- 30 Aralık 2018
- 436
- 571
- 23
- Konu Sahibi redsonja87
-
Eski erkek arkadaşımın soyadı asla ismimin sonuna gelmesini istemediğim bir soyaddı ama sevince gözler kör kulaklar sağır oluyor işte, neyse en azından o soyaddan kurtuldum diye sevineyim mademBundan 5 sene önce yani ben 25 imdeyken evlilik fikri bana o kadar uzak ve ürkütücü gelirdi ki anlatamam.. üstümde bi çevre baskısı da yoktu.. şu an otuzumdayım.. çevre baskısı var.. kendim 30 yaş tribine girdim.. sürekli aynaya bakıyorum.. yaşlanıyor muyum acaba diye yüzümü, vücudumu inceliyorum.. acaba 5 sene önce vücut hatlarım daha mı güzeldi kesinlikle daha güzeldi diye düşünüyorum ☹☹...flört ettiğim erkeklerin soyadı bana yakışıyor mu diye düşünüyorum..neredeyse tanıştığım her erkeğe potansiyel koca gözüyle bakmaya başladım .. yani aslında bu ben değilim biliyorum.. hangi ara bu hale geldim
Teşekkürler.Adil yıldırımın bir videosunda denk geldim . bir şey anlatıyordu düşünce gücü ile alakalı. İşte istemediğimiz otun burun dibinde bitmesini de şöyle açıkladı :düşündüğümüz şeyleri hayatımıza çektiğimizden olumlu düşün deniyor ya hani aynı mantıkla olumsuz düşününce de sonuçta o şeyi düşünmüş olduğumuzdan olumsuzluk geliyormuş başımıza yani biz istemediğimiz olmasından korktuğumuz şeyleri farkında olmadan aman olmasın diye çok aklımızdan geçirdiğimizde o şeyi hayatımıza çekmiş oluyormuşuz .
Kendinizi değersiz hissettiren kişi isterse padişah torunu olsun fayda gelmez.Yanımızdaki kişi bizim değerimizi bilmiyorsa neden ilişkiye devam edelim ki?Evet neleri yapmamız gerektiğini biliyoruz ama nasıl yapmamız gerektiğini bilmiyoruz, sorun orda zatenyakın bir zamanda erkek aradaşımdan ayrıldım, Bilin bakalım sebep neydi, sürekli devam eden sosyal medya çapkınlığı ve ilişkimizin ekseriyetinde bana kendimi değersiz hissetirmesi:) ama ona sorsan ben onun gözünde çok değerliymişim, yersen :) 1 aydır konuşmuyoruz dediğiniz gibi isteyen değer veren erkek ne yapar eder bir yolunu bulur telafi eder. Boğa burcuydu o da bu arada. Boğaları severim ve iyi anlaşırım ama benimkisi öküzdü
Nedir çektiğiniz?
Ne çekiyorsunuz mesela, anlatsanıza?
Etki tepki bu degil. Ha buysa bile ne etkilendim ne tepkilendim. Istediginiz zaman alabilirsiniz sayin uye moderatoru sofraya evli cocuklu 30 yas ustu kadin olarak tek hayatim burasi olmadigi gibi bu tarz mesajlarin yarattigi tehditvari hava beni sadece guldurdu. Sesli hemde.Nedir bu sadece kendi sorunlarını gören evli kadınlardan çektiğimiz..
Nasıl etkiye tepki güzel oldu mu?
Konuyu sabote etmeniz devam edecek mi?
Sofraya yavaştan moderatoru de alırız birazdan o vakit..
