çok geçmiş olsun inşallah bir an önce kanaman durur ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.
Benzetmek gibi olmasın ama başımdan geçeni aktarayım,
bir önceki gebeliğimde 5.haftada kanamam başlamıştı. Her gün iğne vuruluyordum, sabah akşam progestan alıyordum. Sabahtan akşama kadar tuvalet hariç hiç kalkmıyordum.2 hafta böyle geçti, kalp atışını duydum ama olması gerekenden yavaştı ve 2 gün sonra filan kalbi durmuştu.kürtaj olmak zorunda kaldım.
40 gün filan kanamam devam etti. Psikolojim alt üst oldu çok istemiştim ve hemen kaptırmıştım kendimi hamileliğe.
Neyse doktorum bana 8 haftaya kadar olan gebelik kayıplarının %90 kromozom bozukluğundan olduğunu anlattı. Doğal olarak son kendiliğinden sonlanıyormuş. Zihinsel özürlü ya da sakat olma ihtimali çok büyük yani.
Sonra düşündüm rabbim çok büyük. Hayırlısı olsun dedim. Bir ömür acı çekecekti belkide yavrum. önce sağlıklı evlat nasip etsin allahım.
şu an o yüzden henüz pek kimselere söylemedim gebeliğimi. çünkü ilk 3 ay geçmeden özellikle hiç emin olamayacağım.
Eğer olmazsa da vardır bir hayır demeyi öğrendim artık.
arkadaşım da düşük yaptı 3,5 aylık onun da kan testleri kötü çıkmış düşükten sonra almış sonuçları herşeyde vardır bir hayır
canım üzme kendini. kötü düşünme inşallah sağlıklı bir şekilde gebeliğin devam eder. dualarımız seninle. dinlen biraz çok fazla kalkma bence yerinden devamlı yat. boşver herşeyi.
kızlar peki beslenmenizde filan değişiklikler yaptınız mı? gebelik psikolojisine giremedim ben hala.
kalp atışlarını duymadan idrak edemeyeceğim sanıyorum.
benim sıkıntılarımdan biri türk kahvesi. tam bir kahve tiryakisiyim normalde.
günde 1 fincanla sınırlandırmaya çalışıyorum öğrendiğimden beri. çok canım istiyor. sigarada aynı şekilde. su içiyorum bu istekleri bastırmak için.
siz neler yapıyorsunuz? nelerden vaz geçtiniz? beslenmenizde nelere ağırlık verdiniz?
senin gibiydi sabah akşam iğne ilaç hep yatıyodu hatta hastahaneye yatırcaktı ama 3 yaşında kızı var yatmadı sonrada kaybetti zaten
çok geçmiş olsun inşallah bir an önce kanaman durur ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.
benzetmek gibi olmasın ama başımdan geçeni aktarayım,
bir önceki gebeliğimde 5.haftada kanamam başlamıştı. her gün iğne vuruluyordum, sabah akşam progestan alıyordum. sabahtan akşama kadar tuvalet hariç hiç kalkmıyordum.2 hafta böyle geçti, kalp atışını duydum ama olması gerekenden yavaştı ve 2 gün sonra filan kalbi durmuştu.kürtaj olmak zorunda kaldım.
40 gün filan kanamam devam etti. psikolojim alt üst oldu çok istemiştim ve hemen kaptırmıştım kendimi hamileliğe.
neyse doktorum bana 8 haftaya kadar olan gebelik kayıplarının %90 kromozom bozukluğundan olduğunu anlattı. doğal olarak son kendiliğinden sonlanıyormuş. zihinsel özürlü ya da sakat olma ihtimali çok büyük yani.
sonra düşündüm rabbim çok büyük. hayırlısı olsun dedim. bir ömür acı çekecekti belkide yavrum. önce sağlıklı evlat nasip etsin Allahım.
şu an o yüzden henüz pek kimselere söylemedim gebeliğimi. çünkü ilk 3 ay geçmeden özellikle hiç emin olamayacağım.
eğer olmazsa da vardır bir hayır demeyi öğrendim artık.
bende çayı çok içerdim günde en fazla iki bardak iç o da çok açık olsun dedi. kahve içersen çay içme öyle dengele dedi. yani günde 1 bardak kahve içilebilir. bol bol muz ve elma önerdi. birde hergün toplamda 1 avuç kadar badem,fındık,ceviz,antep fıstığı ye dedi. işte süt, yoğur ve peynirini mutlaka hergün yiceksin dedi. hergün tüketilmesi gereken şeyleri söyle bana doktorum.
doktorundan rapor alsan,doğru sölüyorsun allah veriyor sabrını ama ne bilim ilk gebeliğimya hani sanki hiç sıkıntı yaşamıcakmısım gibi hissediyordum o yuzden cok kotu durumdayım suanbide çalışıyorum bir bucuk ay oldu başlayalı izin sorunum var eğer bırkac gune durmazsa cıkıcam ısten öle düşünüyorum.
