Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle. Tek çocuğum ben ve ailemin bütün imkanları üzerimde. Ben de çalışmasam çalışmam. Kimse de çalış demez. Şu an işi bıraksam eşimin geliri de oldukça iyi. Çok rahat yaşarım. Yaşam standartım düşmez ama olay o değil işte. Yarın ne olacağı belli mi?

Öyle böyle derken vakit geçiyor ama sonra hepsine nasıl yetişeceğim.
Kafam çok karışık.
Hiç bir şeyi yoluna koyamıyorum.

ben seni anlıyorum, o hissi ve belki de daha fazlasını biliyorum

zira bir sene denedik çocuğumuz olmadı

hastaneye gittik ve eşimin hiç spermi olmadığını öğrendik

ama bak hiçbir şey son değil

paramız vardı tereddüt etmeden tüp bebek yaptırdık, teşhisten bir yıl geçmeden bebek kucağımızdaydı

tabii ki şanslıydık, olmayabilirdi vs vs ama maddi olarak imkan olmasaydı önce hastanelerde dolaşıp aşılamalar vs yaptırıp rapor alıp sıra bekleyecektik

o nedenle hayatı yoluna koymak önemli, ev içi huzur önemli

aceleye gerçekten gerek yok, su akıyor yolunu buluyor

Sen iyi ki varsın damdan.
İç huzurum şu aralar kalmadı.
İşyerinden de sıkıldım.
Değiştirmek istiyorum ama malum hem pandemi hem staj kıpırdayamıyorum.
Zorla geliyorum işe o kadar sıkıldım. (Burada bazı sıkıntılar var)
Ev içini biliyorsun borçlar vs.
Şuan bende bir bıkkınlık aldı başını gidiyor.
Buraya da yazmasam kimseyle konuşmuyorum bile.
Geceleri uyuyamıyorum.

Çok yorgunum.

Hiçbirşey ekmeğini taştan çıkarmanın zevkini veremez

Söyleniyoruz, fazla mesai yapıyoruz, şikayetleniyoruz ama günün sonunda ekmeğimizi de muhtaç olmadan yiyoruz çok şükür. Hayatta bırakmam

O yüzden yok abim bana baksınlar yok hadi gelinin maaşına çökelimler çok ters geliyor, yaşam başkasına rahatça muhtaç olacak kadar kolay değil.

Kardeşi asgari ücretle çalışsaydı yine geçinemeyecekti ama burada bu kadar laf gelmeyecekti, abisinin evliliği de tehlikeye girmeyecekti. Nişanlısı aylık şu kadar para göndermem lazım deseydi konu sahibi zaten itiraz etmeyecekti.

Şimdi oturmuş ayrılık tartışıyoruz burada, ne gereği vardı?

Aklınızı başınıza alın yahu iyi kalpliymis nişanlı senin anan babanda iyi kalplidir kızlarının göz göre göre böyle bir döneme girmesini kim ister iki eve bakicak para biriktiricekte siz evleniceksiniz yazık vallahi size yazık bu anlattıklarınız mantıklı mı?..bunun çözümü şudur daha büyük eve taşınır annane çocuklara bakar kadın ise girer bir kaç sene sonra zaten okuldu kurstu çocuklara da bakmiycak anane..işin özeti şu anane çocuklara bakmamak abla çalışmamak için siz erteleniyorsunuz bu şu demek evlenseniz bileli pek mümkün görünmüyor hep ertelenecek siniz çünkü keyfi bir durum için bile daha nisanliyken ertelenmiş siniz..siz bilirsiniz

Ablasına gözünü karartıp açtığı evi konusahibi sana açacak totosu olsaydı şuan nişanlı değil evli olurdun.

