- Konu Sahibi Sultan Gezer
-
E buradaki şartlar konu sahibinin niye derdi olsun asıl siz iyi misiniz ?Şok oldum ya bide araba alsınlar biz GBT taksitle diyor akıl tutulması ya insanlar burda yicek ekmek bulanıyor çocuğuna pirinç lapası Yediriyot mama BİLe alamıyor
yahu ozaman başınızdaki adama gidin diyin şöyle böyle allahım yaaaa şimdi ne yapim tüm maaşımı etrafıma mu dağıtayım Türkiye mağdur durumda diye ? 50 bin Lıraya sıfır araba yok bence asıl siz değişiksiniz. 2.el 50bin olurHanfendi siz değişik misiniz ay sinir oldum ya orda Mercedes sıfır 50 bin daha dün baktım fiyatlara burda bir milyon nasıl siz gibi aydan aya alalım anlamıyorum ya cehalet artık bu kadarı da ya
Küfürüm alasını ederim yürek de var ama sende beyin yok hala 2500 lira diyo 2500 r burda bi market ve kira bitiyor orda 2500 Euro ile neler yapılıyor allahım cahil cühelası orda bi kilo et kaç para haber versene bana burda 150 lira Almanya da yaşayan çok arkadaşım var daha geçen konuştuk hiç bi market alışverişinde alkol dahil yüz Euro harcamadık diyo burda bi markete gir temel madde bin lira tutuyor orda en lüks araba elli bin burda milyonlar daha sayayım mıSizin asgari üçret 2500 oldu demi ? Ben ömrümde 2500 lıra almadım bu 1
2cisi 1500 Euro ile siz nasıl geçiniyorsanız bizde o şekil geçiniyoruz. küfür et ne küfür edeceksin acaba varmı sende küfür edecek yürek ?
Kendisi bilmiş bilmiş burdaki tr gençleri diye laf etti o yüzden bize de söz hakkı doğuyorE buradaki şartlar konu sahibinin niye derdi olsun asıl siz iyi misiniz ?
Yemin ederim ki daha dün baktım Mercedes de sitesinde hele Polo tarzı araçlar 35 bin zaten ben paranızı dağıtın demiyorum ayrıca o sizin bileceğiniz iş ama kalkıp dalga geçer gibi bu ülke gençlerine biz ucu ucuna yaşıyoruz onlar da taksitle araba aldın demeyin !!!!yahu ozaman başınızdaki adama gidin diyin şöyle böyle allahım yaaaa şimdi ne yapim tüm maaşımı etrafıma mu dağıtayım Türkiye mağdur durumda diye ? 50 bin Lıraya sıfır araba yok bence asıl siz değişiksiniz. 2.el 50bin olur
eş dost beklenti içine giriyor onda haklısınız da kimse size 1000 tl lik şeyi 5000 e itelemiyor.yurt dışında olunca öyle . herkes yemeye çalışıyor . türkiyeye geldiğimizde herkes ve heryer 1000 tl lik şeyi 5000 tl ye iteliyor . o kadar midem bulandı ki bu para muhabbebtinden sizi aşırı iyi anlıyorum . ..
ha ha ha valla doğru.ya da mağazalar kılık kıyafetimize göre mi fiyatlandırıyorlar?herkese aynı değil mi ya?ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum yoksa?o nasil oluyor allah askinanormal bir magazaya girip bir sey almak istediginizde sizin herhangi bir turk vatandasindan ne farkiniz oluyor ki fiyat 5 katina cikiyor? turist rolu mu yapiyorsunuz?
bir uye yazmis, konusmalarindan anlasiliyormus. e olabilir tabi benim aklima gelmemisti. ama kacina denk gelir oyle bilmiyorum.ha ha ha valla doğru.ya da mağazalar kılık kıyafetimize göre mi fiyatlandırıyorlar?herkese aynı değil mi ya?ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum yoksa?
Yetişemediği yerde devlet yetişiyor çocuk parası var orda şişeye bile marketlerde para veriuorlar hep orjinal parfüm kullanıyor burda mağazada bulunamucak markalar orda markette satiliyor
Lise öğrencisi 1500 mi alıyor ? İlk defa duyuyorum. Lise öğrencis full time mi çalişıyor ? İlginç.. 400 alır yanı sıra çalışdığı için ama 1500değil. mesleğini yapıp bitiren aydı eve çıkabilir ama ucu ucuna geçinirler ama bunu Tr gençleri yapmıyor ucu ucuna yaşamak istemiyoruz diyorlar. Halbuki çalişip araba da alabilirler aydan aya ödenir bizim yapdımız gibi. Yanlış mi düşünüyorum anlamıyorum ki
gurbetcilerin konusmalarindan anlasiliyor, maalesef yengem ve kuzenlerimle gezerken konusan taraf ben oluyorum. uyanik esnaf cok, 15lik urunu 20 deyip hadi size 17 olsun yapiyorlaro nasil oluyor allah askinanormal bir magazaya girip bir sey almak istediginizde sizin herhangi bir turk vatandasindan ne farkiniz oluyor ki fiyat 5 katina cikiyor? turist rolu mu yapiyorsunuz?
