Neden konu hep para

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanfendi siz değişik misiniz ay sinir oldum ya orda Mercedes sıfır 50 bin daha dün baktım fiyatlara burda bir milyon nasıl siz gibi aydan aya alalım anlamıyorum ya cehalet artık bu kadarı da ya
yahu ozaman başınızdaki adama gidin diyin şöyle böyle allahım yaaaa şimdi ne yapim tüm maaşımı etrafıma mu dağıtayım Türkiye mağdur durumda diye ? 50 bin Lıraya sıfır araba yok bence asıl siz değişiksiniz. 2.el 50bin olur

Küfürüm alasını ederim yürek de var ama sende beyin yok hala 2500 lira diyo 2500 r burda bi market ve kira bitiyor orda 2500 Euro ile neler yapılıyor allahım cahil cühelası orda bi kilo et kaç para haber versene bana burda 150 lira Almanya da yaşayan çok arkadaşım var daha geçen konuştuk hiç bi market alışverişinde alkol dahil yüz Euro harcamadık diyo burda bi markete gir temel madde bin lira tutuyor orda en lüks araba elli bin burda milyonlar daha sayayım mı

Yemin ederim ki daha dün baktım Mercedes de sitesinde hele Polo tarzı araçlar 35 bin zaten ben paranızı dağıtın demiyorum ayrıca o sizin bileceğiniz iş ama kalkıp dalga geçer gibi bu ülke gençlerine biz ucu ucuna yaşıyoruz onlar da taksitle araba aldın demeyin !!!!

eş dost beklenti içine giriyor onda haklısınız da kimse size 1000 tl lik şeyi 5000 e itelemiyor.

o nasil oluyor allah askina normal bir magazaya girip bir sey almak istediginizde sizin herhangi bir turk vatandasindan ne farkiniz oluyor ki fiyat 5 katina cikiyor? turist rolu mu yapiyorsunuz?
ha ha ha valla doğru.ya da mağazalar kılık kıyafetimize göre mi fiyatlandırıyorlar?herkese aynı değil mi ya?ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum yoksa?

ha ha ha valla doğru.ya da mağazalar kılık kıyafetimize göre mi fiyatlandırıyorlar?herkese aynı değil mi ya?ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum yoksa?
bir uye yazmis, konusmalarindan anlasiliyormus. e olabilir tabi benim aklima gelmemisti. ama kacina denk gelir oyle bilmiyorum.

Yetişemediği yerde devlet yetişiyor çocuk parası var orda şişeye bile marketlerde para veriuorlar hep orjinal parfüm kullanıyor burda mağazada bulunamucak markalar orda markette satiliyor

O pet siseye parayi önceden ödedigin icin, sana geri veriliyor. Sise basi genelde 15 veya 25 cent arasi

Bakin AB vatandasiyim. Ailemin bir kismi yurt disinda, dayim kuzenlerim. Hatta ailem gecen sene Almanyadan döndü.
Bunlari soyluyorum ki "gelemiyooo kiskaniyooo" olaylarina girmeyin diye. Orda ne var burda ne var ikisini de biliyorum.

Bilmediginiz konularda şöyle yorumlar yapmayin. :) Sizin gibi Turkiyeden haberi olmayanlar Turkiyede issizlik yok iş begenmiyor gencler, yok efendim gencler ucu ucuna yasamak istemiyor yoksa araba alir aydan aya öder filan. Cidden yapmayin şu kadar içi boş yorumlar.

o nasil oluyor allah askina normal bir magazaya girip bir sey almak istediginizde sizin herhangi bir turk vatandasindan ne farkiniz oluyor ki fiyat 5 katina cikiyor? turist rolu mu yapiyorsunuz?
gurbetcilerin konusmalarindan anlasiliyor, maalesef yengem ve kuzenlerimle gezerken konusan taraf ben oluyorum. uyanik esnaf cok, 15lik urunu 20 deyip hadi size 17 olsun yapiyorlar
bi gun kamyonun biri yakinimin park halindeki aracina sürttü, onlar alisveris yaparken ben de arabada uyuyorum gec vakit. iceriyi gormediklerinden etraftakiler hemen "amannn yabanci plaka birak sucu ustune alma, o ödesin" dediler

