neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

Burda kafamkarışık diye konu açıp yardım istedin sana ilk fikrini söyleyen kişilerdendim bir kaç sayfa yorumları takip ettim bir kaç cevap verdim ama işyerinde olduğum için okuyamadım daha sonra. şimdi bütün sayfalara bir göz attımda herkes aynı şeyi söylüyor ama herkesi tersliyorsun. Bunun sebebi nedir acaba? Kimse senin çalışmanla para kazanmayacak ya da evde oturmanla para kaybetmeyecek herkes tarafsız fikrini söylüyor sizinde istediğiniz bu değil miydi zaten?

Evde oturup eşini bunca sıkıntıyı tek başına sırtlamak zorunda bırakınca için rahat edecekse öyle yap senin seçimin. Ama sıkıntıların sırf maddi olmaz bence manevi de olacaktır. Eşininailesi onun bu kadar yorulmasına müsade ettiğini görünce çok mu sevinecek. Senin bir oğlun olsa eşi bana bakmak zorunda deyip bütün borçları ona yükleyip şükürler olsun eli ayağı tutarken işini bıraksa sen mutlu olur muydun acaba?

evet, ve o işsizlik parası, senin benim ve diğer çalışanların maaşından kesiliyo vergi şeklinde.

yazmayayım dedim ama dayanamadım .ya arkadaşlar ne yapmışsınız farkındamısınız? zaten sorunlu bir kızcağıza hep beraber yüklenmiş,onu daha çok bunalıma sokmuşsunuz. zaten hayata karşı savaşı var,birse burda 10 kişiyle savaşma durumunda bırakmışsınız.:)
onun derdinden,benim anladığım şu; yasal çalışma süreci günde 8 saat iken,10 -12 saat çalışıyoruz. yasal öğle yemeği saati 1.5 saat iken ,ayaküstü hallediyoruz.
ayrıca artık öyle 6 ayda bir zam falanda yok. işine gelirse diyor patronlar.
hasta olsan ,işten çıkarılma korkun oluyor çünkü aslında seni koruyan bir kanunda yok.adam,en kötüsünden tazminatını verip kapı önüne koyuyor seni.
insanca maaş alamıyorsun çünkü,senin işini alacak bir dolu aç var sırada,asgari ücretle çalışacak.
ayrıca saygı falanda kalmamış. işveren sana köle muamelesi yapıyor. azarlıyor,sesini yükseltiyor.
eeee napalım bunları bizde yaşıyoruz diyorsunuz biliyorum. ama bundan mutlumuyuz? hayır! yalnızca biz bu arkadaşımız gibi dile getirmiyoruz.:)
hepinize sıcak geceler :)

kredi borcunuz bitene kadar çalışın sabredin daha sonra çalışmazsınız bu zamanda kira ödemek kredi ödemek ev geçindirmek kolay değil çalışmaya mecbursunuz yani yoksa hapse girersiniz yada haciz gelir evinize ödeyemediğiniz zaman...bizim üst kat komsumuz kendi,oğlu,kızı,kocası hepsi çalışıyolar kızı liseyi okumamış çalışmak için kiracılar ev almak istiyomuşlar..doğru çalışan kadın olmak çok zor gece temizlik yap geç yat bide sabahın köründe kalk evet ama insanın bünyesi bi süre sonra alışıyo o rutin hayata..çocuğunuz yok sanırım oyüzden daha rahatsınız bence fazla evde işiniz olmuyodur...keşke bende çalışsam kendi paramı kazansam ama 1buçuk yasında oğlum var imkansız kimde borç yokki bizimde var hesap kitap yapmaktan gına geldi rahat yaşamayı kim istemez..bence biraz sabırlı ve anlayışlı olun eşinizede bidaha çalışmak istemediğinizi söylemeyin gözünden düşersiniz düşünün bi kişinin çalışmasıyla hem kredi hem kira hem faturalar hemde geçinmek harçlık yapmak imkansız

unutmadan...bu arkadaşımız , makul saatler içersinde çalışıp,insani şartlarda olup, ayda 4-5 milyar alsaydı,en azından bu kadar mutsuz olmayacaktı. türkiyede açlık sınırı 1.5 milyarken ,asgari ücret 600 tl. boşa git,boşa gel hesabı. çalışan herkes mutsuz. sabah yola çıktığınızda ,insanların yüzlerine bakın...

