Neden herkesin hayatı yolunda?

Yok eleştiri olsun diye yazmadim zor bir durumdayken yazmişsiniz. İnsan başina gelmeden bilemez. Hayat bize yasayarak öğretiyor

Size kızanlar olmuş ama ben sizi çok iyi anlıyorum. Benim babamda akciğer kanserinden vefat etti bir yıl önce. 1 yıl değil 11 ay diyeyim. Ve gören kanser olduğuna inanmazdı. Çok iyi baktık, moralini yüksek tuttuk. Kendi işini kendi yapabiliyordu.en son hastanede kaldığı gece kaybettik onu. 2 saat önce yanındaydım. Ve şok oldum.Bende sizin gibi düşündüm ama neden herkesin hayatı yolunda değil de, hak etmeyen insanlar zevk Sefa içinde yaşarken biz neden bunu yaşadık diye düşündüm. Hala da düşünüyorum etrafımda babası yaşayan insan gördüğümde, onların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde babalar içinde aynı şeyi düşünüyorum. Etrafımda 40-45 yaşında insanları babasıyla görünce veya babasının yaşadığını bildiğimde ne kadar şanslı ama birbirinin kıymetini bilmiyorlar diyorum. Bu kıyaslama acı yaşadığımız İçin böyle. Yoksa kimse tabi ki acı çekmesin ama insanlara, çoluk çocuğuna kan kusturup, hastane yüzü görmeden yaşayan insanlar var ya, işte o zaman babamı düşünüp isyan ediyorum. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim babam da gençti. Ben 26 yaşındayken kaybettim babamı. Ölmese belki onunla geçirecek bir 26 yılım daha vardı belki. Çocuğu iyi olupta kıymet bilmeyen babalara da çok üzülüyorum. Çünkü babam aklıma geliyor. Yaşasa hep yanımızda olurdu. Neyse sabah sabah yine üzüldüm.

Nakil gerekiyirdu anneme sonra birden o kendi kendine düzeldi nasıl oldu anlamadık

Yanlış düşünüyorsunuz. Benim arkadaşım da öğretmendi ikimiz de mezun olduğumuz sene atama bekledik. Annesi kanser hastasıydı bu süreçte. O atandı hem de ikamet ettiği yere. Ben atanamadım. Ben tam 4 sene bekledim. Onun sınavı buydu. Benim sınavımsa bu. Belki de o da benim sınavımı ufak tefek bulmuştur ama o 4 senede neler yaşadığımı bir ben bilirim

Kimsenin hayatı o kadar da yolunda değil içinizi karartmayın.herkes sınanıyor.yolunda olanında zaten eli kulağındadır daha sınanma vakti gelmemiştir.dışardan baksan ailemin maddi durumu iyi,çok şükür sağlık sorunu yok ama kardeşim hergün annemi ağlatıyor yıllardır.hayırsız bir evlat bir baltaya sap olamayacak büyük ihtimal annem babam ölünce bana dert olacak.babam desen dünya umrunda değil herşeyi boşvermiş artık.bütün dertlerle annem uğraşıyor.allah annenize kolaylık versin sizede sabır.insanlar kan kustum demiyor kızılcık şerbeti içtim diyor.lütfen bu kafa yapısından çıkmaya çalışın.

Öyle demeyin.
Sizin kötü olmanızın sebebi başkaları değil.
Benim yakın arkadaşım eşini kaybetti kızı 1,5 yaşındaydı. Çocuk babayı bilmeden büyüyecek. Üstüne kayınpederi de peşinden öldü. Şimdi kayınvalidesi hem evlat hem eş acısı çekiyor. Yine başka bir kuzenimin annesi hasta döşeğindeyken hamileydi. Doğuma girdiğinde annesi de ameliyata girdi. Acısı sevincine karıştı.
Hiç biri üzüntüsünü başkalarından çıkarmadı. Kötü dualar etmedi. Kimse acı çeksin istemeyin
Hayatta iyi günlerde kötü günlerde oluyor. Bunun sebebi başkalarının mutlu olması değil.
Allah yardımcınız olsun. Çok üzücü. Çok zor. Sabır dişliyorum size.

Herkesin sorunu derdi var. En basitinden şu forumda ne dertler okuduk değil mi? Birçoğu ile karşı karşıya otursan hepsi muhteşem; kimsenin sorunu yok dersin ama öyle değil işte

Kimi derdini içinde yaşar kimi alenen..Bilemezsin ki ben annemle babamı aynı trafik kazasında kaybettim ve bir sürü farklı imtihan vermeye çalışırken..Şimdi beni dışarda görsen derdi yok sanırsın yaşadıklarımı buralara yazsam ben yorulur siz usanırsınız...Allah şifa versin kendimi hep bir gün kavuşacağız diye teselli ettim ediyorum maalesef ölümün sırası yok genci de ihtiyarı da.. Sabrı cemil diliyorum size..

Allah kullarını sınar, kimini parayla, kimini evladıyla, kimini kendi sağlığıyla, kimini de ailesiyle.

kimsenin hayatı dört dörtlük değil, benim kuzenim 8 yaşında kanserden vefat etti bakın SEKİZ.
aradan 13 sene geçti. Teyzem gülüyor, o zamanın şartlarıyla bir değil artık evi ve arabası var. Dışarıdan mükemmel bir hayatı var gibi gözüküyor halbuki içinde kor bir ateş.

yani her şey baktığınız yerden gözüktüğü gibi mükemmel değil. Allah sabrını veriyor sadece hepsi bu.

annenize ve tüm şifa bekleyenlere rabbim şifa versin inşallah.

Rabbim şifa versin annenize. Ama düşünceniz çok yanlış kimsenin içinde ne yaşadığını bilemezsiniz. Güldüğünü gördüğünüz herkes gerçekten gülmüyor, insanların içinde ne yaralar var. Ben de dahil.

Allah annenize şifa versin. Size öyle görünüyor disaridan, kimin ne halde oldugunu sadece Allah bilir. Kimse dünyaya keyif catmaya gelmiyor inanin. Kimse de sonsuza kadar kalamayacak burada.

Herkesin bir derdi var...Allah size sabırlar versin..Ancak bu düşünce tarzından kurtulmazsanız sıkıntılar hiç bitmez hayatınızda..Negatif olmanız bu süreçte çok çok normal diğer türlüsü anormal olurdu...Size tavsiyem psikologtan destek alın...

Anneniz iyidir insalah. İnsan boyle agir bı imtihan yaşarken sanki tüm dünya mutluymuş gibi geliyor. Kızım 3 yaşında lösemi ye yakalandı. Ölümden döndü. Neler yaşadım. Üstelik yeni doğum yapmıştım. Herkes bir yerde bir şekilde imtihan oluyor. Rabbim dermansız dert vermesin

Kizimiz nasıl şimdi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…