neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

İyi de kendi doğrunuzu tek doğu gibi görüp "siz de biliyorsunuz ki en iyi çocuk anne yanında yetişir, bunun başka alternatifi olamaz" diyen sizsiniz. Siz derken sorun yok ama başkası kendi fikrini söyleyince mi suç oluyor?

Konuyu saptırmakla suçlayanlar için....

Ben o cümleyi bi arkadaşın yazmış oldugu söze istinaden söyledim bi cümlemi cımbızla çekip buraya yapıştırmakla neyi ispatlıyosunuz neden yazdıgımıda kopyalasaydınız ben o cümleyi durduk yere yazmadım..

benımkıne komsum bakıyor ama masımın yarısı degıl kucuk bır mıktarını alıyor kendısı sence bu doğrumu bayan:))

Doğru olup olmadıgı sizi ilgilendirir alan razı satan razı sonuçta. Ne iyi komşunuz varmış bidaha çocuk dogurdugunuzdada ona bırakırsınız ne güzel işte

Aslinda konu cok fazla uzamis.Arkadasim evde oturmak istiyorsan evde oturursun.Buna kim karisabilir ki? Sen zaten kararini vermissin.
Sonrada evde oturuken düsünürsün,karsilastirma yaparsin hangisi daha iyiydi diye.Cocugunu dogurursun,yetistirmeye calisirsin.Ama her sey bekledigin gibi olur vaya olmaz.Kararini verirsin.Eskiden internet yoktu.Herkes bir kac kisiden fikir alirdi güvendiginden.Simdi herkesin kendine göre bir yasamisligi var.Farkli degerleri,dogrulari var.Üstelik herkeste ayni degil.Kimisi 50 derece atese dayanir,kimisi dayanamaz.O yüzen buradaki arkadaslarin birbirlerine kizmasina gerek yok.herkes kendi yasanmisligini anlatir tavsiye eder,Begenirsin veya begenmezsin,senin bilecegin is..
Neyse sonucta her insan kendi deneyimini yasiyor.Ben bekarken bir iki yillk cok samimi ardasima sormustum "evlilik nasil Handan "diye.Bana cevabi cok kisa ve net olmustu."Denede gör".

Ben de sizin yorumunuza istinaden söyledim. Cımbızla çekmedim. Bir yorum yaptınız Ben de onun cevabını verdim.
Siz neden sürekli birilerini suçluylorsunuz.
Çok ama çok zor bir insansınız.
Size söylenilenleri beğenmediğinizde garip tepkiler veriyorsunuz.
Bütün konularınızda bu böyle.
Eleştiriye açık değilseniz konu açmayın.
Size kimsenin düşmanlığı yok. Mağdurmuşsunuz gibi hareket ediyorsunuz

Ayrıca kime neyi ispatlayacağım ki bana böyle bir cümle kurabiliyorsunuz.
Kim kime neyi ispatlayacak burda? Neden??

üniversite öğrencisiyim yeri gelir babamdan harçlık istemeye utanırım kaç yaşıma geldim diye siz eşinizden harçlık isteyebilcekmisiniz acaba ?

Ben kimseyi suçlamıyorum ama mantıksız cevaplar veriyosunuz mantıklı buldugum arkadaşlarla çokda güzel anlaşıyoruz birbirimizi anlıyoruz hatta KK dan kaç tane arkadaş grubum var. Benim bi tane kelimemi çekip çıkarmışsınız artık neyi ispat ediyosanız anlamadım. Bi cümle kurulmuşsa o bütünüyle ele alınır öyle aradan bi kelimeyi çekipde insan yargılanmaz. Eleştiriye açık olmayan ben miyim sizmisiniz acaba? Sizinde bütün konularınız böyle söylenilenleri kabul etmek istemiyosunuz. Zıtlaşıyosunuz insanlarla. Önce kendinizi bi süzgeçden geçirin..

Şimdi bu arkadaş "Çalışmak zorundayım ama çalışmak bana göre değil, borçlarımız da var, ama yoruluyorum, kafam karışık." diye konu açtı. Herkes de istemiyorsa ayrılması gerektiğini ama bunun maddi anlamda ve evde oturmak anlamında kendisine sıkıntı yaratacağını, panik atak hastası olduğu için evde oturmasının iyi gelmeyeceğini, çalışmak zorunda ise çalışmayı sevmeye çalışmasını öğütledi. Çünkü bu arkadaş burada fikir istiyordu bizlerden. Sonra her gelen fikre karşı çıkmaya, her öneriyi reddetmeye başlayınca tabi ki insanlar tepki gösterdi, "madem fikir soruyorsun, kabul etmesen bile güzel bir dille yanıtla" diye. Ama arkadaş "ben mecbur muyum çalışmaya, ben zaten çalışmaya karşıyım, size ne?" noktasına getirdi konuyu. "E o zaman neden fikir sorarak konu açtın?" diye soranlar olunca da yönetici geldi konu başlığını değiştirdi.
Bu adaletsizlik.
Yönetici konu başlığını değiştirdi diye kimse kusura bakmasın ama konu sahibinin ona yardımcı olmaya çalışanlara yaptığı saygısızlık silinmiş olmadı.

Haklısınız. Kelimesi kelimesine katılıyorum.

