Nişanlıma resti çekmeli miyim? yoksa...?

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
Kızlar daha önce nişanlımla ilgili bir konu açmıştım belki hatırlayanlarınız olur. Bunalımları ve bana karşı ilgisizliğiyle ilgiliydi. Neredeyse 3,5 ay oldu değişen hiçbir şey yok.

1 aydır rahat bıraktım onu. Görüşmek için sürekli ısrar etmedim, gün içinde çok az aradım – ki zaten az konuşurduk – ama bu da fayda etmedi.

Hala bana yaklaşmıyor. Ben öpmeden öpmüyor, dokunmuyor. Sürekli sıkılıyorum diyor, ölsem kurtulsam diyor. Cumartesi doğumgünü, ne güzel bak doğumgünün geldi dedim. Hiç istemiyorum, keşke ölüm günüm olsa diyor.

Deli olacağım artık onun bu bunalımından. Kendi işlerinde çalışıyor, babası ve abisiyle beraber. İşinden nefret ediyor. Aişle ilişkileri çok yakın değil. Evleneceğimiz için sorumluluklardan zaman zaman korktuğunu söylüyor. Kaç kere konuştum olmadı, yazdım olmadı, sıktım olmadı, rahat bıraktım olmadı. :sinifsinif:

Bir 3,5 ay daha böyle katlanmak istemiyorum. O yüzden bu haftasonu “ lütfen kendine gel biran evvel, çok uzun oldu artık. Bana işkence ediyorsun. Bir 3,5 ay daha dayanacak gücüm yok. Lütfen topla kendini” diye rest çekmeyi düşünüyorum.

Çok da seviyorum. Bir yandan da gerçekten sıkıntılıysa, bu yaptığım doğru olur mu diye düşünüyorum. Yani ona destek olmamış mı olurum diyorum kendi kendime… zamanla geçer de ne kadar zamanla geçer? Ben ne olurum o arada? Beni seviyorsa biraz olsun düşünmesiş gerekmez mi? mafoldumben

Kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım? Resti çekip daha fazla katlanamayacağım kendini düzelt mi diyeyim, bir süre daha sabredeyim mi?

joeycim

Ayrılık düşüncesi bile insanı çok zorlaken bu ayrılığa hiç dayanamayabilirsin geri dönme ihtimalide olmayabilir.

Onsuz acı çekmektense biraz sabret al karşına konuş ama bitirmeyi düşünme

Yapıcı olmalıyız biz dimi cnm

canım yazdıklarını okuyunca içim bi tuhaf oldu.yaşadıklarını içimde hissettim.
acaba nişanlın tam olarak neyden memnun değil onu anlamak gerekir.eğer senle ilgili korkuları varsa dürüstçe bunu sana anlatmalı.ki birçok erkek evlenme arefesinde böyle problemler yaşayabiliyor.eğer ailesiyle ilgili yada işi ile ilgiliyse neden sana bu kadar yansıtıyor...bana sorarsan canım rest çekeceksen bile ona karşı ne kadar kırıldığını belli edecek şekilde olsun.yani onu yüzüstü bırakmış gibi değil.çünkü uzun bir süre böyle olması ilginç.en azından bunu bir dene bakalım belki seni kaybedeceğini faredince değişebilir.umarım her şey gönlünce olur :Saruboceq:

canım hatırladığım kadarıyla seninde çok şahane bi hayatın yok şuan, hatırladığım kadarıyla seninde iş ve aile ile ilgili sorunların vardı
peki sen neden hergün ölsemde kurtulsam vs.. gibi bunalım yapmıyorsun nişanlına
bence asıl onun sana destek olması gerekir
bilmiyorum belkide depresyondadır nişanlın belkide bi dr ye gitmeli, çünkü anlattığın kadarıyla yaşam sevinci kalmamış eğer sadece sana karşı değilde herkese karşı böyleyse bi dr gitmeye ikna et,
yok sadece sana karşı böyleyse bi silkelemen lazım

Son düzenleme:
konuşun derdinin ne olduğunu neden böyle yaptığını öğrenmeye celışın yaptıkları hiçde katlanılacak gibi değil sanki silah zoruyla duruyomuş gibi şimdi böyleyse evlanince daha cok salacak kendini nişanlanmadan önce nasıl dı ?

önce derdini bi anlayın,dinleyin ama böyle biriyle de bir ömür geçirilmez benim fikrim bu...

