Nişanda takı

kelebekimsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.747
2.474
133
27
Merhaba bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Erkek arkadaşım kredi çekip 2 tane bilezik aldı taksitle olduğu için birazını evlendikten sonra ödeyeceğiz. Diğer ay nişanım var ve set takacaklarını söylemişlerdi. Ben de setin fiyatına kelepçe ve kolye istedim setin fiyatını geçerse de kendim ödeyeceğimi söyledim. Ayrıca nişanda aldığı boşta duran bilezikleri de takmasını istedim. İlk kez nişanlanıyorum sonuçta ve takıp takıştırayım diye heves ediyorum. O ise bizde nişanda bilezik takılmaz diyor.

o dediği bilezik kadar sadece nişanda takılır ama herkesin durumu farklıdır ama gelenekse öyle. 2-3 nişanda takarsın seti de takarsın sonrası düğünde takılır. Sizde anladıığm kadarıyla sonrası yok o yüzden takmak istemiyor

Annesine soruyor sanırım annesi de nişanda bilezik takılmaz diyor çünkü kendisi adetleri hiç bilmiyor. Zaten borcunun yarısını beraber ödeyeceğimiz şeyde biraz da olsa fikrim olmalı diye düşünüyorum.

Şu ilk kez nişanlanıyorum tarzı laflara da hastayım ya. Sanki millet her ay nişanlanıyor. Erkek arkadaşınıza eziyet etmeyin derim. evlenince borçları beraber ödeyeceksiniz ve size de eziyet olacak. Mümkün merterbe az borçla evlenmeue çalışın.

Kaldı ki şurda şu takılır burda bu takılır tarzı bir kural yok. Bana hiç set takılmadı mesela. İnsanlar canı bir şey aldırmak isteyince bizim buralarda da 5 kilo altın takılır diye bir şeyler ortaya çıkarıyor.

Eziyet değil ki ben git al yap demiyorum zaten kredi çekip aldı ve borcunu evlendikten sonra da ödeyeceğiz. Yastık altında duruyor bilezikler. Kural vardır diye söylememiştim.

Takip takistiracagim diye heves ediyormussunuz ya gercekten onlari takip sokaga cikacak misiniz? Yoksa nisanda takilsin diye mi bu hevesiniz? Sokakta takmayacaksaniz o kadar borca girmeyin.

Takip takistiracagim diye heves ediyormussunuz ya gercekten onlari takip sokaga cikacak misiniz? Yoksa nisanda takilsin diye mi bu hevesiniz? Sokakta takmayacaksaniz o kadar borca girmeyin.
Düğünlerde takıcam sadece. Borca zaten girdi birikim yapamıyorum diye borca girip aldı birkaç ay önce.

Annesi adetleri biliyor. O bilezikler dugunde takilmak icin alindi. Nişanda takarlarsa geri isteyemeyecekler ya da isteseler de geri alamayacaklar, düğünde takacak birsey olmayacak ellerinde.

Annesi adetleri biliyor. O bilezikler dugunde takilmak icin alindi. Nişanda takarlarsa geri isteyemeyecekler ya da isteseler de geri alamayacaklar, düğünde takacak birsey olmayacak ellerinde.
Nişanda takılanları düğünde tekrar takmıyorlar mı zaten üzerine koyuyorlarsa koyuyorlar.

Gerçekten seviyorsanız ve adetleri de buysa boşverin gitsin. Sizin için hoş bir anı olarak kalsın o gün. Yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda çok anlamsız gelecek çünkü bu altın mevzuları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…