sorularımı cevaplamışsın burda yaaynı şeyleri söylemiş doktorumuz. benimde perşembe 6. haftam dolacak. bakalım inşallah duyarız kalp atışlarını. bebeği görebildinmi sen ?
benimde 4-5 gün geçmişti 3231 çıktı dr oldukça fazla dedi bende endişe ettim
burada mol gebelik diye birşeyler okudum çünkü
yada bu oran yüksek olunca ikiz olabiliyormuş
iki gün sonra tekrar kan değerine baktırırsan ve 2 katı kadar çıkarsa ikiz olma ihtimali çok çok yüksekmiş
ben tekrar kan verdim tahliller için ve idrar ama 9unda alabilcem 10günde sonuçlanır dediler :26:
keseyi gördüm canım ama kalp atışı için haftaya gel alttan bakarsak duyabiliriz dedi
Çarşamba günü gitcem
bana çok yüksek değer demedi doktor. 4 gün geçmişti 3099 için iyi dedi. hiç ikiz mikiz de demedihayırlısı olsun canım ya. ben haftaya cumartesi gidicem. belki duyarız kalp atışlarını dedi. üstten deneriz olmazsa alttan duyarız ama dedi. bende alttan baktırmak istemiyorum pek ya.
bana dr demedi ikiz bebeği okuduklarım ve burdaki bazı kızlar öyle söyledi.
alttan baktırmanın bi zararı var mı dedim
biz cinsel ilişkiyi yasaklamıyoruz.
bu ondan daha ufak birşey dedi
bana çok yüksek değer demedi doktor. 4 gün geçmişti 3099 için iyi dedi. hiç ikiz mikiz de demedihayırlısı olsun canım ya. ben haftaya cumartesi gidicem. belki duyarız kalp atışlarını dedi. üstten deneriz olmazsa alttan duyarız ama dedi. bende alttan baktırmak istemiyorum pek ya.
aynen bende sordum. sakıncalı birşey olsa başta biz doktorlar öyle birşey yapmaktan kaçınırız dedi. ama ne bileyim benim en yakın arkadaşım alttan baktırdı yeni hamile kaldığı zaman 2 gün düşük yaptı. hepte alttan baktırdığı için düştüğünü düşündü. bende endişeleniyoruım o yüzden. 2 gün sonra duyayım ama alltan baktırmayayım diyorum. bilmiyorum ki. bulantıların oluyomu canım senin ?
kızlar sizin değerleri duyunca ben kendimden iyice şüphe ettim. benim sat 27 mart ben kistleri kontrol için 28 nisanda kontrole gittim. adet tarihim 3 gün geçmişti dr rahim duvarın çok kalınlaşmış bu gebelik belirtisi dedi, yani kese bile görmedik. çok çok erken dedi kan tahlilinde de beta hcg 85.85 çıktı
dr hamilesin dedi, haftaya salı keseyi görmek için tekrar çağırdı ama içim çok garip, çok telaşlıyım
ama o riski almaz dr'lar bence.
bulantım yok şimdilik çok şükür.
kasık ağrılarım var ama birde çok acıkıyorum
senin oluyor mu bulantın ?
bana ilaç kullanıyor musun dedi
folik asit içmeye başlamıştım 10-15 gündür dedim
folbiol kullanıyorum dedim
o çok ağır içme dedi
oysa bütün arkadaşlarım kullandı ve dr'larda tavsiye ediyorlardı
ben bırakmadım ilacı hala iciyorum
o dr'u değişcem zaten
sen hangi şehirdesin?
ama beta HCG'si düşük olanlarda var 60, 80 çıkanda oluyor
endişe etme dr kontrolünden geçmişsin zaten inşallah haftaya keseyi görürsün canım sonrada kalp atışlarını
kızlar sizin değerleri duyunca ben kendimden iyice şüphe ettim. benim sat 27 mart ben kistleri kontrol için 28 nisanda kontrole gittim. adet tarihim 3 gün geçmişti dr rahim duvarın çok kalınlaşmış bu gebelik belirtisi dedi, yani kese bile görmedik. çok çok erken dedi kan tahlilinde de beta hcg 85.85 çıktı
dr hamilesin dedi, haftaya salı keseyi görmek için tekrar çağırdı ama içim çok garip, çok telaşlıyım
her hamilelikte farklı olabiliyormuş işteinşallah canım ama çok heyecanlıyım, ara ara kasık ağrılarım var, ilk hamileliğimde ne mide bulantısı ne baş dönmesi yaşamıştım ama bu sefer baş dönmesi çok, ve dediğin gibi bende çok acıkıyorum
ben ankaradayım canım.bana folıc1 diye bir hap verdi. asla unutma içmeyi hergün bir tane iç dedi. başka hap vermedi. süt yoğur ve peynir çok fazla ye dedi. demir eksikliği olur bu dönemlerde yiyeceklerle karşılayalım dedi. günde 2 kase yoğur ye mutlaka. 1 bardak süt iç dedi. ama folıc asit için hap kullanmalısın bence. benim doktorum çok önemsiyor bu hapı.
benimde bulantım olmadı daha ama doktor daha dur erken dedi. haftaya başlayabilir dedi. ama hiç olmamasıda normal dedi. bursadayım canım ben. sen?
her hamilelikte farklı olabiliyormuş işte
ve herkesinde farklı kimisi hiç yaşamıyor bulantı kimisi ölüyorum bitiyorum bulantıdan diyor
sabahları açlıkla uyanıyorum akşam 6-7de yiyorum 10-11 diye yine acım
ben ankaradayım canım.
