Canım işsizlik maaşı alırım bi müddet idare ederim napıyım kendimi biraz topladıkdan sonra tekrar bi işe bakarım
Canım işsizlik maaşı alırım bi müddet idare ederim napıyım kendimi biraz topladıkdan sonra tekrar bi işe bakarım
İşsizlik maaşının işten kendi isteğiyle çıkana verildiğini sanmıyorum işten kovulursan alabilirsin onu.
Ben 6 aylık evliyim ama eşimle evliliğim öncesinde 10 senelik beraberliğimiz var. Küçük yaşta tanıştık o yaşın vermiş oldugu cesaretle yıllar geçiverdi. Maddi yönden eşimin ailesinin durumu yok. Babası emekli çalışmıyor evde. Anneside ev hanımı zaten. Neticede evlendik benim ailem kız tarafına düşen eşya çeyiz vs. aldılar herşeyimi. Ben çıktıgım dönemde ailem bu ilişkiye hep karşı çıktı maddi sebeplerden dolayı yapamazsın edemezsin gibi sürekli söylediler bana ama seviyordumda onu kaç seneyi nasıl söküp atabilirdim bütün hayallerimi onunla kurmuştum ben. Hep iyi olur inşallah diyerek yoluma devam ettim ailemi bir şekilde ikna ederim onlarında rızasını alırım diyordum. Ailemde bendeki kararlıgı gördükleri için razı oldular. Kabul etmek zorunda kaldılar istemeselerde. Aslında eşim çalışıyor iyi biryerdede çalışıyor çok şükür geliride türkiye şartlarında bi çok kişiye göre iyi. Ama evimiz yok ve evlenmeden önce kredi çektik eşyaları alabilmek ve düğünü yapabilmek için, herşey borçla yapıldı. Şimdi bi yandan ev kirası bir yandan her ay o kredinin borcu ve evin geçimi derken para kıtı kıtına gidiyor oda ben çalıştıgım için. Sorunum şu ben çalışamıyorum çalışma hayatında bi türlü mutlu olamıyorum. Mutsuzluk içinde işe gidiyorum sabahları ayaklarımı sürüye sürüye derler ya aynen o vaziyetteyim. Bu benim elimde değil çalışma hayatına hiç yatkın değilim. Bi kaç senedirde çalışıyorum ve artık kaldıramıyorum ben evimde olayım istiyorum. Ailemde bu durumumu gördüklerinde sen kendin istedin bu hayatı çalışmak zorunda oldugunu bilerek gittin ne bekliyordunki diyorlar çok üzülüyorum bu duruma ve öyle çaresizimkiNeden böyle olduk arkadaşlar neden eskiden herşey daha farklıymış neden şimdi iki kişide çalışmak zorunda oldu eşimizin aldıgı para neden yetmiyor ben isyan ediyorum bu duruma Benim bi bayan olarak neden evimde oturabilme özgürlüğüm yok. Sabah sabah ayazda yollara düşüyorum ben ve benim gibi bi çok bayan. Çalışma hayatından nefret ediyorum Allahım eşlerimize evi geçindirecek gücü kuvveti versin bizlere gerek kalmasın. Sağlıgım bozuldu benim yıprandım çalışmakdan usandım artık. 30 uma geldim nerdeyse ama bi çocugum olsun bile diyemiyorum neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş neden (((( Ben bi yuvam olsun istedim evimle ilgileneyim istedim bir müddet çalışırım diye düşünüyodum ama yapamıyorum olmuyor gitmiyor eşime söylüyorum çıkarsan napıcaz borç var diyor bi taraftn çaresiz durumdayım biraz daha kendimi sıkarsam hasta olucam iyice ne yapayım ben arkadaşlar ne olur fikir verin bana ((((
arkadaş önceden beridir çalışmaktan şikayetçi hatta biçok şeyden şikayetçi daha önce açtığı konulara bakarsanız anlarsnız.
çalışmayı sevmediğin daha önceden de belliymiş. ahhh ahhh ne olucak şimdiiiii :26:
vur kocanın sırtına al lokmasını çalışsın dursun nede olsa görevi o... sende eve alamadığı malzemelrle yemek yaparsın artık....
Benim nasıl ne şekilde geçineceğim sizin derdiniz değil benim sorunum.
valla kim istemezki öyle yan gel osman bir dönüm bostan. emin ol canım burda kimse severek çalışmıyo. herkes ana kuzusu herkes hassas.
valla istesem bende tam ev kadını olcak insan olurum. gezerim tozarım para harcarım alışveriş yaparım ohh ne güzel. bunları düşünmek için bence geç kalmışsın. ben eşin olsam gerçekten çok bozulurdum ve gözümdeki değerin düşerdi. en ihtiyacım olduğu anda beni tek başına bırakan insana hemde daha 6 ay geçmişken neden saygı duyup seveyim ki..
bence iyi düşün evdede olsan bunun sana pek yardımcı olacağını sanmıyorum canım...
Ne demek çalışamazsın narinsin çalışan kadınlar kaba mı ya da ne biliyim daha mı çirkef evinin dışındaki insanlarlar başedebiliyo? Narinlik filan değil siniz yaptığınız kocam çalışsın ben yiyip yayılayım mantığı narinlikten kasıt ne onu anlamadım bir türlü. Kadınlar bu kafada olduktan sonra kendilerini bir erkeğe daha çok muhtaç hissederler erkekler de bu muhtaçlarıklarından faydalanır. Kadın olarak değil insan olarak hayatımızı idame ettirmek lazım evli olalım ya da olmayalım. Farz edin eşinize bir şey oldu Allah korusun annenizi babanızı kaybettiniz aç bilaç sokakta kaldınız nolacak yani aayyy ben çalışamam narinim devlet bana baksın mı diyeceksiniz daha genç yaşınızda. Bunlar tamamen bahane rahatını bozmak istemeyen kadınlar için.
Ne alakası var yaa benim en keyif aldıgım şeylerden biridir yemek yapmak nerden çıkarıyosunuz istemediğimi anlamadım. Ben çalışan ev hanımının işi zor diyorum sadece. Bi tane kelimeyi cımbızla çekmişsiniz aradan anlamadan etmeden. Ev işide bana ağır gelmiyor ben bu kadar yazdıklarıma ragmen siz hala benim ne demek istediğimi anlayamadıysanız ben size bişey demiyorum.. Sizin istediğiniz gibi düşünmek durumunda değilim.
biz ayuyuz
Ayrıca bi kadın evin geçiminden mesul değildir kadın isterse çalışır o onun isteğine kalmış bişey ama evin ekmeğini getirmek kadının görevi değildir. Kadın eviyle eşiyle çocuguyla ilgilenmekle yükümlüdür dinimizcede bu böyledir. Benim çalışmak istememem neden bu kadar ters geldi bazılarınıza anlamıyorum yani.
arkadaşlar,
konu sahibi elinde bir mesleği olmadığından şikayetçi yani vasıfsız bir işçi olmasından dertli
ama benim anlamadığım amdem bir meslek sahibi olmak istiyorsunuz,patronların egosunu tatmin etmek istemiyorsunuz o zaman bir kursa yazılın ,haftasonları kursa gidin,kendinizi geliştirin,
o zaman severek cani gönülden seversiniz çalışmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?