Arkadaşımmmmmmmm hepimizi fikir verdiğine verceğine pişman ettin:))))))
Herkese azarlar gibi cvp verdin.
Nasıl isyankar çıktın sen böle..... ergen gibisin vallaaaaa:))) yaşını merak etmedim değil
Sen en iyi ne yap biliyor musun? git eşinle konuş.
aaaaaaa de bıktım yaa de ben anamın evinde bölemiydim el bebek gül bebektim de.
Değiştim ben o eski sevde yok karşında de.gitsin 3-5 işte çalışsın eşin.hafta sonlarıda ek işler yapsın hatta.evlenmek kolay değil öle. Bi size bakamayacaksa evlenmeseymiş:)))
İşi sevmemekte haklısın.Hele bu soğuk günlerde kim uyanıp gidecek)hem bu yapı meselesi.sen narinsin.gerçi temizlediğin evi görecek yaptığın yemeği yiyecek kocan olmayacak 3-5 işte çalışınca ama olsun.ÇAlışmak zorunda değilsin cnm bnm.Otur evinde mislerrrrr gibi sıcacık )
ohhhhh....hayat sana güzel sevdem
evde olduğundada, paramız yok, eşim yetiştiremiyorum, mutsuzum der, benim bünyem kaldırmıyor, ben ana kuzusuyum der
biz ayuyuz
Allah yardımcın olsun.
istemeden çalışmak çok zor.
ama "sen ev hanımı olacak bayansın" demelerinin gazına gelme
ev hanımlığı da zor :)
siz evliliğini ne sanıyorsunuz anlamadım ..
sadece kendi isteklerinizin tatmini değildir evlilik..
eşinizi seviyorsunuz ama herşey ağır geliyor ..
bence eşinize olan sevginizi sorgulayın
onu gerçekten seviyor olsaydınız o çalışma dese de çalışır ona destek olmaya çalışırdınız
bu hayat müştrek ama nedense insanlar işlerine geldimi hayat müşterektir kelimesini kullanıyor ..
kadın erkek farketmez hayat müşterekse herkes üzerine düşeni yapacak ..
Canım aynen doğru söylüyosun bana hak vermeyenler sanki çok memnunlarda işlerinden zevkle gidiyolarda sanki millete hizmet etmenin adını ekonomik özgürlük koymuşlar köleliğin adını. Elinde mesleği olana bişey diyemem ama vasıfsız çalışmak heleki türkiye şartlarında hiç kolay değil sanki ben çok kötü bişey söylemişim gibi birlik olmuşlar bi taneside demiyoki kardeşim olabilir sen çalışma hayatına yatkın olamayabilirsin yapamayabilirsin sanki herkez sevmek mecburiyetinde. Neyse kimseye bişey kabul ettiremeyiz ben kendimi biliyorum zaten.
Ben yetişkin bi insanım evliliğin ne oldugunu çok iyi biliyorum. Ben bi bayan olarak çalışmak zorunda değilim. Bana bunu eşimin aileside bizzat söylüyor zaten onların durumu olmuş olsa ben çalışmazdım. Ama benim insiyatifime kalmış çalışırım o ayrı ama ben evliyim diye eve para getirmek mecburiyetinde değilim. Kadın kadınlıgını erkekte erkekliğini bilmeli. Ben eşime hertürlü destek olurum ama sürekli destek olacağımın garantisini veremem. Eğer Allah nasip ederde bi çocugum olursa kendim büyütmek istiyorum buda benim en doğal hakkım o noktada çalışmayı düşünemem ben Allah mecbur etmesin ancak çok ciddi boyutta sıkıntı yaşarsam çalışırım tabiki. Evlimisiniz bilmiyorum ama hayat müşterekse ev işlerini yemeği varsa çocuk bakımı eşinize yaptırın bakalım katlanabilecekmi nasılki evin içindeki işler bayana aitse evin ekmeğinide erkek bi zahmet getirsin yani. Ailemizin yanında daha rahattık o zaman niye evlendikki herşeyi kadın yapacaksa ohh ne ala memleket evin işini kadın yapsın çocuga baksın bide gitsin ekmek parası getirsin yok öyle üç kuruşa beş köfte...
