Nişanlımın ailesi beni istemiyor sanırım

yapıları soğuk değil,önceden böyle değillerdi.nişandaki sorunlar nedeniyle böyle davranıyolar.takı meselesinde ben aileme bile anlatamam,bizim oralarda gelenek bu.ve bence bana verdikleri değeri gösteriyo.demişler ki eğer boşanırsanız takılar onun olucak.lanet olsun noterde anlaşma yapalım o zaman dedim.ben yuvam dağıldıktan sonra napayım takıyı dedim.

anlatığınız hikayede takıldığınız konuyu hayretle okuyorum.altının gramından haberrınız varmı 8 bılezık 1 set:))biz erkek tarafına asla su yapılacak bu yapılacak demedik! kım ne yaparsa kendi şerefi için yapar dedi annem onlarda sağolun biz üstümüze düşeni yaparız dediler ailemin bu tavrı erkek tarafının okadar hosuna gıtmıskı mahcup olmamak ıcın herseyı yapıyorlar.yahu sevdiğim adamla evleneyimde nerde evlenmişim nasıl evlenmişim ne takmışlar nerde oturmuşuz hiç bir önemi yok huzurum olsun mutluluğum olsun bana yeter 8 bileziğim olsa neee olmasa nee!! bence önceliklerini bir daha gözden geçirmelisin!!

canım sen bunu dediklerini nerden duydun ya
eğer böyle konuşmalar bile olduysa işin çok zor, allah kolaylık versin

bende bişey sorabilirmiyim , bende nişanlıyım ve ekimde kısmetse düğünüm olacak , benimde nişanlımla bi takım problemlerim oluyo , ailesi beni çok seviyo fakat düğünden bahseden yok , arkadaşım bence çok ta üzülme benim 6 yıllık birlikteliğimde 1 hafta da nişanlandım galiba düğünde öle olacak :44:
ama şu eşe söz geçirme olayını bence bütün nişanlılara anlatın benim nişanlımda beni hiç ama hiç dinlemiyor , istediğim her şeye karşı çıkıyor :97::97::97::97::97::97::97::97::97::97::97:

haklısın.aileme sorsalardı onlar da öyle diyecekti.yani şerefi için.ama ben onların kendi şereflerini düşünmeyeceklerini bildiğim için sayı verdim.ve burda anlatması uzun sürecek olaylar yaşandığı için böyle çirkinleşti durumlar.ayrıca sayı da çok değil.yani yörelerin kendine göre adetleri var öyle değil mi?ve küçük bi yerde yaşıyorum.beni el içinde küçük düşürmemeleri lazım.böyle düşünmeleri aslında beni istemediklerini gösteriyo sanırım.sen demişsin ya mahçup olmamak için yapıyolar diye.bizimkilerin tavrı da bizden bu kadar ister gel ister gelme.

kayınpederim daha makul bir insan.onu arayayım mı neler oluyor ,ne yapmak istiyosunuz diye.ne dersiniz?

madem adetlerin nişanlınla huzurndan önce geliyor sende ister git ister gitme arkadaşım altınla değermi ölçülürmüş bende ağrılıyım yer yöre adet biyere kadar zaten hayat zor birde millete sırt dayayıp hadi bizi evlendirin demekte çok acımsızca.

kayınpederim daha makul bir insan.onu arayayım mı neler oluyor ,ne yapmak istiyosunuz diye.ne dersiniz?

bence arama zaten yeternce yüzgöz olmuşsunuz, bunun için müstakbel kayınpeder aranmaz, daha fazlasını kaldıramazsınız

bence nişanlının bu konuşmaları sana aktarmasıda çok talihsizce olmuş

:)) :)) :))

Bu takıları anladığım kadarı ile sizin çevrenizde böyle beklendiği için talep ediyorsunuz ve eşya almayın dedim diyorsunuz. Diyelim takılar alındı ve evde eşya yok, o zaman ne olacak? Bileziklerin üzerine oturup, misafir geldiğinde yemeği setin üzerinde mi yiyeceksiniz?

Bence milletin ne diyeceğine bu kadar takılmanıza, bu takılar uğruna eşyadan vaz geçtim deme noktasına bile gelmenizi nişanlınızın ailesi çok şaşırmıştır. Hatta, oğlumuz bu kızla evlenmekle doğru mu yapıyor deme noktasına bile gelmiş olabilirler. İki taraf arasında örf adet konusunda bu kadar fark olunca da bunu düşünmemek çok zor tabi. Nitekim siz de düşünüyorsunuz. Bir orta yol bulamadığınız sürece bu evlilik olsa bile ilerde sorunlar çıkması kaçınılmaz olur bence. İki taraf da kendi adetlerini biraz esnetemeyecekse bu birliktelikten bir hayır gelmesi zor kanımca.

çok doğru.hiç eşya olmayacak değil.benim ailem yapacak bişeyler.örf adet konusunda aslında ikii taraf arasında fark yok.inatlaşmadan dolayı böyle yapıyolar.yani kayınvalidem herşeyin farkında ve bilinçli yapıyor.belki de seni istemiyoruz demenin kısa yolu.