Anlaşılan sadece başlığı okumuşsunuz onu da yanlış anlamışsınız zaten. Size söyleyecek çok şey var aslında ama çikolatavekahve hanıma yazdığınız mesajdaki en son kısım ile zaten vizyonunuzu belli etmişsiniz. Parmaklarımı yorup size cevap dahi vermemem lazım aslında ama siz ve sizin gibiler insanlıktan anlamıyor ne yazık ki. Komik olan nedir ayrıca? İnsanların sevme ve sevilmeye olan İhtiyaçları ve bunu dile getirmeleri mi? İlk mesajı okumadığınız ve sadece başlıktan yola çıkarak aslında çok alakasız bir çıkarım yaptığınız için hadi üşenmeyeyim size ufak bir açıklama yapayım. İlk entride anlatılan hadsiz kişiler tam olarak sizin gibi kişiler işte. Mesajınızın son kısmına istinaden ben de aynen sizin mantığınızla size cevap vereyim o halde; asıl siz bu okuduğunu anlamama ve kötü kalp ile nasıl evlendiniz, hayret doğrusu.. demek ki bu işler gerçekten kader kısmet :)Ikinize ortak cevap vereyim ne de olsa soru ayni. Yildim yahu. Surekli ama biz evlenemedik biz evde mi kaldik. Biz yuva kuramadik. Sanki kadinin tek amaci evlenip cocuk yapip evinin kadini cocuklarinin anasi olmakmis gibi bir tripte tanidigim butun 30 yas ustu evlenmemis kadinlar. Dahasi toplumun bunu dayatmalarindan da hic rahatsiz degiller aslinda. Ha hepsinin agzinda mecburmuyuz biz boyleyiz filan ama özellikle bu forumda cok sik okuyorum koca olsun camurdan olsun bi cocuk yapayim olmadi bosanirim vs mantigini. Yani konu basligina bak 30 yas ustu evlenmemis kadinlarin cektikleri. Ne kadar asagilayici en basta kendileri icin. Ve de butun kadinlar icin.
Etki tepki bu degil. Ha buysa bile ne etkilendim ne tepkilendim. Istediginiz zaman alabilirsiniz sayin uye moderatoru sofraya evli cocuklu 30 yas ustu kadin olarak tek hayatim burasi olmadigi gibi bu tarz mesajlarin yarattigi tehditvari hava beni sadece guldurdu. Sesli hemde.
Ama bakin bu mesajiniz niye evlenememis oldugunuz hakkinda bana birtakim fikirler verdi.hadi selametle simdi.
Saygısızlık yapmayın.Ikinize ortak cevap vereyim ne de olsa soru ayni. Yildim yahu. Surekli ama biz evlenemedik biz evde mi kaldik. Biz yuva kuramadik. Sanki kadinin tek amaci evlenip cocuk yapip evinin kadini cocuklarinin anasi olmakmis gibi bir tripte tanidigim butun 30 yas ustu evlenmemis kadinlar. Dahasi toplumun bunu dayatmalarindan da hic rahatsiz degiller aslinda. Ha hepsinin agzinda mecburmuyuz biz boyleyiz filan ama özellikle bu forumda cok sik okuyorum koca olsun camurdan olsun bi cocuk yapayim olmadi bosanirim vs mantigini. Yani konu basligina bak 30 yas ustu evlenmemis kadinlarin cektikleri. Ne kadar asagilayici en basta kendileri icin. Ve de butun kadinlar icin.
Etki tepki bu degil. Ha buysa bile ne etkilendim ne tepkilendim. Istediginiz zaman alabilirsiniz sayin uye moderatoru sofraya evli cocuklu 30 yas ustu kadin olarak tek hayatim burasi olmadigi gibi bu tarz mesajlarin yarattigi tehditvari hava beni sadece guldurdu. Sesli hemde.
Ama bakin bu mesajiniz niye evlenememis oldugunuz hakkinda bana birtakim fikirler verdi.hadi selametle simdi.
tam olarak başlıkta ve bu konuda defalarca dile getirdiğimiz ve üzerine vazife olmadığı halde “bu yaşa kadar neden evlenemediğiniz belli oluyor canımmssss ” diyen o şahısta konuya dahil olduğuna göre, artık dağılabiliriz. Konu içeriğinin sağlamasını da yapmış olduk böylece..Saygısızlık yapmayın.
Ben 8 yıldır bu forumdayım.
Binlerce evli kadının kaynana, elti, eş, çocuk vb sorununu okudum.
Yetti artık sizden olmuyorsa boşanın demedim.
