Nedir bu bekaret?

Bende en çok toplum baskısından her haltı yiyip sadece x yapmayanlara veya diktirenlere acayip saygılıyım

Diktirmesi de vardi bunun dimi bak onu unutmusum, bi hata yaparlarsa diktirsinler erkekleri yeniden sever onlari, hihi evet degerli olmanin yolu tıp bulmus, sukur ki bilim var

Ne zaman anne olarak oğlum daha önce evlenmiş ya da birliktelik yaşamış biri ile evlenirse sorun olmaz. Hatta sorun olmazı da bırakıp o da ne ne olmuş olduysa demeyi bırakırız ı zaman bekaret tabu olmaktan çıkar. Bekareti mantıksız buldugunu söyleyen şuan bi çok kadın var bunların bir çoğu emin olun anne olunca aklınca daha temiz kız arayışına girecek. Olmuşken bakire olsun benim oğlum ilki olsun kadının diyecek. Başkasıyla sevişeni istemeyecek. Dile getirmese bile içinden geçirecek.

Diktirmesi de vardi bunun dimi bak onu unutmusum, bi hata yaparlarsa diktirsinler erkekleri yeniden sever onlari, hihi evet degerli olmanin yolu tıp bulmus, sukur ki bilim var
Birde erkekler hiç yapmamıştır ben az evvelki yorumunda ilk nişanlım bekaret ay sen küçücük masum meleğim ilk erkeğin olucam diye höklerken beni biriyle aldatmış ve şimdi Amerika'da evlilik öncesi hamile bıraktığı kadınla evli şimdi kızlar biz mahkum ediyoruz bunlara kendimizi

Bence bir insan kendisi için onemsiyor ise uzak duracak ilişkiden,yine kendi için bir önemi yoksa dilediği şekilde yaşayacak,üçüncü kısım sıkıntı bence:kendisi için önemli olmayıp çevre baskısı yüzünden kötü hissetmeleri.Ee bu durumda yapacak çok bir şey yok güçlü biri ise başa çıkmali değilse hiç girmesin o sulara yoksa olan kadına olur kimseye değil . Ne bileyim hamile kalıyorlar ama sorumluluk sadece kadında kalıyo. O zaman böyle adamlarla ilişki yasamayacaklar. Hele ki erkek istediğini yaşayıp da kadının ilki olmak istiyorsa o adamdan uzak duracak . Yani büyük oranda kadında bitiyor belli bir görüşü duruşu olmali

bence bu da saçma kim nasıl isterse öyle sevişir ve seviştiği insanları sonraki kişiye anlatma gibi bir zorunluluğu yok ister gizler ister söyler

Herkesin değer yargıları farklı, bana göre kızlık zarı neden var sorusuna; kk da tartışma çıkması için diyebilecek bir cvp gibi!konunuz!

Ama erkeklerin bekareti yok ki yapar onlar, sevismek sadece hukumetin izin vermedigi kadinlara yasak, gerisine serbest. Sevismek icin once beyaz bir abajur kostumu giyip sulaleminizin karnini doyurup dayimizla karsilikli gobek atmaliyiz, nikah memuru da evetleri alip imzalari attirinca serbest. Sevismek dunyanin baska neresinde boyle zordur acaba

tamamen önemsiz toplumun yüklediği kadını kontrol altına almaya çalışan saçma bir kavram. ben bakire evlendim ve çok pişmanım keşke başka bir erkek daha tanısaydımda eşimle tenimin bu derece uyumsuz olduğunu erkenden anlayabilseydim diyorum mesela. Geleneklerimiz mantıklı değil birkez. bekaret arayan bir erkekle karşılaştığınızdada koşar adımla uzaklaşın ondan. kadın erkek eşitliği umurunda olmayan biridir kesinlikle. bakiresin tamam ama bakire olmasanda seni hayatıma almak isterdim diyecek erkekler yokmu . tabiki çok fazla. gerçekten bunu önemsemeyen adam gibi adamlar var etrafta. bakir evlenen erkek duymadım ben hiç..

Doğru kişiye göre değişir ama gerçek tektir. Bu işin doğrusu bence farklı bir başkasına göre daha farklıdır. Fakat gerçek şu ki toplumumuz buna değer veriyor.

Bekaret tabii ki çok önemli. Bu yüzden genç kızlarımız anal seks, oral seks ve kızlık zarını bozmayacak türlü eylemler yapıp evlenirken gönül rahatlığıyla kırmızı kuşağı takıyorlar.

Namus ve erdemli olmak önemlidir. Ahlak ve vicdan da. Ama namusunuz bacak aranızda değildir.

Bu gözler evli adamla her haltı yiyip bekaretini (!) koruyan ve kuşakla evlenen kadınlar gördü. Ya da ilk sevgilisiyle ilişkiye girip müstakbel kocasından korktuğu için düğün gününü regl tarihine denk düşürmeye uğraşanları. Hepsinden de midem bulandı. Bacak arasından ziyade beyin namuslu ve ahlaklı olmalı.

