neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

kendiniz itiraf ettiniz işte asıl sorun buymuş..asıl sorun eşinizin size yardımcı olmaması ..ama bunu ne yapalım o da öyle diyerek savunamazsınız ..madem çalışıyorsunuz eşinizi karşınıza alıp konuşacak bu soruna bir çözüm bulacaksınız ..onlar yapmıyor diye biz oturalım onlara yaptırmayalım öylemi ,yok öyle yağma ,çalışmayı bırakmak yerine bu konuya kafa yorup eşinize sorumluluklarını hatırlatırsanız tüm sorununuz çözülür

Ben işten çıkacaksam bi önlemimi alırım zaten merak etmeyin eşyalarımı satıp satmayacağıma ben karar veririm.

Ablam lise sondayken babam dersane taksitlerini ödeyemem, gücüm yok dedi, annem o zamana kadar çalışarak biriktirdiği parayla babama bile haber vermeden gitti ablamı dersaneye yazdırdı. O sayede ablam üniversiteyi kazandı. Şimdi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisinde hocalık yapıyor. Benim dersane taksitlerimi de ablam ödedi çalıştığı için. Annem "ben ev hanımıyım, elimi sıcaktan soğuğa sokmam" deseydi şimdi ne ablam ne ben iyi yerlerde olamayacaktık.

Madem senin eşin öyle hiç yardımcı olmayan bir suyunu almaktan aciz yetiştirilmiş bir insan, sen de çalışamayacak kadar narin çalışmayı sevmeyen tam ev hanımı olacak bir insansın. Tam tencere kapak olmuşsunuz demek ki. O zaman keşke en başta ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız da borca girmeseydiniz. Ya da madem eşin 2-3 işte çalışmak zorunda kalmayacak sıkıntınız olmayacak (bu nasıl olacak inan ki bilmiyorum iki işle zor geçinirken) o zaman sen kimden ne fikri istiyorsun ki? Bırak madem işini kocan dışarda çalışsın sen içerde suyunu falan ver kocana yuvarlanıp gidin yani. Hem burda insanların kafa yorup sana verdikleri fikirler için onları azarlayarak vakit kaybetmezsin

Son düzenleme:

Evet, eskinin insanları gibi kayınpederin evinde bir odaya bir yatak odası takımı alınarak evlenirlerdi, erkeğin maaşı da güzel güzel yeterdi, arkadaşımız da evinde yemeğini yapar, eşine hizmet eder, narin gül gibi geçinip giderlerdi.

Pardonda narin yapılı olanlar evlenemiyomu. Ben bilmeden evlendim demiyorumki ben eşime öncesindede uzun süre çalışamayacağımı defalarca söyledim bi müddet çocuk olana kadar çalışırım dedim kimseyi kandırmadım. Biz birbirmizi sevdik ve evlendik. Eşime hiç üzülmene hacet yok benim gibi bi eşi oldugu için çok şanslı insanlar arasında o canım. Allahın izniyle bu sıkıntıyıda atlatırız. Benim işten çıkmamı eşim sorun yapmıyor size ne oluyor ben anlamadım. Ben bencil bi insan değilim şımarık hiç değilim kullandıgınız kelimeler hiç hoş değil.. Bi insan buraya konu açtı diye bu şekilde yargılamayın Beni tanımıyorsunuz sonuçda.

öğretmen lisesine gidemediğim için ticaret lisesine gittim ..öğretmen olacakken işletme mezunu oldum..ama babam maddi yetersizlikten dolayı öğretmen liselerine giriş için sınav formu almama musaade etseydi bugün öğretmendim

Biz eşimle iyiyiz çok şükür. Ayrıca evlenirken yapılması gereken mecburi şeyler vardır Aileden bi destek olmadıgı için bazı şeyleri kendimiz yapmak zorundaydık borçla yapmak zorundaydık keyfimden borca girmedim ben.