kızım bu iş yaş evlenince değişir dersin boş ver değişmez onun evlenmeye niyeti yok bu yaptıkları senin nişanı atman için taktik
ben eşimle nişanlıyken evlenmeden olmaz diye imanım gevriyordu onu öpmem için dizlerime kapanıyordu
nişanı at gitsin
aksi taktirde evlenince seks hayatın mahvolur eh evliliğin %80 ni seks
belkide nişanlın iktidarsız yada erken boşalma durumu var bu da onu kasıyor olabilir

böyle bi arkadaşım benim de vardı tam bunalım tam melankoni adamı hasta ederdi bütün enerjimi alırdı bütün zamanım onu anlamaya avutmaya çalışmakla geçerdi. bi gün bi yerde tak geldi. dedim senin derdine de ızdırabına da... çekemedim daha doğrusu çekilmez de zaten. aman evlerden uzak. ve bu tipler ne yaparsan yap değişmiyo düzelmiyo. kendin çalıp kendin oynuyosun istediğin kadar konuş dur. allah sabır versin arkadaşım

bence nişanlının bu durumu bir süredir bu şekilde değişmiyorsa ve bu durumu özellikle sana fazlaca yansıtıyorsa, emin ol ki evlendiğinde daha kötü olabilir.
adam daha şimdiden bu şekilde oflayıp puflayıp sorumluluklarından sıkılıyor ve bunalıma giriyorsa ileride
senin başını ağrıtacaktır mutlaka. bence biraz kendi haline bırak. zamanın ilişkinizi yönlendirmesine izin ver. sen üzerine düştükçe o daha çok sıkılacaktır. elleme dokunma arama.

ya yemin ederim aynı sorun bendede var, ama sevdiğimle alakalı değil
işyerindeki en yakın arkadaşımla ilgili
bıktım artık ona can suyu olmaktan
sürekli yanımda üflüyo püflüyor
deli gibi, kendi kendine insanlar çok kötü falan filan diyor
sabakları bir heves sıcak poğaça simit alıyorum , midem çok kötü yiyesim yok
bunu yemiyebilirim diyor..
dikbaşlı, dikkafalı verdiğim tüm sözler havada kalıyor..
yanımda böyle ölü gibi bi insan olunca , benimde psilolojim bozuluyo
elimi dahi kıpırdatmak işe gelmek istemiyorum
ben kendi kendime şunu düşündüm
biraz daha uyarmama rağmen bu şekilde devam ederse arkadaşlık ilişkimi sorgulucam
gerekirse mesafe koyucam , dayanamıyorum çünkü artık
senin sevdiğin ama!
bence bi süre görüşmeyin, evet ara verin!
belki zamana ihtiyacı vardır
herkes bi kendini, bi iç sesini dinlesin
dönerse zaten senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştıri klişe biraz ama doğru boshayallersmile

bence resti çek böyle bunalımda olan insinlar benim etrafımda da var. bunlara ne yaparsan yap mutlu olmazlar. mesela işini sevmiyor diyorsun, ona ne iş verirsen ver o hiç birinden mutlu olmaz. hayatını düzeltmeye çalışmaz, kederiyle besler kendini.

yazınızı okuyunca sizin için çok üzüldüm. kendinizi aylardır yıpratıyorsunuz onun mutsuzluğu yüzünden. bence nişanlınız ile en yakın zamanda konuşup bir çözüm bulmanız gerekir. nişanlıyken böyle bunalımlı bir insanken evlenip sorumluluklar üzerine binince sizi belki daha çok yıpratabilir. kendinizi üzmemeniz ve en yakın zamanda sıkıntılarınızdan kurtulmanızı diliyorum. iyşallah en kısa zamanda problemlerinizi konuşup çözüme kavuşturursunuz.

Bir insanın ne kadar sorunları olursa olsun sevdiğine belli etmez genelde ,üzülmesin diye.
Seninki genelin bayağı bi dışına çıkmış. . hatta çok abartmış gibime geliyor.
Sende bi süre hiç arama sorma buluşma .oda sende kafanızı toplayın.
Şöylede bir şey var erkekler genelde daha sağuk kanlı olurlar yaşadığı olumsuzluklara karşı,seninkine baksana hemen vazgeçiyor ölmeyi düşünüyor .Hayat kimbilir önüne daha nasıl şeyler çıkarır bilinmez.Hergününüz güllük gülistanlık geçmicek elbette. .Çoluk çocuğa karışıcaksınız ee ozamnda hemen ölmek istiyecekk !

acaba gerçekten aşamadığı sorunları mı var bir araştırmak lazım.... belki uzman desteğine ihtiyacı vardır... bunları göz önünde bulundurun, ama karakteri buysa böyle biriyle ömür geçmez....

rest çektiğinde düzelecek bir durum değil

tedaviye yanaşması lazım

geç bile kalınmışbilmiyorumkismile

arkadaşlar o bir erkek sonuçta. güçlü olması gerekirken böyle pimpirik bahanelerle nasıl nişanlısını da bunalıma sokabiliyor ki?
benimde ailemle işimle ilgili sorunlarım oldu. nişanlımla flört ederken işsiz kaldım ama o bana hep destek oldu. yeri geldi ailemden öte biri gibi davrandı,
harçlık koydu cebime , alışverişimi yaptı, hasta olduğumda kolumdan tutup hastane kapılarında bekledi,
şimdi mi herşey düzeldi. işimiz var , mutluyuz her konuda hala bana destek olur bir dediğimi iki etmez.
bence bu adam kızı kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor.
psikolojisi bozuksa oturur insan gibi konuşur sonuçta o kız onun nişanlısı. yarın öbürgün başını yastığa koyacağı ve der daim yanında bulunacak tek destekçisi.
biraz mantıksal yönden bakalım mevzuya. işin aslını iyice çöz ve ona göre restini çek derim.
yoksa ileride hiç çekilmez bir hal alır bu ilişki.

