, çok sevdigimöğretmen lisesi sınavlarına babam (cahillikten ) param yok form parası veremem diyerek geri çevirdiği için gidemedim ama annem çalışmış olsaydı maddi sorunlar yumağında büyümemiş olur babamızın bitmek bilmeyen borçlarına hâlâ üzülüyor olmazdık.

Annem çalışıyor şuan babam eskiden senin gibi düşünür iki cihan bir araya gelse asla çalıştırmayacağından dem vururdu ama zamanla anladı ki kazın ayağı öyle değil..Şu hayatta tek birşeye yürekten inanırım Ne oldum değil, ne olacağım demeli..İşte bu hayat felsefesine göre yaşamandı buradaki gayemiz ama sen yinede kendini eski kafa insanlarının çalıştırdığı modda çalıştırıp çocuklarımızın geleceği adına yersiz endişelere düşüyorsun..

Soruyorum sana 4 yaşındaki evladıma evde ne kadar egitim verebilirim. kaldı ki çocugum 3.5 yaşına gelene kadar ben baktım ama şuan kreşte verilen eğitim gibisini ben veremezdim açıkçası..madem öyle evde oturup okula göndermeden meslek sahibi ettirelim nasılsa öğretmenlerde anası gibi ilgilenip evladını bilgilendiremez.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…