Nişanda takı

Aynen bizde de öyle düğünden önce verilir düğünde tekrar takarlar

Ben size hak verdim
Sonuçta size alınmış neden takmayasiniz ki bence de takmalisiniz
Bu arada bende çok severim altın takmayı şimdiden hayırlı olsun Ömür boyu mutluluklar dilerim
Ben de öyle düşünüyorum alınmamış olsa bana git al demem tabiki zora sokmam ama alınmış bir şeyi evde bekletmek saçma geldi

Zor duruma mı sokuyorum sizce öyle olduğunu düşünmedim hiç. Çünkü zaten kredi çekip almıştı boş duruyor

Bence biraz açgözlü gibi davranıyorsunuz. Ticaret mi yapıyorsunuz evlilik mi? Şunu almayın bunu alın, üstünü ben ödeyeyim vs gibi şeyler bence hoş değil. Karşı tarafın durumu neyse bu işler öyle olur.

Artık altının gramı uçmuş gitmiş, eski evlenenler gibi takıp takıştırmak çok zor. Hayır bi de bu kadar çok takıp takıştırmak için kafaya takmak bence ayıp. Zaten size alınmış, ha nişanda takılmış ha düğünde. Niye böyle altına açmış gibi davranıyorsunuz? Düğünde takacaklardır bilezikleri.

Bi de 21. yy hala altın takıp takıştırma hevesi aşırı ortadoğu, arap kültürü gibi...

Zor duruma mı sokuyorum sizce öyle olduğunu düşünmedim hiç. Çünkü zaten kredi çekip almıştı boş duruyor
Düğünde takacaklardır onları. Nişanda set takacaklar sadece demekki hem set hem bilezik evet nişan için fazla maddi açıdan rahat olmayan bir aile için. Bilezik için kredi çekmekte tuhaf. Siz ne takıyorsunuz nişanda damada?

İlk cümlenize çok güldüm
İki çeyrek altınla evlendim ya, gene olsa gene evlenirim.

Nisanda bilezik takılır ayrıca size takılan bileziği siz ödemek zorunda da değilsiniz
Ola ki ayrılık oldu o zaman da geri verilir zaten her şey
Mesela bizim 5 bilezik konuşuldu birini nisanda taktılar sonra düğünde tekrar takıldı

Set alacağız dediler set takmayacağım için farklı bir şey istedim kendilerini ona göre ayarladılarsa zorla aldırmış gibi olmamak için. Onun dışında bana şunu al bunu al da demedim.
Altına aç gibi davrandığım yok şükür çalışıyorum ve kendi aldığım bileziklerim de var. Sadece alınmış şeyin yastık altında neden durduğu hakkında fikir almak istedim. Takıp takıştırmak size göre öyle olabilir bunun Arap kültürüyle bir alakası yok. Herkesin zevkleri ve fikirleri aynı olacak diye bir kaide de yok.

Bizim de dediğiniz gibi nişanda takılan tekrar düğünde takılıyor. Tabiki zorunda değilim fakat öteki türlü birikim yapamıyordu maaşını harcayıp geçiyordu.

İki bileziği bile 36 ay taksitle alan insanlar neden iki ayrı şehirde düğün salonlu düğün yapıyor ki? Ayağıni yorganına göre uzatmayı bilmiyor mu kimse?
Şaka gibi bir konu olmuş cidden.
Hazır alınmış altını neden takmayacaklar,onu anlamadim ama. Zaten alınmış bitmiş gitmiş yani. Düğünde bir daha takar çok takmak istiyorsa.
O adet bu adet değil ...hayatı kendine zorlastirmaktan başka şeyler degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…