Bir erkek eşine elinden geldiğince yardım edebilir ama bi yere kadar her erkeğin yapısında yoktur bi insanın yetişme tarzı var ailesinin yanında hep herşeyi hazır önüne gelen bi erkek kendi suyunu bile almakdan acizdir. Her erkeği bana yardım edeceksin diye zorlayamazsınız. Geçipte çamaşırı yıka bulaşıgı yıka diyemezsiniz içinden gelir yapar o ayrı. Böyle şeyler zorla olmaz. Bu kendimi ezdirmek değil sizin eşiniz yapıyorsa ne ala. Ben kendim çalıştıgım halde ev işlerinde zorlanıyosam eşim erkek olarak ne kadar yapabilir yani. Sizde kendinizi çalışıp paralamayın o zaman eve para getiricem diye bırakın eşiniz düşünsün.
Ille de isten mi cikacaksin? O zaman o borcla aldiginiz esyalari satarsiniz, borclarin hepsini olmasa da buyuk kismini odersiniz. Paraniz oldukca yerine yenilerini koyarsiniz. Yok oyle 3 kurusa 5 kofte. Maddi durumunuz kadar alisveris yaparsiniz. O adamcagiz da kendini parcalamasin, yazik.
Ablam lise sondayken babam dersane taksitlerini ödeyemem, gücüm yok dedi, annem o zamana kadar çalışarak biriktirdiği parayla babama bile haber vermeden gitti ablamı dersaneye yazdırdı. O sayede ablam üniversiteyi kazandı. Şimdi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisinde hocalık yapıyor. Benim dersane taksitlerimi de ablam ödedi çalıştığı için. Annem "ben ev hanımıyım, elimi sıcaktan soğuğa sokmam" deseydi şimdi ne ablam ne ben iyi yerlerde olamayacaktık.sevdem çalışmak istemeyişine buldugun kılıflara mana verip akıl erdirebilirim ama mesajın başlıgındaki yardım talebine milletin verdigi fikirlere yönelik herkes adına karar almana maalesef anlam veremem, senin gibi düşünemiyorum.
Keşke çalışan bir annem olsaydı kreşe gidebilseydim, çok sevdigimöğretmen lisesi sınavlarına babam (cahillikten ) param yok form parası veremem diyerek geri çevirdiği için gidemedim ama annem çalışmış olsaydı maddi sorunlar yumağında büyümemiş olur babamızın bitmek bilmeyen borçlarına hâlâ üzülüyor olmazdık.
Annem çalışıyor şuan babam eskiden senin gibi düşünür iki cihan bir araya gelse asla çalıştırmayacağından dem vururdu ama zamanla anladı ki kazın ayağı öyle değil..Şu hayatta tek birşeye yürekten inanırım Ne oldum değil, ne olacağım demeli..İşte bu hayat felsefesine göre yaşamandı buradaki gayemiz ama sen yinede kendini eski kafa insanlarının çalıştırdığı modda çalıştırıp çocuklarımızın geleceği adına yersiz endişelere düşüyorsun..
Soruyorum sana 4 yaşındaki evladıma evde ne kadar egitim verebilirim. kaldı ki çocugum 3.5 yaşına gelene kadar ben baktım ama şuan kreşte verilen eğitim gibisini ben veremezdim açıkçası..madem öyle evde oturup okula göndermeden meslek sahibi ettirelim nasılsa öğretmenlerde anası gibi ilgilenip evladını bilgilendiremez.
Bir erkek eşine elinden geldiğince yardım edebilir ama bi yere kadar her erkeğin yapısında yoktur bi insanın yetişme tarzı var ailesinin yanında hep herşeyi hazır önüne gelen bi erkek kendi suyunu bile almakdan acizdir. Her erkeği bana yardım edeceksin diye zorlayamazsınız. Geçipte çamaşırı yıka bulaşıgı yıka diyemezsiniz içinden gelir yapar o ayrı. Böyle şeyler zorla olmaz. Bu kendimi ezdirmek değil sizin eşiniz yapıyorsa ne ala. Ben kendim çalıştıgım halde ev işlerinde zorlanıyosam eşim erkek olarak ne kadar yapabilir yani. Sizde kendinizi çalışıp paralamayın o zaman eve para getiricem diye bırakın eşiniz düşünsün.