Konularına hop diye girip yettiniz diye konuyu sabote etmeye çalışmadım.
Neden mi?
Çünkü bu da onların sorunu.
Bu da benim sorunum.
Siz Maslow İhtiyaç Piramidini bir araştırın bence.
Orada Sevme / Sevilme Ihtiyacı diye bir basamak göreceksiniz. Orayı bir okuyun öyle konuşalım.
Evli birine tabi ki benim sorunum aman geliyor.
Ama en azından burada dillendirilmezse iyi olurdu.
Bu arada bazı evli kadınların sorunları da bana çok komik geliyor.Ama hiç konularına yazıp onların dertlerini yermiyorum.Görmemezlikten geliyorum konularını.
Bu arada erkek olsun çamurdan olsun diye kim demiş biz mi?
Siz bunu hangi konuşmamızda okudunuz?
Burada kimse onun imasını bile yapmadı.
Bel altı vurdu.Anlaşılan sadece başlığı okumuşsunuz onu da yanlış anlamışsınız zaten. Size söyleyecek çok şey var aslında ama çikolatavekahve hanıma yazdığınız mesajdaki en son kısım ile zaten vizyonunuzu belli etmişsiniz. Parmaklarımı yorup size cevap dahi vermemem lazım aslında ama siz ve sizin gibiler insanlıktan anlamıyor ne yazık ki. Komik olan nedir ayrıca? İnsanların sevme ve sevilmeye olan İhtiyaçları ve bunu dile getirmeleri mi? İlk mesajı okumadığınız ve sadece başlıktan yola çıkarak aslında çok alakasız bir çıkarım yaptığınız için hadi üşenmeyeyim size ufak bir açıklama yapayım. İlk entride anlatılan hadsiz kişiler tam olarak sizin gibi kişiler işte. Mesajınızın son kısmına istinaden ben de aynen sizin mantığınızla size cevap vereyim o halde; asıl siz bu okuduğunu anlamama ve kötü kalp ile nasıl evlendiniz, hayret doğrusu.. demek ki bu işler gerçekten kader kısmet :)
Zaten sizi hedef almadim. Surekli okuduklarimdan bahsettim. Her gun ayri bir baslik aciliyor burda evde kaldim gorucu geldi evleneyim diye. Bunu yazan ogretmen vardi birkac gun once. Evet evet ogretmen. Cocuklarimizi eğitecek kisi kendini evde kalmis kalibina sokmustu. Bir kadinin kendini bu kaliba sokmasini ben anlamlandiramiyorum.Saygısızlık yapmayın.
Ben 8 yıldır bu forumdayım.
Binlerce evli kadının kaynana, elti, eş, çocuk vb sorununu okudum.
Ne yazdınız buraya, olmuyorsa boşanın demedim.
Konularına hop diye girip yettiniz diye konuyu sabote etmeye çalışmadım.
Neden mi?
Çünkü bu da onların sorunu.
Bu da benim sorunum.
Siz Maslow İhtiyaç Piramidini bir araştırın bence.
Orada Sevme / Sevilme Ihtiyacı diye bir basamak göreceksiniz. Orayı bir okuyun öyle konuşalım.
Evli birine tabi ki benim sorunum aman geliyor.
Ama en azından burada dillendirilmezse iyi olurdu.
Bu arada bazı evli kadınların sorunları da bana çok komik geliyor.Ama hiç konularına yazıp onların dertlerini yermiyorum.Görmemezlikten geliyorum konularını.
Bu arada erkek olsun çamurdan olsun diye kim demiş biz mi?
Siz bunu hangi konuşmamızda okudunuz?
Burada kimse onun imasını bile yapmadı.
Aynen katılıyorum.tam olarak başlıkta ve bu konuda defalarca dile getirdiğimiz ve üzerine vazife olmadığı halde “bu yaşa kadar neden evlenemediğiniz belli oluyor canımmssss ” diyen o şahısta konuya dahil olduğuna göre, artık dağılabiliriz. Konu içeriğinin sağlamasını da yapmış olduk böylece..
