Bir defasında dışarıdaki işimi halletmişim işe gidiyordum. Böyle 2 basamak aşağıdaki postahaneden çıkmış bebek arabalı bir kadın arabanın ön tekerleklerini kaldırmış yukarı çıkmaya çalışıyordu.
Tek kişilik kaldırımda tam orada adamın biri cüzdanına bakıyordu. Adamın arkasındayım kadının çabasını görüyorum.
El atar diye beklerken amcada hareket yok. Dayanamadım "kardeşim kadına yardım etsene etmezsen de çekil ben yapayım" dedim. Biz adamla 1 2 cümleyle terslendik kadın dönüp hiç bir şey demeden basıp gitti..
Yuh dedim ya bari teşekkür edeydin. Kesin demiştir "buna ne ki deli mi ne?"
Ama huylu huyundan vazgeçmez. Ben yine aynı meraklı köfteci.
Sebeke suyuna ne karistiysa herkes bir sinirli bir agresif. Suratlar bes karış. Iy bende sinir oluyorum. 2 haftadir seminere gidiyorum. Bir ogretmen bile mi konusmaz ya? Hepsinin surat 5 karis kos kos oturuyorlar. Iyiki bebegimi goturuyorum yanimda. Eglence oluyo bana
3 yetmezBir yer vardı, kasaba, suyunda lityum miktarı yüksekmiş, insanları mutluydu
Gidip boşaltıcam 3 kamyon
3 yetmez333333.... kamyon falan anca
Hicbisey olmaz onlara merak etmeBu bizim şehre canım daha ülkeye açılmadı planım
Ülkeyi zehirlerdik valla kibar yapıcaz diye
Bu tepinen çocuklar benim de dikkatimi çekiyor sonra konularda kızıyorlar ama İngilizin Almanın çocuğu çocuk değil mi onlar nasıl tepinmiyor
Hollandayada gittim gördüm ve evet oranin insanida almanyadakiler gibi geldi bana ben cok fark göremedim .. bide söyle bisey var orda dogup büyüdüysen disardan turist olarak gelen gezen giden insanlar gibi düsünmezsin .. biz onlarn icinde büyüdük yasadik kaynastik ögrendik o yüzden bizim icin oralar farkli .. ben Türkiyedeyim suan ama Almanyayi cok özlüyorum hemde cok .. oranin medeniyetini disiplinini insan haklarini, insanlara verilen degerleri .. Türkiyede kurumlarda isiniz varsa vay halinize asık suratlar agresif tavirlsr biseyi 2 kez sormaya korkarsin azar isiticem diye .. avrupa cok farkli geliyor bana bilemiyorumAlmanya ve Ingiltere hakkinda okumustum cok guler yuzlu degillerdir diye. Ben de Hollanda'dayim benim gorusum burda insanlarin kibar ve guler yuzlu oldugu. En azindan ben hep guler yuzlulerle karsilastim. Ama artik 20 yildir burdayim cocuklugumdan beri. Disardan belki insanlar farkli gorebilirler.
Turk toplumu olarak agresif yapida insanlariz malesef. Cok tez sinirleniyoruz, cok tez hiddetleniyoruz. Hic ortamiz yok. Tartismaya farkli goruslere acik degiliz. Evlerde hala 7/24 Turk kanallari izleniyor. Toplumdan uzak izole bir hayat surduruluyor. Kaynasmiyoruz. Aileler cocuklarini farkli yetistirmiyor. Burda bile bir olay mi oldu, aslini arastirmadan Turklere saldirilmis gibi bakiyorsun sinirli Turk gencligi toplanmis polise kafa tutuyor. Bildigin suru psikolojisi. Turkiye'de nasilsak yabanci ulkelerde de ayniyiz hic degismiyoruz. Yanlis anlasilmasin her Turk ailesi boyle demek istemiyorum ama 20 yildir gozlemledigim bu yonde.
Okumuyoruz, arastirmiyoruz. Daha once de yazmistim kutuphane gorevlisiyim ben. Cocugunu kutuphaneye getiren Turk sayisi bir elimin parnaklarini gecmiyor. Hollandali saat 10 dedin mi kapida beliriyor cocuguyla. Ve o cocuklar citlarini cikarmadan anne babasinin ona kitap okumasini dinliyor. Ses cikaran olursa annesinin bir bakisi yetiyor. 1 2 yasindaki cocuklari bile bu dusunce yapisinda, bu akla sahip. Bizim cocuklarimiz ise kiyameti kopariyor, her tarafi yikip dokuyorlar. Bu agresiflik bizim dna mizda var gibi birsey oldu.
Umudum her gecen yilla azaliyor dogrusu. Insallah farkli guzel bir nesil yetisir. Insallah basarabiliriz.
Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...
Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?
Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor
Bunlar temel görgü kuralı değil mi
Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor
Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba
Mütevazi olmak herkes için geçerli değil.
