- 5 Nisan 2011
- 1.189
- 630
- 323
Allah allah ben çalışırken eşime para veriyorum bu mübah oluyoda çalışmadıgım zaman eşimden para almak mı ayıp oluyor sanki gibip komşudan istiycem ne kadar dar çerçeveden düşünmeden konuşuyosunuz..
Ben kimseyi suçlamıyorum ama mantıksız cevaplar veriyosunuz mantıklı buldugum arkadaşlarla çokda güzel anlaşıyoruz birbirimizi anlıyoruz hatta KK dan kaç tane arkadaş grubum var. Benim bi tane kelimemi çekip çıkarmışsınız artık neyi ispat ediyosanız anlamadım. Bi cümle kurulmuşsa o bütünüyle ele alınır öyle aradan bi kelimeyi çekipde insan yargılanmaz. Eleştiriye açık olmayan ben miyim sizmisiniz acaba? Sizinde bütün konularınız böyle söylenilenleri kabul etmek istemiyosunuz. Zıtlaşıyosunuz insanlarla. Önce kendinizi bi süzgeçden geçirin..
Ben sizin ne evinizi bilirim ne borcunuzu bilirim zaten bunların hiçbiri de beni bağlamaz. Eşyalarınızı ben kullanmıyorum borçlarınızı da ben ödemiyorum. Ben sadece fikrimi belirttim zaten forumlarda fikir paylaşımı yapmak için yok mudur? Benim fikirlerim yüzünden beni tersleme hakkını nerden buluyorsunuz acaba? İnsanlar size fikirlerini söylüyor ki bunu da işlerinden güçlerinden vakit ayırıp yapıyorlar, fikriniz için teşekkür ederim diyeceğinize siz herkesi tersliyorsunuz.
Ama evimiz yok ve evlenmeden önce kredi çektik eşyaları alabilmek ve düğünü yapabilmek için, herşey borçla yapıldı. Şimdi bi yandan ev kirası bir yandan her ay o kredinin borcu ve evin geçimi derken para kıtı kıtına gidiyor oda ben çalıştıgım için.
Siz bu cümleyi yazdığınız için ben ve daha bir çok arkadaş borçlarınız hakkında yorumlar yapıyor. Çünkü iki maaşla kıt kanaat geçindiğinizi yazmışsınız bende sadece herşeye çok daha ekonomik çözümler bulunabileceğini yazdım ben orda bernardo istikbal yazdım diye sizin eşyalarınız o marka demek istemedim, sadece bu noktayı vurgulamaya çalıştım. Ama siz o noktayı değil bambaşka şeyler görmüşsünüz yazdığım şeyde.
Ayrıca kimse benimle saygılı konuşmuyor diyorsunuz ama şu ana kadar kaç kişinin anneliğine laf ettiğinizin farkında mısınız acaba?
ben de orta okuldan bu yna çalışıyorum ...annemle babam iflas ettıkten sonra kucuk bır koftecı dukkanı actılar ..ben okul sonrası ve her tatılde o köftecı dukkanında garson bulaşıkcı ve de yerı gelınce ahçı oluyordum...arkadaslarım suslenır yanıma gelırdı hepsı parfum kokarken ben köfte kokardım...öğretmenlerim gelırdı...ama hep örnek evlat olarak gosterılırdık takdır edılırdık..bu unıversıtede boleydı...her tatılde gelırdım yazları denızkenarında otursak bıle denıze bıle gırmedıgım olurdu..ben harç paramı çıkarmak için yine köftecide çalışırdım...şimdi de öğretmen oldum..meslek sahibi diyor ya konu sahibi...ama bence garsonluk ahcılık da bır meslek helalınden kazandıgın surece ....asla utanmadım ..yerı geldı gencecıktım gezmek tozmak ısterdım ama annem babamı dusunur vıjdanım sızlardı onların yanında oldum...hıc unutmuyorum adetlerım agrılı olurdu ona ragmen ogun bıle ıkına sıkıla yıne calısırdım..ama sonucu ne oldu okudum meslek sahıbı oldum ..aılemlede kendımlede gurur duyuyorum çalışmaktan güzeli var mı ...insan kendını degerlı hıssedıyor ...en azından ben öle hıssedıyorum...evlendım hala da calısıyorum kredılerımız var..öğretmenım ama dag koyunde bırlestırılmıs sınıfa egıtım verıyorum ..hem oğretmen hem hademe hem de müdür yetkılıyım..isyan etmem gerekırse arada oluyor ama yıne de cok mutluyum çalışmaktan..oğlumu da üretken biri olması için yetıstıreceğim inşallahhh...saygılarr....
:Ha pardon 10 saat masa başında oturuyorum diyip şikayetci olan siz değildiniz özür dilerim ya
biraz saygı lütfen zor olmasa gerek!
eşimdir baksın mantığını doğru bulmadım hiç, yeri gelir o verir yeri gelir siz ama sürekli bugün şunu alıcam para bugün bun alıcam para demek benim için kolay olmaz sizi bilemem ben üretici olmaktan yanayım tüketici değil !
eşimdir baksın mantığını doğru bulmadım hiç, yeri gelir o verir yeri gelir siz ama sürekli bugün şunu alıcam para bugün bun alıcam para demek benim için kolay olmaz sizi bilemem ben üretici olmaktan yanayım tüketici değil !
Arkadaş eşinden harçlık isteyebilecekmisin demiş bende dedimki çalışırken ben eşime para verince mübah oluyoda iyi hoşda ben çalışmadıgım zaman mı kocamdan para almam ayıp oluyo dedim bunun neresi saygısızlık yalan mı söylüyorum doğruları duymak ne kadarda zor geliyo sizee
arkadaş en oluyorum zaten ayrıca ben söylediklerinize değil söyleyiş tarzınıza takıldım ve rahatsızlığımı belirttim
Sizin bana söyleyiş tarzınız çok mu güzeldi kendi yazdıgınızdan haberiniz yok. Eşimde para isteyebilecekmisin ne demek yani utanmıycan mı demeye getiriyosunuz sanki utanılacak bi durum var. Ben eşimden alırım yada almam ben çalışmazsam kimden para alırım diye mi sordum.
o zaman şöyle yapalım siz açtığınız konular için istediğiniz cevapları yazın biz ona göre yorum yapalım burda tartışma yaratmayın
Ben söylemek istediğimi söyledim daha fazla konuşmaya gerek yok..
çok enteresan:))) tartışmak isteyen deşarj olmak isteyen ne kadar çok kk üyesi varmış.. neden konuyu uzattığınızı anlamadım ben yahuu.
Evet söylemek istediğinizi söylediniz, çok çok haklısınız; aslında fikir filan sormadınız.
Ne yapacakdımki mantıksız fikirlerimi değerlendirmeye alacakdım..
Ne yapacakdımki mantıksız fikirlerimi değerlendirmeye alacakdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?