Ben işten çıkacaksam bi önlemimi alırım zaten merak etmeyin eşyalarımı satıp satmayacağıma ben karar veririm.
Madem senin eşin öyle hiç yardımcı olmayan bir duyunu almaktan aciz yetiştirilmiş bir insan, sen de çalışamayacak kadar narin çalışmayı sevmeyen tam ev hanımı olacak bir insansın. Tam tencere kapak olmuşsunuz demek ki. O zaman keşke en başta ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız da borca girmeseydiniz. Ya da madem eşin 2-3 işte çalışmak zorunda kalmayacak sıkıntınız olmayacak (bu nasıl olacak inan ki bilmiyorum iki işle zor geçinirken) o zaman sen kimden ne fikri istiyorsun ki? Bırak madem işini kocan dışarda çalışsın sen içerde suyunu falan ver kocana yuvarlanıp gidin yani. Hem burda insanların kafa yorup sana verdikleri fikirler için onları azarlayarak vakit kaybetmezsin
Arkadasim madem narinsin, zora gelemiyorsun, evlenmeseydin. Ya da zengin birini bulsaydin. Borc yapmasaydin. Anlamiyorum, esyalari alirken iyi, ama borc odemeye gelince " e ben calisamam, suc mu!" diye kiziyorsun. Sen bilmiyormuydun es adayinin maddi durumunu, nelere maddi gucunuz yetip yetmeyecegini? surpriz mi oldu sana bu borclar? Bile bile kabul etmissin. Iki maasla bile ancak gecinirken simdi de ben evde oturayim adam calissin diyorsun, ozgurluk diyorsun. Yazik gunah ya! Vallahi cok uzuldum esine. Sadece kadin olmadigi icin onun evinde oturmaya hakki yok mu? Adamcagiz essek gibi calisip borclar altinda ezilip, bir de senin kisisel masraflarin da esine yuklenince, sen de evinde rahat rahat keyfine bakarsin artik. Istersen esine de ki, bir de ek is bulsun kendine, hani sen cikinca ac kalacaksiniz gibi gorunuyor, yine 2 maas girmis olur evinize, ne dersin? Senin maasin kesilince hepten cok zor olacak geciminiz, sen evde oturma hakkini kullanirken adam calismaya devam etsin borclarinizi odesin. Ikinizin borclarini. Ne seni, ne esini tanirim, ama cok sinirlendim bu konuya yahu.
Kizabilirsin bana bunlari dedigim icin tabii ama, seninki sadece simariklik. Bu nasil bir bencilliktir inanamiyorum. Nasil evde eli kolu bagli oturabileceksin o kadar masrafin varken, nasil vicdanin rahat edecek aklim almiyor. Keske soyleseydin evlenmeden once esine, ben calismam deseydin, o da ona gore planini yapsaydi, belki evlenmeye bile cesaret edemezdi.
Ay o zaman buraya neden başlık açtınız kafam karışık diye, her öneriye bir ters cevabınız olacaktı madem?