Ben yetişkin bi insanım evliliğin ne oldugunu çok iyi biliyorum. Ben bi bayan olarak çalışmak zorunda değilim. Bana bunu eşimin aileside bizzat söylüyor zaten onların durumu olmuş olsa ben çalışmazdım. Ama benim insiyatifime kalmış çalışırım o ayrı ama ben evliyim diye eve para getirmek mecburiyetinde değilim. Kadın kadınlıgını erkekte erkekliğini bilmeli. Ben eşime hertürlü destek olurum ama sürekli destek olacağımın garantisini veremem. Eğer Allah nasip ederde bi çocugum olursa kendim büyütmek istiyorum buda benim en doğal hakkım o noktada çalışmayı düşünemem ben Allah mecbur etmesin ancak çok ciddi boyutta sıkıntı yaşarsam çalışırım tabiki. Evlimisiniz bilmiyorum ama hayat müşterekse ev işlerini yemeği varsa çocuk bakımı eşinize yaptırın bakalım katlanabilecekmi nasılki evin içindeki işler bayana aitse evin ekmeğinide erkek bi zahmet getirsin yani. Ailemizin yanında daha rahattık o zaman niye evlendikki herşeyi kadın yapacaksa ohh ne ala memleket evin işini kadın yapsın çocuga baksın bide gitsin ekmek parası getirsin yok öyle üç kuruşa beş köfte...
çalışmanın kadını erkeği mi olur ya ne kadar saçma bir düşünce.. eşlerinin durumu ne kadar iyi olan bayanlar var gayet de güzel çalışıyorlar ,çocukları da olsa yasal izinlerini kullanıp çalışma hayatına devam ediyorlar. tabiki soğukta uyanmak zor istanbul şartlarında işe gitmek zor, iş stresi var ama herkes nasıl katlanıyor? hayatta bir işe yaramak için, birikimini değerlendirmek kafasını çalıştırmak için ve tabiki kendi ekonomik özgürlüğünü elde edebilmek için. siz bugün işi bıraksanız eşinizin parası evi geçindirmeye yetebilir. geçinir gidersiniz ya sonra çocuk olduktan sonra napacaksınız. çocuğunuz ileride lise-üniversite çağıan geldiğinde yetmemeye başlayacak. ama çalışan anne olunca durum çok farklı oluyor. çocuğa sağlanacak imkanlar da çok farklı oluyor.
bence durumu iyi olsun veya olmasın kadının bir mesleği olmalı ve gücünün yettiği şekilde çalışmalı..
Evt ben bi kadının çalışmasına karşıyım ancak bi mesleği olursa çalışmalı yoksa çalışmamalı bu benim fikrim ben böyle düşünüyorum. Herkez istediği gibi düşünmekde özgürdür. Bi bayanın mesleği olsa bu tabiki çok güzel bişey. Ama diğer türlü çocuk olursa diyosunuz çalışmakdan bahsediyosunuz çocuga maddi bi takım olanaklar sağlanırken diğer tarafdan nelerden yoksun kaldıgının farkındamısınız cocugunun yanında olan bi kadının vereceği ilgi sevgiyle çalışan kadınınki asla bir olmaz. Annelerimiz bizi çalışarak mı büyüttü sanki çok şükür bi şeyden yoksun kalmadık insanlar kanaatkar olmasını bildikten sonra herşey hallolur. Şimdi bi moda çıkarmışlar vay efendim çocugumun geleceği vs. türlü türlü bahaneler sanki biz bu yaşımıza annemiz çalıştıda geldik.
Arkadasim madem narinsin, zora gelemiyorsun, evlenmeseydin. Ya da zengin birini bulsaydin. Borc yapmasaydin. Anlamiyorum, esyalari alirken iyi, ama borc odemeye gelince " e ben calisamam, suc mu!" diye kiziyorsun. Sen bilmiyormuydun es adayinin maddi durumunu, nelere maddi gucunuz yetip yetmeyecegini? surpriz mi oldu sana bu borclar? Bile bile kabul etmissin. Iki maasla bile ancak gecinirken simdi de ben evde oturayim adam calissin diyorsun, ozgurluk diyorsun. Yazik gunah ya! Vallahi cok uzuldum esine. Sadece kadin olmadigi icin onun evinde oturmaya hakki yok mu? Adamcagiz essek gibi calisip borclar altinda ezilip, bir de senin kisisel masraflarin da esine yuklenince, sen de evinde rahat rahat keyfine bakarsin artik. Istersen esine de ki, bir de ek is bulsun kendine, hani sen cikinca ac kalacaksiniz gibi gorunuyor, yine 2 maas girmis olur evinize, ne dersin? Senin maasin kesilince hepten cok zor olacak geciminiz, sen evde oturma hakkini kullanirken adam calismaya devam etsin borclarinizi odesin. Ikinizin borclarini. Ne seni, ne esini tanirim, ama cok sinirlendim bu konuya yahu.