İlk mesajınızda yazdığınız gibi, nişanlınızla da aranızda sorunlar olmaya başladıysa korkarım ki bu iş bozulma noktasına gelmeye başlamış. Nişanlınızla sakin sakin konuşup her konuda net bir şekilde anlaşmanız, iki tarafında iyi niyetle bazı geri adımlar atmasını sağlamanız tek çözüm gibi geliyor bana. Bu sorunlar üstü kapatılacak şeyler değil, evlenseniz bile işin içinde senin ailen benim ailem konusu bir kere girdi miydi evliliği sağlıklı götürmek çok zorlaşır. Evlenmeden önce bunları hallettiğinizden emin olmanız lazım bana kalırsa. Gerekirse erteleyin bence evliliği.

bu konulari siz konusamiyorsaniz araya annenizi sokun o zaman o konussun kayinvalidenizle...
olabilir mi? yoksa isler sarpa sarar mi?

bunlar harbiden bir gariplermis...
peki esya alinmazsa siz dugunden sonra neyin uzerinde oturacak, neyin uzerinde yiyip iceceksiniz

Canım herşeyi baştan konuş sonra kendi kendini yersin. Ayrıca ben çok çekingen olmama ramen isteklerimi net bir şekilde dile getirdim ve yaptırdımda. Zorlada olsa yaptırdım eğer onlara bıraksaydım herşeyden kaçacaklardı ama fırsat vermedim...

20 aylık evliyim, ne altınım, ne bileziğim ne bişeyim var. hepsi düğün borcuna gitti, yetmedi üstüne bide kredi çektik ödemek için. bulaşık mak, çamaşır mak., fırın, yatak odası, tüm mutfak eşyaları ve diğer ufak tefek şeyleri ( ki bilen bilir ne kadar fazla tuttuğunu ) annem aldı. Kalanını eşimin ailesi karşılıcaktı güya nerdeeee, gelinliğimin ayakkabımın, fotografçının parasını bile ben ödedim. düğünde 3 bilezik taktılar, keşke hiç takmasalardı, annem bitane kalın taktı 22 gram onların taktığı 3 ünün toplamı 16 gram geldi, tel gibi bişi. Babam vefat etti benim annem bi başına onca borcun altına girdi ben evlenirken bi kuruş yardım istemedi teklif etmemize rağmen, onlar tüm masraflarını bize gelen paralarla kapatıp üzerine bide harçlık aldılar düşünün yaniii.

Bukadar şeye rağmen tek kelime kötü bişi sölemedim, ömrümde ailemde böle borç harç görmedim alışkın değilim, sabahlara kadar ağladım. eşim olsun öderiz napalım ne diyeyim şimdi insanlara dedi. Bi allahın kuluda nasıl ödeyebilirmisiniz die sormadı. canım annem kıyamadı o kadar borçluyken kredi çekeyim size dedi.

Anlattım ki gör diye beterin beterini. benim durumuma düşmek istemiyosan baştan konuş herşeyi. Sonra çook ağlarsın sende sessiz sessiz. Herşey para pul mal mülk değil borc ödenir,altın alınır bi şekilde, ama tutum önemli. O kadar sıkıntıya rağmen bi hoşgörü görmüyosan, ilerde de olmasını bekleme.
Gözünü aç, nişanlınla açık açık konuş, evlilik demek her zmaan mutluluk demek değil. bu günlerini mumla arama. Umarım herşey istediğin gibi olur arkadaşım.

nişanlıma diyorum bak,ailen böyle giderse bize hep sorun çıkaracak.çünkü kaynanam bana kızıyor,biliyorum.gereksiz bi boş gurur yapıyor.nişanlıma kalsa evlendikten sonra görüşmeyiz olur biter diyor.ama o da olmaz ki.ben kimseyi ailesinden ayıramam.ama dediğiniz gibi tutum önemli.ve kaynanam bilmiyorum beni düşündürüyor.

nasıl yaptın?anlatabilir misin?ben kayınpederi arayayım diyorum.bu hafta tayinler var,düğün olmayacaksa memleketime tayin isticem.artık bi sonuç olsun istiyorum.

bence senin ailen benim ailem olayına girme...
biz nışanlımla aynı hatayı yaptık olan duygularımıza oldu... nışanlım çok akıllı bu tarz lafların ilişkimize zarar werdiği bilincinde..
bende nışanlını al, sakin biyerlere gidin
sadece evlenince birlikte yapacağınız güzel şeylerden konuşun... Bende ayrıntıcı ve sorunları çok takan insanım
nerdeyse k.walidemlerin umursamazlığını eltimin bana yılanlıklarını nışanlımdan çok düşünür olmuştum ki b u kadınlar kulübü ile karşılaşıp bütün sıkıntımı buraya aktardım we büyüklerim çok güzel mşeyler öğretti bana burda...

bence nışanlınla iyi gecin onuda eğit çünkü kadın aşık olacağı erkeği kendi yaratır.. diğerlerinede sana nasıllarsa sende öyle ol...
nasıl yaparsın bilmiyorum artık ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…