- 17 Şubat 2021
- 326
- -315
- 13
Yok yok sakın inanma dayanıklı dövüsüyor onlar insan psikolojisinde bisey vardır birinin size kızmasını istemiyorsanız önce siz kendinize kızıp acırsınız ki karsınızdaki insanın gözünde acınası tekme atılmıs hale sokarsınız böylece karşınızdaki sizi daha fazla hırpalamaz bonus olarak yanınızda kalıp bir de kendinden verir. Yani nisanlınız mecbur kalmadı mıs givi yapıyor, size güveniyor ve sizin bi ana babanız vardır mutlaka bu konuda özellikle dinleyin onları bir de ne aşklardan vazgeçtik be konu sahibi sizde bundan vazgeçin bu da sizi büyütecek bi olay olarak kalsınNe kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Biraz da mecbur bırakılmış gibi. Gerçekten aslında ablasıyla yaşamak istemiyor. Aile baskısı olduğuna eminim. Dokunsam ağlayacak, şaşırıyorum bu hallerine. Çünkü kendi düzeni komple bozulacak iş yeri ve yeni ev tamamen zıt ve çok uzak bir yerde olacak. Baktıkları semte göre konuşuyorum. Bir de çocuklar çok yaramaz. Çocuk tabi ki koşturur gürültü de yapar bana göre normal ama eskiden ablası geldiğinde üç dört gün kaldığında çocuklardan dolayı daralırdı mesela hemen arkadaşlarıyla buluşurdu. Şimdi nasıl mutlu olacak orada bilemiyorum. Kendisi de istemiyor ama kendini mecbur hissedip vicdan yapıyor. Erkenden uyuyor artık, arkadaşlarıyla bile eskisi gibi görüşmüyor. Çok mutsuz. Beni de çok etkiliyor bu durum.
Dediğiniz gibi ilk önce ailemle konuşacağım. Ki ne diyeceklerini biliyorum ailemi tanıyorum.
Çocuk değilim ki beni yıllarca oyalasın, kabul etmeyeceğimi de biliyor bence o yüzden alttan alıyor gibi.
Kafam çok karışık gerçekten ama bir karar vereceğim. Çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Umarim konu sahibinin ailesi izin vermez bu duruma yoksa konu sahibine kalsa olacak gibi..adam harika bir manipülatör çünkü. çok güzel duygu sömürüsü yapıyor. allah aşkına hangi seven, aşık adam danışmadan, konuşmadan evlilik tarihini erteler ?
Bence kendinizi kandırıyorsunuz. Nasıl ki nişanlınızın , işsiz güçsüz üç çocuklu ablasının sırf keyfi için bana ayrı, yeni eşyalı ev tutup geçindirin deme lüksü varsa; nişanlınızında ablasına ayrı av açma teklifini reddetme hakkı var . Siz sadece nişanlınızın sizi bu kadar kolay gözden çıkarmasını hazmedemediğiniz için, nişanlınızı aklamaya çalışıyorsunuz.Ne kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Biraz da mecbur bırakılmış gibi. Gerçekten aslında ablasıyla yaşamak istemiyor. Aile baskısı olduğuna eminim. Dokunsam ağlayacak, şaşırıyorum bu hallerine. Çünkü kendi düzeni komple bozulacak iş yeri ve yeni ev tamamen zıt ve çok uzak bir yerde olacak. Baktıkları semte göre konuşuyorum. Bir de çocuklar çok yaramaz. Çocuk tabi ki koşturur gürültü de yapar bana göre normal ama eskiden ablası geldiğinde üç dört gün kaldığında çocuklardan dolayı daralırdı mesela hemen arkadaşlarıyla buluşurdu. Şimdi nasıl mutlu olacak orada bilemiyorum. Kendisi de istemiyor ama kendini mecbur hissedip vicdan yapıyor. Erkenden uyuyor artık, arkadaşlarıyla bile eskisi gibi görüşmüyor. Çok mutsuz. Beni de çok etkiliyor bu durum.
Dediğiniz gibi ilk önce ailemle konuşacağım. Ki ne diyeceklerini biliyorum ailemi tanıyorum.
Çocuk değilim ki beni yıllarca oyalasın, kabul etmeyeceğimi de biliyor bence o yüzden alttan alıyor gibi.
