Çalışmayı sevmiyorum diyerek işi bırakın sonrada işsizlik maaşı alın.Bu benim yasal hakkım demeyin sakın.İşten çıkarılsanız bu bence sonuna kadar hakkınız ama sizin böyle bir durumunuz yok.Evde oturur rızkımı beklerim derken bunu kastediyorsunuz galiba.Evde otururken işsizlik parası alırsınız ne güzel (!)
yazmayayım dedim ama dayanamadım .ya arkadaşlar ne yapmışsınız farkındamısınız? zaten sorunlu bir kızcağıza hep beraber yüklenmiş,onu daha çok bunalıma sokmuşsunuz. zaten hayata karşı savaşı var,birse burda 10 kişiyle savaşma durumunda bırakmışsınız.:)
onun derdinden,benim anladığım şu; yasal çalışma süreci günde 8 saat iken,10 -12 saat çalışıyoruz. yasal öğle yemeği saati 1.5 saat iken ,ayaküstü hallediyoruz.
ayrıca artık öyle 6 ayda bir zam falanda yok. işine gelirse diyor patronlar.
hasta olsan ,işten çıkarılma korkun oluyor çünkü aslında seni koruyan bir kanunda yok.adam,en kötüsünden tazminatını verip kapı önüne koyuyor seni.
insanca maaş alamıyorsun çünkü,senin işini alacak bir dolu aç var sırada,asgari ücretle çalışacak.
ayrıca saygı falanda kalmamış. işveren sana köle muamelesi yapıyor. azarlıyor,sesini yükseltiyor.
eeee napalım bunları bizde yaşıyoruz diyorsunuz biliyorum. ama bundan mutlumuyuz? hayır! yalnızca biz bu arkadaşımız gibi dile getirmiyoruz.:)
hepinize sıcak geceler :)
yazmayayım dedim ama dayanamadım .ya arkadaşlar ne yapmışsınız farkındamısınız? zaten sorunlu bir kızcağıza hep beraber yüklenmiş,onu daha çok bunalıma sokmuşsunuz. zaten hayata karşı savaşı var,birse burda 10 kişiyle savaşma durumunda bırakmışsınız.:)
onun derdinden,benim anladığım şu; yasal çalışma süreci günde 8 saat iken,10 -12 saat çalışıyoruz. yasal öğle yemeği saati 1.5 saat iken ,ayaküstü hallediyoruz.
hasta olsan ,işten çıkarılma korkun oluyor çünkü aslında seni koruyan bir kanunda yok.adam,en kötüsünden tazminatını verip kapı önüne koyuyor seni.
insanca maaş alamıyorsun çünkü,senin işini alacak bir dolu aç var sırada,asgari ücretle çalışacak.
ayrıca saygı falanda kalmamış. işveren sana köle muamelesi yapıyor. azarlıyor,sesini yükseltiyor.
eeee napalım bunları bizde yaşıyoruz diyorsunuz biliyorum. ama bundan mutlumuyuz? hayır! yalnızca biz bu arkadaşımız gibi dile getirmiyoruz.:)
Geçinmeye muhtaç olup olmayacağımı Allah bilir. Ben istediğim kadar çalışayım didineyim yine rızkı veren Allah dır. Bi karı koca çalıştıgı zaman beraber rızıkları bir olurmuş yani eve girecek rızık bellidir biz ne yaparsak yapalım bu böyledir. Allaha güvenmekden başka çaremiz yok.
biz ayuyuz
Çok güldüm mesajınıza Allah da sizi güldürsün.Cidden ya sanki çalışan kadınlar aslan, kaplan mübarek her şeyle mücadele ediyolar herkese çemkiriyorlar gerektiğinde kaba kuvvete bile başvuruyorlar . Çalışmaya değil ringe çıkıyoruz sanki ama tabi arkadaşımız narin o ringe çıkamaz rakipleri onu anında nakavt eder.
kredi borcunuz bitene kadar çalışın sabredin daha sonra çalışmazsınız bu zamanda kira ödemek kredi ödemek ev geçindirmek kolay değil çalışmaya mecbursunuz yani yoksa hapse girersiniz yada haciz gelir evinize ödeyemediğiniz zaman...bizim üst kat komsumuz kendi,oğlu,kızı,kocası hepsi çalışıyolar kızı liseyi okumamış çalışmak için kiracılar ev almak istiyomuşlar..doğru çalışan kadın olmak çok zor gece temizlik yap geç yat bide sabahın köründe kalk evet ama insanın bünyesi bi süre sonra alışıyo o rutin hayata..çocuğunuz yok sanırım oyüzden daha rahatsınız bence fazla evde işiniz olmuyodur...keşke bende çalışsam kendi paramı kazansam ama 1buçuk yasında oğlum var imkansız kimde borç yokki bizimde var hesap kitap yapmaktan gına geldi rahat yaşamayı kim istemez..bence biraz sabırlı ve anlayışlı olun eşinizede bidaha çalışmak istemediğinizi söylemeyin gözünden düşersiniz düşünün bi kişinin çalışmasıyla hem kredi hem kira hem faturalar hemde geçinmek harçlık yapmak imkansız
unutmadan...bu arkadaşımız , makul saatler içersinde çalışıp,insani şartlarda olup, ayda 4-5 milyar alsaydı,en azından bu kadar mutsuz olmayacaktı. türkiyede açlık sınırı 1.5 milyarken ,asgari ücret 600 tl. boşa git,boşa gel hesabı. çalışan herkes mutsuz. sabah yola çıktığınızda ,insanların yüzlerine bakın...
Ben arkadaşın sorunun bu olduğunu düşünmüyorum açıkcası...Yazdığı tüm yorumları okursanız sizde farkedersiniz ki arkadaş çalışıyor olmaktan şikayetci... Evlenmeden önce mecbur olduğu bir nevi ailesine karşı söyleyebilecek sözü olabilsin sevdiği insanla evlenebilsin diye çalışmış ama şu an omuzlarına aldığı bu sorumluluk ağır geliyor ve çalışmak istemiyor...Eğer arkadaş çalıştığım işimin şartları bu beni çok yoruyor çalışmak istemiyorum ama borcumuz var ne yapmalıyım kafam karışık gibi bir konu açmış olsa idi başta ben olmak üzere çok arkadaşımız destek verirdi ayrılmasına ama arkadaşın sorunu apayrı...
Ayrıca arkadaşın bunalımda olduğuna bende katılıyorum keza herşeyi sorun yapabiliyor kendine...Konularını ara sıra görüyorum bu bölümde...
Kısaca bir matematik hesabı yapalım o zaman bir adam evini geçindirmek için 2000 lira kazanıyor diyelim aynı zaman da eşi de bir o kadar narin de olsa çalışıp 1500 lira da o alıyor bu halde eve 3500 lira aylık gelir giriyor ama bu narin hanımımız çalışmadığı zaman eşinin 2000 lirasıyla geçinmek zorunda kalıyorlar bu eve girmeyen 1500 liralık kısmı birisi bağış filan mı yapıyor bu çiftimize acaba da eve giren hala 3500 liralık gelir oluyor? Güldürmeyin Allah aşkına ya bu dediğinize bu çağda çocuklar bile güler yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?