İlk paragrafta bizi yerip, 3 satır sonra kendisiyle çelişen ve “neden evlenemediğin belli oluyor” diyen bu kişiler hep olacak. Sussan da olmuyor ağızlarının payını versen de anlamıyorlar. O yüzden napıyorduk kafaya takmıyorduk böylelerini
Bundan 5 sene önce yani ben 25 imdeyken evlilik fikri bana o kadar uzak ve ürkütücü gelirdi ki anlatamam.. üstümde bi çevre baskısı da yoktu.. şu an otuzumdayım.. çevre baskısı var.. kendim 30 yaş tribine girdim.. sürekli aynaya bakıyorum.. yaşlanıyor muyum acaba diye yüzümü, vücudumu inceliyorum.. acaba 5 sene önce vücut hatlarım daha mı güzeldi kesinlikle daha güzeldi diye düşünüyorum ☹☹...flört ettiğim erkeklerin soyadı bana yakışıyor mu diye düşünüyorum..neredeyse tanıştığım her erkeğe potansiyel koca gözüyle bakmaya başladım .. yani aslında bu ben değilim biliyorum.. hangi ara bu hale geldim
Teşekkürler.
Bunun çözümü beklentisiz olmak mı?
Çünkü sürekli olumlu düşünemez insan..
Teşekkür ederim, sizin de öyle.. her şey gönlünüzce olsunAynen katılıyorum.
Kafaya toka takalım..
Umarım Allah gönlüne göre verir..
Iyi niyetli birisiniz..
Neden evlenemediğin belli oluyor deyip, sizi hedef almadım demeniz de muhteşem bir çelişki gerçekten. Çevir kazı yanmasın. Keşke paragraflar dolusu yazacağınıza patavatsızlığınız için bir özür dileseydiniz.Zaten sizi hedef almadim. Surekli okuduklarimdan bahsettim. Her gun ayri bir baslik aciliyor burda evde kaldim gorucu geldi evleneyim diye. Bunu yazan ogretmen vardi birkac gun once. Evet evet ogretmen. Cocuklarimizi eğitecek kisi kendini evde kalmis kalibina sokmustu. Bir kadinin kendini bu kaliba sokmasini ben anlamlandiramiyorum.
Bir de sunu anlayamiyorum. Niye bu duruma dusen hic kimse kendilerini yeren kucuk goren vs tiplere sanane diyemiyor. Bundan 5 10 yil kadar once eski evimizin oldugu yerden bir komsumuz aramisti. Halan evlenmis gozunuz aydin. Mahallede herkes cok sevindi diye. Halam suan 65 yasinda ve hala bekar. Gozum donmustu o sozlerle. Bir saydirdim ki aklin sasar ekmeginimi veriyorsun asini mi sanane niye butun mahalle bunu konusuyorsunuz. Ne pislik insanlarsiniz vs yardirmistim. Ertesi gun aolugu babamin yaninda almışti yanlis anladi bizi vs diye. Bir daha da kimse halamin arkasindan boyle ileri geri konusamadi.
Ben kendim disinda kalan insanlarin gorusunu onemseyip hayatimi ona gore sekillendirmem. Birilerinin ne dedigini onemseyip uzulmem. Hayatimin kararlari iyisi ve kotusuyle benimdir. 30 yasinda evli bekarda olsam 40 yasinda evli cocukluda olsam hayat benimdir secim benimdir kalanlarina halt yemek dusmektedir. O yuzden en başında dedigim gibi. Yildim bu evlenemedik herkes konusuyo ne pis insanlar muhabbetinden.
Peki evlenmjs 30yas alti kadinlarin crktigi.. mesela ben
Bir bakacağım..Zero limit diye bir kitap varmış sanırım. Bunu da bana psikolojiyle ilgilenen bir akrabamız önermişti. Yani evlilikle alakalı değil de genel olarak olmasını istenen şeylere zihnen nasıl ulaşılacağını anlatıyor sanırım. Ben bir türlü okuyamadım ama akrabanın da anlattığı kadarıyla beklentisiz olmak sıfır da kalmak işin sırrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?