Nişanlımın Ailesinden bıktım

Teşekkürler

Valla onunda erkek kardeşi var ilerde bende böyle şeyler olabilecekmiş gibi hissediyorum

Kesinlikle olacak o zaman bu dediklerimi hatirlarsin bizde de maddi manevi somurulen kisi hep esimdi evlenince yapmazlar gecim derdindeler derler diye dusundum ama nerdee.. bak bebegimiz olacak insallah ama bir copleri yok bi ihtiyaciniz var mi demiyorlar aradiklarinda da para lazim diye ariyorlar. Yani onlar degismez sen kaldirabileceksen bunu bilerek evlen. Ben istiyorumki bizden bir sey beklemesinler cunku maddiyi gectim manevi destekleri bile yok ama surekli bizi banka gibi goruyorlar ustelik kiradayiz ve ucu ucuna zor yetiriyoruz bazen o bile yetmiyor buna ragmen ya acip para lazim diye duygu somurusu yapiyorlar ya kredi cek diyorlar. Yeni gelin hanim parmaginda oynatiyor onlari.

Zaten bizimkiler konuşmayı düşünüyor borçsuz olsunlar diye. Benim böyle bi isteğimde yok zaten ellerini nişanlımın üzerinden cekseler biz yaparız zaten

Nisanlinizin ailesi onlar .. onlar olmasa Nisanliniz borç odeyeeck parayı bile bulamazdı . Onlar bakıp çalışmasına kadar beslediler .
Bence hakları sizdende düğünden de daha çoktur.
Çok saçma bir düşünce. O zaman doğurduğumuz çocukların hayatını ipotek edip yeni hayat kurmalarına izin vermeden sadece kendimiz için çalıştıralım, evlenecek olsa bile çocuğumuza yardım etmek yerine elindekini alalım. Doğru. Doğurduk büyüttük o yüzden hakkımız. Peki ya onun hayatı ne olacak? O beni doğurun diye yalvarmadığına göre biz isteyerek yapıyosak bi hak iddia etmemiz de saçma.

Bu arada babamda kp ile konusmustu borcsuz evlendirelim dedi babam babasi da tabi borcsuz olacaklar dedi ama her seyi bize yikti hâlâ borc oduyoruz yani inanma. Kiz evinin kizlarina borc yiktigini hic gormedim ama diger taraf oyle degil. Ustelik biz aile olacagiz dedik kimse zora girmesin dedik ama tek tarafin ince dusunmesiyle olmuyormus bu isler keske onceden uyaran olsaydi beni de....

Tatlım yolun başındayken restini çek. Hazırlık yapsın düğün masrafları çok oluyo tahmin ettiğinden fazla oluyor. Nişanlına para biriktir ailen de alışsın kendi borcunu ödemeye yoksa ben yokum de. Yoksa başa çıkamazsın. Evlenince hiçbişey düzelmiyor. Ailesine veirirse boşanırsan boşan derse ne yapacaksın. Ben çok farklı bi tablodayken bu hale geldiysem sen şimdiden böyleyse ileride hiç rahat edemezsin. Aileni de hiç üzme. Bak ne kadar çabalıyorlarmış. Şart koş mesela 100 grma tamam dediyse yapsınlar. Babana demişler babana sözünü tutsunlar. Yoksa ben yokum de. Gerekirse bisüre görüşme. Dert altın para değil. İlerdeki düzenin geleceğin. Onlar büyüttü diye ölene kadar onların borçlarını ödeyecek değilsiniz. Gereksiz harcamalarına göz yumacak değilsiniz. O güveni vermeyin. Aksi takdirde atın nişanı nişan ne ki yarın en ufak istemediği bişeyde boşanmakla tehdit ederse daha zor duruma düşersiniz. Ayrılmaktan korkmadığınızı bilsin ki davranışlarını değiştirsin. değiştirmezse de bi ömür bunu çekebileceksen sen bilirsin

Bende bunu istiyorum nişanlımın gözü bi açılsa ailesinin borçlarını ödüyor ailesi gözünü boyuyor yapıcaz edicez oda inanıyor

İnsanlardan "x gram altın takın" diye talepte bulunmak ne kadar kolay...
Ben bir adamı sevmişim, o da beni sevmiş, evlenmeye karar vermişiz.
Sonra babam alakasızca "bizim kıza şu kadar altın takın" diyor. Hayal bile edemedim o anı.
Çok ilginç gerçekten.

