Nisan 2014 Hamile oldugunu ogrenenler buraya :))))

Selam canim bolbol kakao yagi :) :)cildini nemlendir surekli nemlendiricilerle canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Anladim canim benmde 6+4 bugun ama belirtileri harfiyen resmen yasiorm calisiorm oturrlen yorulup nefes nefese kaliorm resmen

Aynen canim ben de ogrencilere ders anlatirken normalde hic oturmazdim bir an yerimde durmazdim.simdi 2 dk konu anlatsam agzim kuruyor nefes nefese kaliyorum.ayakta durunca halsizlesiyorum.yaramaz bebislerimiz yoracak artik bizi.yeter ki saglikli sihhatli gelsinler:)

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Benimde son adet tarihim 9 Nisan. Bu haftaların nasıl hesaplandığını ben bilmiyorum ama betaHCG de dün yapılan testte 2.500 civarında çıktı değerim. bu değerin karşılığında 5 hafta yazdığı için 5 haftalık olduğumu öyle biliyorum :) doktor henüz gebelik kesesine erken olduğu için bakmadı. Bu hafta cuma günü tekrar gideceğiz. Muhtemelen o zaman ultrasonla bakacak ve inş. görebileceğiz.

Benimde ilk gebeliğim. Öncesinde düşük falan durumları olmadı. Normal yoldan hamile kaldım. İki tarafta da çikolata kisti var ama doktor sorun değil, hamilelik sırasında bunlar küçülür dedi.

Kasıklarıma ara ara adet olacakmışım gibi ağrı giriyor. Bir arkadaş düşük riskine işaret kasık ağrısı demiş ama bence sallamış. Hatta neden bilip bilmeden böyle şeyler söylerler. Çok kızıyorum. Doktor çok normal rahimdeki değişim bu kasılmalara neden oluyor dedi. Kasık ağrısı olanlar (doktor aksini söylemediği sürece) böyle şeylere inanmayın. Kaç kişiyle konuştuysam hepsi normal diyor.

Benim sıkıntım spor konusunda,
Ben aralarda bıraksam da sürekli spora giden birisiyim. Hamile olduğumu öğrenmeden öncede yine spora başlamıştım. Kayıt olduğum salon 2 gün karma salon çalışması (pilates, aeorobik, step) yaptırıyor, 2 günde havuzda çalışma yaptırıyor. (havuz içinde 15-20 dakika serbest yüzme, 20-25 dk. kas çalışması) doktor kendini zorlamadan spor yapabilirsin diyor, ama çevremdeki herkes aman, sakın, yok, yapma, gitme, otur, kalkma, yorulma diyorlar. Spor salonu ile görüştüm salon aktivitesine almayıp sadece havuzdaki çalışmaları tavsiye ettiler.

Sizler spor yaptınızmı? özellikle havuza düzenli olarak gittinizmi? bir sakıncası varmı? nelere dikkat etmek gerekiyor. Kafamdaki soru işaretlerini giderebilecek tavsiyeleriniz varmı?

Son düzenleme:
bende de öğleden sonra bi yorgunluk halsizlik başladı...esneyip duruyorum...
halbuki uykumu da almıştım ki...

hoşgeldin canım hayırlı olsun..öncelikle şunu söyliyim benim sat 17 marttı ama geç döllenme olduğu için doktor benim son adet tarihini 8 nisan kabul etti vee bu gün tam 5 haftalık oldukk senin de normal döllenme ise zamanında oluşmuşsa ki değerin öyle gözüküyor 4hafta 6günlüksünüz

spora gelince yüzme çok fydalı doğumu da kolaylaştırır diye duymuştum ama bence özellikle ilk 3 ay diğer sporları yapma...bebek bi tutunsun sana..
sonra yavaş yavaş doktor da izin verir belki...
ben de bütün yaz yüzmeyi düşünüyorumm

Aynen canim yaaa bende iki lokma yuruyemiom yeterki saglikli olsunlar haklisin eli ayagi duzgn saglikli olsunlar yeter canim

Canim havuzu kesinlikle tavsiye etmiyorum.neticede mikrop kapma olasiligin var.hamileyeken rahim daha acik oluyor dis etkilere ve havuz suyuna klor gibi temizleyici kimyasal maddeler katiliyor.denize girebilirsin ama.akiskan su her zaman durgun sudan iyidir.

Kaçıncı haftasasınız? Bnm bi öğlenleri bi de aksamustu oluyor. Onun dısında cok uykum yok:s

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

dördüncü haftadayım henüz. bugün doktora gittik ama keseyi göremedik haftaya yeniden gidicem inşaallah

Kızlar merhaba. Ya ben bugün sitede bişey okudum, progestan damar tıkanıklığı yapabiliyor diye. Öyle her okuduğuma takılmayacağım diyorum ama maalesef Progestan kullanıp hiç doktorundan böyle bir uyarı alan var mı? Doktor bana ecopirin diye kan sulandırıcı bi ilaç vermişti ama bir doktora daha sormadan kullanmak istemedim

Ben duymadım. Yan etkilerinde yazanlari bile sallamadım. Gebelerde kullanılmaz dıyot cunku ve kanama yspar dıyor ama ne hıkmetse kanaması olanlara veriliyor:) bosver dr ne veriosa sorgulamadan kullan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bendede şişkinlik varya. ben diyorum herhalde karnım hemen belli olmaya başlayacak. çiğköfte yeme canım bu dönemlerde sakıncası varmış onunda. onuda yasaklamıştı doktorum bana. sen kaç haftalıksın canım ?