Madem senin eşin öyle hiç yardımcı olmayan bir suyunu almaktan aciz yetiştirilmiş bir insan, sen de çalışamayacak kadar narin çalışmayı sevmeyen tam ev hanımı olacak bir insansın. Tam tencere kapak olmuşsunuz demek ki. O zaman keşke en başta ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız da borca girmeseydiniz. Ya da madem eşin 2-3 işte çalışmak zorunda kalmayacak sıkıntınız olmayacak (bu nasıl olacak inan ki bilmiyorum iki işle zor geçinirken) o zaman sen kimden ne fikri istiyorsun ki? Bırak madem işini kocan dışarda çalışsın sen içerde suyunu falan ver kocana yuvarlanıp gidin yani. Hem burda insanların kafa yorup sana verdikleri fikirler için onları azarlayarak vakit kaybetmezsin
Evt maddi durumum iyi olmuş olsa çalışmayı düşünmem çalışmayı sevmiyorum bu doğru ama eşime destek amaçlı çalışacaksamda biraz daha kaldırabileceğim şartlarda olsun istiyorum. Ayrıca bu bölüme her konu açan bunalımlı mı olmuş oluyo insanlar dönem dönem bunalıma girebilir yaşadığımız hayat şartları buna sebep olabilir. Bende burda nice nice konular görüyorum insanlar konu açtı diye bunalımlı diyemi bakalım hayret bişey şuraya dertleşelim diye konu açıyoruz, söylenilen lafa bakın.
Evt ben bi kadının çalışmasına karşıyım ancak bi mesleği olursa çalışmalı yoksa çalışmamalı bu benim fikrim ben böyle düşünüyorum. Herkez istediği gibi düşünmekde özgürdür. Bi bayanın mesleği olsa bu tabiki çok güzel bişey. Ama diğer türlü çocuk olursa diyosunuz çalışmakdan bahsediyosunuz çocuga maddi bi takım olanaklar sağlanırken diğer tarafdan nelerden yoksun kaldıgının farkındamısınız cocugunun yanında olan bi kadının vereceği ilgi sevgiyle çalışan kadınınki asla bir olmaz. Annelerimiz bizi çalışarak mı büyüttü sanki çok şükür bi şeyden yoksun kalmadık insanlar kanaatkar olmasını bildikten sonra herşey hallolur. Şimdi bi moda çıkarmışlar vay efendim çocugumun geleceği vs. türlü türlü bahaneler sanki biz bu yaşımıza annemiz çalıştıda geldik.
Ben 6 aylık evliyim ama eşimle evliliğim öncesinde 10 senelik beraberliğimiz var. Küçük yaşta tanıştık o yaşın vermiş oldugu cesaretle yıllar geçiverdi. Maddi yönden eşimin ailesinin durumu yok. Babası emekli çalışmıyor evde. Anneside ev hanımı zaten. Neticede evlendik benim ailem kız tarafına düşen eşya çeyiz vs. aldılar herşeyimi. Ben çıktıgım dönemde ailem bu ilişkiye hep karşı çıktı maddi sebeplerden dolayı yapamazsın edemezsin gibi sürekli söylediler bana ama seviyordumda onu kaç seneyi nasıl söküp atabilirdim bütün hayallerimi onunla kurmuştum ben. Hep iyi olur inşallah diyerek yoluma devam ettim ailemi bir şekilde ikna ederim onlarında rızasını alırım diyordum. Ailemde bendeki kararlıgı gördükleri için razı oldular. Kabul etmek zorunda kaldılar istemeselerde. Aslında eşim çalışıyor iyi biryerdede çalışıyor çok şükür geliride türkiye şartlarında bi çok kişiye göre iyi. Ama evimiz yok ve evlenmeden önce kredi çektik eşyaları alabilmek ve düğünü yapabilmek için, herşey borçla yapıldı. Şimdi bi yandan ev kirası bir yandan her ay o kredinin borcu ve evin geçimi derken para kıtı kıtına gidiyor oda ben çalıştıgım için. Sorunum şu ben çalışamıyorum çalışma hayatında bi türlü mutlu olamıyorum. Mutsuzluk içinde işe gidiyorum sabahları ayaklarımı sürüye sürüye derler ya aynen o vaziyetteyim. Bu benim elimde değil çalışma hayatına hiç yatkın değilim. Bi