:)))bırbımızle yüz yüze konusmadıgımız ıcın yanlıs anlayabılıyoruz genellıkle.
zamanla alısırsın duruma :)
Konu alakasız neden olsun ki?
Herşeyin dinde bir yeri var.
Ayrıca ben dini bir tartışma başlatmadım ki.
Bir kişi tanıyorum önceden dövme yaptırmak istemiş sonra vazgeçmişti ve bana iyiki zamanında yaptırmamışım dinende uygun değilmiş ama bana o zaman bunu söyleyecek kimse yoktu ve bende bilmiyordum demişti.
Bende yardımcı olmak amaçlı bu bilgiyi bir cümle olarak paylaştım o kadar ve ayrıca bu benim bildiğim bir konu olduğu için yazdım yani kulaktan dolma bilgi değil.
Bu durumda konu sahibi bu bilgi işine yaramazsa geçer gide sonuçta ona budizm ile yada abaorjinlerle ilgili birşey yazmadım değil mi?Karşılığında teşekkür yada yanıtta beklemedim ama beni terslemesi bence tepkiyi hakediyor.
Burda yazdığımız yanıtlara para almıyoruz,teşekkür beklemiyoruz ama zaman ayırıp yanıt vrelim birde terslenelim.Sonrada susalım.niye benimde yanıt verme hakkım yok mu?
Bu sözleri bana söylediğiyseniz eğer çünkü üstüme alınacak traf bulamadım ama?tam vurun abalıya diye konuya atlayış yapıcaktım ki linke tıkladım, o yuzden cevabım farklı olucak çünküsoruya ciddi ciddi cevap vereceğim,
burda ya da herhangi bir yerde biri sana bir soru sordugunda alakasız olarak kendi düşünceni üstelik yargılar şekilde söylersen, cevabını her şekilde alırsın
hele ki burda kimse kimsenin babası değil kardeşi değil neden çeksin ya da neden sussun? sen onu azarlarsan o da seni azarlar sen yargılarsan o da seni yargılar, yani senin fikrin bir nimet değil o kişiye göre, sen yazdın diye gidip şükür namazı falan da kılmayacak yani,
sünnet diye bi konu vardı orada da vardı böyle bişey kadın oğlumu sünnet ettirebilir miyim yuksek fikirleriniz nedir diye sormamış ama konu çok baska yere getirilmiş, neyse diyeceğim o ki
sen kendi doğrunu herkesin doğrusundan önce görürsen cevabını da alırsın, yapıcak bişey yok
Estağfirullah....Ben de günde 2 kitap okuyanların yanında eziliyorum.Ya çok pardon nasıl olur aman yarabbi deleri ayırmamışım ha keşke birden söylemeseydiniz sizin gibi ayırabilen birinin karşısında nasıl ezildim şimdi...
ayrıca başlık bile hakaret içeriyor. insan gibi tartışamıyoruz derken, hayvan gibi mi tartışıyoruz? pes yani, ne biçim bir diliniz var!
göremiii, ama biz onu görüyoruz..
Burda bir cümle yani birtek günah cümlesi dini yorum kabul edilemez.Her şeyin dinde bir yeri olabilir de bu sitede yeri yok.
Arkadaş size dini açıdan caiz mi diye sormamış,siz de dini açıdan yaklaşamazsınız,bu kk'da birçok üyenin tüm uyarılara rağmen ısrarla yaptığı bir hata.Biri bir konu açıp yardım istiyor,biri tutuyor konu sahibi sormadığı halde 'Günah,haram...'vs diyor,sonra başkaları o kişiyi uyarıyor,sonra o onlara saldırıyor,sonra karşıdan cevap geliyor... derken konu rayından çıkıp dini bir tartışma halini alıyor,sonra konu kapatılıyor konu sahibi mağdur kalıyor cevap alamadan konusu kapatıldığından.Ve konu sahibi arkadaş sizi terslemedi aksine oldukça saygılı bir biçimde cevap verdi:
Günah mı diye sormadım. devlet memuru olursam sıkıntı yaratır mı diye sordum.(ne bir hakaret ne başka şey)sonra bu da sizin yanıtınız:
Bizde insanlık yapıp,zahmet edip yanıt verdik ama tabi anlayana...Sizi engelliyorum ve dikkat edin sizde bana yorum yazmayın.Bir dahaki sfere bu kadar yumuşak olmam bilesiniz.
Konu sahibi istemedikçe sorusunu dini açıdan yorumlayamazsınız.Bu bir site kuralı.
