Nişanlımın ailesi beni istemiyor sanırım

ferhal

Guru
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
509
115
323
İzmir
arkadaşlar,bir ay sonra düğünüm var.nişanlımın ailesi beni istemiyor gibi davranıyor.nişanlımla da aramız bozulmaya başladı senin eilen benim ailem derken.düğünden sonrası nasıl olur sizce?benzer sorunları olanlar yardım edebilir mi?

Önemli olan nişanlının tutumu ailesini haklı görüyorsa seni ezdiriyorsa ilerisi senin için çok zor olacaktır.

Benzer sorunu olup evlenenlerin konularını "eşi ve eşinin ailesi" bölümünde bolca bulabilirsin.
Yani evlenince sorunlar maalesef sona ermiyor.
Hatta şu an sana hakverdiği konularda bile,evlendikten sonra ailesini tutabilir.
İyi bir iletişim ve akıllıca bir strateji kurabilirsen ne ala...
Şimdiden bu konularda tartışmanız kötü sinyaller veriyor.

Son düzenleme:
allah yardım etsin canım yapıcak bişe yok öle ite kaka devam edicen ama belli de olmaz belki zamanla severler...çünkü ne insanlar gördüm çok severek gelin alıyolar ölüyom bitiyom canım ciğerim o benim diyerek ama evlendikten sonra eve bile koymadanlar...oyüzden hiç belli olmaz bu işler kuratramaya çalış durumu sabret dua et ki sorun olmasın sevsinler..

basima boyle seyler gelmedi...
ama eger seni ailesine ezdiriyorsa ve ailesi yuzunden tartisma kavga vs. cikariyorsa bu huylari evlenince cok daha fazla artacaktir...
evliligine ne kadar kalirsa kalsin, eger bu evliligi yapmak konusunda emin degilsen sakin evlenme...
evlenip bosanip toplum tarafindan dul damgasi yemektense, evlenmekten vazgecip bekar olarak hayatina devam etmek cok cok daha mantikli bunu sakin unutma...
karsina mutlaka gercek prensin cikar...

ne tur tartismalar oluyor?
ve hangi boyutlara geliyor bu tartisma?
ayrintilar cok onemli...

ailesinden yana oluyorsa ileride de sorun olacaktır sana yansıyacaktır

canım dikkatli ol,olaya senin ailen benim ailem girdi mi
işler karışır
ailelerinizi evliliğinize karıştırmayacaksınız,mesafeli olmalısınız
gitmeyin gelmeyin demiyorum
2 aileyede eşit sıklıkta yaklaşın böylelikle orta yolu bulabilirsiniz...

şimdiden senin ailen benim ailem olayına girmeniz iyi olmamış
nişanlının bu konuda genel tavrı nasıl.anlayışlı seni savunabilen haklı olduğunda haklısın diyebilen biri mi yoksa sen haklı olsan bile ailesini savunan biri mi
bunlar çok önemli eğer nişanlın senin arkandaysa tedirgin olmana gerek yok ama diğer türlü çok sıkıntı çekersin

sonu pek parlak görünmüyor,bir şey nasıl başladıysa çoğu zaman öyle devam ediyor malesef.Umarım yanılırız...

hepinize teşekkür ederim.nişanlım,genelde beni haklı görür.ailesine de tepkisini koyuyor,ama bana olduğu kadar olduğunu sanmıyorum.ben, nişanlımın annesi bize karışmazsa sorun olucağını sanmıyorum,ama bana soğuk davranıyor ve bu da beni istemediğini gösteriyor bence.nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz ve ben ona çok yardım her konuda.bunu ailesi de biliyor.buna rağmen bana soğuk davranıyolar,her dediğimi yanlış anlıyolar.aslında bu iş bitsin demek istiyorum bazen ama 4 yıllık emeğimiz var.annesine kızıp bitirmek de doğru olmaz diyorum ama evlendikten sonra daha da artarsa tepkileri o zaman ben mağdur olucam.aynı yerde yaşicaz ben tayin isticem.uzak olsak belki çok önemli değildi.bir ay kaldı ve bana ne gelinlikten bahsediyolar,ne eşyadan,ne takıdan,ne davetiyeden..napcam bilmiyorum.