Yurtdışında yaşayan akrabalarımız bizim de var ama kendilerinden maddi bir şeyler talep etmek şöyle dursun kendilerini çok cahil ve vizyonsuz olarak değerlendiririz ailece, maalesef gerçekten de öyleler. Üstelik ben çoğu gurbetciyi de öyle görüyorum. Bunu söyleyince tabii çoğu gurbetçi küplere biner. Size ordan buradaki insanlar imaj olarak, paragöz ya da sizi maddiyat olarak değerlendiriyor gibi gelebilirler ama size de genel olarak böyle bir bakış açısı var..
Tabii sonuç olarak ikisi de yanlış genelleme yapmamak lazım.
Para isteyen kişilere vermek zorunda değilsiniz sizin de kolay kazanmadiginizi söyleyin.

bir uye yazmis, konusmalarindan anlasiliyormus. e olabilir tabi benim aklima gelmemisti. ama kacina denk gelir oyle bilmiyorum.
2 hala kızım var biri 30 yılı aşkındır orda diğeri de üniversite bitirip gitti o da 16 yılı geçti.gayet iyi türkçeleri var.ha ülkemizde yaşayan ruslar anlaşılıyor aksandan ama bizim halk birazda bilerek aksanlı konuşuyor ilgi çekmek için.orda doğup büyümediyse pekala da türkçeleri güzel

Magzalarda degil. Ama üstünde fiyati yazmadigi yerlerde ve bazi is yerlerinde. Burda gurbetcilerinde bu konuda kimseye yalan borcu yok. Biri sikayet edin yazmis yukarda. Zamaninda nereye sikayet edildigini bilseydim yapardim. Bir mutfak icin 3 kat fiyat bicmek nedir. Kira islerde yedigimiz kaziklardan bahsetmiyorum bile..basinda olmadigin hic bir yerde birseyin olmayacak vallaha.

İnşallah türkiyeye temelli dönüş yapmak zorunda kalırsınız
Amin

Yengem 2 sene önce Almanya'dan izne geldi.bizi de aradı lütfen gelin özledim diye.annemle ben kızım apar topar hazirlandik.otobuse bindik 2 saatlik yol zaten gittik.yengem aradı biz geliyoruz otogara aman otobüse binmeyin.aksam saat 7 civarı.bekledik bekledik gelen giden yok.bari biraz yuruyyelim dedik.
Aradan 1 saat geçti aradık yengemi ya biz yol kenarindaki AVM ye girdik amcan namaz kılıyor buraya gelin dedi.tamam dedik gittik.
Sonra yanımıza geldiler.sarildik falan.hadi otobüse binelim dedik.yengem nasıl kızdı biz parayı sokaktan mi topluyoruz yürüyelim spor olur diye.
Yaklaşık 20 km yürüdük belki fazladır.1 saatte yakın evlerine geldik.biraz oturduk yengem hadi biz yatıyoruz sizde odanıza gidersiniz dedi.
Resmen aç susuz yorgun uyuduk
Ertesi sabah eşime aradım nolur gel bizi al diye.ama yengem sağolsun bize çikolata getirmiş bizde yok bizde alerji var sağolun dedik almadık.
Gurbetçi anısı paylasayayim biraz sizde Gülun

valla tadilat tamirat vs .işlerinde biz de fazlasıyla kazıklanıyoruz emin ol

Kes oyle insanlarla ilisigini kesemiyorsan da mesafe bırak ... asalak tipler..

Buna katılıyorum babamın kuzeni geldi aikesiyle ve orada büyümediler annem yemek koydu vs durup demez mı yenge neyce konuşuyor görende bir kaç senede Türkçeyi unutmuş bir o kadarda görgüsüzler annem o kadar özendi kızardı yemek yaptı bız bunları yemeyız hazır makarna yerız dıyıp ülkede satılan buradaki çikolatayı kardeşime verip hadi iyisiniz bunlardan burada bulup yiyemezsiniz diyor herhalde m.ö de yaşıyor buradaki insanlar zannediyorlar Markette satlıp her insanın yediği çikolatayı övme görgüsüzlüğü beni benden aldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…