2 hala kızım var biri 30 yılı aşkındır orda diğeri de üniversite bitirip gitti o da 16 yılı geçti.gayet iyi türkçeleri var.ha ülkemizde yaşayan ruslar anlaşılıyor aksandan ama bizim halk birazda bilerek aksanlı konuşuyor ilgi çekmek için.orda doğup büyümediyse pekala da türkçeleri güzelbir uye yazmis, konusmalarindan anlasiliyormus. e olabilir tabi benim aklima gelmemisti. ama kacina denk gelir oyle bilmiyorum.
ha ha ha valla doğru.ya da mağazalar kılık kıyafetimize göre mi fiyatlandırıyorlar?herkese aynı değil mi ya?ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum yoksa?
yahu ozaman başınızdaki adama gidin diyin şöyle böyle allahım yaaaa şimdi ne yapim tüm maaşımı etrafıma mu dağıtayım Türkiye mağdur durumda diye ? 50 bin Lıraya sıfır araba yok bence asıl siz değişiksiniz. 2.el 50bin olur
valla tadilat tamirat vs .işlerinde biz de fazlasıyla kazıklanıyoruz emin olMagzalarda degil. Ama üstünde fiyati yazmadigi yerlerde ve bazi is yerlerinde. Burda gurbetcilerinde bu konuda kimseye yalan borcu yok. Biri sikayet edin yazmis yukarda. Zamaninda nereye sikayet edildigini bilseydim yapardim. Bir mutfak icin 3 kat fiyat bicmek nedir. Kira islerde yedigimiz kaziklardan bahsetmiyorum bile..basinda olmadigin hic bir yerde birseyin olmayacak vallaha.
Kes oyle insanlarla ilisigini kesemiyorsan da mesafe bırak ... asalak tipler..Merhaba arkadaşlar,
Bikere daha buna benzer olay yaşadım ve yine yaşıyorum. Lütfen Türkiye’de yaşayan arkadaşlarımız bana saldırmazsın eminim sizler öğle değilsinizdir. Ben yurtdışında yaşıyorum ve nedense Türkiye’den kiminle arkadaşlık kursam bi zaman sonra konu hep paraya gidiyor. Ya borçları var ya ameliyat parası . Bi arkadaşın kızı ameliyat olmuş denk getirememiş yardımcı olurum dedim elbet sağlık bu sonuçta ama ne kızının resim yoladı hastanedeysen ne bişi bu kişi sürekli bide herşeyi paylaşan biri. İnanmak gelmedi içimden çünkü bide üstüne kira ödiyemiceğinğ eşi hapise girdiğini yeni ev bakacaklarını herkese borçlandığını anlatıp benden para istedi ne yapacağımı şaşırdım. Ben burda 10 milyar denk getiremem ama sen bi 300€ Yolasan sana bişi olmaz diyip duruyor . Gerçekden neden yani bu Euro’nun ben tövbe tövbe sinirlerimi alt üst ediyor üzülüyorum ki tl nin değeri kalmamış ama neden bizlere zenginmişiz gibi davranıyorlar yani bizde aynı durumdayız ya onca ay çalışıp birikim yapıyoz annem hala gider wc siler kendine harçlık yapmak için ben Tr de hiç bi çevremde çalıştığını görmedim bide hala paramız yok derler. O arkadaşıma a çakışmaz yan gelip yatar ama cebime para girsin der
valla tadilat tamirat vs .işlerinde biz de fazlasıyla kazıklanıyoruz emin ol
Buna katılıyorum babamın kuzeni geldi aikesiyle ve orada büyümediler annem yemek koydu vs durup demez mı yenge neyce konuşuyor2 hala kızım var biri 30 yılı aşkındır orda diğeri de üniversite bitirip gitti o da 16 yılı geçti.gayet iyi türkçeleri var.ha ülkemizde yaşayan ruslar anlaşılıyor aksandan ama bizim halk birazda bilerek aksanlı konuşuyor ilgi çekmek için.orda doğup büyümediyse pekala da türkçeleri güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?