neler yasadiklarinizi dusunme lutfen...
bu yasanmisliklar sizin iliskinizi ya da evliliginizi kurtaracak mi? hayir...
eger bir sorun varsa, ki anlattiginiza gore var, sakin bu sorunlari halletmeden nasil olsa evlilik arifesine girdik artik geri donusu olsa millet laf eder, yok efendim 4 yilim bosu bosuna mi gitti, cok seviyorum vs. diye dusunmeyin...
cunku bu mutsuzlugunuz devam ederse, evlenseniz bile ortada ne sevgi kalir ne de eskiden hatirladiginiz 4 yilin guzel anilari...
o yuzden bu kisiyle verdiginiz evlilik kararinin dogru olup olmadigindan emin olmadan asla ama asla evlenmeyin...
cok pisman olursunuz...

bence alin nisanlinizi oturtun karsiniza, siz konusmanizi bitirene kadar sozunuzu kesmemesini isteyin ve ciddi ciddi konusun bize butun bu anlattiklarinizi...
laflarinizi yanlis anlamamasi acisindan mutlaka araya kimseyi suclamadiginizi, onu ve ailesini sevdiginizi ancak bu sorunlari gormezden gelerek evlenmenin mantiksiz oldugunu da sikistirin tabi...
suan yapmaniz gereken sey konusmak...
dugune 4 hafta var ortada gelinlik yok taki yok diyorsunuz bana da ilginc geldi size karsi tutumlari...hele esya...
siz esya secimi icin o kadar cok ugrasacaksiniz ki yani bu isler son aya birakilmaz boyle...
cidden isteksiz olabilirler...

Zaman gerekli sizin için de. Bu zamanı istediğinizde nişanlınız kendine çekidüzen verecektir.
(Buna benzer kaçıncı cümle kuruyorum. Ne kadar çok bunları yaşayan)

Eğer sadece 4 yılsa sizi evliliğe götüren, bundan sonraki yıllarınıza yazık edersiniz. O 4 yıl yaşanmış bitmiş. Bundan sonraki hayatınızı mahvetmeye gerek var mı?

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.

nişanlımla konuşmalarmız hep kırgınlıkla sonuçlanıyor.ikimiz de yıprandık .beni de haklı görüyor ama (uzak yerlerdeyiz)derdini annemlere söyle ben yapıcamı yaptım diyor.annesine en son bu iş biterse seni bi daha affetmem demiş.ben de hem onları arayıp konuşamıyorum,hem de evlendikten sonra biz seni istemiyoduk,kendin uğraştın evlendin demelerinden korkuyorum.beni tanıyolar,aslında çok da istiyolardı ama nişan döneminde aileler arasında sorunlar oldu,o yüzden böyle davranıyolar.
eşya konusunda sorun çıkmazmış.ama takı olarak sadece iki bilezik..komediye bakarmısınız?bizim oralarda iki bilezik olunca hoş bakmaz kimse.ve ben nişanlımın kredi borcunu ödemek için bir miktar kredi çektim,onu ödüyorum.buna rağmen bu şekilde davranmaları çok üzüyor.
ben konuşamıyorum ama..bu konuları konuşamıyorum.zaten aramıyolar da..nasılsın diye bile aramıyolar.

Sen herkese saygılı ol eşinede ailesini kötüleme işe yaramıyor gerçekten eğer ailesine yakın oturmaycaksan sorun olmaz mesafe iyidir ama yakınsa aynı şeyi söyliyemiycem daha cok kavga edersiniz emin ol

Seni çok iyi anlıyorum canım..

İçine sinmiyorsa gerekli olan zaman bence..

