Senin ne kadar canim suan peki
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kizlar selam. catlaklar olusmaya baslamadi tabi hepimizin cok erken ama ne yapilacak bilginiz varmi. zeytin yagi surun diolar ama bilmiorum. fikir verirmisiniz lutfen ne zaman baslamaliyiz ve ne kullanmaliyiz.
bende öğretmenim dershanede çalışıyorum ama sözleşmem bitiyor 1 hafta kaldı
Canim bebisi soruyorsun heralde sat 12 mart.gec dollenme olmus.6 yada 7 haftalik
Anladim canim benmde 6+4 bugun ama belirtileri harfiyen resmen yasiorm calisiorm oturrlen yorulup nefes nefese kaliorm resmen
Merhaba kızlar,
Benimde son adet tarihim 9 Nisan. Bu haftaların nasıl hesaplandığını ben bilmiyorum ama betaHCG de dün yapılan testte 2.500 civarında çıktı değerim. bu değerin karşılığında 5 hafta yazdığı için 5 haftalık olduğumu öyle biliyorum :) doktor henüz gebelik kesesine erken olduğu için bakmadı. Bu hafta cuma günü tekrar gideceğiz. Muhtemelen o zaman ultrasonla bakacak ve inş. görebileceğiz.
Benimde ilk gebeliğim. Öncesinde düşük falan durumları olmadı. Normal yoldan hamile kaldım. İki tarafta da çikolata kisti var ama doktor sorun değil, hamilelik sırasında bunlar küçülür dedi.
Kasıklarıma ara ara adet olacakmışım gibi ağrı giriyor. Bir arkadaş düşük riskine işaret kasık ağrısı demiş ama bence sallamış. Hatta neden bilip bilmeden böyle şeyler söylerler. Çok kızıyorum. Doktor çok normal rahimdeki değişim bu kasılmalara neden oluyor dedi. Kasık ağrısı olanlar (doktor aksini söylemediği sürece) böyle şeylere inanmayın. Kaç kişiyle konuştuysam hepsi normal diyor.
Benim sıkıntım spor konusunda,
Ben aralarda bıraksam da sürekli spora giden birisiyim. Hamile olduğumu öğrenmeden öncede yine spora başlamıştım. Kayıt olduğum salon 2 gün karma salon çalışması (pilates, aeorobik, step) yaptırıyor, 2 günde havuzda çalışma yaptırıyor. (havuz içinde 15-20 dakika serbest yüzme, 20-25 dk. kas çalışması) doktor kendini zorlamadan spor yapabilirsin diyor, ama çevremdeki herkes aman, sakın, yok, yapma, gitme, otur, kalkma, yorulma diyorlar. Spor salonu ile görüştüm salon aktivitesine almayıp sadece havuzdaki çalışmaları tavsiye ettiler.
Sizler spor yaptınızmı? özellikle havuza düzenli olarak gittinizmi? bir sakıncası varmı? nelere dikkat etmek gerekiyor. Kafamdaki soru işaretlerini giderebilecek tavsiyeleriniz varmı?
Aynen canim ben de ogrencilere ders anlatirken normalde hic oturmazdim bir an yerimde durmazdim.simdi 2 dk konu anlatsam agzim kuruyor nefes nefese kaliyorum.ayakta durunca halsizlesiyorum.yaramaz bebislerimiz yoracak artik bizi.yeter ki saglikli sihhatli gelsinler:)
Merhaba kızlar,
Benimde son adet tarihim 9 Nisan. Bu haftaların nasıl hesaplandığını ben bilmiyorum ama betaHCG de dün yapılan testte 2.500 civarında çıktı değerim. bu değerin karşılığında 5 hafta yazdığı için 5 haftalık olduğumu öyle biliyorum :) doktor henüz gebelik kesesine erken olduğu için bakmadı. Bu hafta cuma günü tekrar gideceğiz. Muhtemelen o zaman ultrasonla bakacak ve inş. görebileceğiz.
Benimde ilk gebeliğim. Öncesinde düşük falan durumları olmadı. Normal yoldan hamile kaldım. İki tarafta da çikolata kisti var ama doktor sorun değil, hamilelik sırasında bunlar küçülür dedi.
Kasıklarıma ara ara adet olacakmışım gibi ağrı giriyor. Bir arkadaş düşük riskine işaret kasık ağrısı demiş ama bence sallamış. Hatta neden bilip bilmeden böyle şeyler söylerler. Çok kızıyorum. Doktor çok normal rahimdeki değişim bu kasılmalara neden oluyor dedi. Kasık ağrısı olanlar (doktor aksini söylemediği sürece) böyle şeylere inanmayın. Kaç kişiyle konuştuysam hepsi normal diyor.
Benim sıkıntım spor konusunda,
Ben aralarda bıraksam da sürekli spora giden birisiyim. Hamile olduğumu öğrenmeden öncede yine spora başlamıştım. Kayıt olduğum salon 2 gün karma salon çalışması (pilates, aeorobik, step) yaptırıyor, 2 günde havuzda çalışma yaptırıyor. (havuz içinde 15-20 dakika serbest yüzme, 20-25 dk. kas çalışması) doktor kendini zorlamadan spor yapabilirsin diyor, ama çevremdeki herkes aman, sakın, yok, yapma, gitme, otur, kalkma, yorulma diyorlar. Spor salonu ile görüştüm salon aktivitesine almayıp sadece havuzdaki çalışmaları tavsiye ettiler.