Kızlık zarının neişe yaradığını toplum öğrenmediği öğretmediği sürece bu mevzu hep devam edicek.

Kadın anatomisi erkekten çok farklı.
Vajende bi zar var çeşit çeşit hatta kimisinde hiç yok. Bu zar dışarıdan gelen pisliklere vücudu korumak için var başkada bi halta yaradığı yok.

Bir dönem popodan ilişki modası vardı kızlar bekaretlerini korumuş oluyo erkeklerde kıza karşı evlilik sorumluluğu almıyodu eee zar gidince namussuz zar durunca namuslu oluyolardı. Ben bunlara zar bwyinli diyorum her haltı yap yaşa aaa ben bakireyim yerler öyle bakireliği

Birde esnekgiller var şahsım buna dahil 10 yıldan fazladır aktif cinsel hayatım var hamilelikte yaşadım hala yerinde duruyo kanama manama yok ee ben şimdi bu beyinsizlere göre hala bakireyim

Bu saçmalığı bırakın artık o zar ergenliğe girene kadar işlevi var sonrasında bi anlamı yok

Psikoloji bolumu bitirdim masteri yaptım . 6 sene Slovakyada yaşadım tek başıma. Şu an 2. Üniversite hukuk okuyorum.
Ailemden ayrı hayata karistim zaten .
Ama babamla bunu konuşmama gerek var mı ? Bence yok.
tebrik ederim ve basari dilerim anlatamadim sanirim konuşun demiyorum zaten babaniz bunu ogrense vereceği tepki cok cok mu büyük olur sizce? benim dedigim bu bilmiyorum benim mantigima gore belli bir yaşta ayaklari ustunde duran bir kadina babasi boyle birsey ogrense tepki vermez diye düşünüyorum oy kullanmak icin bile 18 yaş yeterliyken 27 yasinda yada 20lerinde ekmegini eline almis bir insana tavir yapılacağına pek inanmak istemiyorum çünkü siz yaptığınızin arkasinda duracak donanima sahipsiniz. ama 16 yasinda kendi gibi bir lise arkadasiyla sizene yeaa diyip herseyi yasayip terk edilince eyvah diyen cocuklar ile dolu heryer..

Bu zaten kişiye göre değişir de bekaret sadece kızlık zarı değil bence o bozulmadan da herseyi yaşayanlar var bence önemli olan dürüst olmak bu konuda.Bir de erkeklerin her şeyi yaşayıp da bakire kız bekelntileri de iğrenç tabiki.

Bi arkadaşım vardı üniversitede, o da çok gereksiz bulurdu. 'Evlilik şart değil, seviyorsam olabilir' derdi.

Çooook sevdiği ve her türlü güvendiği biriyle bi birliktelik yaşadı.
Ayrıldılar.
Üzerinden yaklaşık beş sene geçti.
Çocuk başka şehre taşındı, yeni kız arkadaşının peşinden.
Kız ailesinin yanına döndü ve halen unutamadı. Çok pişman oldu.
'Ailem bana her 'sana güveniyoruz' dediğinde odama gidip ağlıyorum. Öyle olmuyormuş, çok ağırmış' dedi.

Başka bir arkadaşım bekaretini bozduktan sonra tanıştığı ilk günden daha erkeklerle birlikte olmaya başladı ve gerçek sevgiyi aramaya koyuldu.
Olmadı.

Sonuç? İkisi de "beni böyle kim kabul eder" düşüncesinde. Ne kadar 'sen değerlisin' desem de içlerindeki gelenekçi ses izin vermiyor bu cümlelerimi duymalarına.
Ben halen bakireyim fakat yakınlaşma olduğu için "şimdiki erkek arkadaşımla evlenmezsem ilerideki eşim benim hakkımda olur olmaz şeyler düşünüp sorun eder mi" diye düşünüyorum.
Anlayacağın bize dikte edilen ananeler sebebiyle içimize işlenmiş bu duygu, maalesef ki atamıyoruz.

Anna'lar ülkemize gelip gelin olabilirken, üstelik erkekler tarafından 'yabancı gelin' revaçtayken, Ayşe'ler hep bulunmaz hint kumaşı triplerindeki Türk kızı damgası yiyerek değersizleştiriliyor.

Hymen enfeksiyondan korunmak için olması gereken yerde bulunan bir bariyer
Kızlık zarına verilen değer bedene ruha verilmeli namus kavramına karşılık gelmesi için
Erkek kız çocuklarımıza toplum olarak bunu ne zaman öğretebilirsek o zaman sorun çözülür

Bu arada bu konu hala kapanmadı ya şaşkınım
Kk da ilerleme var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…