kaç senedirde çalışıyorum ve artık kaldıramıyorum ben evimde olayım istiyorum. Ailemde bu durumumu gördüklerinde sen kendin istedin bu hayatı çalışmak zorunda oldugunu bilerek gittin ne bekliyordunki diyorlar çok üzülüyorum bu duruma ve öyle çaresizimkiNeden böyle olduk arkadaşlar neden eskiden herşey daha farklıymış neden şimdi iki kişide çalışmak zorunda oldu eşimizin aldıgı para neden yetmiyor ben isyan ediyorum bu duruma Benim bi bayan olarak neden evimde oturabilme özgürlüğüm yok. Sabah sabah ayazda yollara düşüyorum ben ve benim gibi bi çok bayan. Çalışma hayatından nefret ediyorum Allahım eşlerimize evi geçindirecek gücü kuvveti versin bizlere gerek kalmasın. Sağlıgım bozuldu benim yıprandım çalışmakdan usandım artık. 30 uma geldim nerdeyse ama bi çocugum olsun bile diyemiyorum neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş neden (((( Ben bi yuvam olsun istedim evimle ilgileneyim istedim bir müddet çalışırım diye düşünüyodum ama yapamıyorum olmuyor gitmiyor eşime söylüyorum çıkarsan napıcaz borç var diyor bi taraftn çaresiz durumdayım biraz daha kendimi sıkarsam hasta olucam iyice ne yapayım ben arkadaşlar ne olur fikir verin bana ((((
ben öyle düşünmüyorum ve çevremde de örneklerini çok görüyorum. benim babam gece çalıştığından özellikle çalışmayan eş istemiş ve annemle evlenmiş. annem ev hanımı ve ben bu yaşımda diyorum ki keşke çalışan bi anneye sahip olsaydım.. anneaneden deden de kalan birşeyin yoksa evlenirken bile çok zorluk çekiyor çocuklar. mesela benim arkadaşımın annesi öğretmendi ve bugüne kadar biriktirdiği paralarda kızını kendi evlendirdi herşeyini aldı, eğitimi için yurtdışına bile kendi gönderdi. bunların hepsini ekonomik özgürlüğü sayesinde yaptı. biz ise sadece babalarımızın çalıştıığı paralarla kıt kanaat geçinebildik sadece ve bu da yeterli olmadı.
canım bende çalışan bir bayanım...bizde hala ev-araba taksitleri özüyoruz eşimle..
ben 30uda geçtim üstelik..çocukta olamıyor haliyle
evet çalışmak istememen senin en doğal hakkın..ama bunun için hayatına kendin yönlendirme yapacaktın..
mesela mantık evliliği yapsaydın sanırım daha mutlu olurdun..imkanları iyi senin çalışmanı gerektirmeyecek
biri mesela..tabi biraz
geç kaldın:)
ama herkes mantık evliliğinden mutlu olamaz...mesela ben asla mutlu olamazdım..mutlu olanada saygım sonsuz..
işyerinde bi sekreterimiz var mesela,cici güzel bir kızdır,hep evimin kadını olayım çocuklarıma bakayım falan diye hayalleri vardı.
ayol pat diye çok zengin bir kısmeti çıktı şimdi nişanlılar...ama çocuğu görsen Allahım affetsin ama asla arkadaşıma yakışmıyor(tip anlamında)zaten kız,face bookta nişan fotolarında hep kendi tek resimlerini koymuş:)kendi bile kendine yakıştıramamış ama sonuçta
istediği hayat standartları için onunla evlenmek durumunda:)
sen şanslısınki aşkınla evlenmişsin:)ve aileni bile dize getirmissin:)birkaç taksit seni yıldırmasın canım..
2-3yıl belki taksitleriniz...eşine yardımcı ol canım..hayat müşterek..birlikte omuz omuza verdikten sonra aşamayacağınız borç yok..
önce gönüller bir olsun....
Bak ne güzel söylemişsin arkadaşının annesi öğretmenmiş ne güzel mesleği varmış ben meslegi olanlardan bahsetmiyorum zaten bi vasfı olmayıp 3 kuruşa çalışan insan ancak kendisine zoru zoruna yetiştirirken çocuguna ne yapsın. Hemde çocugun ortada ilgisiz kalmasıda cabası.