Allah razı olsun canım çok sağolun.. kızlar ben çalışıyorum gunde 50 dk yol yuruyorum hamile oldugumu ısyerım bılmıyor acaba sölesem mi şimdi ?yoksa bır ıkı gun beklesem mı kanama sızce ne zaman durur. ilaç hemen etki ediyormu yani ? eğer şimdi sölersem belkde işten çıkarcaklar yeni girmiştim işe bırbucuk ay oldu çünkü, parayada ihtiyacım var offf Allahım sen yardım et bana ne olurr
ilaç konusunda hiç bilgim yok canım ama yatman ve dinlenmen gerek bence. söylemeden doktorundan rapor alsaydın keşke. bu hafta bari yatsaydın. doktorun demedimi rapor yazayım diye. iş yerinede bişey söylemene gerek kalmazdı
doktorundan rapor alsan,
bi 5 gün ilaçları kullanırken yat . hemen işten çıkma bence , raporla idare etmeye çalışsan önce sanki daha iyi olur.
bizim burda özel hastahne ve devlet hastahneside yok yakında bende tıp merkesi var oraya gittim kadın dogumcusu cok ıı dediler,gerçektende iyi ama adam büyük sağlık kurluşundan almalısın filan dedi aslında yazabilirdi daha önce yazıdrmıstım orda ben dahiliyecisinden mesela ama bu niye öle dedi bilmiyorum..:S
Allah Allah heyet raporumu canım bu vereceği 3-4 günlük rapor. her doktor veriyor bunu kolayca. hastane statüsünde bir yer değilde yetkilerimi yok acaba. ama böyle birşey varsa ilerdede rapora falan çok ihtiyacın olacak senin çalışırken canım. bu sıkıntı olur sana çok.
ben şimdilik yarın saglık ocagından alayım bı kac gunluk rapor ozaman dimi kanama devam ederse zaten buyuk hastahneye gıtmem gerekcek inşallah devam etmez de işime dönerim ozaman
ben gebeliğn 3. haftasında gıda zehirlenmesi yaşamıştım. gebe olduğumuda bilmiyordum, hastanedede müdahale etmeden sormadılar, benimde aklıma gelmedi hiç çünkü sürpriz olmuştu. neyse iğne, serum filan yedim o gün. ilaçlar verdiler onlarıda bir güzel kullandım.
bence onun çok büyük etkisi olmuştu.
doktorlar adet gecikmesinden önce kullanılan ilaçlarda ya hep ya hiç kuralı geçerlidir diyorlar.
yani gebelik devam ediyorsa etkilenmemiştir. etkilediyse zaten gebelik devam etmez gibi bir şey.
o yüzden bu defa hafif belirti hissedince hemen kan testi yaptırdım.
çok dikkatli olunması gereken dönemlerdeyiz gerçekten. şu 3 ay su gibi gelip geçse ..
çok geçmiş olsun Allah sağlıkla dünyaya gelmelerini nasip etsin
merak etme , bel ağrısı gebelik belirtilerinden biridir. bir sıkıntı olmaz sadece bel ağrısından.
özellikle gebeliğin ilerleyen aylarında diş sağlığımız için bol bol kalsiyum depolamalıymışız. bende çok peynir yiyemiyorum.yoğurtla takviye etmeye çalışıyorum daha çok.
kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar, bugün sağlık ocağına gittim çünkü adetim iki gün geçikmişti, sonucu çok merak ediyordum ama evde tek çizgiyi görmeye dayanacak gücüm yoktu o yuzden sağlık ocağına gidip kan testi yaptırmak istedim, oysa hemsire tutturdu önce idrar testi yapalım içime doğuyor orda da çıkacak diye, ben erken olduğunu düşündüğüm için istemedim ama tutturduğu için istemeye istemeye idrarı verdim ve kız damlatır damlatmaz ikincii çizgi çıktı ben resmen şoooooooooooooooook:)
inanın o kadar garip bir duygu ki ne kadar beklerseniz bekleyin şok oluyosunuz, biz geçen ay denemeye başladık ve bu ay oldu, gerçi şu anda bilmiyorum sağlıklı mı değil mi yarın kan testleri yapılacak şimdi ortalama beş haftalık bebeğim:):) allah size ve bana evlatlarımızı sağlıklı bir vaziyette kucağımıza almayı nasip etsin
şimdi burada size herkesin tekrarladığı belirtileri söylemek istemiyorum.. çünkü ben bu ay boyunca hiç mide bulantısı baş dönmesi yaşamadım benim ilk belirtim sanki karnımın içinde bir boşluk varmış hissiydi, hani böyle karnınızı içe doğru çektiğinizde oluşan his gibi, çok sık idrara çıkıyordum ve ayaklarım hep soğuktu. idrarımda koku vardı ama dediğim gibi en bariz belirti karnımın içe doğru çekilmesiydi, ayrıca adet gününde gerçekten regl olacakmış gibi hissediyorsunuz ama regl agrısı bende sürekli olurken, bu ay sancı şeklinde gelip giden karın ağrıları oldu..
bu arada bu süre zarfında yani ben hamileyken bilmeden eşimle bikaç kez ilişkiye girdik sizce bebeğe bişey olmuş mudur ya;S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?