Açmış olduğunuz konular gerçekten dert olsa bunalımda olduğunuzu düşünmezdim...Herkesin derdi var ama herkes burda ufacık şey için konu açmıyor...

ben öyle düşünmüyorum ve çevremde de örneklerini çok görüyorum. benim babam gece çalıştığından özellikle çalışmayan eş istemiş ve annemle evlenmiş. annem ev hanımı ve ben bu yaşımda diyorum ki keşke çalışan bi anneye sahip olsaydım.. anneaneden deden de kalan birşeyin yoksa evlenirken bile çok zorluk çekiyor çocuklar. mesela benim arkadaşımın annesi öğretmendi ve bugüne kadar biriktirdiği paralarda kızını kendi evlendirdi herşeyini aldı, eğitimi için yurtdışına bile kendi gönderdi. bunların hepsini ekonomik özgürlüğü sayesinde yaptı. biz ise sadece babalarımızın çalıştıığı paralarla kıt kanaat geçinebildik sadece ve bu da yeterli olmadı.

canım bende çalışan bir bayanım...bizde hala ev-araba taksitleri özüyoruz eşimle..
ben 30uda geçtim üstelik..çocukta olamıyor haliyle

evet çalışmak istememen senin en doğal hakkın..ama bunun için hayatına kendin yönlendirme yapacaktın..
mesela mantık evliliği yapsaydın sanırım daha mutlu olurdun..imkanları iyi senin çalışmanı gerektirmeyecek
biri mesela..tabi biraz
geç kaldın:)
ama herkes mantık evliliğinden mutlu olamaz...mesela ben asla mutlu olamazdım..mutlu olanada saygım sonsuz..

işyerinde bi sekreterimiz var mesela,cici güzel bir kızdır,hep evimin kadını olayım çocuklarıma bakayım falan diye hayalleri vardı.

ayol pat diye çok zengin bir kısmeti çıktı şimdi nişanlılar...ama çocuğu görsen Allahım affetsin ama asla arkadaşıma yakışmıyor(tip anlamında)zaten kız,face bookta nişan fotolarında hep kendi tek resimlerini koymuş:)kendi bile kendine yakıştıramamış ama sonuçta
istediği hayat standartları için onunla evlenmek durumunda:)

sen şanslısınki aşkınla evlenmişsin:)ve aileni bile dize getirmissin:)birkaç taksit seni yıldırmasın canım..

2-3yıl belki taksitleriniz...eşine yardımcı ol canım..hayat müşterek..birlikte omuz omuza verdikten sonra aşamayacağınız borç yok..

önce gönüller bir olsun....

Bak ne güzel söylemişsin arkadaşının annesi öğretmenmiş ne güzel mesleği varmış ben meslegi olanlardan bahsetmiyorum zaten bi vasfı olmayıp 3 kuruşa çalışan insan ancak kendisine zoru zoruna yetiştirirken çocuguna ne yapsın. Hemde çocugun ortada ilgisiz kalmasıda cabası.

Canım benim derdimi yakından anlayan arkadaşım sağol düşüncelerin için. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar lütfen kendinizi yormayın. Konu sahibi arkadaş zaten yardım istemek için açmamış konuyu. Kafasıda karışık değil gayet net. Sanırım başlık hatası olmuş. Çalışmaya son rece karşı kendi kararını kendi vermiş ayrıca zaten istifasınıda etmiş uzatmaları oynuyor çalışma hayatında. Umarım Allah mahçup etmez dilediği gibi bir hayata kavuşur. Evinde çoğuyla kocasıyla ev hayatındaki yorucu işleri ile mutlu olur. Bence uzatıp anlatmaya gerek yok. Nekadar yazarsanız yazın karşınızdakinin anlayabildiği kadar anlaşılırsınız. Dünden beri herkes bir sürü yardımcı olacak yazılar yazdı yumuşak yazılan hiçbir mesaja cevap verdiğini görmedim. Sadece münakaşa edebileceği yorumlara yada birebir kendisini destekleyen yorumlara cevap veriyor. O nedenle yormayın kendinizi.

