yapıları soğuk değil,önceden böyle değillerdi.nişandaki sorunlar nedeniyle böyle davranıyolar.takı meselesinde ben aileme bile anlatamam,bizim oralarda gelenek bu.ve bence bana verdikleri değeri gösteriyo.demişler ki eğer boşanırsanız takılar onun olucak.lanet olsun noterde anlaşma yapalım o zaman dedim.ben yuvam dağıldıktan sonra napayım takıyı dedim.
Bilezik konusunu bende sorun etmıstım onun ailesine kalsa gerek yok sahte taksakta olurdu. Ben eşimi ikna ettim ki butun masrafı eşim yaptı tane 6 tane bilezik yapmıştı evlendikten sonrada 20 yaptı. Geçen haftada taktım düğüne gittim ilk önce kaynanam uğradım ohhhh gorsun saltanatta kım varmıs :) Gözü kaldı ona gore gerek yoktu cunku sen esıne sozunu gecır gerısı kolay
anlatığınız hikayede takıldığınız konuyu hayretle okuyorum.altının gramından haberrınız varmı 8 bılezık 1 set:))biz erkek tarafına asla su yapılacak bu yapılacak demedik! kım ne yaparsa kendi şerefi için yapar dedi annem onlarda sağolun biz üstümüze düşeni yaparız dediler ailemin bu tavrı erkek tarafının okadar hosuna gıtmıskı mahcup olmamak ıcın herseyı yapıyorlar.yahu sevdiğim adamla evleneyimde nerde evlenmişim nasıl evlenmişim ne takmışlar nerde oturmuşuz hiç bir önemi yok huzurum olsun mutluluğum olsun bana yeter 8 bileziğim olsa neee olmasa nee!! bence önceliklerini bir daha gözden geçirmelisin!!
canım sen bunu dediklerini nerden duydun ya
eğer böyle konuşmalar bile olduysa işin çok zor, allah kolaylık versin
kayınpederim daha makul bir insan.onu arayayım mı neler oluyor ,ne yapmak istiyosunuz diye.ne dersiniz?
madem adetlerin nişanlınla huzurndan önce geliyor sende ister git ister gitme arkadaşım altınla değermi ölçülürmüş bende ağrılıyım yer yöre adet biyere kadar zaten hayat zor birde millete sırt dayayıp hadi bizi evlendirin demekte çok acımsızca.
nişanlımın birikmiş parası yok.kredi çekip yapıcak ama onu ben istemiyorum,neden ben o kadar borcun içine gireyim ki.beni arasalardı orta yol bulunurdu ama hiç öyle bi çabaları yok.beni üzen aslında bu.yani ister gel ister gelme.evlendikten sonra aynı ilçede oturucaz izmirde.nişanlım da zaten ailesini hiç sevmezdi ben hep uğraştım onları yakınlaştırmak için.26 yaşındaydım tanıştığımızda şimdi 30.bu süre içinde benim oğullarına nasıl destek olduğumu biliyolar.kaynanam liste yapmış kim ne alıcak diye.ben de kime sormuş dedim.kahve takımı yazmış listeye ya,gelinlik yazmış kendi alacaklarına.
anneler gününde hediyemi gönderdim.teşekkür için aradı.bi daha yok.ondan sonra takı meselesi girdi araya.dedim ki nişanlıma eşya yapmasınlar,bir iğne yapmasınlar,düğün için ayırdıkları parayla takı yapsınlar.yok efendim,onların dediği gibi olacakmış.ama beni hiç aramadılar,kızım bi ortasını bulalım diye.istediğim takı da 8 bilezik bi set.isteseler yaparlar.eşya almayın dedim ya,daha ne diyeyim.
Bu takıları anladığım kadarı ile sizin çevrenizde böyle beklendiği için talep ediyorsunuz ve eşya almayın dedim diyorsunuz. Diyelim takılar alındı ve evde eşya yok, o zaman ne olacak? Bileziklerin üzerine oturup, misafir geldiğinde yemeği setin üzerinde mi yiyeceksiniz?
Bence milletin ne diyeceğine bu kadar takılmanıza, bu takılar uğruna eşyadan vaz geçtim deme noktasına bile gelmenizi nişanlınızın ailesi çok şaşırmıştır. Hatta, oğlumuz bu kızla evlenmekle doğru mu yapıyor deme noktasına bile gelmiş olabilirler. İki taraf arasında örf adet konusunda bu kadar fark olunca da bunu düşünmemek çok zor tabi. Nitekim siz de düşünüyorsunuz. Bir orta yol bulamadığınız sürece bu evlilik olsa bile ilerde sorunlar çıkması kaçınılmaz olur bence. İki taraf da kendi adetlerini biraz esnetemeyecekse bu birliktelikten bir hayır gelmesi zor kanımca.
