Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık.
Valla kafayı yemek istemiyorsan ayrıl. Sonra çok pişman olursun. Eşinden talebi yoksa, eşinden çok çekmişse annesiyle babasıyla oyıracak. Çocuklara ailesi bakacak onda gerekirse ev temizliğine gidecek daha evlenmemiş kardeşine yaslanmayacak. Millet 250 liraya temizliğe gidiyor da haftada üç dört gün çalışıp ayda 3-4 bin para kazanıyor.

Ne güzel bir ailen var masallah.. Allah ayırmasın sizleri, lütfen onları ezip geçme bir ezik nisanlı ugruna.
Asıgım seviyorum deyip yakma hayatını

Siz bugün onlarla konustugunuzda muhtemelen tamam iptal plan diyecekler ama ya sonrası köprüyü gecene kadar ayıya dayı diyecekler nikah sonrası şamata aynı devam edecek.
Böyle zihniyet değişmez kafa yapısı bu cunku

Aynen oyle hadı dıyelım tamm dedıler gecıcı sureydı bız bakcaz dedı aılesi dıyelım sonra nolcak yuklu para mı gelcek ablaya hayatı bı anda duzene mı gırıcek? bişey olsa erkek kardes olarak ılk nişanlından bekleyecekler demekkı. 3 cocugun ihtiyacını gidermek olsun Baska bısey olsun maddi manevi . Tabıkı kardes olarak, dayı olarak elinden geleni yapmalı ama sadece elinden geleni yapmalı aıle babası olmamalı. O da akıllanır da daha zaman gecer ıste o arada da sen yıpranırsın konu sahibi hiç değmez @naneportakal

Ailene anlatmakla en iyisini yapmişsın. inan onlardan gizleyip evlenip daha sonra ogrenselerdi cok daha uzulurlerdi.

onlar senin simdiye kadar uzuldugune uzulmuslerdir ama iyiki bize soyledi diyorlardır. ben olsam iyiki kızım nisanliyken soyledi bunları bize evlenip bu yukun altına girmeye kalkmadı derdim.

Tek başınıza çozeceginiz bir sey değildi. Aileniz sizi böyle bir evlilik yapın diye buyutup bugünlere getirmedi.

Simdi nisanlınız bakalım sizi ne kadar seviyor. Sizin yuzunuzden nisanım bozulacak diye annesine babasına ablasına rest cekebilecek mi?

Eğer ailenizle konusurken bu iş boyle olacak diye diretirlerse ailenizin yanında durun kimse bulunmaz hint kumaşı değil.

Böyle durumlarda herkes empati yapsa sorun olmaz. Boşanmış abla kabul eder miydi böyle bir durumu? 3 çocuklu bir aileye bakıp hem size bakamaz ki mümkün değil. Destek olmak yardım etmek değil ki durum. Ömür boyu kira okul hastalık bütün sorumluluğu 4.000 TL maaşla alıyor. Bu nasıl mantık anlamadım.

Canım inan birkaç gün üzülmek ömrünün sonuna kadar çürümekten iyidir. Benim arkadaşımın bir ablası da benzer bir evlilik yaptı eşini çok seviyordu. 7 sene oldu ne saygı var ilişkide ne sevgi. Keşke durdursaydınız kızsaydınız da evlenmeseydim diyor.

Ailenin aklı başında insanlar olmasına çok sevindim. Yemin ederim aklım sende kalmıştı ama belli ki ailen seni yedirmeyecek. Umarım bir çözüme kavuşturursunuz.

Ailesi simdi derse "yanlistik, tamam vaz geçtik", nisanlin ile halen evlenecekmisin?

Ailelerin konusmasi bence gereksiz. Yani bu saatten sonra yollarindan dönseler bile faydasiz. Düsünme tarzlari, hayata bakis açilari degismez. Yani evlendikten sonra halen nisanlin maasin çogunu ablasina vermek isteyecek. Hep bir sorun olacak.

Yüzügü at ve önüne bak bence. Simdi üzülürsün ama bir kaç ay sonra bile diyeceksin ki "iyikine".

