Nişanda takı

Onların geleneklerine göre öyle olabilir . Onlar takacaklari için ne ne zaman takılır, erkek tarafı karar vermeli .
Mesela nişan da benim takilarimin hepsi takilmisti ,düğünde de nişanda esimin üzerine takılan paralardan ve çeyrek gram altinlardan da tekrar bi bilezik yapmışlardı onu takmışlardi. Bu gelenekler değişebiliyor.

Bizim de dediğiniz gibi nişanda takılan tekrar düğünde takılıyor. Tabiki zorunda değilim fakat öteki türlü birikim yapamıyordu maaşını harcayıp geçiyordu.
Ama takıları o veya ailesi almalı
Evet öyle olur nisanda takılan tekrar düğünde takılır
Yani bunu nisanda takmamanin manası yok ki neden takılmaz demisler anlamadjm

Benim ablama sanırım 10 bilezik, marka altın bi saat, 2 altın kolye, çeyrek bileklik, altın küpe falan aklımda bunlar var şimdi bunlar takıldı. İsteme nişan bir arada olduğu için bilezik falan yoktu sadece işte kolyesi çeyreği verildi. Kınasında başta saydığım herşey takıldı akşam kayınvalideye geri verildi düğünde zaten hepsini verdiler ablama.

Benim tam tersi oldu nişanda ayrılırız diye çeyrek takıldı bide para daha demin de dediğim gibi. Kınam benim evde oldu pandemi falan filan. Düğünde de bilezik takmışlardı sadece.

Ablamın kayınvalidesinin yaptığı güveniyoruz sana davranışıydı bence. Benim baba o dönem biraz değişik davrandığı için babama güvenmediler bana takmadılar o zaman mesela. Yani sizde de bunun gibi bir durum olabilir mi acaba?

Evlendikten sonra ödenecek borca girmezdim ne olacağını bilemezsiniz valla

Paramız yok demedim ki para biriktiremiyor o yüzden aldı birikim için öteki türlü olunca sürekli dışardan yiyor içiyor felan. Onu anlamadım ben de fikir almak için sordum teşekkür ederim fikriniz için.

El alem ltd. şti.

Tabi doğrudur. Fikir almak için sordum teşekkürler fikriniz için.

Paramız yok demedim ki para biriktiremiyor o yüzden aldı birikim için öteki türlü olunca sürekli dışardan yiyor içiyor felan. Onu anlamadım ben de fikir almak için sordum teşekkür ederim fikriniz için.
Kredi çekti demediniz mi ???

Yok aslında düğün tarihi felan belli iki ayrı memlekette düğün yapacağız düğün salonları da tutuldu. Anlayamadım

Evet para biriktiremediği için kredi çekti kredi taksidini ödüyor böylece harcayacak parası azalıyor. Anlatamadım sanırım
O zman parası yok … parası olan insan kredi çekip borçlanmaz siz anlamak istemiyorsunuz

Çözüm çok basit milleti rahat bırakın gönüllerinin güçlerinin yettiğini taksınlar, hevesinizi de sizin aileniz gidersin, elalem sizin nazınızı hevesinizi niye çekecek, aileniz taksın bilezikleri siz de tatmin olun ve hatta siz de nişanlınıza onların size taktığı kadar tutan saat yüzük vs takın, sonuçta tek başınıza nişanlanmıyorsunuz bu adam da nişanlanıyor, onun da takıp takıştırmaya hakkı var dimi

Bizde de 4 bilezik takılmıştı nişanda da hepsini taktılar. Sonuçta emanet diye annem geri gönderdi düğünde taktılar. Sizde öyle yapabilirsiniz.

Yok aslında düğün tarihi felan belli iki ayrı memlekette düğün yapacağız düğün salonları da tutuldu. Anlayamadım
Yani şöyle; size yada ailenize mi güvenmiyor eşinizin ailesi? Benim ablamın kayınvalidesi afyonlular onlarda da bi kıza yüzük takıldı mı altınını her yerde takması gerekir diye hemen gidip almışlardı işte. Biz kınada altın takmaz diye beklerken kadın aldığı tüm altınları ablama verdi taksın diye. İşte köye gittiler orda da ablama altınları verdi taksın diye. Baya gelinim gelinim diye çıldırdı kadın hani. Şimdi sizin kayınvalidede yok bizde kıza takılmaz düğünden önce diyip kestirip atmış. Adetlerine gerçekten çok aşırı önem veren bir kadın ya da farklı bir sorun var

Neden herkes anlamamakta bu kadar ısrar etmiş ya yorumları okurken fenalık geçirdim. Zaten bilezikler alınmış duruyor, neden nişanda takmak istenilmediği merak edilmiş. Israrla borca sokmaya gerek yok, bana takılmadı vs. yazmışsınız. Size saçma geliyor siz istemediniz diye herkes istemeyecek değil ya. Ben de yeni nişanlı olarak nişanımda bilezik istemiştim sizi anlıyorum. Nişanlım örneğin düğünde 5 bilezik takacaksa 2'sini nişanda takmıştı o şekilde yapılabilir. Bunun adetle alakası yok kim nasıl istiyorsa zora sokulmadan o şekilde olmalı. Bilezikler zaten alınmış bana da sebep ayrılık durumunun düşünülmesi gibi geldi.

İki bileziği bile kredi çekerek alıyor. Ne gereği var? O borcu da siz beraber ödeyeceksiniz yazık değil mi?
Ailesinin durumu varsa oğullarına almaları lazım zaten ama yoksa da eşyalarına ufak tefek destek çıkabilirler. Zaten şimdi o altınları aldılar ama düğünden Max 2 3 ay sonra sıkışıp altın için çektikleri krediyi kapamaya da kullanabilirler.. inşallah birikimlerine birikim katarlar

Ay vallahi şurda olsan alnından öpücem. Zora sokacak bir şey istemem zaten asla ama bilmiyorum ayrılık düşünme ihtimalleri yok gibi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…