Hastanede sıra için bekliyorum, gayet şık giyimli bir adam geldi önüme geçti, geçmesi sorun değil ama izin istemesi lazım bence. Pardon sıramı aldınız dedim. Ölmezsin 2 dakika da dedipuhahahahahs ya garipler
Hahahahmeraklı köfteci iyiymiş
Buna benzer bir şey yaptım ben, yaşlı bastonlu bi amca düştü otobüs durağında
Millet de ööyle bakıyor valla
Ben koştum kaldırıcam, kaldıramıyorum ki tek başıma
"Yardım etsenize bakıyorsunuz" dedim öyle kaldırdılar
Nasıl taşıyayım koca amcayı tek başıma ya
Insanlar cok garipsiyor teşekkür edince veya kibar davranınca. Bir restoranda teşekkür ederim hep birşey alınsa veya getirilse. Garsonun biri "siz teşekkür ettikçe masaniza gelmek istiyorum" dedi. Ben nesenini sorunca "Normalde müşteriler bize teşekkür etmez, hatta yüzümüze dahi doğru dürüst bakmaz" dedi. Cok Üzüldüm. Böyle çalışmak da zor olmalı.
Başka bir gün bir fatura yatırmak zorundaydim. Ptt ye gitmem söylendi. Gittim nereye gidileceğini bilmiyorun. Orda çalışanlardan birine gayet kibarca sordum. Cevap "Orda sıra var, görmüyor musun" dedi. O kadar şaşırdım ki birşey bile söyleyemedim. Yani insanlar birbirine böyle davranıyorsa insanların bu kadar stresli olmasına hiç şaşırmıyorum. Herkes kendinden asaga gördüğünü ezmek, hor görmek derdinde resmen.
Ay sen ne dedin
Böyle olunca tutamıyorum ben dilimi
Aynı dertten muzdaribiz rica ezmek teşekkür etmek afedersin demek yumuşak bi ses tonuyla konuşmak yok...kadın erkek çoluk çocuk hep atarlı giderliyiz erkekler kabadayı kadınlar hanımağa üsluplar çirkin el kol hareketleri anormal.... eskiden bi beyfendilik Hanımefendilik vardı maalesef bunu da öldürdük galiba....
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Ya evet aslında ben de ilk havaalanında karşılaştım orada stres oldum, o gişe gibi yerlere geçmeye çalışıyordu bir çocuk, görevli "orayı görmüyor musun oradan dön gel" diye bağırmaya başladı
Çocuk da haklı olarak yol kapalı onu söyledi, kendi hatası olduğu halde çocuğu azarladı falan ben üzüldüm
Beyefendi şu taraftan geçmeniz gerekiyor, kusura bakmayın unutmuşum demek zor mu bir yeri kopar sanki senin firmana gelmiş para vermiş yaptığın muameleye bak
Hollandayada gittim gördüm ve evet oranin insanida almanyadakiler gibi geldi bana ben cok fark göremedim .. bide söyle bisey var orda dogup büyüdüysen disardan turist olarak gelen gezen giden insanlar gibi düsünmezsin .. biz onlarn icinde büyüdük yasadik kaynastik ögrendik o yüzden bizim icin oralar farkli .. ben Türkiyedeyim suan ama Almanyayi cok özlüyorum hemde cok .. oranin medeniyetini disiplinini insan haklarini, insanlara verilen degerleri .. Türkiyede kurumlarda isiniz varsa vay halinize asık suratlar agresif tavirlsr biseyi 2 kez sormaya korkarsin azar isiticem diye .. avrupa cok farkli geliyor bana bilemiyorum
Neden? Hadi sen yeni geldin soruyorsun. Ben yıllardır çocukluğumdan beri(33 yasindayim) soruyorum. Niye başkasının hakkını gasp ediyor bu insanlar ve onların çocukları? Niye benim çocuğu itilip kakılan oluyor?
Evet haklisiniz biz icinde yasadigimiz icin oyle geliyor. Ben burda dogmadim ama cocuklugum gencligim burda gecti. Evlenip Tr ye yerlestiniz saniyorum. Ben bekarim, wh bekar olunca da Tr ye gitsen hemen evlenirsin, niye buraya gelmiyorsun diyen cok. Dogrusu buna hic sicak bakmadim. Ben de buraya cok alistim. Kurulu duzenim cevrem burda. Tr de asil yabancilik cekiyorum. Kafa yapisi olarakta zaten Tr de ki bir erkekle uyusacagimi hic sanmiyorum, zaten oluru yok. Kurulu duzen zaten kilit unsur burda. Tr ye ayak bastigim an gozum karisiyor.
Neden? Hadi sen yeni geldin soruyorsun. Ben yıllardır çocukluğumdan beri(33 yasindayim) soruyorum. Niye başkasının hakkını gasp ediyor bu insanlar ve onların çocukları? Niye benim çocuğu itilip kakılan oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?