Bi arkadaşım derdi ki saygı duymadığım adamı koynuma almam Kadınlar için cinsellikte önce ruhu doymalı bi kadının bu kadar pürüzün olduğu bi evlilikte öyle muazzam orgazmlar da çıkmaz zaten , en fazla taklit doyumlar olur kadın için

Ama ne diycem konusahibinin önceki konusuna bi bakar mısın, kendisine dair özgüvenini sorgulatacak bi konu eğer kendisini ilk beğenen ilk evlenmeye çalışan kişi bu nişanlıysa, tekrar birini bulamam kaygısıyla bu adamla zorluyor olabilir. Evlenirse o yüzden de evlenirmiş gibi geliyor bana.

burda kararı vermesi gerekn sen değil nişanlın, kesinlikle tercihi o yapıyor sen yapmıyorsun sen mecbur bırakılıyorsun sakın vicdan yapma nişanlın 4000 tl maaşla ablasını güvendirerek yeni bir hayata başlamaya niyetleniyor senle evlilik erteleniyor bile diyemiyorum evlliğin olması için senide yeni kurulan eve gel teklifi yapılacak aksi mümkün değil geçinilemez çünkü 4000 tl ye
ablasının bencilliği beni şoka uğrattı biraz cefa çekilecek hazır kurulu aile evi var çalışacak gerekirse gece gündüz kreşe vrilebilir çocuklar ama kendi vericek mücadelesini erkek kardeşi değil nişanlının gözünü açması lazım ablasının yaptığı bencilliği görmesi lazım

burada bir arkadaş vardı yıllar önce hala geliyor mu bilmiyorum

iki çocuğu ile eşinden ayrıldı azıcık da nafakası vardı

özel sektörde çalışıyordu

çocuklar okula gitti annesi destek oldu vs

ayrı eve çıktı ailesinin tüm hayır demesine rağmen

bu ortamda KPSS çalışıp çok yüksek bir puan ile yaşadığı şehre atandı

konudaki ablaya da destek gerekebilir

ama bu nasıl bir destek olabilir mesela ilk ay kirasını depozitosunu ödersin, bu bir destektir anne çocuklara bakar gerektiğinde bu bir destektir

ablamıza iş lazım diye etrafa haber salarsın bu destektir

sıkıştığında cebine pazar parası koyarsın bu da destektir

hasta olur kitap defter gerekir bu da destektir

ama tüm ev eşyasını alıp kirayı verip tüm harcamaları karşılamak destek olmaz

ha bu yapılmaz mı bu da yapılır yerine göre, atıyorum abla Mayıs'ta atanacaktır şimdi geliri yoktur, hepsini de sağlarsın geçimin ama bilirsin ki iki ay

ev düzecek parayı ablaya verirse kendi oturacağı eve nasıl eşya alacak

bir de ev kuracak da şu gerekli listelerini de merak ediyorum ben

öyle istekler var ki aklı hayali duruyor insanın umarım görümce hanım bir de eve şunu bunu alalım deyip yeni gelin evi döşetmez

konudan çıkamıyorum resmen, bütün gece rüyamda sizinle uğraştım konu sahibi, dil döktüm ya hu

ailenizin aklı başında tavrı beni çok sevindirdi. umarım bu işten bir an önce dönersiniz. “vazgeçtik ayrı evden” deseler dahi sizden maddi talepleri olacaktır bu ailenin, sadece artık evlenene kadar sesleri çıkmaz. lütfen verin yüzüğü ellerine. bizi de bilgilendirin.

Ihtimalleri yaziyorum allah gunah yazmasin:) abla esini aldatti adam bosandi cocuklara da nafaka vermiyorum dedi. Yoksa hangi kadin bosaninca nafaka istemez? Erkekler vermem der de mecbur verecek. Abla bu durumda daha da rezil olmamak icin konuyu kapatmis. Aile utaniyor bir tek destek erkek kardesten. O da gonlu razi gelmediginden kardesini uzaga tasiyor. Iyi niyetli ama surdurulemez ne zamana kadar boyle gidecek.
Ikinci ihtimal abla nafaka aliyor ama sakliyorlar kardes ablasina yine de yardim edecek konu sahibini en kotuye alistiriyorlar yani ben ona hep yardim edecegim isine gelirse diyolar

Olması gereken en doğru şeyi yapmışsınız tebrik ediyorum sizi. Evlenme tarihini size sormadan öteleyen, evlilik için kenara ayırdığınız birikimi yine size sormadan harcayan birisi inanın sizi mutlu edemezdi. Sizin de bir aileniz var kendilerine göre yazıp çizip oynamaya başlamışlar ama o işler öyle olmuyor işte. İyi olmuş ailenizin öğrendiği. Bir de anne babanıza hesap versinler.

