Nemrutlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hahahah meraklı köfteci iyiymiş

Buna benzer bir şey yaptım ben, yaşlı bastonlu bi amca düştü otobüs durağında

Millet de ööyle bakıyor valla

Ben koştum kaldırıcam, kaldıramıyorum ki tek başıma

"Yardım etsenize bakıyorsunuz" dedim öyle kaldırdılar

Nasıl taşıyayım koca amcayı tek başıma ya

Sebeke suyuna ne karistiysa herkes bir sinirli bir agresif. Suratlar bes karış. Iy bende sinir oluyorum. 2 haftadir seminere gidiyorum. Bir ogretmen bile mi konusmaz ya? Hepsinin surat 5 karis kos kos oturuyorlar. Iyiki bebegimi goturuyorum yanimda. Eglence oluyo bana

Bir yer vardı, kasaba, suyunda lityum miktarı yüksekmiş, insanları mutluydu
Gidip boşaltıcam 3 kamyon

Bu tepinen çocuklar benim de dikkatimi çekiyor sonra konularda kızıyorlar ama İngilizin Almanın çocuğu çocuk değil mi onlar nasıl tepinmiyor

Inanir misiniz bir Ingiliz anne geldi kiz cocuguyla. Cocuk 3 4 yaslarinda. Saat 2 gibi oturdular, cocuk kadinin kucaginda. Annesi ona kitap okudu. Kadinin yaninda yiginla kitap. Saat 4 oldu. O cocuk ordan hic mi kipirdamaz. Dikkatimi cekti, dayanamadim kadina sordum. Bunun sirri nedir nasil boyle buyutmeyi basardiniz diye. Kadin da kizim okumayi hep cok sevdi, okumak onu sakinlestirdi hep dedi. Kadin ona hep guzel konulu kitaplar okumus. Kutuphaneye gidiyorum, okumaya basladim, bir kardesim olacak vb gibi temali kitaplar. Cocuk biliyor bir ortama girilince sessiz olmasi gerektigini. Kitap aldiklari zamanda hep tesekkur ediyorlar, onlar unutsalar aileleri birsey unuttuk galiba tesekkur etmedin diye uyariyorlar. Bizim cocuklarimiz imkani yok oturmazlar, yarim saat bile oturmazlar. Birgun restorantta oturuyorduk yine. Yanimizdaki masaya cocuklu bir aile oturdu. Yanlarinda boya kalemleri getirmisler. Onlar 1 saat boya yaptilar tek kelime cikmadi cocuklardan. Insan hayret ediyor. Tabi bize garip gelse de onlar icin bu durum cok normal.

Hollandayada gittim gördüm ve evet oranin insanida almanyadakiler gibi geldi bana ben cok fark göremedim .. bide söyle bisey var orda dogup büyüdüysen disardan turist olarak gelen gezen giden insanlar gibi düsünmezsin .. biz onlarn icinde büyüdük yasadik kaynastik ögrendik o yüzden bizim icin oralar farkli .. ben Türkiyedeyim suan ama Almanyayi cok özlüyorum hemde cok .. oranin medeniyetini disiplinini insan haklarini, insanlara verilen degerleri .. Türkiyede kurumlarda isiniz varsa vay halinize asık suratlar agresif tavirlsr biseyi 2 kez sormaya korkarsin azar isiticem diye .. avrupa cok farkli geliyor bana bilemiyorum

Mütevazi olmak herkes için geçerli değil.
Hastanede sıra için bekliyorum, gayet şık giyimli bir adam geldi önüme geçti, geçmesi sorun değil ama izin istemesi lazım bence. Pardon sıramı aldınız dedim. Ölmezsin 2 dakika da dedi puhahahahahs ya garipler

