Neden insan gibi tartışılamıyor?

bırbımızle yüz yüze konusmadıgımız ıcın yanlıs anlayabılıyoruz genellıkle.
zamanla alısırsın duruma :)
:)))
Evet gerçekten zaman lazımmış aslında formu uzun süredir takip etmiyordum onun verdiği hamlıktan oldu heralde.

Her şeyin dinde bir yeri olabilir de bu sitede yeri yok.
Arkadaş size dini açıdan caiz mi diye sormamış,siz de dini açıdan yaklaşamazsınız,bu kk'da birçok üyenin tüm uyarılara rağmen ısrarla yaptığı bir hata.Biri bir konu açıp yardım istiyor,biri tutuyor konu sahibi sormadığı halde 'Günah,haram...'vs diyor,sonra başkaları o kişiyi uyarıyor,sonra o onlara saldırıyor,sonra karşıdan cevap geliyor... derken konu rayından çıkıp dini bir tartışma halini alıyor,sonra konu kapatılıyor konu sahibi mağdur kalıyor cevap alamadan konusu kapatıldığından.Ve konu sahibi arkadaş sizi terslemedi aksine oldukça saygılı bir biçimde cevap verdi:

Günah mı diye sormadım. devlet memuru olursam sıkıntı yaratır mı diye sordum.(ne bir hakaret ne başka şey)sonra bu da sizin yanıtınız:

Bizde insanlık yapıp,zahmet edip yanıt verdik ama tabi anlayana...Sizi engelliyorum ve dikkat edin sizde bana yorum yazmayın.Bir dahaki sfere bu kadar yumuşak olmam bilesiniz.

Konu sahibi istemedikçe sorusunu dini açıdan yorumlayamazsınız.Bu bir site kuralı.

Son düzenleme:
Bu sözleri bana söylediğiyseniz eğer çünkü üstüme alınacak traf bulamadım ama?
Yani ne bileyim benim doğrum en doğrusu gibi bir durum hiç yok ortada aslında.Çünkü benim kendi ürettiğim bir fikir yokki ortada savunayım.Neyse...

Ya çok pardon nasıl olur aman yarabbi deleri ayırmamışım ha keşke birden söylemeseydiniz sizin gibi ayırabilen birinin karşısında nasıl ezildim şimdi...
Estağfirullah....Ben de günde 2 kitap okuyanların yanında eziliyorum.

Ben de sizin diğer konudaki yorumunuzu beğenmedim. Konuyu açan çok farklı bir soru sormuş, siz bambaşka açıdan yorumladınız.
Size o konuda yorum istemediğini söyleyince de birden fevrileştiniz.

Bu sitede dini yorum yapmak yasak. Ama normal hayatta da biri size "NET" bir soru sorduğunda siz ona kendi yorumunuzu alakasız biryerden kendi bakış açınızı söyler misiniz? Eğer öyleyse iki üniversite bitirmeyle, günde iki kitap okumayla ilgili değil bu "algılama" sorunu...

Mesela ben de konunuzun altında şöyle bir yorum yapsam..
"günde iki kitap okumaktansa, iki günde bir kitap okuyun ama en azından anlamaya çalışın" desem?
Elbette demiyorum ne haddime

Günde iki kitap okumak yerine forum kurallarını okusanız BDV'de dini yorumlar yapmanın yasak olduğunu görürdünüz.

Siz hem konu sahibine sormadığı bir şeyin cevabını vermişsiniz, hem çocuk gibi azarlamışsınız hem de Allah beni sizin gibi .... insanlardan koruyor demişsiniz. Ne bekliyordunuz insanlar sizi göklere mi çıkaracaktı?

Burda bir cümle yani birtek günah cümlesi dini yorum kabul edilemez.
Eğer öyle olacaksa dini terim kullanan herkese yasak getirlmeli.
Dini yorum demek bana göre bir konuda ısrarla ve uzun uzun bir fikri karşı tarafa kabul ettirmek için çabalamaktır.Formu rayından çıkaracak olan bu tutumdur.
Konu sahibi yazdı bende yazdım ama burda düşüncelere açık olmayan kişi soru sormayacak tepkim bunadır.
insanlara bu şekilde saldırıldığı için kimse din konusunda bir cümle yazamaz hale gelecek.
Niye kendimizi bu kadar baskı altına alalım ki?
Sizin sesiniz çok çıkabilir ama sinmek zorunda değilim.
Form yöneticileride konuyu incelemeden muhtemelen din lafını görünce konuyu kapa gitsin yapacaklar bakacaklar çoğunluk kime yüklendi o kişiyide uzaklaştır ne oldu sorun çözül dü mü?Şimdi kim konuyu baltaladı?

Okuduğumuzu anlayalım lütfen.
Ben günde 2 kitap okuyorum demedim.
beni niye göklere çıkarsınlar ki*Hem çıkarsalar ne olacak?Boyum mu uzayacak?
Bana iftira atana lafınız yok bakıyorum.
O kişi bana ne kadar çirkin şeyler söyledi onu neden görmüyorsunuz?

Savaşa mı gidiyoruz anlamadım ben, amma büyüttünüz:44: Sizin sesiniz çok çıkabilir ama sinmek zorunda değilim falan? Herkes size "hatalısınız" diyorsa bir hatam mı var diyip düşünseniz ya keşke?

eğer bırı memuriyette dövme sorun olur mu diye sormuşsa ve sen müslumansan günah yazmışsan!!! kızcağın verdiği usülüne uygun cevaba sevgili tribi atmışsan, bu yazdığınla tamamen çelişirsin.

ya da küçük bir çocuğa anlatır gibi anlatayım, su isteyen birine su verirsin öyle değil mi ayran değil, ayranı begenmediğin de tepki vermezsin.
kitap okuyan insan analitik düşünebilir kimseyi anlamıyorsa kendini anlayabilir,
baskalarını ölçmek tartmak yerine gerçekten işe kitap okuyarak baslarsan çok faydasını görürsün,

Valla gerçekten de görmedim. Ne demiş?

e en basta demissiniz iste.
o kisi dediginiz kim ayrica? gercekten bir EEG falan cektirin, beyin kimyaniz bozulmus sizin.
beni engelledigi icin goremiycek, engellenmeyen kisi kaldiysa tedavi icin ikna edin lutfen sevabina. colugu cocugu varmis, yaziktir…

Valla aynı şeyler dönmeye başladı sıkıldım.
Bana göre alakasız değil kardeşim yaptığın ve yaşadığın herşeyin dinle alakası var dinden alakasız ne olabilir ki?
Bir cümle nasıl dini yorum olur sanki sayfalar dolusu baskı yaptım.
Burası çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülke değil mi neden sorudan alakasız olsun.
Kitap konusu bir örnek ve niye o örneğin verildiğini anlamamışsınız.

Nerde biliyorsun kitap okumadığımı?
Çok aşağıladın ,küçük çocuk falan...
Sevgili tribi mi?
Ben size daha fazla yanıt vermesem ayıp olmaz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…