bana aile hekimi size hemşire hanım bundan sonraki süreçte neler yapacağınızı acıklasın dedi
ama aptal hemşire keseyi göründe sonra falan dedi sinir oldum
özel dr'a gitmek istiyorum
hem özel muayenehanesi olan hemde devlette çalışan birini bulsam harika olacak yiyecekler sonuçlar dikkat edilecekleri daha uzun uzun anlatır.
ben süt hiç içemem ne yapcam bilmiyorum sabahları peynir yiyorum kaşar peynirinde de çok kalsiyum varmış onu da sevmem ama yiyorum
akşamları da yoğurt ama süt işine alışmam lazım sade sütün yerini tutmuyormuş hiç bişi
Kızlar bugün gittik doktorumuza. son adet tarihim 28 Şubat ama geç döllenme benimkisi, pko hastasıyım.. 4+4 bugün durum ultrasona göre.. keseyi gördük şükür, çrş günü bebeği görelim diye tekrar çağırdı doktorumuz.. Folia isimli vitamin ve vajinadan kullanmak için progestan verdi (5 yıllık bekleyişle gelen bi bebek olduğundan tedbir amaçlı sanırım progestan) hayırlısı, dua edelim inşallah[/QUOTE
senn adına çok sevindim :) bu kadr zamanda sonra allah sağlıklı bir şekilde kucagına almayı nasp etsn ..
kızlar ne olursa lsun süt içmeye çalışın gerekliiğini 6 aydan sonra diş ağrıları ve kramplar olmadığında anlayacaksınız.
ben ilk hamileliğimde 35 kilo almıştım:18::18:şimdide çok korkuyorum aynısı olucam diye
ama şuda bi gerçek canınız ne istiyosa yiyin bir daha uzun bir süre bu dönemi yaşamayacağız
aldığnz kilolarıda geri veririsiniz inanın
ama günlük süt, muz, ve kuruyemişinizi unutmayım, nacizane fikrim...
benim o dönem çok düzenli yemem belkide oğlum 6 ay emdi ama her zaman arkadaşlarından kemik olarak çok iri ve uzun
bana yine ilk 4 ay kilo istemiyrum senden dedinasıl olcaksa. canın istediği şeylerin tabi tadına bak kola bile olsa ama gidip her hafta bir bardak kola içme dedi. ama poğça börek baklava bu tarz hamur işlerinin ne sana nede bebeğe faydası var dedi. boşa kilo alırsın o kadar dedi. bunları yeme sakın dedi. birde herşeyi mevsiminde ye dedi.
doğru söylüyorsun sütü asla ihmal etmemek lazım.
benimde 4-5 gün geçmişti 3231 çıktı dr oldukça fazla dedi bende endişe ettim
burada mol gebelik diye birşeyler okudum çünkü
yada bu oran yüksek olunca ikiz olabiliyormuş
iki gün sonra tekrar kan değerine baktırırsan ve 2 katı kadar çıkarsa ikiz olma ihtimali çok çok yüksekmiş
ben tekrar kan verdim tahliller için ve idrar ama 9unda alabilcem 10günde sonuçlanır dediler :26:
keseyi gördüm canım ama kalp atışı için haftaya gel alttan bakarsak duyabiliriz dedi
Çarşamba günü gitcem
ikiz için endişelenmiyorum ama mol gebelik diye birşeyden bahsediliyor yüksek beta da o beni korkuttu :26:canm ikizde çok güzel.. nedn endişeleniyrsn
off 35 kilokızlar ne olursa lsun süt içmeye çalışın gerekliiğini 6 aydan sonra diş ağrıları ve kramplar olmadığında anlayacaksınız.
ben ilk hamileliğimde 35 kilo almıştım:18::18:şimdide çok korkuyorum aynısı olucam diye
ama şuda bi gerçek canınız ne istiyosa yiyin bir daha uzun bir süre bu dönemi yaşamayacağız
aldığnz kilolarıda geri veririsiniz inanın
ama günlük süt, muz, ve kuruyemişinizi unutmayım, nacizane fikrim...
benim o dönem çok düzenli yemem belkide oğlum 6 ay emdi ama her zaman arkadaşlarından kemik olarak çok iri ve uzun
bende özel bi yer bulmalıyım en ilgili onlar çünküaynen canım. bana bastıra bastıra süt içmeyi asla ihmal etme dedi. ben severim allahtan her akşam içicem. birde anep fıstığı ve ceviz ye bir avuç kadar hergün dedi.
ben özel hastaneye gidiyorum ya. sağlık ocakları ilgilenmiyolar.
kaç kilo ile hamile kaldın değişiklik oldu mu?bana yine ilk 4 ay kilo istemiyrum senden dedinasıl olcaksa. canın istediği şeylerin tabi tadına bak kola bile olsa ama gidip her hafta bir bardak kola içme dedi. ama poğça börek baklava bu tarz hamur işlerinin ne sana nede bebeğe faydası var dedi. boşa kilo alırsın o kadar dedi. bunları yeme sakın dedi. birde herşeyi mevsiminde ye dedi.
doğru söylüyorsun sütü asla ihmal etmemek lazım.
sigarayı bırakmakta iştahını açmıştır o zamankesinlikle dr doğru söylemiş ama ben sigarayıda bıratığım için sanırım ilk hamilleiğimde ilk 3 ayda aldım 10 kiloyu
inşallah bu sefer öyle olmaz
hepimiz hem bebişlerimiz hem kendimiz bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçiririz
Çiğ et ve icinde çiğ et barındıran pizza kumpir sandviç tarzı şeyler yemeyin. (10 dakika haşlanmış etin kimseye zararı olmaz tabiiki ) Pastorize edilmemiş süt ürünlerini ve yumurtayı az pişmiş olarak tüketmeyin. Düşüklerin %30 u bu sebepten oluyormus ama bazı doktorlar uyarmayı ihmal ediyor maslesef. Hayırlı olsun herkeseeee :)))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?