Teşekkürlerkaynana seni istemiyor karekter olarak seni daha çok üzecek gibi, ama sen evlenmeyi kafana takmışsın, ailesinide beğenmedim, nişanlınıda, hepsi egoist, seni üzdükleri için, artık sende geri dönülmez bir karar ver evlenince aşk bitiyor zaten,
Valla onunda erkek kardeşi var ilerde bende böyle şeyler olabilecekmiş gibi hissediyorum
Zaten bizimkiler konuşmayı düşünüyor borçsuz olsunlar diye. Benim böyle bi isteğimde yok zaten ellerini nişanlımın üzerinden cekseler biz yaparız zatenKendi eşimin ailesini gördüm bize söze geldikten sonra kaynana eve koltuk takımı halı perde almıştı ama sorsan eşime ailemin yapacak durumu yok biz yapıcaz herşeyi dedi ailesi keza biz yapamayız dedi bir pek ala kendisine alacağına bize alabilirlerdi.ben tama etmedim kimseye biz yaparız herşeyimizi kimseye ihtiyacımız yok dedim eşime çıkmadığı için kendi üstüme kredi çektim şimdi boşanıyoruz krediler devam ediyor bırak kredi ye yardım etmeyi kızına bir lira göndermiyor.benim ki uç örnek belki ama sıkıntı nişanlının tavrı ailesine ben düğün yapıcam benden bi beklentiniz olmasın deyip eşya taksitine girebilir bir yılda da bir evin iyi kötü eşyasını yapar.ha sen kötü olmak istemiyorsan nişanlınla ailen diyecek bunu ben kızımın eşyalarını yapıcam borçsuz evlenecek sizde size düşen kısmı yapın borçsuz olacaklar evlendiklerinde diyebilir.ha eşiniz buna yanaşmıyormu ailenizi hiiççç zora sokmayın anne baba onun ailesi düğüne yakın yapıcaz diyor (burda borç size kalacak) bize düşenide düğüne yakın yapalım deyin bütün borç size kalmış olur en azından sonrasında nişanlınız bişi dediğinde senin ailen ne yaptı da benimkine söylüyosun diyebilirsiniz.bunlar güzel şeyler değil hatta çirkin şeyler ama keşke ben böyle yapsaydım.yaptıran kıymete biniyor tecrübeyle sabit.sonra evliliğin en güzel zamanlarını borç içinde ay sonunu zor getirerek geçiriyorsun.nişanlın şuan sorumluluk aldı aldı yoksa daha çok ağlarsın
Çok saçma bir düşünce. O zaman doğurduğumuz çocukların hayatını ipotek edip yeni hayat kurmalarına izin vermeden sadece kendimiz için çalıştıralım, evlenecek olsa bile çocuğumuza yardım etmek yerine elindekini alalım. Doğru. Doğurduk büyüttük o yüzden hakkımız. Peki ya onun hayatı ne olacak? O beni doğurun diye yalvarmadığına göre biz isteyerek yapıyosak bi hak iddia etmemiz de saçma.Nisanlinizin ailesi onlar .. onlar olmasa Nisanliniz borç odeyeeck parayı bile bulamazdı . Onlar bakıp çalışmasına kadar beslediler .
Bence hakları sizdende düğünden de daha çoktur.
Bende bunu istiyorum nişanlımın gözü bi açılsa ailesinin borçlarını ödüyor ailesi gözünü boyuyor yapıcaz edicez oda inanıyorNeden aileler alacak ki
İkiniz alın eşyanızı
Ailelerle yaşıyorsanız iki yıl ev kurmak için yeterli
Alırsın eşyayı bağlarsın takside borcu olunca nişanlın ailesine de vermez
Biz evlenirken tüm eşyaları da düğünü de bana düğünde takılan Seti de biz aldık
Eylül de işe başladım sıfır birikimle ağustos ta borçsuz bunları hallettik
İkimizin asgari ücretten az fazla maaşlarımız vardı ve aileler ile yaşamıyorduk kiramız ev masrafımız vs vardı
Kv kp ve iki görümcem birer Bilezik taktı düğünde Kv kendi evine son model buzdolabı ve yatak aldı düğün olacak misafir gelir vs diyerek
Hatta şurada düğün yapacağız dedik ve pahalıdır orası dedi ki hiçbir fikri yoktu yer Hakkında ama para istemeyelim diye böyle dedi
Şimdi kıymetli gelini oldum ama Zamanında tek çöp alsaydım yıllarca biz yaptık diye anlatırdı ne gerek var
Özetle beklemeyin çalışın alın aileler birşey almasın huzur olsun yeter
Bizimkiler o evleri rahat rahat almadı ki dişini tırnağına takarak yaptılar o yüzden çokta rahat değiliz.İnsanlardan "x gram altın takın" diye talepte bulunmak ne kadar kolay...
Ben bir adamı sevmişim, o da beni sevmiş, evlenmeye karar vermişiz.
Sonra babam alakasızca "bizim kıza şu kadar altın takın" diyor. Hayal bile edemedim o anı.
Çok ilginç gerçekten.
Babanız size ve kardeşlerinize toplamda minimum 3 ev alacak imkana sahipken yatak odası takımı için neden çırpınarak para biriktiriyor onu hiç anlamadım.
Ailesi gezip tozabilir, sizi ilgilendiren nişanlınız. Evleneceğinin bilincinde davranmayan kendisi.
İki yetişkin ve çalışan insan olarak kimsenin keyfini beklemek zorunda değilsiniz. Kendi işinizi kendiniz göreceksiniz.
Nişanlınız bunu kabul etmiyorsa da ayrılın. Böyle biri evlendikten sonra da sınır çizemez çünkü.
