Nişanlımın ailesi

Maalesef nişanlıyken önemsiz ya da başedilebilir görünen bazı şeyler evlenince tahmininizden daha ağır gelebiliyor. Ayrıca bu süreçte eşiniz de yavaş yavaş değişiyor, başkalaşıyor, ailesine karşı hassaslaşırken siz el konumuna düşüyorsunuz. Nişanlıyken ne kadar mesafeli ve dik durabilirseniz o kadar iyi. Çünkü bu ilerde sizin için bi kalkan oluyor: Deşiğmedim, böyleydim...

Valla benim esimde nisanlim iken hep senin yaninda olacagim diyordu evlenirken isin rengi degisiyor, gorumcem ile ilgili bisi sordum diye benle iki hafta konusmadi nerdeyse, o yuzden dikkatli ol, sadece yapabilecein kendini de garanti almak adina nisanlin aradiginda agliyor ol, iate babasi demis ya "gorumcenle iyi gecin yoksa olmaz bu is, " benim sana hasretimden bisi gozum gormuyo beni arayacaklarina bide boyle tehdit eder gibi soyluyorlar halbuki bende bi cay icelim senden bahsedelim diye arayacaktim ama bundan dayanamiyorum moduna getirip ne olduklarini dokebilirsin ortaya , tabi nisanlin uzulecek ama sonucta senin onlarla muhattap olmanin sorumlusu nisanlin, ben esim uzulmesin diye bisileri boyle dokmdim ortaya simdi o annesi kizkardesi icin beni uzuyor

Bilemiyorum işte bunu bazılarıda hiç çizgisini bozmuyor evlense bile. Bide kötüyü savunacak kadar körse zaten benden vazgeçmiş demektir ben sadakatimi göstericem, her zaman yanında olduğumu bilsin yeter

Hiçbişey demiyorum ona psikolojisi bozulmasın beni burda olanları düşünmesin diye hep iyi konuşuyorum. Söylediğim tek şey özledim, çok zor sensizlik gibi şeyler ailesinin muhabbetini yapmamaya çalışıyorum yanlış mı yapıyorumkii:44:

Valla bence boyle bisiyi de duyurmak lazim sanki sonradan bi olay oldugunda desen o zaman zamani gecmis olabilir, ya bence o kadar ozluyorum ki bu olaylar agir geliyor felan tarzi ben zaten senden konusalim diye arayacaktim seni dusunmekten kimseyi arayamiyorum felan filan derken bunlari da duyurmak lazim diye duaunuyorum sen bilirain, kimin ne oldugunu bilsin diye dusunuyorum

Anladım canım sağolasıngerçi çok şeye şahit oldu isteme ve nişan zamanı ailesinin ne olduğunu az buçuk biliyor dur bakalım yemin törenini yapsın gelsin yüzyüze söyleyeyim en iyisi bunlarıı

Valla nisanlin ufak bir olasilikla degismeyebilir ama genelde buyuk oranda degisiyorlar sen bilirsin erkeklere pek acimamak gerekir sonra acinacak hale kendin geliyorsun tecrube ile sabit

Valla nisanlin ufak bir olasilikla degismeyebilir ama genelde buyuk oranda degisiyorlar sen bilirsin erkeklere pek acimamak gerekir sonra acinacak hale kendin geliyorsun tecrube ile sabit

Haklı olabilirsin canım ben her yaptıklarını söyleyeyim en azından bilsin

Son düzenleme:
çok önyargısın benceeee
daha 3 ay olmuş nişanlanalı hele bir dur bir tanı belki iyi anlaşacaksın
sen şimdiden küçümsemeye başlamışsın çok geri kafalılar ortak noktamız yok falan die
unutmaki ömür boyu bu insanlar artık senin ailen oldu
iyi anlaşmaya gayret et
eşini seviyorsan ailesinede saygı duymak zorundadır
heveslilerdir yeninişnalanmışsın
en azından kv ni arada ara oğlunun özlemini senle gidersin