üniversite öğrencisiyim yeri gelir babamdan harçlık istemeye utanırım kaç yaşıma geldim diye siz eşinizden harçlık isteyebilcekmisiniz acaba ?

ben de orta okuldan bu yna çalışıyorum ...annemle babam iflas ettıkten sonra kucuk bır koftecı dukkanı actılar ..ben okul sonrası ve her tatılde o köftecı dukkanında garson bulaşıkcı ve de yerı gelınce ahçı oluyordum...arkadaslarım suslenır yanıma gelırdı hepsı parfum kokarken ben köfte kokardım...öğretmenlerim gelırdı...ama hep örnek evlat olarak gosterılırdık takdır edılırdık..bu unıversıtede boleydı...her tatılde gelırdım yazları denızkenarında otursak bıle denıze bıle gırmedıgım olurdu..ben harç paramı çıkarmak için yine köftecide çalışırdım...şimdi de öğretmen oldum..meslek sahibi diyor ya konu sahibi...ama bence garsonluk ahcılık da bır meslek helalınden kazandıgın surece ....asla utanmadım ..yerı geldı gencecıktım gezmek tozmak ısterdım ama annem babamı dusunur vıjdanım sızlardı onların yanında oldum...hıc unutmuyorum adetlerım agrılı olurdu ona ragmen ogun bıle ıkına sıkıla yıne calısırdım..ama sonucu ne oldu okudum meslek sahıbı oldum ..aılemlede kendımlede gurur duyuyorum çalışmaktan güzeli var mı ...insan kendını degerlı hıssedıyor ...en azından ben öle hıssedıyorum...evlendım hala da calısıyorum kredılerımız var..öğretmenım ama dag koyunde bırlestırılmıs sınıfa egıtım verıyorum ..hem oğretmen hem hademe hem de müdür yetkılıyım..isyan etmem gerekırse arada oluyor ama yıne de cok mutluyum çalışmaktan..oğlumu da üretken biri olması için yetıstıreceğim inşallahhh...saygılarr....

Ben kimseye saygısızlık etmedim. Burda hepimiz arkadaşız. Kendi kendinize yargılama yapıyosunuz bana yazılan yorumları okudunuz mu hiç bi okuyun bakalımm.

Sevdemmmm özel mesaj göndermeyi bırak ben sana özel mesaj atmadım özel mesajla cevap atıyorsun bana...Bana hesap vermek zorunda değilsin ben sadece işinizin zorluğunu göstermek için sabahtan beri burda olduğunuzu vurgulamak istedim

Son düzenleme:

Allah allah ben çalışırken eşime para veriyorum bu mübah oluyoda çalışmadıgım zaman eşimden para almak mı ayıp oluyor sanki gibip komşudan istiycem ne kadar dar çerçeveden düşünmeden konuşuyosunuz..

Ben sizin ne evinizi bilirim ne borcunuzu bilirim zaten bunların hiçbiri de beni bağlamaz. Eşyalarınızı ben kullanmıyorum borçlarınızı da ben ödemiyorum. Ben sadece fikrimi belirttim zaten forumlarda fikir paylaşımı yapmak için yok mudur? Benim fikirlerim yüzünden beni tersleme hakkını nerden buluyorsunuz acaba? İnsanlar size fikirlerini söylüyor ki bunu da işlerinden güçlerinden vakit ayırıp yapıyorlar, fikriniz için teşekkür ederim diyeceğinize siz herkesi tersliyorsunuz.

Ama evimiz yok ve evlenmeden önce kredi çektik eşyaları alabilmek ve düğünü yapabilmek için, herşey borçla yapıldı. Şimdi bi yandan ev kirası bir yandan her ay o kredinin borcu ve evin geçimi derken para kıtı kıtına gidiyor oda ben çalıştıgım için.

Siz bu cümleyi yazdığınız için ben ve daha bir çok arkadaş borçlarınız hakkında yorumlar yapıyor. Çünkü iki maaşla kıt kanaat geçindiğinizi yazmışsınız bende sadece herşeye çok daha ekonomik çözümler bulunabileceğini yazdım ben orda bernardo istikbal yazdım diye sizin eşyalarınız o marka demek istemedim, sadece bu noktayı vurgulamaya çalıştım. Ama siz o noktayı değil bambaşka şeyler görmüşsünüz yazdığım şeyde.

Ayrıca kimse benimle saygılı konuşmuyor diyorsunuz ama şu ana kadar kaç kişinin anneliğine laf ettiğinizin farkında mısınız acaba?

çalışan bir annenin çocuğuyum
1. sınıfın ilk günü annem okula bırakıp işe döndü tek damla gözyaşı dökmedim
evden çıkarken anahtarımı unutmamam gerektiğini hep bilirdim
evde annem olmasa bile ocak asla ve asla oynamadığım yerlerden biri oldu
amcamda babannemde annannemde kaldığım zamanlarda geceleri kalkıpta anne diye ağlamadım hiç
düştüğümde kendi yaramı temizlemeyi bildim ben
kim o denilmeden kapı açmamayı tanımadığın kişilerle konuşmamayı küçük yaşta öğrendim
okuldan eve geldiğimde anne yemek nerde diye ağlama lüksüm olmadı hiç kendi yemeğimi sandviçte olsa peynir ekmekte olsa hazırlayıp mızmızlanmadan yemesini bildim
birinin bana ödevlerini yap demesi gerekmedi hiç
dışarı çıkabilmek için annemi aramam gerektiğinin hep farkındaydım
kimse ayağma kadar suyumu getirmedi mutfaktan almasını bildim hiçte şikayet etmedim bu durumdan
düşününce bunlar hayatımda sorumluluk almayı öğrenmeme yardımcı olan etkenlerdi yani çalışan anne çocuğu olmak sanıldığı gibi kötü değil

ben hiçbizaman işim zor demedim yaptıgım iş zor demedimm anlamadıysanız bi daha okuyun konumu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…