- 21 Eylül 2010
- 526
- 728
- 303
- 33
al benden de o kadar almanya da kim kibar diyecektimAlmanyada bikac sehire gittim ama hicte öyle dışarıya mutlu kibar güler yüz falan görmedim
Çok haklısın. Bu kadar zor olmamalı.
Benim 5 yaşlarındaki kızımı öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Bişey isterken rica ediyor. Teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi de biliyor.
Üstelik bunları yapması için zorlamadım. Sadece bende o şekilde konuştum onunla.
İnanır mısın çevremdeki insanlar yadırgıyorlar. Vaaay ne kibar çocuk diyorlar. E ama olması gereken bu değil mi?
Arkadas orda yasamıs ondan cevresi gülümsüyordur ona bence :)al benden de o kadar almanya da kim kibar diyecektim
Herkes gergin, ayrıca gerçekten teşekkür etme rica etme kültürüne çoğumuz sahip değiliz maalesef. Dediğiniz gibi insanlar boş boş bakıp geçiyor.
evladının hastalığı sebebiyle Almanya ya yerleşmek zorunda kalan müzisyenanneye az baksaArkadas orda yasamıs ondan cevresi gülümsüyordur ona bence :)
Nerelere gittiniz peki ? Bi markete magazya gittiginizde cok güler yüzlü yaklasirlar aslinda
Bizim ufaklık 9 yaşında,otizmli
Marketten,mağazaya,manavdan,kapiciya ve otobüs şoförüne kadar herkese tesekkur ederim kolay gelsin der ve dönüt beklerkarsidaki rica ederim,iyi günler diyene kadar bekler demediyse bize döner "ablaaa tesekkur etmiyo " der ahahahah,ben de soylerim tesekkurune,kolay gelsinine cevap bekliyor iyi günler veya tesekkurler diye o sekilde dönüt aliyoruz bizimki bu civarı böyle böyle yola getiriyor
Almanya ve Ingiltere hakkinda okumustum cok guler yuzlu degillerdir diye. Ben de Hollanda'dayim benim gorusum burda insanlarin kibar ve guler yuzlu oldugu. En azindan ben hep guler yuzlulerle karsilastim. Ama artik 20 yildir burdayim cocuklugumdan beri. Disardan belki insanlar farkli gorebilirler.
Turk toplumu olarak agresif yapida insanlariz malesef. Cok tez sinirleniyoruz, cok tez hiddetleniyoruz. Hic ortamiz yok. Tartismaya farkli goruslere acik degiliz. Evlerde hala 7/24 Turk kanallari izleniyor. Toplumdan uzak izole bir hayat surduruluyor. Kaynasmiyoruz. Aileler cocuklarini farkli yetistirmiyor. Burda bile bir olay mi oldu, aslini arastirmadan Turklere saldirilmis gibi bakiyorsun sinirli Turk gencligi toplanmis polise kafa tutuyor. Bildigin suru psikolojisi. Turkiye'de nasilsak yabanci ulkelerde de ayniyiz hic degismiyoruz. Yanlis anlasilmasin her Turk ailesi boyle demek istemiyorum ama 20 yildir gozlemledigim bu yonde.
Okumuyoruz, arastirmiyoruz. Daha once de yazmistim kutuphane gorevlisiyim ben. Cocugunu kutuphaneye getiren Turk sayisi bir elimin parnaklarini gecmiyor. Hollandali saat 10 dedin mi kapida beliriyor cocuguyla. Ve o cocuklar citlarini cikarmadan anne babasinin ona kitap okumasini dinliyor. Ses cikaran olursa annesinin bir bakisi yetiyor. 1 2 yasindaki cocuklari bile bu dusunce yapisinda, bu akla sahip. Bizim cocuklarimiz ise kiyameti kopariyor, her tarafi yikip dokuyorlar. Bu agresiflik bizim dna mizda var gibi birsey oldu.
Umudum her gecen yilla azaliyor dogrusu. Insallah farkli guzel bir nesil yetisir. Insallah basarabiliriz.
Memurlar da cok var bu ya
Ağaç yaşken eğilir..
Önceden okullarda, evlerde temel görgü kuralları, oturup kalkma, misafire hoşgeldin deme, ikramda bulunma vs. öğretilirdi.
Bundan 20 sene önce beşeri münasebetler diye ders bile vardı yahu. Aileden göremeyen dersten bir şeyler kapardı.
Gerçi artık eğitmin içi çöplükken bu tip ders okutmak infiale yol açar..
Şimdi küçük küçük prensesler, şehzadeler büyütülüyor. Yetiştiriliyor demiyorum yanlış anlaşılmasın büyütülüyor.
Kimse çocuğuna dur, sus, kalk şunu yap, ayıp demiyor. Diyemiyor.. Pişt deseler psikolojisinin bozulacağı düşünülüyor..
Artık dişe diş zamanı.
Bunlar yüzünden oğluma "biri seni iterse, vurursa bakma sen de onu it veya bağır" diyorum.
Ben de ya
Zor mu yani gülümseyip teşekkür etmek
Ama karşı taraf böyle suratıma boş boş bakıyor veya "hıh" der gibi kafasını atıyor ben böyle kalıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?