Benle mi gidersin oğlunu güle oynaya yolladı askere ne özlemesii kurtuldum der gibiydi
Ben çookk aradım o bie gün bile aramadı. hiç saygısızlıkta yapmadım hizmette kusur etmedim her evlerine gittiğimde kızlarıyla otururken dört dolandım ama yinede nankörler yinede nankörr
Bence sana nasıl davranılıyorsa aynısını karşındakine yapacaksınki bilsin yerinii

Yoo evli değilim sadece gözlemim iyidir. Erkeklerde dereyi geçene kadar olayı çok vardır. Burada konuları ne kadar takip ediyosun bilmiyorum ama iyimser davranıp %80'i diyeyim huy değiştiriyo. Ya annesine bağlı olan evlenince feci karıcım moduna giriyo ya da tam tersi sevgiliyken "sevgilim sevgilim" evlenince annem annem moduna giriyolar. Dengeyi kurabilen erkek çok az. He bi'de o kötülenen aileler çocuklar evlenince melek kesilip, tekrar ilgi odağı da olabiliyolar. Bunları da düşün ona göre davran derim. Bak benim dedem ailede en nefret edilmiş kişi. Ancak annem hala babamdır der, bi'telefonuna bakar.

Ayrıca ben bir kadın olarak sana yakışmıyo diye söyledim yani bi'insanın evlenememiş olmasının alay, iğneleme, küçümseme gibi sebeplerle ortaya atılması bana çirkin geliyo. Buradan da "evde kaldım" imajı çıkmasın daha 23 yaşındayım. Olayı buna bağlayabilirsin ama "evde kalmış" kelimesini kullanarak değil. Başka şekilde ifade et zira sen de daha bekarsın yarın ne olacağını Allah bilir, tehlikeli cümleler kullanma :)

Bir çok olay yaşadıysan her şeyi sen daha iyi bilirsin ama henüz evlenmemişken bu kadar kutuplaşmanızı tasvip etmedim.

Çok kesin cümleler kurunca senin nişanlında evlendikten sonra değişmiş sandım cnm pardon.
bencede evlenmemekte bir tercihtir herkes evlencek diye bir kaide yokk, bende evlenemezsin kendimi öldürecek değilim.Alay için değil gerçekten evde sadece o çocukları olduğu için o cümleyi kullandım Ama böyle anlayacağınızı düşünmemiştimm

Bir çok olay yaşadıysan her şeyi sen daha iyi bilirsin ama henüz evlenmemişken bu kadar kutuplaşmanızı tasvip etmedim.

Kaynana görümce nedir hiç bilmezdim bunlar baya tecrübeli kötülük konusunda

Birde soyle bir sey var bu ogullarini sevmeyen erkek ailesi ogullari evlenince bi kiymete biniyorlar inanamazsin, benim esim 12 sene ayri yasadi da ne teyzesi ne annesi ne kardesi umrunda degildi evlenince haftada bir mutlaka aramalar bende basta baya sinirlenmistim sonra baktim ben sinirlenirsem bunlarda daha cok arayacaklar esimde surekli arayacak bunlari, hic sallamadim aradilar veya ben aradim deyince aleykum selam dedim ve kapadim, simdi ne yapiyorlar umrumda bile degil ben kayinvalidemi sadece ozel gunlerde ariyorum cunku onu hakeden biri, bence nisanlina isle sen iste annesi ile ilk gelince konussun ben seviyorum bizim aramiza kimse girmesin diye cizgiyi ceksin benim esim bisey soyleyemedi annesine kayinvalidemde dugun dahil hala ayirmaya calisiyordu dugunde de bu yaptiklarina ragmen bi dakika bile oturmadi surekli pistte oynadi, herkes ayipladi hem yapti etti hemde cocuklarin parasi ile egleniyor diye, ama benim kayinvalidem gorgusuz yuzsuz ve cahil boyleyse isin zor Allah yardimcin olsun

Benim eşim evlenmeden önce hiç anlaşamazdı ablasıyla.. Düğünden bir gün önce geldi bizde ağladı..Zaten sürekli ablasıyla eniştesi geçinemezsiniz maddi sıkıntılar oldu deyip duruyorlardı.. O kadar kötüler.. Kardeşlerine Destek olmayacak kadar.! Gel gör ki, evlendikten sonra eşim hepsini unuttu, ablasını çok sever oldu. Görümcem yüzünden 3 gündür de kavga halindeyiz, görümcem ve kocası herşeye burnunu sokuyorlar.. Benim başörtümü nasıl takacağıma kadar.

