- 22 Ağustos 2016
- 2.747
- 2.474
- 133
- 27
- Konu Sahibi kelebekimsi
-
Aynen bizde de öyle düğünden önce verilir düğünde tekrar takarlarBana ne takildigini unuttum. Esim bir set hediye etmisti. Ama bilezik takildi mi takilmadi mi unuttumbizim orda aile bilezik taksa bile ayni bilezik dügünde tekrar takilir. Yani iki kere alinmaz. Dügünden önce ayrilirsalar altinlar iade edilir zaten
Düğünlerde takıcam sadece. Borca zaten girdi birikim yapamıyorum diye borca girip aldı birkaç ay önce.
Evet bu durumu ben yaşadım, çeyrek bide para falan takılmıştı. Ailem sorun etmişti bende böyle açıklamıştımNisanda bilezik takmazlar ayrılık durumunda sizde kalırsa diye istemiyorlardır
Tabiki seviyorum zaten üstelemedim teşekkür ederimGerçekten seviyorsanız ve adetleri de buysa boşverin gitsin. Sizin için hoş bir anı olarak kalsın o gün. Yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda çok anlamsız gelecek çünkü.
Tabi herkesin fikri farklıdır teşekkür ederim.Anliyorum. Ben alyans ve tektas haric hicbir takiyi takmadim o yuzden merak ettim. Demek dugunlerde takip takistirmaya heveslendiniz hayirlisi olsun.
Evlendiniz mi pekiEvet bu durumu ben yaşadım, çeyrek bide para falan takılmıştı. Ailem sorun etmişti bende böyle açıklamıştım
Ben size hak verdimTabi herkesin fikri farklıdır teşekkür ederim.
Evlendik tabi, düğünde takıldı durumları neye el veriyorsa o kadar yaptılarEvlendiniz mi peki
Ben de öyle düşünüyorum alınmamış olsa bana git al demem tabiki zora sokmam ama alınmış bir şeyi evde bekletmek saçma geldiBen size hak verdim
Sonuçta size alınmış neden takmayasiniz ki bence de takmalisiniz
Bu arada bende çok severim altın takmayışimdiden hayırlı olsun Ömür boyu mutluluklar dilerim
Bu herkesin bildiği ama birbirine söyleyemedigi bir gercekEvet bu durumu ben yaşadım, çeyrek bide para falan takılmıştı. Ailem sorun etmişti bende böyle açıklamıştım
Allah huzur mutluluk versin inşallahEvlendik tabi, düğünde takıldı durumları neye el veriyorsa o kadar yaptılar
Zor duruma mı sokuyorum sizceöyle olduğunu düşünmedim hiç. Çünkü zaten kredi çekip almıştı boş duruyor
Bana kalırsa saçma yani ayrılırsam geri veririm zaten napim haram edilecek olan takıyıBu herkesin bildiği ama birbirine söyleyemedigi bir gercek
Düğünde takacaklardır onları. Nişanda set takacaklar sadece demekki hem set hem bilezik evet nişan için fazla maddi açıdan rahat olmayan bir aile için. Bilezik için kredi çekmekte tuhaf. Siz ne takıyorsunuz nişanda damada?Zor duruma mı sokuyorum sizceöyle olduğunu düşünmedim hiç. Çünkü zaten kredi çekip almıştı boş duruyor
İlk cümlenize çok güldümŞu ilk kez nişanlanıyorum tarzı laflara da hastayım ya. Sanki millet her ay nişanlanıyor. Erkek arkadaşınıza eziyet etmeyin derim. evlenince borçları beraber ödeyeceksiniz ve size de eziyet olacak. Mümkün merterbe az borçla evlenmeue çalışın.
Kaldı ki şurda şu takılır burda bu takılır tarzı bir kural yok. Bana hiç set takılmadı mesela. İnsanlar canı bir şey aldırmak isteyince bizim buralarda da 5 kilo altın takılır diye bir şeyler ortaya çıkarıyor.
Set alacağız dediler set takmayacağım için farklı bir şey istedim kendilerini ona göre ayarladılarsa zorla aldırmış gibi olmamak için. Onun dışında bana şunu al bunu al da demedim.Bence biraz açgözlü gibi davranıyorsunuz. Ticaret mi yapıyorsunuz evlilik mi? Şunu almayın bunu alın, üstünü ben ödeyeyim vs gibi şeyler bence hoş değil. Karşı tarafın durumu neyse bu işler öyle olur.
Artık altının gramı uçmuş gitmiş, eski evlenenler gibi takıp takıştırmak çok zor. Hayır bi de bu kadar çok takıp takıştırmak için kafaya takmak bence ayıp. Zaten size alınmış, ha nişanda takılmış ha düğünde. Niye böyle altına açmış gibi davranıyorsunuz? Düğünde takacaklardır bilezikleri.
Bi de 21. yy hala altın takıp takıştırma hevesi aşırı ortadoğu, arap kültürü gibi...
Bazı yerlerde gelin o altınlarla istediğini yapar ister çeyiz alır ister takar düğünde verilir diye bir adet yok. Takılmayın bunlara bence istediklerini taksınlar.Aynen bizde de öyle düğünden önce verilir düğünde tekrar takarlar
Bizim de dediğiniz gibi nişanda takılan tekrar düğünde takılıyor. Tabiki zorunda değilim fakat öteki türlü birikim yapamıyordu maaşını harcayıp geçiyordu.Nisanda bilezik takılır ayrıca size takılan bileziği siz ödemek zorunda da değilsiniz
Ola ki ayrılık oldu o zaman da geri verilir zaten her şey
Mesela bizim 5 bilezik konuşuldu birini nisanda taktılar sonra düğünde tekrar takıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?