Kizabilirsin bana bunlari dedigim icin tabii ama, seninki sadece simariklik. Bu nasil bir bencilliktir inanamiyorum. Nasil evde eli kolu bagli oturabileceksin o kadar masrafin varken, nasil vicdanin rahat edecek aklim almiyor. Keske soyleseydin evlenmeden once esine, ben calismam deseydin, o da ona gore planini yapsaydi, belki evlenmeye bile cesaret edemezdi.
evet benim düşüncem de böyle sizinki nasıl öyleyse ..Evt ben bi kadının çalışmasına karşıyım ancak bi mesleği olursa çalışmalı yoksa çalışmamalı bu benim fikrim ben böyle düşünüyorum. Herkez istediği gibi düşünmekde özgürdür. Bi bayanın mesleği olsa bu tabiki çok güzel bişey. Ama diğer türlü çocuk olursa diyosunuz çalışmakdan bahsediyosunuz çocuga maddi bi takım olanaklar sağlanırken diğer tarafdan nelerden yoksun kaldıgının farkındamısınız cocugunun yanında olan bi kadının vereceği ilgi sevgiyle çalışan kadınınki asla bir olmaz. Annelerimiz bizi çalışarak mı büyüttü sanki çok şükür bi şeyden yoksun kalmadık insanlar kanaatkar olmasını bildikten sonra herşey hallolur. Şimdi bi moda çıkarmışlar vay efendim çocugumun geleceği vs. türlü türlü bahaneler sanki biz bu yaşımıza annemiz çalıştıda geldik.
Bu arada ev içi işler de müşterektir, eşin size yardım etmiyorsa bu sorunu çözmeye çalışın. Ben yemeği yaparsam eşim bulaşıkları yıkar, eşim evi süpürürse ben toz alırım, o banyoyu yıkıyorsa ben tuvaleti temizlerim. Hayat hem dışarıda hem içeride müşterektir. Bu kadar da ezdirmeyin kendinizi. Erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilmeli diye bir şey yok, o evde birlikte yaşanıyorsa iş de birlikte yapılacak. Bir yatağı toplamak, evi süpürmek, iki soğan doğramak zor şeyler değil, erkekleri bu kadar hazırcı alıştırırsanız tabi hayat zor gelir.
Bir erkek eşine elinden geldiğince yardım edebilir ama bi yere kadar her erkeğin yapısında yoktur bi insanın yetişme tarzı var ailesinin yanında hep herşeyi hazır önüne gelen bi erkek kendi suyunu bile almakdan acizdir. Her erkeği bana yardım edeceksin diye zorlayamazsınız. Geçipte çamaşırı yıka bulaşıgı yıka diyemezsiniz içinden gelir yapar o ayrı. Böyle şeyler zorla olmaz. Bu kendimi ezdirmek değil sizin eşiniz yapıyorsa ne ala. Ben kendim çalıştıgım halde ev işlerinde zorlanıyosam eşim erkek olarak ne kadar yapabilir yani. Sizde kendinizi çalışıp paralamayın o zaman eve para getiricem diye bırakın eşiniz düşünsün.
Sizin annenizin evlenirken ne kadar borcu varmış?
O yıllardaki ekonomik durumla şimdiki arasındaki farktan haberiniz var mı?
Henüz ortada çocuk yok aa olması ihtimaline karşı şimdiden biraz yatırım yapsanız dendi size bunu farketmediniz sanırım. Çünkü şimdiden çalışırsam ev işi nolacak diye kayırıyorsunuz ya.
Ayrıca elbette ki sizin kararınız olacak ama çocuk için biraz zaman verin kendinize Ağır gelebilir.
Ve lütfen... burada konu açıp kafanızın karışık olduğunu söylediğiniz için fikir veren arkadaşların verdiği fikirlere daha üslubunuza dikkat ederek cevap verirseniz insanlar size daha başka yaklaşacaklardır. Hem kafam karışık deyip yardım istiyorsunuz hem de sizinle aynı fikirde değil, ya da burda yanlış düşünüyorsunuz diyen insanlara hiç de şık olmayan cevaplar veriyorsunuz.[/QUOTE
İnsanların şık olmayan cevaplarını görmüyorsunuz sanırımm
Evt ben bi kadının çalışmasına karşıyım ancak bi mesleği olursa çalışmalı yoksa çalışmamalı bu benim fikrim ben böyle düşünüyorum. Herkez istediği gibi düşünmekde özgürdür. Bi bayanın mesleği olsa bu tabiki çok güzel bişey. Ama diğer türlü çocuk olursa diyosunuz çalışmakdan bahsediyosunuz çocuga maddi bi takım olanaklar sağlanırken diğer tarafdan nelerden yoksun kaldıgının farkındamısınız cocugunun yanında olan bi kadının vereceği ilgi sevgiyle çalışan kadınınki asla bir olmaz. Annelerimiz bizi çalışarak mı büyüttü sanki çok şükür bi şeyden yoksun kalmadık insanlar kanaatkar olmasını bildikten sonra herşey hallolur. Şimdi bi moda çıkarmışlar vay efendim çocugumun geleceği vs. türlü türlü bahaneler sanki biz bu yaşımıza annemiz çalıştıda geldik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?