Sizler spor yaptınızmı? özellikle havuza düzenli olarak gittinizmi? bir sakıncası varmı? nelere dikkat etmek gerekiyor. Kafamdaki soru işaretlerini giderebilecek tavsiyeleriniz varmı?
Kaçıncı haftasasınız? Bnm bi öğlenleri bi de aksamustu oluyor. Onun dısında cok uykum yok:s
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar merhaba. Ya ben bugün sitede bişey okudum, progestan damar tıkanıklığı yapabiliyor diye. Öyle her okuduğuma takılmayacağım diyorum ama maalesefProgestan kullanıp hiç doktorundan böyle bir uyarı alan var mı? Doktor bana ecopirin diye kan sulandırıcı bi ilaç vermişti ama bir doktora daha sormadan kullanmak istemedim
Banada cok sey soledi ama tansiyonu solememisti canim Allah razi olsun bende dune kadar eksidn yanaydm hep eksi cigkofte falan.istiordum sut bende icemiorm artik gaz yapio zaten cok sislik var bende 5 aylk gibym resmen dundn beri bisi yiemiorim midem daha berbat artik bebis.dahada zorlastirio bende dyanicam onun sayesndde olan hersey bana.misss gelirr
bende de öğleden sonra bi yorgunluk halsizlik başladı...esneyip duruyorum...
halbuki uykumu da almıştım ki...
hoşgeldin canım hayırlı olsun..öncelikle şunu söyliyim benim sat 17 marttı ama geç döllenme olduğu için doktor benim son adet tarihini 8 nisan kabul etti vee bu gün tam 5 haftalık oldukksenin de normal döllenme ise zamanında oluşmuşsa ki değerin öyle gözüküyor 4hafta 6günlüksünüz
spora gelince yüzme çok fydalı doğumu da kolaylaştırır diye duymuştum ama bence özellikle ilk 3 ay diğer sporları yapma...bebek bi tutunsun sana..
sonra yavaş yavaş doktor da izin verir belki...
ben de bütün yaz yüzmeyi düşünüyorumm
Canım hesaplama için çok teşekkür ederim :) doktorada sormadım açıkçası. Bakalım cuma günü keseyi görürsek rahatlıcam ve o zaman sorularıma başlarım :)
Salon aktivitelerine girmeyeceğim kesin. O konuda tereddütüm yok. En azından ilk 3 ay yapmayacağım. Ama havuz beni çok tedirgin ediyor. Bir arkadaş da kesinlikle gitme demiş. Gittiğim yerin temizliğinden şüphem yok. Ama klor meselesi beni rahatsız ediyor. İlaç oranı çok önemli ve fazla Klor kansorejen etki yapan bir madde. Birde dün internette bir yazı okudum. Gebeliğin ilk 10 haftasında bebeğin organlarının ilk temelleri atılıyormuş. Bu yüzden ilk 10 hafta her türlü kimyasala ve dış etkiye karşı çok hassasmış. (sigara dumanı, alkol, bilgisayar ve telefon sinyalleri, radyasyon yayan cihazlar, kimyasallar) Bende dün düşündüm ilk 10 hafta girmeyeyim dedim. İçim rahat değil çünkü. Tamam belki herşeyden koruyamıyoruz. Mesela ben her gün bilgisayar başında çalışıyorum. Sürekli telefon görüşmesi yapıyorum. Bunlardan ne yazık ki kaçamıyorum. Ama kolora da göz göre göre maruz bırakmak istemiyorum
Bilmiyorum çokmu evham yapıyorum acaba?
ben de çok evhamlıyım canım..senin de ilk bebişin mi?
ilk olunca insan daha panik oluyor..
ben de çalışıyorum mecburen 10 saat bilgisayar karşısındayım..cep telefonuyla da kulaklıkla konuşuyorum ama hiç konuşmamak da olmuyor ki...
sağlıkla atlatsak keşke şu 3 ayı...
klor konusuda da bence doktora sorana kadar girme..
biz de yazın tatile gidicektik o zaman 4a ylık olcaka ama yine tehlikeli mi acaba...
bu arada bende de şişkinlik var...karnım o kadar şişti ki 4 aylık desem inanırlar
ben de çok evhamlıyım canım..senin de ilk bebişin mi?
ilk olunca insan daha panik oluyor..
ben de çalışıyorum mecburen 10 saat bilgisayar karşısındayım..cep telefonuyla da kulaklıkla konuşuyorum ama hiç konuşmamak da olmuyor ki...
sağlıkla atlatsak keşke şu 3 ayı...
klor konusuda da bence doktora sorana kadar girme..
biz de yazın tatile gidicektik o zaman 4a ylık olcaka ama yine tehlikeli mi acaba...
bu arada bende de şişkinlik var...karnım o kadar şişti ki 4 aylık desem inanırlar
Kızlar doktora gittim. Bebeğin kalp atışlarını duymadım. 7 haftalik ama 6 hafta gibi dedi. Alalım dedi. Acaba beklemeli miyim? Bi değişiklik olur mugeçen hafta kalp atışı vardı yavaşti ama. bi fikir verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?