Benim ilk zamanlar cekiodu canim eksi die galiba simdi hic mi hic istemio canim evet biliorm zararliyms ama icinde et olanlar benm yedklerm bulgurlu olandandi biz bugun 6+5 olduk Allah in izni ile cumartesi kalp atisi duymaya gitcez insallah bir sorun yoktur cok korkuorm ama bu siskinlik incek mi yaaaa napcaz koca gobekli

Canım hesaplama için çok teşekkür ederim :) doktorada sormadım açıkçası. Bakalım cuma günü keseyi görürsek rahatlıcam ve o zaman sorularıma başlarım :)

Salon aktivitelerine girmeyeceğim kesin. O konuda tereddütüm yok. En azından ilk 3 ay yapmayacağım. Ama havuz beni çok tedirgin ediyor. Bir arkadaş da kesinlikle gitme demiş. Gittiğim yerin temizliğinden şüphem yok. Ama klor meselesi beni rahatsız ediyor. İlaç oranı çok önemli ve fazla Klor kansorejen etki yapan bir madde. Birde dün internette bir yazı okudum. Gebeliğin ilk 10 haftasında bebeğin organlarının ilk temelleri atılıyormuş. Bu yüzden ilk 10 hafta her türlü kimyasala ve dış etkiye karşı çok hassasmış. (sigara dumanı, alkol, bilgisayar ve telefon sinyalleri, radyasyon yayan cihazlar, kimyasallar) Bende dün düşündüm ilk 10 hafta girmeyeyim dedim. İçim rahat değil çünkü. Tamam belki herşeyden koruyamıyoruz. Mesela ben her gün bilgisayar başında çalışıyorum. Sürekli telefon görüşmesi yapıyorum. Bunlardan ne yazık ki kaçamıyorum. Ama kolora da göz göre göre maruz bırakmak istemiyorum

Bilmiyorum çokmu evham yapıyorum acaba?

ben de çok evhamlıyım canım..senin de ilk bebişin mi?
ilk olunca insan daha panik oluyor..
ben de çalışıyorum mecburen 10 saat bilgisayar karşısındayım..cep telefonuyla da kulaklıkla konuşuyorum ama hiç konuşmamak da olmuyor ki...
sağlıkla atlatsak keşke şu 3 ayı...

klor konusuda da bence doktora sorana kadar girme..
biz de yazın tatile gidicektik o zaman 4a ylık olcaka ama yine tehlikeli mi acaba...

bu arada bende de şişkinlik var...karnım o kadar şişti ki 4 aylık desem inanırlar

Ayyy incek mi sislik yau nasil gitcek bu neden sislik varki anlamadim ben

Evet canım benimde ilk bebeğim Ben çok evham yapmayayım diyorum, hatta bazen hamile olduğuma bile inanamıyorum. Aklıma hamile olduğum gelince de sanki mutlaka birşeyler yapmam, hareketlerime yediklerime sürekli dikkat etmem, en ufak ayrıntıyı bile düşünmem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Ama bundan 5 gün öncesine kadar bebeğim karnımda oluşmaya başlamıştı ve ben habersiz her şeyi yaptım. Üstelik son 2 hafta çook yoğun geçmişti. İşlerim, eve yatılı gelen misafirlerim, temizlik, spor, gece sabahlara kadar gezmeler... Yani o zaman birşey olmadı. Ama şimdi en ufak bir hatamda bir şey olacakmış gibi bir his oluşuyor içimde.

Benim gittiğim doktor aslında sürekli gideceğim doktor değil. Benim gittiğim doktora en az 1 ay önceden mutlaka randevu almak gerekiyor. Ben kan testlerimi yapsın, ilk kontrollerim olsun diye aynı hastanede genç bir doktordan randevu aldım. İlk kan testi olduğumda bana istediğin herşeyi kendini çok zorlamadan yapabilirsin. Havuza girebilirmiyim diye özellikle sordum. Girebilirsin sorun değil dedi.

Ama asıl gideceğim doktorun kesinlikle havuzu tavsiye etmediğini çok iyi biliyorum çünkü ablamın doktoruda oydu. Neyse bir orta yol bulucam artık

Bende de sadece göğüslerimde şişlik var. Öyle karnımda falan şişlik yok. Göğüslerimde sanki adet görecekmişim gibi sert ve şiş. Dokununca acıyor. Ama karnının şişmesi yemek düzeninle alakalı olabilir mi? Yani bende bilmiyorum çok acemiyim sadece tahmin yürütüyorum. Yeme düzenini değiştirdiysen veya çok stresliysen bu günlerde (-ki bebekten dolayı çok doğal) ondan olabilir diye düşündüm. Tuvalete çıkma düzeninde falan sorun varmı?

Son düzenleme:
Kızlar doktora gittim. Bebeğin kalp atışlarını duymadım. 7 haftalik ama 6 hafta gibi dedi. Alalım dedi. Acaba beklemeli miyim? Bi değişiklik olur mu geçen hafta kalp atışı vardı yavaşti ama. bi fikir verin

Canim hic canini sikma.oncelikle 2. Hatta 3. Doktor bile gorun.doktorlar ultrason cihazlari hepsi farkli farkli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…