Arkadaşlar lütfen kendinizi yormayın. Konu sahibi arkadaş zaten yardım istemek için açmamış konuyu. Kafasıda karışık değil gayet net. Sanırım başlık hatası olmuş. Çalışmaya son rece karşı kendi kararını kendi vermiş ayrıca zaten istifasınıda etmiş uzatmaları oynuyor çalışma hayatında. Umarım Allah mahçup etmez dilediği gibi bir hayata kavuşur. Evinde çoğuyla kocasıyla ev hayatındaki yorucu işleri ile mutlu olur. Bence uzatıp anlatmaya gerek yok. Nekadar yazarsanız yazın karşınızdakinin anlayabildiği kadar anlaşılırsınız. Dünden beri herkes bir sürü yardımcı olacak yazılar yazdı yumuşak yazılan hiçbir mesaja cevap verdiğini görmedim. Sadece münakaşa edebileceği yorumlara yada birebir kendisini destekleyen yorumlara cevap veriyor. O nedenle yormayın kendinizi.
Sadece birşey söylemek istiyorum annelik ve iyi çocuk yetiştirme inanın çalışıp çalışmamasıyla ölçülecek birşey değil. İnanın çalışan anne çok daha iyi çocuk yetiştirir. Çünkü zaten kaybettiği zamanı telafi edebilmek adına çocuğuyla geçireceği zamanı maksimumda değerlendirir dikkatini ona verir. Akşam gerekirse tv izlemez onunla oynar.Hiçbirşeyi ertelemez çünkü bilirki ertelerse yapamaz. Çalışan annenin yetiştirdiği çocuk zaman yönetimi konusunda daha başarılıdır kendine daha güvenlidir daha sosyal çocuk olur. Yanlış anlaşılmasın evde oturan anneler kötü çocuk yetirtirir demiyorum tabiki her iki durumunda iyiside var kötüsüde var ama annelik öyle çalışıp çalışmama ile değerlendirilecek kadar da basit bir meziyet değildir .
Arkadaşlar lütfen kendinizi yormayın. Konu sahibi arkadaş zaten yardım istemek için açmamış konuyu. Kafasıda karışık değil gayet net. Sanırım başlık hatası olmuş. Çalışmaya son rece karşı kendi kararını kendi vermiş ayrıca zaten istifasınıda etmiş uzatmaları oynuyor çalışma hayatında. Umarım Allah mahçup etmez dilediği gibi bir hayata kavuşur. Evinde çoğuyla kocasıyla ev hayatındaki yorucu işleri ile mutlu olur. Bence uzatıp anlatmaya gerek yok. Nekadar yazarsanız yazın karşınızdakinin anlayabildiği kadar anlaşılırsınız. Dünden beri herkes bir sürü yardımcı olacak yazılar yazdı yumuşak yazılan hiçbir mesaja cevap verdiğini görmedim. Sadece münakaşa edebileceği yorumlara yada birebir kendisini destekleyen yorumlara cevap veriyor. O nedenle yormayın kendinizi.
Sadece birşey söylemek istiyorum annelik ve iyi çocuk yetiştirme inanın çalışıp çalışmamasıyla ölçülecek birşey değil. İnanın çalışan anne çok daha iyi çocuk yetiştirir. Çünkü zaten kaybettiği zamanı telafi edebilmek adına çocuğuyla geçireceği zamanı maksimumda değerlendirir dikkatini ona verir. Akşam gerekirse tv izlemez onunla oynar.Hiçbirşeyi ertelemez çünkü bilirki ertelerse yapamaz. Çalışan annenin yetiştirdiği çocuk zaman yönetimi konusunda daha başarılıdır kendine daha güvenlidir daha sosyal çocuk olur. Yanlış anlaşılmasın evde oturan anneler kötü çocuk yetirtirir demiyorum tabiki her iki durumunda iyiside var kötüsüde var ama annelik öyle çalışıp çalışmama ile değerlendirilecek kadar da basit bir meziyet değildir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?