Kafam çok karışık gerçekten ama bir karar vereceğim. Çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Nişanlınız 5 yaşında çocuk mu da hayır diyemiyor. Ki 5 yaşında ki oğluma bile mantıksız birşey desem hayır yapmıycam der. İşte ne güzel bahane, iş yerime ters desin. Ev küçükse annesi babası gelsin başında dursun kızlarının. Nişanlınız da kendi evlerinde kalır.Ne kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
oo çocuklar yaramaz diye nişanlınızın anne babası onları başlarından atmak istemiş aradaki maddi köprüyü de nişanlınızla kurmuşlar. Dokunsanız ağlayacak kadar dertliyse kendisini ailesine ifade etsin ağlayarak sorunları çözecek yaşı geçmiş hee geçmemişse zaten evlenmesin.Ne kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Bence de. Eğer evlenirse de yaşayacağı tüm sorunlardan kendisi sorumlu olur bence.Bak bu yazdıklarımın dışında bir seçenek daha geldi aklıma.sizin atamanız olup tayininizbaşka şehre çıktığında şimdiki nişanliniz o zamanki müstakbel eşiniz,ablam yalnız kalamaz biliyorsunki korkuyor,ben burada ablamla kalayım,sen git yerleş,çalışmaya başla,bir süre bu şekilde idare edelim hayatim demek suretiyle seni tek başına gönderebilir.sen tek başına gider,ev tutar,yerleşir,çalışır çabalarsin.tabiiki sadece kendi maaşinla.çunku eşininki zaten ablasına gidiyor olacak.ayrica bu arada,3 çocuk var,ablam zor durumda yetmiyor,sen teksin,her türlü geçinirsin, bu ay şu kadar gönder bana maaşından diyecektir eşiniz.ve en sonunda da ben oraya gelemem biliyorsunki ablam var,sen eş durumundan buraya tayin işte diyecek sana ve sen de eş durumundan şimdiki yaşadığınız şehre tayin isteyip hoooop ablasının,çocukların,eşinin hep birlikte yaşadiği evde bulacaksın kendini.yapma canım bu adamla yazık etme kendine
Sizin aileniz ne diyor bu duruma? Evlilik neden erteleniyor sormuyorlar mı?Benim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.
Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.
Umarim konu sahibinin ailesi izin vermez bu duruma yoksa konu sahibine kalsa olacak gibi..
Evet cok iyi olmasa da iyiydi.Ama dedigim gibi benim meslegim var birikimim vardi.Yola çıkarken kimseye guvenmedim.Sadece manevi destek olabilirdi.Amaa konu sahibi boşanan bayan hakkinda dogru söylüyorsa kardeşine güvenmiş sanki öyle çıkmış yola.Kardesi de ben varim boşan falan demiş olmali ki simdi altinlarini bile veriyor düğününü erteliyor hatta ayni eve çıkıyor.Bir abla bu kadar bencil davranmaz.Kardesi belli ki ona arka çıkmış şimdi gereğini yapıyor.ama muhtemelen size yardımcı olan eniştenizin maddi durumu buna yeterliydi. bence asıl sorun nişanlının konu sahibine danışmadan evliliği ertelemesi. tamam o ablası ama burada da nişanlısı var. ikisi kıyas bile kabul etmez fakat bu kadarı bencilce bana göre.
Canım çok safsın. Dediğim gibi iyice düşün. Burada herkes bi şey yazdı, hemen konuşma, gazlı olursun. Bir iki hafta düşün, ailenle konuş ve tek konuşma yap, karar ver. Bence senden çocuk da aile de vazgeçmez çünkü maaşın var. Çalışan biri olmasan kimse takmazdı. Seni daha çok manipüle edebilirler sen sürüncemede bırakırsan. Bana kalırsa bu karakterdeki aile ve çocuk evleri ayırsan bile düzelmez. Bir sene seni ikna etmek için ayırmış gibi yaparlar sonra eski düzene dönerler. 26 yaşındasın, vakit kaybetme..Ne kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Evlendikten en geç 6 ay sonra keşke evlenmeseydim de ayrılık acısı çekseydim diyecek eğer evlenirsesevgi ve emeğe çok inanıyor da şunu atlıyor. eğer o adam da bunca emeğe inansa ve değer verseydi böyle bir çırpıda herşeyi ötelemezdi. adamın gözünde değerli olmadığı bundan belli ama konu sahibi şu an panikte.
nişanlıdan ayrılmış olacak, belki elalem ne der diyor, alışkanlık var, onca zaman umut etmiş. evet çok zor ama ya birkaç ay üzülecek yada bir ömür.
Evet cok iyi olmasa da iyiydi.Ama dedigim gibi benim meslegim var birikimim vardi.Yola çıkarken kimseye guvenmedim.Sadece manevi destek olabilirdi.Amaa konu sahibi boşanan bayan hakkinda dogru söylüyorsa kardeşine güvenmiş sanki öyle çıkmış yola.Kardesi de ben varim boşan falan demiş olmali ki simdi altinlarini bile veriyor düğününü erteliyor hatta ayni eve çıkıyor.Bir abla bu kadar bencil davranmaz.Kardesi belli ki ona arka çıkmış şimdi gereğini yapıyor.
Ayrıca nişanlınızın iki katı maaş alıyorum tek yaşıyorum valla taşınma masrafı olmasın diye bırak sıfırdan ev dizmeyi kendi evimi taşımıyorum, erteliyorum.
Görümcenin maaşı sıfır TL + 3 tane de çocuğu rahat değil diye eve çıkıyor vay anasını arkadaş ben kendi paramı böyle rahat harcayamıyorum şöyle piremses olamadık.
Evlendikten en geç 6 ay sonra keşke evlenmeseydim de ayrılık acısı çekseydim diyecek eğer evlenirse
Akıllı görümce, hanzo eski kocasına geçiremediği dişlerle hart hart ısıracak konu sahibini.evlenseler takıların kime gideceği de belli bu konuda.. bir de hep 3 çocuk babasız yetim diye diye sömürecek konu sahibini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?