çok doğru.hiç eşya olmayacak değil.benim ailem yapacak bişeyler.örf adet konusunda aslında ikii taraf arasında fark yok.inatlaşmadan dolayı böyle yapıyolar.yani kayınvalidem herşeyin farkında ve bilinçli yapıyor.belki de seni istemiyoruz demenin kısa yolu.
nişanlımla konuşmalarmız hep kırgınlıkla sonuçlanıyor.ikimiz de yıprandık .beni de haklı görüyor ama (uzak yerlerdeyiz)derdini annemlere söyle ben yapıcamı yaptım diyor.annesine en son bu iş biterse seni bi daha affetmem demiş.ben de hem onları arayıp konuşamıyorum,hem de evlendikten sonra biz seni istemiyoduk,kendin uğraştın evlendin demelerinden korkuyorum.beni tanıyolar,aslında çok da istiyolardı ama nişan döneminde aileler arasında sorunlar oldu,o yüzden böyle davranıyolar.
eşya konusunda sorun çıkmazmış.ama takı olarak sadece iki bilezik..komediye bakarmısınız?bizim oralarda iki bilezik olunca hoş bakmaz kimse.ve ben nişanlımın kredi borcunu ödemek için bir miktar kredi çektim,onu ödüyorum.buna rağmen bu şekilde davranmaları çok üzüyor.
ben konuşamıyorum ama..bu konuları konuşamıyorum.zaten aramıyolar da..nasılsın diye bile aramıyolar.
nişanlımın birikmiş parası yok.kredi çekip yapıcak ama onu ben istemiyorum,neden ben o kadar borcun içine gireyim ki.beni arasalardı orta yol bulunurdu ama hiç öyle bi çabaları yok.beni üzen aslında bu.yani ister gel ister gelme.evlendikten sonra aynı ilçede oturucaz izmirde.nişanlım da zaten ailesini hiç sevmezdi ben hep uğraştım onları yakınlaştırmak için.26 yaşındaydım tanıştığımızda şimdi 30.bu süre içinde benim oğullarına nasıl destek olduğumu biliyolar.kaynanam liste yapmış kim ne alıcak diye.ben de kime sormuş dedim.kahve takımı yazmış listeye ya,gelinlik yazmış kendi alacaklarına.
anneler gününde hediyemi gönderdim.teşekkür için aradı.bi daha yok.ondan sonra takı meselesi girdi araya.dedim ki nişanlıma eşya yapmasınlar,bir iğne yapmasınlar,düğün için ayırdıkları parayla takı yapsınlar.yok efendim,onların dediği gibi olacakmış.ama beni hiç aramadılar,kızım bi ortasını bulalım diye.istediğim takı da 8 bilezik bi set.isteseler yaparlar.eşya almayın dedim ya,daha ne diyeyim.
hepinize teşekkür ederim.nişanlım,genelde beni haklı görür.ailesine de tepkisini koyuyor,ama bana olduğu kadar olduğunu sanmıyorum.ben, nişanlımın annesi bize karışmazsa sorun olucağını sanmıyorum,ama bana soğuk davranıyor ve bu da beni istemediğini gösteriyor bence.nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz ve ben ona çok yardım her konuda.bunu ailesi de biliyor.buna rağmen bana soğuk davranıyolar,her dediğimi yanlış anlıyolar.aslında bu iş bitsin demek istiyorum bazen ama 4 yıllık emeğimiz var.annesine kızıp bitirmek de doğru olmaz diyorum ama evlendikten sonra daha da artarsa tepkileri o zaman ben mağdur olucam.aynı yerde yaşicaz ben tayin isticem.uzak olsak belki çok önemli değildi.bir ay kaldı ve bana ne gelinlikten bahsediyolar,ne eşyadan,ne takıdan,ne davetiyeden..napcam bilmiyorum.
20 aylık evliyim, ne altınım, ne bileziğim ne bişeyim var. hepsi düğün borcuna gitti, yetmedi üstüne bide kredi çektik ödemek için. bulaşık mak, çamaşır mak., fırın, yatak odası, tüm mutfak eşyaları ve diğer ufak tefek şeyleri ( ki bilen bilir ne kadar fazla tuttuğunu ) annem aldı. Kalanını eşimin ailesi karşılıcaktı güya nerdeeee, gelinliğimin ayakkabımın, fotografçının parasını bile ben ödedim. düğünde 3 bilezik taktılar, keşke hiç takmasalardı, annem bitane kalın taktı 22 gram onların taktığı 3 ünün toplamı 16 gram geldi, tel gibi bişi. Babam vefat etti benim annem bi başına onca borcun altına girdi ben evlenirken bi kuruş yardım istemedi teklif etmemize rağmen, onlar tüm masraflarını bize gelen paralarla kapatıp üzerine bide harçlık aldılar düşünün yaniii.
Bukadar şeye rağmen tek kelime kötü bişi sölemedim, ömrümde ailemde böle borç harç görmedim alışkın değilim, sabahlara kadar ağladım. eşim olsun öderiz napalım ne diyeyim şimdi insanlara dedi. Bi allahın kuluda nasıl ödeyebilirmisiniz die sormadı. canım annem kıyamadı o kadar borçluyken kredi çekeyim size dedi.
Anlattım ki gör diye beterin beterini. benim durumuma düşmek istemiyosan baştan konuş herşeyi. Sonra çook ağlarsın sende sessiz sessiz. Herşey para pul mal mülk değil borc ödenir,altın alınır bi şekilde, ama tutum önemli. O kadar sıkıntıya rağmen bi hoşgörü görmüyosan, ilerde de olmasını bekleme.
Gözünü aç, nişanlınla açık açık konuş, evlilik demek her zmaan mutluluk demek değil. bu günlerini mumla arama. Umarım herşey istediğin gibi olur arkadaşım.
Canım herşeyi baştan konuş sonra kendi kendini yersin. Ayrıca ben çok çekingen olmama ramen isteklerimi net bir şekilde dile getirdim ve yaptırdımda. Zorlada olsa yaptırdım eğer onlara bıraksaydım herşeyden kaçacaklardı ama fırsat vermedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?