Babanız size ve kardeşlerinize toplamda minimum 3 ev alacak imkana sahipken yatak odası takımı için neden çırpınarak para biriktiriyor onu hiç anlamadım.

Ailesi gezip tozabilir, sizi ilgilendiren nişanlınız. Evleneceğinin bilincinde davranmayan kendisi.
İki yetişkin ve çalışan insan olarak kimsenin keyfini beklemek zorunda değilsiniz. Kendi işinizi kendiniz göreceksiniz.
Nişanlınız bunu kabul etmiyorsa da ayrılın. Böyle biri evlendikten sonra da sınır çizemez çünkü.

Bizimkiler o evleri rahat rahat almadı ki dişini tırnağına takarak yaptılar o yüzden çokta rahat değiliz.

Zaten bizimkiler konuşmayı düşünüyor borçsuz olsunlar diye. Benim böyle bi isteğimde yok zaten ellerini nişanlımın üzerinden cekseler biz yaparız zaten
Ailesi nişanlının üstünden değil nişanlın ailesinin üstünden ellerini çekecek ben evlenicem yuva kurucam size yardım edemem diyecek o eşyaları da yapacak başka yolu yok malesef

Ailesinin gezmesi tozması marka takılması sizi ilgilendirmiyor. Nişanlınız birikim yapmıyorsa ona kızın ailesine değil

İnanamıyorum ya nasıl yapabiliyorlar bunu. O yeni gelin nasıl biriki böyle istediğini yaptırabiliyo

Ailesinin gezmesi tozması marka takılması sizi ilgilendirmiyor. Nişanlınız birikim yapmıyorsa ona kızın ailesine değil
Nişanlıma borçlarını ödetiyorlar. Ellerini üstünden çekse zaten umrumda değil nasıl takıldıgı

Madem nişanlınız parasını ailesine veriyor, nişanlınıza durumu anlatın açık açık bence. Hem nişanlınızın parasıyla geziyorlar hem de seni bekletiyorlar. Madem borca gireceksiniz hemen girin beklemeden evlenin, sonuçta 1 sene bekleyince de borçlu evleneceksiniz gibi duruyor. Ayrıca nişan olaylarında beklememek lazım, uzamaması hayırlı.

Klasik kız tarafı olmak sorunu bu zaten.
Kız ve ailesi hem kendi üstlerine düşenlerin tamamını alır hiç borç bırakmaksızın hem de erkek tarafının alması gerektiği düşünülenlerin de ayrıca yarısını yine kız öder çalışarak evlenince çünkü erkek tarafı mümkünse son ayda alır ve tüm borcun yarısı yine Kıza bırakılır. ailelerin işin içinde oldukları evliliklerin büyükkısmında böyle oluyor. Sanırım kız ailesine de haksızlık olmaması için bir evi kurmak için gereken her ne ise , iğneden ipliğe ortak alınmalı, fifty fifty. Ha bu borcu ya yeni evli çift öder tamamen ya da aileler destek olacaklarsa eşit miktarda katılırlar ödemeye ayrı konu..

Vallahi nişanlımı bi salsalar biz yaparız

Herkes demiş ailesi seni ilgilendirmez nişanlın yapsın birikim vs
İyi de kolay mı yani adam en az 10 bin maaş almalı ki herşeyi tek başına yapsın
En sinir olduğum şey para yok diye ağlayıp ota b.ka para harcayan yalancı tipler
İlerde çok zorlanırsın emin ol
Evlenene kadar zaten psikolojin biter

Vallaha boşandıgım eşimde oyleydi.Bana gelınce yoktu ama her hafta sonu piknıge gıdıyorlardı.Benım şerefsız kocama soyledım dugunumuz olucak buna gore neden davranılmıyor diye kavga ettıgımızde aılesıne soylemişti bılıomusun.Babasıda gezıosak sana ne demişti.Senın esınde sorun var yani .Niye onların borçlarını öduo.Bence ölç tart bırdaha .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…