Neden konu hep para

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vermiyceakasiniz bu kadar basit var öyle para vardır diye dostluk kuranlar özelikle Almanya'dakilerle
Hak veriyorum size
Kimseyle polimige girmenize de gerek yok bu Almancı meselesi esitliksizlikler çok laf götürür

şurayı okuyana dek size hak vermiştim ki okudum şaşkına döndüm .türkiyedeki asgari ücreti fazla bulan yurtdışıyla eşit bulana diyecek sözüm olamaz.iyi akşamlar

Dedikleriniz var doğru haklısınız da
Çok genel bir problem yani burda konu sahibinden bütün görgüsüz davranan insanların hıncını almamaliyiz

Dedikleriniz var doğru haklısınız da
Çok genel bir problem yani burda konu sahibinden bütün görgüsüz davranan insanların hıncını almamaliyiz
Konu sahibi genellediği için bizde böyle genelleyelim o zaman dedik çünkü ilk yorumumda genellemenin saçma olduğunu belirttim. Hıncımı almıyorum zaten yurt dışına gidip gelen oturum sahibiyiz yorum yapan çoğu arkadaşta yurt dışında yaşamış insanlar neyin ne olduğunu biliyoruz arkadaş son yorumlarda o kadar saçmaladı ki böyle denilmesi normal.

Bizim sucumuz Mu?

o nasil oluyor allah askina normal bir magazaya girip bir sey almak istediginizde sizin herhangi bir turk vatandasindan ne farkiniz oluyor ki fiyat 5 katina cikiyor? turist rolu mu yapiyorsunuz?
Benim Rus'la ne zaman bir yere gitsek kaziklatilmaya çalışırdık. Özellikle alanya-side taraflarında. Yazlık yerlerde menülerde fiyat yazmıyor, günes gibi sari çocuğu gören de kasada fiyatı şişiriyor. En son dolaş dolaş esnaf lokantası gibi bir yer bulduk,kapıda 'corba 5' yazıyordu. Kasada benden 5 Euro istediler! (O zaman € 4 lira falandı) Tabii ki ödemedim ama sonra benim çocuk beni kavgacı ilan etti,her gittiğim yerde tartışıyorum diye.
Gerçekten çok sinir olduğum bir durum ama devlet de destekliyor. En kicikirik tarihi mekana ben ogrenci kartımla 5 lira verirken yanımdaki turistten sırf turist diye en az 30 lira istiyorlar. Ki bu sadece kicikirik ,küçük mekanlar. Kapadokyada mesela, sadece o alanda geçerli bir haftalik muzekart 190 lira demişlerdi ki ben çocuğun gidiş dönüş biletini kampanyadan 160 liraya halletmistim. Yani ayıp denen bir şey var, ama devlet utanmayinca esnaf hiç utanmiyor.
Cidden nefret ettiğim bir şey.
Konuya gelince, bu konudan bir muzdarip de En buyuk kk 'dir. Ona da 'ay senin için 10 dolar alt tarafı' diye isteklerde bulunanlar vardi.
Oysa ne saçma...
Bence bu şeyin tek çözümü vermemek.
Zorla değil ya...Hatta eşini bahane et. 'esimle Türkiye'ye para yollama konusunda çok pis kavga ettik. Artık ne o,ne ben hesaptan kimseye para gondermeyecegiz' de.

Son düzenleme:
Şok oldum ya bide te gençleri de araba alsınlar biz taksitle aldık diyor akıl tutulması ya insanlar burda yicek ekmek bulanıyor çocuğuna pirinç lapası Yediriyot mama BİLe alamıyor

Yurt disinda yasayanlar olarak biz napalim arkadasim? Böbregimizi Satip biter araba Mi alalim tr Deki genclere? Biz Mi sorumluyuz bu durumdan?

genellemeyi ben yapmadım çevremdekilerden bahsettim tüm Türkiye böyle demedim ayrıca konuyu Açarkende eminim sizler öyle değilsinizdir diye belirtim
Ben ne demeye çalişiyorum sizler üzerime ğzerine geliyorsunuz Yok orada şu var bu var ben bakdım araba şukadar yahu benden daha nasıl bi cvp bekliyorsunuz size ayak uyduruyorum bu sefer ben genelleme yapdım oluyor. Ayıp ya vallaha ayıp

Yurt disinda yasayanlar olarak biz napalim arkadasim? Böbregimizi Satip biter araba Mi alalim tr Deki genclere? Biz Mi sorumluyuz bu durumdan?
Algılama yeteneği sıfır biz araba alsınlar demedik yaraya tuz basar gibi dalga geçilmesin dedik !!!!!!!! Çıkıp ordan Onlar da alsın yeaaaaaa demeye bari utanmanız olsun kimse sizin paranıza göz dikmiyor tabi buranın kötü olması sizin işinize geliyor o ayrı oy hakkınız bile olmamalı

gittiniz forumdaki yurt disinda hayat daha mi iyi konusunu okudunuz, ondan esinlenip burada polemik mi cikarmaya calisiyorsunuz? sizin derdiniz sizi kullanmaya calisan cevrenize cozum bulmak mi yoksa ortalik karistirmak mi?

kucuk bir karsilastirma yapayim, gecen hafta babam araba aldi mercedes maybach s560 4 milyon civari fiyati var. 2020 sonunda kuzenim almanyada aynisini hatta belki daha dolu versiyonunu 137 bin euroya almisti. siz simdi kime neyi anlatiyorsunuz? yok turkiyede calissinlar araba alsinlar falan ne yani bu? caniniz polemik cikarmak istiyorsa acikca soyleyin derdinizi sizinle polemige girecek biri bulunur.

sizi kullanmaya calisan insanlar var diye cikip turkiyedeki asgari ucreti normal buldunuz ya pes diyorum ben size.

Şöyle diyim siz aman bizde taksitli alıyoruz sizde alın kolay bu der gibi cevabınız ile gençler iş beğenmiyor tarzı yorumlarınız cidden saçma. Çünkü orada 100 bin olan araç burada 750 bın civarı iş desen tabi ki beğenmeyen insanlar var buda bir gerçek ama eğitimli insanlar bile artık iş bulamıyor. Bir avukat burada yeri geliyor 2000 3000 alıyor. Haa orada para kazanmakta kolay değil tersi bir durum olduğunda onada cevabımı veriyorum. Çünkü orada armut piş ağzıma düş olayı yok. Kazandığın para zaten kalmıyor kazandığın para giderlere denk geliyor. Gelir ne kadarsa giderinde o kadar bunu bilmeyen bir çok insan var. Ama yazdığın son yorumlar cidden saçmaydı

Yahu arkadaş ben burda ne diye konu açdım neye uğruyorum noluyor size yaaaa
Banane eşiniz dostunuzdan bapmış ne etmiş banane ya bana örnekler vermeyin ben size başka dert yanıyorum buradakiler Türkiye Avrupa sorunlarını yazmaya başladı size cevap verince de cevabım size vay efendim nasıl dersin öyle oluyor normal değil ya

ben de kankama mesele senlik değil kuzum dedim diye azarlandım ha ha ha.yurtdışında kazanılan paraları da kıskanmıyorum yahu.neden azarlandım ben şimdi?

Yukarıda bir arkadaş yazmış bu Almancı konusu cok laf götürür diye bence dikkate al :) anlatmak istediğini anlayanlara cevap ver ki sinirlerin oynamasın :)

Poloyu stajer maaşıyla. Alirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…