Nedir bu evlenmemiş 30 yaş üzeri kadınların çektiği?

Bir bakacağım..
Duymuştum o kitabı teşekkür ederim..
Sıfır beklenti yani sanki hiç olmayacak gibi mi düşünmek lazım?

:)) gene olumsuza kaçıyorsun amaaaaa
Öyle değil üstüne düşünmemek şüphe duymamak endişe etmemek kalbi ferah tutmak yani.

Bende 29 yaşındayım hiç evlenmedim ve hiç karşıma kimse bu niyetle çıkmadı isteyenim sevenim de olmadı .. ben de çocuk istiyorum ama evlenemeyeceğim için olmayacak ((

30 yaşındayım arkadaşlarımın arasında evlenmeyen tek ben kaldım sürekli bir baskı evlen şöyle böyle karşıma istediğim gibi biri çıktı da ben evlenmedim sanki.Yok da zaten ne isteyenim var ne değer verenim.Zaten yıllardır babamdan dolayı evlilikten soğumuş rahatsız olmuş bir insanım bazı şeyleri de kafama takıyorum evlenirsem annem yalnız kalacak daha da sıkılacak gibisinden.İşim de yok belki o olsa düşüneceğim.Kardeşim var onunla çok mutluyum ve onunla geçirdiğim vakitler evlendiğim zamanlar çok arayacağım güzel vakitler gibi geliyor o yüzden kıymetini bilmeye çalışıyorum.

İnsanın toplumdaki statüsü, mesleği farklıdır; kişiliği, karakteri farklıdır. Yani bir kadın isterse profesör olsun bu onun evlenme isteğini azaltmaz. Çünkü hayatta sadece tek bir ihtiyaç yok. Fizyolojik ihtiyaçlar olduğu kadar, ruhani ihtiyaçlar da var.
Mesela çok sevgi dolu annemiz, babamız, kardeşimiz, abimiz, ablamız vb olabilir. Mesleki tatminimiz olabilr. Ama içimizde karşı cins tarafından sevilme ihtiyacı her zaman olacaktır. Çünkü bu ruhani bir istek.
Hepimiz sevmek, sevilmek, değer görmek, önemsenmek istiyoruz. Bunları karşı cins bize yaşatsın istiyoruz.
Burada konu aslında tamamen toplum baskısı değil. Bir şekilde toplum baskısını savuşturuyoruz. Cevap veriyoruz. Ama kendi kendimize yaptığımız baskı devam ediyor.Çünkü yıllar geçtikçe yalnızlaştığımızı hissediyoruz.
Bir de şöyle bir durum var, bir şey için hayatta çok çaba harcadığın halde o şey olmayınca moralin aşırı bozuluyor. Hani son paragrafta dediniz ya seçim diye. Evet seçim ama bazen seçimin senin olmadığını hissedersin onun gibi..
Bu arada evet bu konudan yılmış olabilirsiniz. Ama işte herkesin sorunu farklı oluyor. Bende daha ilk çocuğu bir kaç aylıkken kendi isteğiyle ikinci çocuğuna hamile kalan, sonra da ilerleyen aylarda iki çocukla baş edemeyince buraya depresif başlıklar açanları anlamıyorum. Ama konularına hiç yazmadım yazmam da. Beni konuları rahatsız etmiyor.
Çünkü onun sorunu da ona zor..

Ama son bana dediğiniz ağır oldu. Neden evlenemediğimi (!) buradan kimse bilemez. Çünkü geçtiğim yolları, yaşadığım olayları bilmiyorsunuz. Bu biraz ahkam kesmek oldu.

Son düzenleme:
Muhteşem yorum
Bu kadar iyi anlatılmazdı

Sizin mesleğiniz nedir ? Cidden çok güzel açıklamışsınız

İçinizde tutacağınıza verin cevabını
Neden bu kadar dert ediyorsunuz
Yaşım 36 bekarım soranada düşünmüyorum deyip geçiyorum (hakkaten düşünmüyorum)
Nasibim de varsa aşık olursam başka
Aslında cevabım genel koca bulamadım otuzumu geçtim die konu açanlar var anlamıyorum sanırım bende sıkıntı var

Yazdıklarınızı bire bir yaşamış biriyim 29 yaşındayım. Şu an nişanlıyım ve sırf o bu ne der diye değil gerçekten emin olduğum bir adamla nişanlandım. Ama yazdığınız baskıları, sende evde kaldınları çok defa yaşadım ve takmadım. Evlenmek için evlenseydim çoktaaan evlenmiştim bile. Siz de biliyorum ki takmıyorsunuz devam edin bu şekilde. Herkes konuşuyor çünkü. İnsanlar kendine baksa herşey daha güzel olacak.