Ben görüşmemeye karar verdim. Aynı ortam bulunmuyorum, evime davet etmiyorum.. Asla arayıp sormuyorum! Aynı ortamda olmak zorunda kalırsam da tavrımı koyuyorum,gülüp konuşmuyorum kesinlikle.. Tavsiyem benim yaptığım hatayı yapma. Ben çok yüz verdim, insan yerine koydum, kendi ablam gibi oturdum herşeyimi anlattım.. O ise 1 ay önce araba aldı krediyle hemen ardından 'otobüslerde sürünmeye alışkınsın' dedi bana.. Sonradan şaka yaptım diye üste çıktı.. Sakın ama sakın yakın olma, uzak dur hepsinden..

Son düzenleme:
Nişanlım evi terketti sevdiğimi istemeyen beni hiç istemesin dedii güya evdeki kızla anası hastalandı bişeyler yaptıı ikna etmeye çalıştı. Nişanlımda kızın annesi arayın istemeye gidiyoruz diyr söz alıp öyle eve girdi allahtan nişanlım net bende yana umarım değişmez. Bnm kv de aynı seninki gibi dedikodu var fitnelik fesatlık büyü bile yapar öyle pis kalpli hiç sevmiyorumm yaa😬

Evet görüşmemek en iyisi ama bu seferde onlar arıyor niye gelmiyosun diye. Bugün büyük görümcem aradı kızına doğumgünü yapcakmış illa gel diye bende cmartesileri eğitimde oluyorum yoğunum dedim kaçta bitiyor dedi 5 dedimm heh bende zaten akşam yapcam ordan bana gelirsin dedii😄yine kaçamadım anlayacağınız hiç istemiyorum gitmek ama gitmezsemde svdiğimi orda yalan yanlışlarla üzcekler mecburum hediye almasammı gidrrken napsam bilemedim

Konuşma uslubunuz anlatmaniz bile çok katı. Cahil insan demekle neyi kastediyorsunuz ?
O cahil ailenin yetiştirdiği çocukla evleneceksiniz farkında misiniz ?
O kadar üstünkörü anlatırsınız ki, genelleme yaparak. Sanki önyargılı davranıyorsunuz baştan beri gibi geldi bana.

1. eğitim görmemiş, en temel bilgilerden bile yoksun, bilgisiz.
2. Herhangi bir konuda yeterli bilgisi olmayan

Sözlük anlamı canım cahil derken bunları kastetmiştim.. Nişanımızda bile amca dayı teyze hala yoktu onlardan.. Onları da nasıl kırmışlarsa nişanlımın halasıyla konuştum telefonda kv hakkında dedikleri benim dediklerimin yanında hava cıva kalır valla böyle oldumm
Kızlar ben sizden özelliklede evli ve kv tarafından sorun yaşayanlardan tabiri caizse akıl istiyorum.Nasıl davranmalı ne yapmalıyımki bunları düğüne kadar idare etmeliyim

Hediye al bence.. Almaman saygısızlık olur.. Çünkü Önceden biliyosun doğum günü yapacağını..

Ne demek olan size olur ne yani sen herşeyi alttan alacaksın onlar seni ezecek sen de tamam babacım annecim mi diyeceksin. Daha neler yok öyle bir dünya! Canım daha en başındasınız ve bu zaman nasıl bir tavır sergilersen bundan sonra da böyle gider o yüzden ezdirme kendini karakterinden kendinden ödün verme, onlar azıcık gelinlerini nasıl el üstünde tutarız diye düşünsünler. Valla ben lafımı da saygısızlık yapmadan inceden söylerim ya da asarım suratımı konuşmam gülmem onlar da anlar bizim gelin nazlı o yüzden siz de kendinizi saydırın iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…