Okuduğumuzu anlayalım lütfen.Günde iki kitap okumak yerine forum kurallarını okusanız BDV'de dini yorumlar yapmanın yasak olduğunu görürdünüz.
Siz hem konu sahibine sormadığı bir şeyin cevabını vermişsiniz, hem çocuk gibi azarlamışsınız hem de Allah beni sizin gibi .... insanlardan koruyor demişsiniz. Ne bekliyordunuz insanlar sizi göklere mi çıkaracaktı?
Burda bir cümle yani birtek günah cümlesi dini yorum kabul edilemez.
Eğer öyle olacaksa dini terim kullanan herkese yasak getirlmeli.
Dini yorum demek bana göre bir konuda ısrarla ve uzun uzun bir fikri karşı tarafa kabul ettirmek için çabalamaktır.Formu rayından çıkaracak olan bu tutumdur.
Konu sahibi yazdı bende yazdım ama burda düşüncelere açık olmayan kişi soru sormayacak tepkim bunadır.
insanlara bu şekilde saldırıldığı için kimse din konusunda bir cümle yazamaz hale gelecek.
Niye kendimizi bu kadar baskı altına alalım ki?
Sizin sesiniz çok çıkabilir ama sinmek zorunda değilim.
Form yöneticileride konuyu incelemeden muhtemelen din lafını görünce konuyu kapa gitsin yapacaklar bakacaklar çoğunluk kime yüklendi o kişiyide uzaklaştır ne oldu sorun çözül dü mü?Şimdi kim konuyu baltaladı?
Bu sözleri bana söylediğiyseniz eğer çünkü üstüme alınacak traf bulamadım ama?
Yani ne bileyim benim doğrum en doğrusu gibi bir durum hiç yok ortada aslında.Çünkü benim kendi ürettiğim bir fikir yokki ortada savunayım.Neyse...
Okuduğumuzu anlayalım lütfen.
Ben günde 2 kitap okuyorum demedim.
beni niye göklere çıkarsınlar ki*Hem çıkarsalar ne olacak?Boyum mu uzayacak?
Bana iftira atana lafınız yok bakıyorum.
O kişi bana ne kadar çirkin şeyler söyledi onu neden görmüyorsunuz?
Bende anlamadım.Bu arada sen onları okuyorsun galiba beğendiklerin varsa paylaş istersen?Konu olur hem senin için...günde 2 kitap okumak nedir anlamadım. cin ali serisi falan mı okuyorsunuz
Okuduğumuzu anlayalım lütfen.
Ben günde 2 kitap okuyorum demedim.
beni niye göklere çıkarsınlar ki*Hem çıkarsalar ne olacak?Boyum mu uzayacak?
Bana iftira atana lafınız yok bakıyorum.
O kişi bana ne kadar çirkin şeyler söyledi onu neden görmüyorsunuz?
Valla aynı şeyler dönmeye başladı sıkıldım.Ben de sizin diğer konudaki yorumunuzu beğenmedim. Konuyu açan çok farklı bir soru sormuş, siz bambaşka açıdan yorumladınız.
Size o konuda yorum istemediğini söyleyince de birden fevrileştiniz.
Bu sitede dini yorum yapmak yasak. Ama normal hayatta da biri size "NET" bir soru sorduğunda siz ona kendi yorumunuzu alakasız biryerden kendi bakış açınızı söyler misiniz? Eğer öyleyse iki üniversite bitirmeyle, günde iki kitap okumayla ilgili değil bu "algılama" sorunu...
Mesela ben de konunuzun altında şöyle bir yorum yapsam..
"günde iki kitap okumaktansa, iki günde bir kitap okuyun ama en azından anlamaya çalışın" desem?
Elbette demiyorum ne haddime
Bende anlamadım.Bu arada sen onları okuyorsun galiba beğendiklerin varsa paylaş istersen?Konu olur hem senin için...
Nerde biliyorsun kitap okumadığımı?eğer bırı memuriyette dövme sorun olur mu diye sormuşsa ve sen müslumansan günah yazmışsan!!! kızcağın verdiği usülüne uygun cevaba sevgili tribi atmışsan, bu yazdığınla tamamen çelişirsin.
ya da küçük bir çocuğa anlatır gibi anlatayım, su isteyen birine su verirsin öyle değil mi ayran değil, ayranı begenmediğin de tepki vermezsin.
kitap okuyan insan analitik düşünebilir kimseyi anlamıyorsa kendini anlayabilir,
baskalarını ölçmek tartmak yerine gerçekten işe kitap okuyarak baslarsan çok faydasını görürsün,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?