bende aynı durumdayım canım benim ilk zamanlar dükkanları vardı orda mutlu deildi dükkan kapandı rahatladı aradan 1 yıl geçti iş bulamadı o yüzdende evlenemiyoruz diyorki,ben saana en iyi şekilde bakmak istiyorum ama bu şekilde gidersem olmucak diyor.ailesiylede geçinemiyor hayatımda tek güzel giden sen varsın diyor kıyamıyorum çok sıkılıyorum bazen ama sabretmem gerekli seviyorum çünkü seninde yanında olman lazım belki istediği bi iş var seni daha iyi yaşatmak istiyor belkide korkuyor ben bu kızı üzermiyim bakabilirmiyim yuva kurabilirmiyim erkekleri anlamak zor zordur canım

joey cim,hayat zorluklarla dolu gerçekten..senin de var biliyorum,daha önceli konularından...insanın dili eli hiç var mıyor böylesi bişeye..benimde böyle bir dönemim olmuştu,sürekli ölmeyi isterdim( zaman zaman işte dünya üzerine öyle bir çöküyor kii...haa şimdi çok mu düzeldi herşey,hayır tabii kii..aynı şeyleri yaşıyorum yine,yaşantım aynı yani ama bu tür isteklerim yok.daha umutla kendinden emin bakıyorum ve mücadele halindeyim..bu gibi zamanlarda herkes işte sağlıklı bir bünye gibi tıpkı aynı reaksiyoınu gösteremiyor..bazılarının direnci daha düşük o yüzden olaylardan daha fazla etkilenebiliyor.mesela gördüğüm kadarıyla sen nişanlına göre daha güçlü duruyorsun tüm sorunlarına rağmen..biraz zaman,biraz sabır...belkide herşeyi umduğundan daha güzel yapabilir..ayrılık her zaman tek çözüm olmuyor ne yazık ki...bu gibi konularda bencil düşünemiyoruz bazılarımız,acaba kötü mü yaptım,ayrılırsam noolcak..vs. gibi..ayrılmaktan ziyade bi konuş bakalım,neler yapılabilir?biliyorum pek ço kkere denemişin ama bazı şeylerin farkına varması lazım sanırım,çok koyvermiş kendinii...en önemlisi senin hislerin burda..gerçekten bazen insanın elinde olmaz bazı şeyler,yada bazılarının işine gelir herşeyden kaçmak için bunalımı bahane de edebilirler...inşallah en kısa sürede düzelir herşey diyorum..

kızlar hepinize teşekkür ederim...

çok konuştum onunla, üzüldüğümü söyledim, mutlu olmadığımı söyledim. kendim için psikiyatriste gideceğimi (ki gittim şu an ilaç kullanıyorum), onun da benimle gelmesini söyledim. doktor dedim mi tüyleri diken diken oluyor, asla kabul etmiyor.

çok sorguladım kendimi. şimdi böyle olan ileride nasıl olur diye.. ama çok seviyorum işte allah kahretmesin... belki böyle bir rest çekersem kaybetmekten korkar düzelir diye düşündüm ama bilemiyorum.

sıkıntılarının sebebini çok sordum. bilmiyorum diye geçiştiriyor. tabii ki biliyor ama bana açıkça söylemiyor. doktora anlattım. o da öyle söyledi. "bunlar bahane, insan sıkıntılarını bilmez mi" dedi.

şöyle ki işte gerçekten çok bunalıyor. bir yandan babası, bir yandan abisi. bir gün sinirlenip işi bıraktı, babası abisine " o zaman evin anahtarını da bıraksın, eve de gelmesin" demiş. abisi yana yakıla onu arıyor, beni de aradılar "bizi arasın söyle" dediler. evlilik arifesindeyiz, mecbur geri döndü işe...

dedim ki sinirle hareket etme, otur konuş babanla, işini sevmediğini, dışarıda şansını denemek istediğini söyle. "o zaman ne evimiz ne de arabamız olur, babam asla destek olmaz" dedi. ben de "olmasın kendimiz yaparız, her evlenen kendi evine çıkmıyor ya" dedim. ama cesaret edemedi. babamla konuşulmaz diyor, siler beni diyor mafoldumben tabii bunlar çok önceden olan şeyler. ama sanırım hem işinden mutlu olmaması, hem de evleneceğimiz için bu sıkıntıya katlanmak zorunda oluşu, belki işi bıraksa evlenmemizin uzun süreceğini düşünmesi.... bilemiyorum ama sanırım sıkıntısı bu mafoldumben

öncelikle kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenmesi gerekiyor nişanlının joey cim. yoksa ileride babası olmadığında ne yapacak? evlendiğiniz de babası da ona rest çektiğinde işler daha kötüye gitmez mi?
daha çok bunalıma girmez misiniz?
bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak hareket etseniz bence çok iyi olur. biz ailemizden zırnık destek almadan evimizi düzdük. bir hafta sonrada evleniyoruz hayırlısıyla. tüm borçlar bizim üzerimize. çatır çatır ödeyeceğiz kazandığımız maaşımızla. hiçbir şey kolay değil malesef....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…