Bilezik konusunu bende sorun etmıstım onun ailesine kalsa gerek yok sahte taksakta olurdu. Ben eşimi ikna ettim ki butun masrafı eşim yaptı tane 6 tane bilezik yapmıştı evlendikten sonrada 20 yaptı. Geçen haftada taktım düğüne gittim ilk önce kaynanam uğradım ohhhh gorsun saltanatta kım varmıs :) Gözü kaldı ona gore gerek yoktu cunku sen esıne sozunu gecır gerısı kolay

Canım ya senin durumun benimkine o kadar benziyor ki şaşırdım biran. Öncelikle sen istiyorsun ki sana değer versinler, yaptıklarını bilsinler ama tam tersi olyuyor dimi, ben bunu haketmedim diyorsun.
Ben de eşime evlenmeden önce çok destek oldum, çünkü o zamanlar önceki işinden ayrılıp yeniden bir iş arıyordu. Neyse hiç bir zaman takdir beklemedim ama insan karşısındakinin değerini bilir dimi olmadı, hep kendilerini methettiler, eşimi benim yanımda övüyorlardı, hep onlar iyi, süper, bana ikide bir eşimle önceden tanıştırdıkları kızları anlatıyorlardı yok kız çok güzeldi, şöyleydi böyleydi diye.
Birkaç kez anlaşmazlık yaşadık ayrılmak istedim beni bırakmadı, evlendik şimdi ama şuanda gözümde zerre kadar değerleri yok, ben de senin gibi tayinimi onların memleketine yaptırdım, burda tek başımayım, ne bir yardımları dokunuyor ne bir iyilikleri, üstüne köstek oluyorlar.
Bence evlensen de evlenmesen de önce şu destek olayını bırak, kendini düşün, paranı biriktir, fazla iyi olma, evlerine gittiğin zaman ben yapayım diye kalkma, biraz ağırdan al kendini.

bence takı, eşya vs.. konusunda sakın polemiğe girme, ne takarlarsa taksınlar, ne alırlarsa alsınlar, maddi beklenti içine girmemen en güzel, ve en şık olacak hareket bence bu devirde.... kim ne derse desin, millet kim ne takmış çetele tutar, az takılsada laf eder çok takılsada, her halukarda eğlencelik malzeme millete, boş ver kim ne derse desin
bu hayatta ikiniz varsınız sadece onun borcu benim borcum yok artık yani, kendi yağınızda kavrulun, artık yetişkinsiniz evlenip yuva kurmayı planladığınıza göre... bana soğuk davranıyorlar demişsin belkide yapıları öyledir herkes sıcakkanlı olamaz ki
bence evlendikten sonrada saygı ve resmiyeti korursan çok korkmana gerek yok, sonuçta her çift benzer sorunlar yaşıyo, kimi şiddetli, kimi hafif, bu sorunlardan korkulsa kimsenin evlenmemesi lazımdı

Son düzenleme:
nişanlımın birikmiş parası yok.kredi çekip yapıcak ama onu ben istemiyorum,neden ben o kadar borcun içine gireyim ki.beni arasalardı orta yol bulunurdu ama hiç öyle bi çabaları yok.beni üzen aslında bu.yani ister gel ister gelme.evlendikten sonra aynı ilçede oturucaz izmirde.nişanlım da zaten ailesini hiç sevmezdi ben hep uğraştım onları yakınlaştırmak için.26 yaşındaydım tanıştığımızda şimdi 30.bu süre içinde benim oğullarına nasıl destek olduğumu biliyolar.kaynanam liste yapmış kim ne alıcak diye.ben de kime sormuş dedim.kahve takımı yazmış listeye ya,gelinlik yazmış kendi alacaklarına.
anneler gününde hediyemi gönderdim.teşekkür için aradı.bi daha yok.ondan sonra takı meselesi girdi araya.dedim ki nişanlıma eşya yapmasınlar,bir iğne yapmasınlar,düğün için ayırdıkları parayla takı yapsınlar.yok efendim,onların dediği gibi olacakmış.ama beni hiç aramadılar,kızım bi ortasını bulalım diye.istediğim takı da 8 bilezik bi set.isteseler yaparlar.eşya almayın dedim ya,daha ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…