Ay sen ne dedin
Böyle olunca tutamıyorum ben dilimi

Insanlar cok garipsiyor teşekkür edince veya kibar davranınca. Bir restoranda teşekkür ederim hep birşey alınsa veya getirilse. Garsonun biri "siz teşekkür ettikçe masaniza gelmek istiyorum" dedi. Ben nesenini sorunca "Normalde müşteriler bize teşekkür etmez, hatta yüzümüze dahi doğru dürüst bakmaz" dedi. Cok Üzüldüm. Böyle çalışmak da zor olmalı.
Başka bir gün bir fatura yatırmak zorundaydim. Ptt ye gitmem söylendi. Gittim nereye gidileceğini bilmiyorun. Orda çalışanlardan birine gayet kibarca sordum. Cevap "Orda sıra var, görmüyor musun" dedi. O kadar şaşırdım ki birşey bile söyleyemedim. Yani insanlar birbirine böyle davranıyorsa insanların bu kadar stresli olmasına hiç şaşırmıyorum. Herkes kendinden asaga gördüğünü ezmek, hor görmek derdinde resmen.

İnsanlar artık düşeni bile algılayamıyor ki. Öyle bir mal bir psikoloji hakim.
Toplumca fabrika ayarlarımıza güncelleme şart..

Ekonomik sebeplerden falan denmiş de alakası yok..
Önceden de vardı yokluk, geçim sıkıntısı..
Hatta her şeye ulaşmak öyle kolay değildi. İnsanlar kanaatkârdı.

Biz çocukken öğrendik her istediğimize ulaşamamayı. Oyuncak bebek için sıramızı bekledik. Bisiklet için hayal kurduk.

Şimdiki insanlarda tam tersi hırs ve kıskançlık var. İyiliği, kanaatkâr olmayı enayilik olarak görüyorlar.

Ya evet aslında ben de ilk havaalanında karşılaştım orada stres oldum, o gişe gibi yerlere geçmeye çalışıyordu bir çocuk, görevli "orayı görmüyor musun oradan dön gel" diye bağırmaya başladı
Çocuk da haklı olarak yol kapalı onu söyledi, kendi hatası olduğu halde çocuğu azarladı falan ben üzüldüm
Beyefendi şu taraftan geçmeniz gerekiyor, kusura bakmayın unutmuşum demek zor mu bir yeri kopar sanki senin firmana gelmiş para vermiş yaptığın muameleye bak

Aynı dertten muzdaribiz rica ezmek teşekkür etmek afedersin demek yumuşak bi ses tonuyla konuşmak yok...kadın erkek çoluk çocuk hep atarlı giderliyiz erkekler kabadayı kadınlar hanımağa üsluplar çirkin el kol hareketleri anormal.... eskiden bi beyfendilik Hanımefendilik vardı maalesef bunu da öldürdük galiba....

Bende onu anlamıyorum. Hani karşında saygısızlık etse atarlan, ama durduk yere azar esitiyorsun. Şükür iyi davranan da var. Ama böyle kabalari da çıkıyor.

Evet haklisiniz biz icinde yasadigimiz icin oyle geliyor. Ben burda dogmadim ama cocuklugum gencligim burda gecti. Evlenip Tr ye yerlestiniz saniyorum. Ben bekarim, wh bekar olunca da Tr ye gitsen hemen evlenirsin, niye buraya gelmiyorsun diyen cok. Dogrusu buna hic sicak bakmadim. Ben de buraya cok alistim. Kurulu duzenim cevrem burda. Tr de asil yabancilik cekiyorum. Kafa yapisi olarakta zaten Tr de ki bir erkekle uyusacagimi hic sanmiyorum, zaten oluru yok. Kurulu duzen zaten kilit unsur burda. Tr ye ayak bastigim an gozum karisiyor.

Neden? Hadi sen yeni geldin soruyorsun. Ben yıllardır çocukluğumdan beri(33 yasindayim) soruyorum. Niye başkasının hakkını gasp ediyor bu insanlar ve onların çocukları? Niye benim çocuğu itilip kakılan oluyor?

Üzücü ama şu cümleyi kurucam: inş ben de 1 seneliğine buradayım gidicem geri yurtdışına, yoksa sanırım kafayı yerdim, stres oldum.
Ayrıca tuhaf geliyor birçok şey, bilmiyorum nasıl anlatsam ama muhtemelen anlıyorsunuzdur zaten.

Eskiden bu kadar kötü müydü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…