Sen bu tipitiple aynı yatağa girebilmek için her ay maaşını altına çevir çünkü neden olmasın adam bulunmaz hint kumaşı, o bi çırpıda ablaya borç harç ev diziyor. Vay be ablanın kardeş şansından istiyorum

daha önce bir kaç konuda daha yazmıştım, benim eşimde ailesine, ablalarına maddi destek sağlamıştı ilişkimizin başlarında. epey yüklü miktardı ama verdi bitti. ben çok takılmadım, o kadar parayı biriktirmemişte olabilirdi diye düşündüm. ama evlilik arifesindeki birinin böyle işlere kalkışması saçmalık. bu bir seferlik bir durum değil, ablası çocuklarıyla birlikte yıkılmış resmen nişanlınıza. nişanlınızda sorgulamadan kabul ediyor. ailece toplanıp kararlarını vermişler yazmıştınız bir mesajda, bu noktadan sonra sizin yapabileceğiniz en mantıklı şey kendinizi bu saçmalıktan kurtarmak olur. ailenize durumu anlatın onlar söylenmesi gerekeni söyleyip işleri halleder.

bakın sevgi, emek tabiki özel şeyler. ama bundan sonra bu ilişkide bundan sonra sadece hırpalanacağınız o kadar ortadaki. kaç sayfa yorum yazılmış, çoğunluk kaç kurtar kendini, böyle saçma şey mi olur deyip duruyor. başkalarının tecrübelerine güvenip, olayı yaşamadan atlatacağınız şansı elde etmişsiniz. kendinize yazık etmeyin.

Ablanın eşi armut topluyor galiba ? Çalışmıyorsa ve boşandıysa ya eşi yada anne babası yardımcı olacak. Evlenme aşamasındaki kardeşten yardım beklemek nedir ?

Kesinlikle kabul etmeyecegim bir durum. Net. Ailesinin yanindan uc cocuklu ve calismayan haliyle erkek kardesiyle ayri eve cikan bir abla kardesini zaten zerre kadar dusunmuyor demektir. Bu oglan nisanli, evlenince ne olacak demiyor mu? Mumkunse evlenmesin hep onlara baksin. Bu bir ayrilik sebebi bilginiz olsun. Yarin bigun zor bela evlendiginizde iki aileye bakacak, sizin de iki yakaniz bir araya gelmeyecek.

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık.
Nişanlınla konuş,gelen yorumları dikkate al.
Ablasına yardım edeceğim derken sizin hayatınızı çalıyorlar.
Hem işi yok hem ayrı eve çıkmak istiyor.Yani abla biraz uçmuş.Nereye kadar kardeş destek olacak.okulları evin kirası.
Herşey ortada.Şuan sizin hayatınız hiçe sayılıyor.
bu yolun sonu belli.
Bu yükün altına sakın girmeyin.Mahvetmeyin.Ablasının yanlıs evliliğinin cenebesini siz çekmek zorunda degilsiniz.Ya mantıklı olani yapsinlar yada siz bu yolda olmayin net bi sekilde konuşun nişanlinizla.son derece haklisiniz

İyi de evlenseniz de maddi manevi hep ablasına yardımcı olacak. Çocuklarının bir şeyi olduğunda koşturacak ‘baba’ gibi. Onun bir şeyi olduğunda da koşturacak zira eşiniz kardeş değil kendini resmen evin direği moduna sokmuş. Bırakın ne hali varsa görsün sizin yerinizde olsam durumu açıkça konuşur bu şartlar altında evlenemeyeceğimi 2 yuvanın üst üste olmayacağını söylerdim. Ablası da gayet çalışabilir durumda. Hanımefendi de o kadar kötü bir adamdan o kadar çocuk yapmasaymış. Madem yaptı çalışıp çocuklarına bakacak, aile tabi ki yardım eder ama keyfe keder, ben bu evde yapamıyorum bana ev tutun ihtiyaçlarımı karşılayın bakın bana moduna girmiş. Bence yol yakınken dönün ailenin bu anlayışı hiç hoş değil. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum anne babası ile daha büyük bir eve çıkmak varken neden direkt başka eve çıkıyor? Geniş bir eve çıksınlar madem.

Bu adamla evlilik düşünme çünkü abla her şekilde sömürücek sizi bence ona deki kadınlar kulübünün verdiği yetkiye dayanarak sEni terk ediyorum de emin ol evlenince o aşık olduğun adam gidiyor o toz pembe sevgilik gibi hissetmiyorsun duygular ölüyor.