kadının diyelim ki tek kuruş geliri yok

olabilir, insanlık halidir, yeri gelir kendi cebindekini de verirsin

ama olayda kadının geliri olmaması değil konu, gelir edinmek için çaba dahi göstermemesi

nişanlı evlenecek zaten, evde de ana baba abla ve çocuklar kalacak

yani gayet de yaşanabilir bir kalabalık, hele de gelir yokken

sonuçta ana babanın az çok bir geliri kurulu evleri varmış abla da girip çalışacak çocuklar büyük zaten özel bakım gerekmiyor ki evde herkesle takılacaklar

yani işe giderken çocukları evde yalnız bırakma kaygısı olmayacak, anneanne ile evde olacaklar

ama açıkgöz evi kurdurayım ileride evlenince bana ev kurmaz diye düşünüyor bence

Çok iyi yapmışsın ailene söylemekle. Asıl ayıbı nişanlın ve ailesi böyle büyük bir karar alırken sana ve ailene danışmadığı için yapmışlar. O yüzden ne üzül nede telaşlan.

Bugün her şeyi konuşsun iki aile. Tabi seninde konuşman lazım. Burada herkes senin menfaatin için bunca şey yazdı, bu yazılanlar kulağına küpe olsun. Tüm endişelerini, düşüncelerini söyle. Şimdi tüm kartları açık oyna ki sonradan ama sen bunu dememiştin, ama böyle söylememiştin, falan demesin kimse. O yüzden iyi düşün, konuşacaklarını hazırla.

Ya ablası kendi ailesiyle oturur ya tüm aile birlikte daha büyük bir eve çıkarlar, hangisini tercih ederlerse. Ama nişanlınla ayrı eve çıkmasını asla asla kabul etme. Geçici bir dönem olacak deselerde sakın inanma. Bu ablanın ne çalışmaya nede rahatından ödün vermeye niyeti var. Kabul edersen ömür boyu ablayı ve 3 çocuğunu geçindirmek zorunda kalırsın.

Şartlarım bunlar de. Kabul ederseniz ne ala etmezseniz de siz yolunuza ben yoluma, de. Bırak onlar düşünsün.

Ayrılırsanda hiç üzülme. Çünkü böyle saçma sapan bir plan yapan, nişanlından kayınvalidene kadar, bu aile emin ol sana mutluluk getirmez.

Hakkında hayırlısı olsun inşaAllah

Aileler görüşüp tamam vazgeçtik deseler kurtulacağinizi düşünmüyorsunuzdur umarım konu sahibi.siz evlenip işi garantiye aldıktan sonra yok olmuyor aynı evde,biz yapamıyoruz,çocuklar rahat edemiyor,anam babam yaşlı insanlar,kafaları kaldırmıyor,ablam çok üzülüyor ve bunlar gibi bir ton tantana sonrası siz yine başa döneceksiniz.hadi sözlerini tuttular,abla ayrı eve çıkmadı diyelim ve arttırıyoruz hatta abla işe başladı diyelim.kazandiği para ablaya asla yetmeyecek.çocuklarin eğitimi diyecek,yetmiyor diyecek,üstüme başima birşeyin yok diyecek,çaresizim diyecek.diyecekte diyecek.ce eşinizin maaşı olduğu gibi yine ablaya gidecek.sizin tek kurtuluşumuz var ya abla zengin birini bulacak evlenecek ya da en az bir 10 bin maaş ile bir işe başlayacak.çunku anca yani.3 çocuk var,ayrı eve çıkılacak,eşyalar alınacak vs.. eşimle birlikte maaşlarının 12 bin civarı olduğu halde zar zor geçiniyoruz.üstelik 2 çocuğumuz var.abla nişanliniz hangi hayal aleminde yaşıyor çok merak ettim.ayrica diyelim ki ailenize tamam vazgeçtik dediler ve gerçekten sözlerini tuttular ve sizden asla herhangi bir talepleri olmadı.yine de bu adamla ev_le_nil_mez.çunku bir kez bile olsa aklından o düşünceler geçmiş,bir kez bile olsa sizinle olan evliliğini ertelemeyi göze almış,bir kez bile olsa bu konu için sizi kırmış,bir kez bile olsa ablasına,ailesine ben sizler için eşimden vazgeçerim siz yeterki mutlu olun mesajını vermiş.sadece bunlar bile yeterli evlenmek için.kaldiki o zihniyette ki bir ailenin zihniyeti asla değişmeyecektir.ömur boyunca eşijizden ve sizden maddi manevi talepleri asla bitmeyecek

ilerde yaşayacağınız sıkıntılardansa birkaç gün üzülmek daha iyidir. aileniz konuşunca vazgeçtik bile deseler devam etmeniz halinde bu mesele hep önünüze çıkacak. ne mutlu arkanızda böyle güzel bir aile desteği var. hiç uzatmayın yolunuza bakın. hakkınızda hayırlısı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…