Sadece birşey söylemek istiyorum annelik ve iyi çocuk yetiştirme insanın çalışıp çalışmamasıyla ölçülecek birşey değil. İnanın çalışan anne çok daha iyi çocuk yetiştirir. Çünkü zaten kaybettiği zamanı telafi edebilmek adına çocuğuyla geçireceği zamanı maksimumda değerlendirir dikkatini ona verir. Akşam gerekirse tv izlemez onunla oynar.Hiçbirşeyi ertelemez çünkü bilirki ertelerse yapamaz. Çalışan annenin yetiştirdiği çocuk zaman yönetimi konusunda daha başarılıdır kendine daha güvenlidir daha sosyal çocuk olur. Yanlış anlaşılmasın evde oturan anneler kötü çocuk yetiştirir demiyorum tabiki her iki durumunda iyiside var kötüsüde var ama annelik öyle çalışıp çalışmama ile değerlendirilecek kadar da basit bir meziyet değildir .

Son düzenleme:

Vasıfsız bir sürü insan var çalışan. Herkes vasıflı değil ya.
Ayrıca çocuğunuz olduktan sonra dert edin diğerlerini de isterseniz

aynen bence de ..zaten ben buraya konu açanların çoğuna kızıyorum ..
hep kendilerine destek arayıp ,tüm yorumların kendilerine destek verir şekilde olmasını istiyorlar ..
madem ona göre konu aç ,konu açtıysan eleştirilere hazır olacaksın ..
kendini destekletmek onaylatmak için konu açıyorsan açma arkadaş ..
sonuçta burda bir sürü farklı görüşte insan var ..
önce konu açıp sonra ters düşünene tepki gösteriliyor hayret birşey doğrusu anlayamıyorum ..
ben niye konu açmıyorum acaba ben de her yaptığıma destek bulmak için konu açayım bari oldu olacak

Size katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum. Günümüzde çalışmayan kadınlar biraz tembelliğe alışmış durumda. Eskiden "çalışmayan kadın", el iş, örgü, dantel yaparak da olsa cebinde üç kuruş fazladan mutlaka bulundururdu. Annem çalışmadığı dönemde semt pazarında 10 kez baştan aşağı turlardık, daha ucuzu var mı diye. Ama günümüzde genç kızlar çalışmayan kadın olmayı evde oturup yemek yapma, sonra bütün gün kadın programı seyretme olarak algılıyor. Açıp bir kitap okuyanı, haber kanallarını takip edeni, bir dernekte çalışanı o kadar az ki. Tabi kendini yetiştirmeyen kadın çocuğunu da iyi yetiştiremez.

cok enteresan bır kısılıksınız
ama kabul etmesenız de destege ıhtıyacınız var
hos bu konunuzda sadece ters ve uslupsuz cevaplar vardı
aradım taradım ama 30 yasınıza gelmenıze ragmen cocuk gıbı dalga gecen su ıfadelerınızı goremedım
zıra sıze gore sızınle aynı fıkırde olmayan ınsanları dınlemıyor ve dıkkate almıyorsunuz ve bu ıfadeyı kullanıyorsunuz yaa

bence sızın sorununuz calısmak falan degıl
sız mutsuz ve negatıf bır ınsansınız
kayınvalıdenız eltınız esınız annenız patronunuz vs herkesın gozunun ustunde kas olması yeterlı

sıze tavsıyede bulunan ınsanlara karsı bu kadar saldırgan tavırlarla yaklasırken verıyorsunuz zaten mesajınızı
ne dıyeyım
calısmak zorunda degılsınız zaten
erkek getırır kadın yetırır demıs ne guzel bızım tek maasla yetınen analarımız
yenı ısınızde kolaylıklar dılerım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…