Ailesi nişanlının üstünden değil nişanlın ailesinin üstünden ellerini çekecek ben evlenicem yuva kurucam size yardım edemem diyecek o eşyaları da yapacak başka yolu yok malesefZaten bizimkiler konuşmayı düşünüyor borçsuz olsunlar diye. Benim böyle bi isteğimde yok zaten ellerini nişanlımın üzerinden cekseler biz yaparız zaten
İnanamıyorum ya nasıl yapabiliyorlar bunu. O yeni gelin nasıl biriki böyle istediğini yaptırabiliyoKesinlikle olacak o zaman bu dediklerimi hatirlarsin bizde de maddi manevi somurulen kisi hep esimdi evlenince yapmazlar gecim derdindeler derler diye dusundum ama nerdee.. bak bebegimiz olacak insallah ama bir copleri yok bi ihtiyaciniz var mi demiyorlar aradiklarinda da para lazim diye ariyorlar. Yani onlar degismez sen kaldirabileceksen bunu bilerek evlen. Ben istiyorumki bizden bir sey beklemesinler cunku maddiyi gectim manevi destekleri bile yok ama surekli bizi banka gibi goruyorlar ustelik kiradayiz ve ucu ucuna zor yetiriyoruz bazen o bile yetmiyor buna ragmen ya acip para lazim diye duygu somurusu yapiyorlar ya kredi cek diyorlar. Yeni gelin hanim parmaginda oynatiyor onlari.
Nişanlıma borçlarını ödetiyorlar. Ellerini üstünden çekse zaten umrumda değil nasıl takıldıgıAilesinin gezmesi tozması marka takılması sizi ilgilendirmiyor. Nişanlınız birikim yapmıyorsa ona kızın ailesine değil
Vallahi nişanlımı bi salsalar biz yaparızKlasik kız tarafı olmak sorunu bu zaten.
Kız ve ailesi hem kendi üstlerine düşenlerin tamamını alır hiç borç bırakmaksızın hem de erkek tarafının alması gerektiği düşünülenlerin de ayrıca yarısını yine kız öder çalışarak evlenince çünkü erkek tarafı mümkünse son ayda alır ve tüm borcun yarısı yine Kıza bırakılır. ailelerin işin içinde oldukları evliliklerin büyükkısmında böyle oluyor. Sanırım kız ailesine de haksızlık olmaması için bir evi kurmak için gereken her ne ise , iğneden ipliğe ortak alınmalı, fifty fifty. Ha bu borcu ya yeni evli çift öder tamamen ya da aileler destek olacaklarsa eşit miktarda katılırlar ödemeye ayrı konu..
Durumları elvermiyormuş2 sene nişanlılık süresi çok uzun değil mi? Yıpranıp biter bu ilişki, bitmese bile evlilik tad vermez.
Vallaha boşandıgım eşimde oyleydi.Bana gelınce yoktu ama her hafta sonu piknıge gıdıyorlardı.Benım şerefsız kocama soyledım dugunumuz olucak buna gore neden davranılmıyor diye kavga ettıgımızde aılesıne soylemişti bılıomusun.Babasıda gezıosak sana ne demişti.Senın esınde sorun var yani .Niye onların borçlarını öduo.Bence ölç tart bırdaha .Merhaba öncelikle kırıcı olmadan yorum yapacaklar yapsın lütfen zira çok kötüyüm. 10 aydır nişanlıyım. Düğünümüz nişanımızdan iki sene sonra yapılacak yani bir sene daha var. Sebebi ise nişanlımın ailesinin durumu. Geç olmasına hiç takılmadım zaten benimde bazı sebeblerim vardı. Ama nişanlımın ailesi bir sene geçmesine rağmen hala hiç bir hazırlık yapmıyor. Nişanlımda ailesinin borçlarını ödüyor. Buna rağmen ailesi evine yeni eşyalar düzüyor. Annesi yüzükler marka ayakkabılar takılıyor evde yemek pişmiyor doğru düzgün hep dışardan takılıyorlar. Arabaları var hergün ailenin her ferdine şöförlük yapılıyor oraya bırak ordan al. Bulundukları şehrin her hafta en uzak noktalarına kadar geziyorlar. Ailesi durumu olmamasına rağmen haziran basında tatile gitti. Bizimkiler ise tam tersi yapıya sahip düğünüm olacak diye çok sıkı davranıyorlar mutfak çeyizimi tamamladık. Bulaşık makinamı ve yatak odamı alacağız para biriktirmek için çırpınıyoruz. Bizde ise adettir kıza takılacaklar istemeden sonra konuşulur bizimkiler abilerimin eşlerine yaptıkları kadar altın istediler. 100gr bilezik. Benim ailem abilerime ev verdi. nişanlımın evi olmadığı için bizimkilerde size bi güvence olur ev alırken diye böyle söylediler.Bunu baştan kabul etti babası, şimdi ise altınları yapamıcaz diye babamla konuşmaya gelecek sanırım. 50gr yapacaklarmış. Bizimkiler çok sinirleniyor bu duruma . Ben ise altın yapamıcaklarına değilde durumumuz yok yok deyip düğünü olacak çocuğu için bişiler yapmayıp sürekli hayatını yaşayan aile yapısına çok kızgınım. Çünkü hiç bişekilde hazırlık yok beyaz eşya ve mobilyalarıda düğüne yakın en son alacaklarmış borçları bölüşecekmişiz ki bunada inanmıyorum. Ya kızlar çok kötüyüm çok üzülüyorum... nişanlıma da artık bişi demek istemiyorum sürekli gerginlik İnan’ın şuan ağlayarak yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?