Biri tarafından sevilme arzusunuda anlayamiyorum. Belki eksikligini hissetmedigim icindir bu konuda ahkam kesemem. Ama hayatimin bekar ve sevgilisiz kisimlarinda da boyle bir ihtiyac hissetmedim.
Ama olay cabaladim olmadi olayi ise kazanamama hirsini anlayabilirim ve hak verebilirim.
Konunuzdan rahatsiz olmadim. Basliginizda ki tanimlamadan rahatsiz oldum. Ama tamamen feminist yaklasimdan oturu.
Son paragrafima gelince. Yazdigim tek bir cumleden bana karsi saldirgan bir tavra burundunuz. Once etkiye tepki altinda intikamvari bir tavra girdiniz sonra moderatorle tehdit ettiniz. Ben sanal ortamin gercek dunyadan cok farkli oldugunu dusunmuyorum. Tavriniz bana nasil biri olduğunuz hakkinda bir fikir verdi. Tabiki burada tamamen karakterinizi cozdum diyemem.bu komik olur. Ama ilk izlenim olarak bazi fikirler verdi. Ve ben bir erkek olsam bana bu izlenimleri yaratan biri ile iliski dusunmem.

Kardeşim nişanlanmis babam ölmüştü her gelen eee kardeşin evleniyor yaşin 30 a geliyor sen ne zaman diyip duruyorlardi(Ben uzun ilişkim sonucu nişanlanmis artık sevmediğimi anladığım için Nisan atmıştım ama tabi kurtulamıyordum nisanlimdan)nişan attıktan sonra görüştüğüm biri vardı ne onu ne ailesini adam akıllı tanımıyorum ama beni tek heyecanladiran seviyorum diyebileceğim oydu ona evet dedim evlendim ama yaşadığım felaketler 2 yildan fazla sürdü evet 30umu görmeden evlendim anne oldum ev bark sahibi oldum ama bende kalanları da verdim şimdi her şey yolunda ama başta aman evde kalmış demesinler diye atlamak yerine mantığımla hareket etseydim sorgulasaydim belki yaşanacak çoğu şeye engel olabilirdim

Reactions: 000
Ke

Başlıktaki tanımlamayı yapan çikolatavekahve hanım değil benim. Tanımlamada da nasıl bir hakaret unsuru buldunuz onu da anlamış değilim? 20 sayfaya yakın yazı yazıldı bir tek siz hakaret olarak algılamışsınız başlığı ilginçtir ki? Hangi kısım ile kendime hakaret etmiş oluyorum? 31 yaşındayım, 30 yaş üzeri deyince kendime hakaret etmiş mi oluyorum. Bırakın şimdi, mesajı bile okumadan, gelip burda boş boş ahkam kesmeye kalktınız. Dahası samimiyetle görüşünü paylaşan birine çok çirkin bir çıkarımda bulundunuz. Halanıza evlenmediği için mahalle baskısı uygulamaya çalışan o mahallelilerden ne farkınız kaldı. Kendinizle öyle çeliyorsunuz ki, üzücü.

Üstelik haklı çıkmak uğruna hala, samimiyetle sıkıntısını paylaşan birine burda kişisel çıkarımlarda bulunup ben erkek olsam seninle ilişki yaşamam deme cürretine devam ediyorsunuz. Bu ne hadsizlik böyle?

Tamam siz haklısınız. Lütfen size göre dert olan başlıklara o muhteşem ötesi tespitlerinizi yapın, bu başlık ile daha fazla zamanınızı harcamayın. Benim açtığım bir konu üzerinde benzer sıkıntılar yaşayan bir hemcinsimin daha fazla rencide edilmesini istemiyorum. Bunu yapabilirsiniz değil mi?

Son düzenleme:
Her ilişkide/ evliliklerde sorun oluyor, hayat zaten başlı başına sınav ve tecrübe, çözülmeyecek problemler değilse sıkmayın canınızı..

:)) gene olumsuza kaçıyorsun amaaaaa
Öyle değil üstüne düşünmemek şüphe duymamak endişe etmemek kalbi ferah tutmak yani.
Ben biraz detaycı düşünen biriyim..
Detaya kaçınca da illa olumsuza kaçıyorum, ya olmazsa diye..
Kalbi ferah tutmak lazım, dediğiniz o kitaba bakacağım..

Sizin mesleğiniz nedir ? Cidden çok güzel açıklamışsınız
Teşekkür ederim..
Mesleğimi söyleyince acaba taşlanır mıyım bilemiyorum..
Psikologum (Başkaları demeden diyeyim bazı konularda kendi sorunlarımı çözemiyorum evet..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…