Ben arkadaşın sorunun bu olduğunu düşünmüyorum açıkcası...Yazdığı tüm yorumları okursanız sizde farkedersiniz ki arkadaş çalışıyor olmaktan şikayetci... Evlenmeden önce mecbur olduğu bir nevi ailesine karşı söyleyebilecek sözü olabilsin sevdiği insanla evlenebilsin diye çalışmış ama şu an omuzlarına aldığı bu sorumluluk ağır geliyor ve çalışmak istemiyor...Eğer arkadaş çalıştığım işimin şartları bu beni çok yoruyor çalışmak istemiyorum ama borcumuz var ne yapmalıyım kafam karışık gibi bir konu açmış olsa idi başta ben olmak üzere çok arkadaşımız destek verirdi ayrılmasına ama arkadaşın sorunu apayrı...

Ayrıca arkadaşın bunalımda olduğuna bende katılıyorum keza herşeyi sorun yapabiliyor kendine...Konularını ara sıra görüyorum bu bölümde...

Cnm olur mu öyle şey....söylediklerinde haklısın da konu bu değildi ki....aksine cvp verenlerin bir çoğu haklı olduğunu, hemen hemen çoğu kişinin severek çalışmak istemediğini mecburiyetlerin insanı çalışmaya sevk ettiğini açıkladı burada arkadaşa.
Arkadaş çalışmayı sevmiyorum ama borcumuz var dedi KAFAM KARIŞIK dedi YARDIM EDİN dedi.En azından borcunuz hafifleyene kadar eşine yardımcı ol denildi. Herkes çokta iyi anladı arkadaşı.......
Sonradan konu o kadar saptı ki.....gerisini sen düşün:)))))

Bir kadın olarak evde oturma özgürlüğümü?
İyi ki eşin de böyle düşünmüyorum...
Ben de tam tersi düşünüyorum mesela evde olmak bana göre değil...
Borçlar bitene kadar dişini sıkmak zorundasın...
Eşinin maaşı tek başına tüm bunlara yetmez...

Kısaca bir matematik hesabı yapalım o zaman bir adam evini geçindirmek için 2000 lira kazanıyor diyelim aynı zaman da eşi de bir o kadar narin de olsa çalışıp 1500 lira da o alıyor bu halde eve 3500 lira aylık gelir giriyor ama bu narin hanımımız çalışmadığı zaman eşinin 2000 lirasıyla geçinmek zorunda kalıyorlar bu eve girmeyen 1500 liralık kısmı birisi bağış filan mı yapıyor bu çiftimize acaba da eve giren hala 3500 liralık gelir oluyor? Güldürmeyin Allah aşkına ya bu dediğinize bu çağda çocuklar bile güler yani.

Son düzenleme:

Çok güldüm mesajınıza Allah da sizi güldürsün. Cidden ya sanki çalışan kadınlar aslan, kaplan mübarek her şeyle mücadele ediyolar herkese çemkiriyorlar gerektiğinde kaba kuvvete bile başvuruyorlar . Çalışmaya değil ringe çıkıyoruz sanki ama tabi arkadaşımız narin o ringe çıkamaz rakipleri onu anında nakavt eder.

bende tam tersiyim , calismazsam , evde oturamam oyle aksama kadar , canim sikilir bir kere , calisinca sosyal oluyorsunuz , bence kendi kendinizi motive edin , hersey daha guzel olur insallah sizin icin ...

Bir kere ailenizin su sözüne katilmiyorum."sen kendin istedin calismak zorunda oldugunu bilerek."Böyle bir mantik olamaz..Dünyada herkes zenginde sanki bir tek siz sevdiginizle evlendiniz..Herkes maddi durumu iyi birirsiyle evlenecek diye bir sey yok.Sevmissiniz ve evlenmissiniz.Bu takdir edilecek bir sey bence..