Bence bu nişanli kişisi evlenmeyi düşünmüyor şu an kendine de böyle bi gerekçe oluşturmuş kendi isteğiyle ablasinin yaninda biraz da özgür yaşam istiyor sanirim siz de kalirsaniz kalirsiniz ilerde dusunebilir evlilik kalmazsaniz da gorunuşe gore pek farketmez onun için

Bizde de benzer bir durum oldu. Amcamin kizi evlenmeden hamile kalmis ama o donemlerde sevgilisi pek hayirli degilmis soylemiyorlar suan evliler ama isteyerek birlikte olmamis sanirim aile evine donmus...Neyse O donemler kizin abisi cok sahip cikti (hamile kalmis) hstta cocugu ben uzerime alicam biz bakicaz falan demis. Karisi da bir sey diyememis yani bakariz demis. Yani abla ya da kardes fark etmez her sey yaparlar. Abla calisana kadar nisanliniz asla elini cekmez bir de 3 cocuk cok zor kadin icin de. Ya devletten destek almasi gerekiyor ya da aile yardim edicek hem annesi de yasliysa 3 cocukla kalmak ona da zor gelicek. Sizin icin aklima hicbir sey gelmedi durumu kabulleniceksiniz ya da ayrilicaksiniz. Belki devlet destegi icin yardimci olabilirsiniz

tamam ablasına yardım etmek istesin peki..
Ablası nasıl razı geliyor böyle birşeye
sizin aileniz ne diyecek/diyor? hiç mi çekinmiyor sizin aileden
4000 tl maaş ile hayatta bakamayacağına göre 2 eve beraber oturalım diyecek

Konudan kimse hırsını alamıyor yazdıkça yazasımız geliyor. Ben de önceki yorumlarda yazan arkadaşlara katılıyorum. Evlendikten sonra bir süre çalışmak istemediğinizi ve tüm birikimizi ailenize vereceğinizi mesela ailenizin evini yenileyeceğinizi söyleyebilirsiniz. Bakalım ne tepki verecekler.

konu sahibi kendimden ornek vereyim,

ben artik evlenecegim ve hazirliklara baslamak istiyorum.
ama ailemin borclari var falan kiyamiyorum da.
Dedim bu sekilde benim icim rahat etmez, ama sevgilime karsi da sorumlulugum var.
ben babamin tum borclarini kapattim, kredi cektim.
odeme planimi da yaptim.
sevgilime de dedim ki ben bu tarihe kadar borc odeyecegim. Istersen bu tarihten sonra evlenelim, istersen simdi.
Geriye biraz param kaliyordu zaten.
babama da dedim ki ben evleniyorum babis, borcun da kalmadi, bundan sonra ayagini yorganina gore uzatacaksin.
uzatti mi, uzatmadi, gene borca girdi, ama ben cektim kendimi, simdi ancak cidden hastane isi falan oldugunda mudahale ediyorum, onun disinda bir sekilde cozuyorlar problemlerini.

yanisi demem o ki,
aileden sanssiz olan insanlar bile planlarini yapip, akilli cozumler uretebilirler.
Sevgilinizin plani bile yok, oyle bugunun karari ile yasiyor.

bu adamla evlenirken cidden iyi dusunun.
insanlar sanssiz olabilirler hayatta, birbirlerine destek olmak da cok guzeldir,
ama bu denklemde uzulen kirilan somurulen siz olursunuz.

Bir de insanin kendi ailesine bakmasi ayri seydir,
kayin aileye para gondermek ayri seydir.
Burada yazilmis,
yillarca herkes evinde misil misil uyurken evden ciktim, eve donerken her evin isiklari yaniyor belki sofralar kurulmustu. Eve geldim is yaptim. Hic de sorun olmadi, ama bir ara esimin ailesinden birine para gonderme durumu oldu, kadin calismiyor bu ailede de, erkek de asgari ucret aliyor. Esim boyle saf saf konusuyor, iste yardimimiz olur falan filan, dedim ki kadin calismiyorsa benim gonlum asla razi olmaz. Esim gozume bakti anladi, konu da kapandi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…