Benimde kardesim severek maddi durumu cok iyi olmayan bir cocukla evlendi.Ama enistemiz cok caliskan.kardesimde evlenmeden bir ay önce ise girdi hic deneyimi yoktu..Cok zor günler gecirdiler.Ama sabretti..Simdi simdi duze cikiyor.Calistigi is yerinde kendini cok sevdirdi.Senelerce pazarlari bile calisti.Ama yönetim simdi onu rahat bir yere cekti.Halinden memnun.O da 36 yasinda ve cocugu yok..Ama sabirlA bazi seyleri düzeltti canim ..

Ayrice 12 sene calisip simdi calismayan biri olarak diyorum ki calismak kesinlikle cok daha iyi..Kendi rizkinizi kazaniyorsunuz.kendi bogazinizdan geceni dahi..Ben sükretmedim.Sürekli yakindim.Sikayet ettim.Ve isim bir sekilde elimden alindi.Cünkü rabbim diyorki "sükretmezseniz ir süre sonra verdigim nimeti elinizden alirim.."Ben ayni durumdayim ve cok pismanim..

Haa bu arad bende evlendigimde esimle bütün esyalarimi kendimi aldim.Ay sonunu zor getiriyorduk..Önemli olan esinizle birbirinize deger vermeniz..

Anlamak istediğiniz gibi yorum yapmayın ben narinsem narinim yani bu sizi niye rahatsız ediyo.

Canım aynen doğru söylüyosun bana hak vermeyenler sanki çok memnunlarda işlerinden zevkle gidiyolarda sanki millete hizmet etmenin adını ekonomik özgürlük koymuşlar köleliğin adını. Elinde mesleği olana bişey diyemem ama vasıfsız çalışmak heleki türkiye şartlarında hiç kolay değil sanki ben çok kötü bişey söylemişim gibi birlik olmuşlar bi taneside demiyoki kardeşim olabilir sen çalışma hayatına yatkın olamayabilirsin yapamayabilirsin sanki herkez sevmek mecburiyetinde. Neyse kimseye bişey kabul ettiremeyiz ben kendimi biliyorum zaten.

Evt yaşamak hayata tutunmak herşey herkez için zor. Ama eşime çalışmak istemediğimi söyledim hiçde gözünden düşmedim yani o kadar basitmi oluyo gözden düşmek. Sağlıgım iyi değilse eşim ne yapsın. Çalışamıyorum diye gözden düşeceksem olmaz olsun öyle evlilik. Ama çok şükür öyle bi durum yok.

Canım evet benim için makul saatler içerisinde çalışabilmem herşeyden önemli. Bütün hayatım çalışmakdan ibaret olsun istemiyorum. Sabahın köründe git akşamın taa kaçında eve gir bi gün değil iki gün değil evlenmeden önce eve giderdim yemeğim hazır olurdu yerdim dinlenirdim evlenince öylede olmuyor kapıdan giriyosun koştura koştura mutfaga giriyosun yok bulaşıkdı bilmem neydi o yorgunlukla hiçbişey yapmak istemiyo insan. Evli ve çalışan bayan hiç nefes almasın yani 10 saat 11 saat çalışmamı olur yaa zaten belli bi saatten sonra insan verimlide olamıyo ben kendi adıma kaldıramıyorum bi öğle tatilim yok yemeğinide işin arasında yiyosun ben nasıl bunalmayayım yani. Bi insanın maksimum çalışma saati 8 saat olmalı heleki bi bayan için çok önemli yani. Ama ülkemiz şartları işte çalış babam çalış üç kuruşa köle gibi sabah git akşam gel.. Emekliliğide hayal ettiler zaten.

Evt maddi durumum iyi olmuş olsa çalışmayı düşünmem çalışmayı sevmiyorum bu doğru ama eşime destek amaçlı çalışacaksamda biraz daha kaldırabileceğim şartlarda olsun istiyorum. Ayrıca bu bölüme her konu açan bunalımlı mı olmuş oluyo insanlar dönem dönem bunalıma girebilir yaşadığımız hayat şartları buna sebep olabilir. Bende burda nice nice konular görüyorum insanlar konu açtı diye bunalımlı diyemi bakalım hayret bişey şuraya dertleşelim diye konu açıyoruz, söylenilen lafa bakın.

Hiç matematik hesabına girip kafanızı yormayın. Ben çalışmayacaksamda bi bildiğim vardır elbet ne yapacagımı nasıl davranacağımı bilirim. Benim narinliğimde size dert oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…