Nişanlımın Ailesinden bıktım

Ağzınıza elinize sağlık

Valla ben aile yapmaz konusuna katilmiyorum ve sizi hakli buldum nisanliniz ses cikarmadikca o duzen devam eder sizde biraz sessiniz heralde nisanlin onlara vermek yerine esya icin para biriktirmeli ailede elinden geldigi kadar destek olmali bence bir senede bunlari gozden gecir tamam esya mal mulk olmamasi dunyanin sonu degil ama bu devirde de evin araban varsa ve borcun yoksa huzur var. Borc varsa ev yoksa huzurda olmuyor saglikta olmuyor. Ciftler genelde zaten maddi sorunlar yuzunden huzursuz oluyorlar saygi sevgide azaliyor haliyle. Nisanlin evlenmek istiyor ama hicbir cabasi yok oh ne guzel

Merak ettim, nişanlına bu konu hakkinda patlayip etegindeki butun taslari döktün mü ?

İnanamıyorum ya nasıl yapabiliyorlar bunu. O yeni gelin nasıl biriki böyle istediğini yaptırabiliyo

Inanki bilmiyorum biz her seyin en uygununa gittik aile olacagiz kimse sıkıntı cekmesin dedik ama oyle degilmis karsi tarafinda niyetinin iyi olmasi lazim. Inan o kadar zoruma gidiyorki ben yeni evliligimi yasayamadim maddi manevi bize cok zarar verdiler ama su an digeri el ustunde tutuluyor icimde kalir diyerek her seyi yaptiriyor kv kendi agziyla dedi. Benim esim manevi degerlere ve aileye duskundur ve evlenene kadar butun maasini ailesine destek icin vermisti ama ailesi tarafindan ayni seyi gormedi hatta annesi inkar etti bekarkenki desteklerini ve esimin cok zoruna gitti. Kisacasi maddi manevi butun skntiyi ceken biri varsa genelde ona yukleniyorlar ve evlat ayiriyorlar. Deger verdikleri evlatlarinin eslerini de degerli goruyorlar. Esim bile bu ayrimin farkinda ama ne yapayim ailem diyor ben yediremiyorum onun boyle degersiz gorulmesini. Insallah diger gelininden gorur de anlarlar kiymetimizi ama artik cok gec olmus olur...

Ailesinin gezmesi tozması marka takılması sizi ilgilendirmiyor. Nişanlınız birikim yapmıyorsa ona kızın ailesine değil
Tam da bunu yazacaktim. Ayni durumdan gectim bende mesela esime borc odedip bir lira destek saglamadilar. Ama esim dugunu rafa kaldirmadi. Esim bi yandan borclarini odedi bi yandan kendi dugunune borc yapti. En sonunda bi patladim, yeter artk biraksinlar senin yakanı dugunumuz ve benimle ilgilen dedim, bana hak verdi mesela ailesini savunacak cikisi olmadi cunku hakliydim. Burda nisanliya, olan rahatsizlik dile getirilmiyor diye dusunuyorum.

Sessiz değilim çok kavga ettik bu durum yüzünden . Ama ailesine güveniyo inanıyor ama Eminin bunun sonuçlarını çok kötü şekilde görecek

Merak ettim, nişanlına bu konu hakkinda patlayip etegindeki butun taslari döktün mü ?
Çok kavga ettik bunun için nişanlım inkarlarda kavga etti. Lafta annesi babasına al üstünden krediyi yapsın herşeyi demiş gözdağı gibi ama tabiki almadılar keske alsalardı. Hem borç ödeyip hem evlilik için birikim yapacak maaşı yok maalesef

Borcunuzu kendiniz odeyin ben dugunumu yapicam dese bari. Vay arkadas bu oglan aileleri maasli oglani buldu mu kaz gibi yoluyolar lanet gelsin öyle anne babaya hep te bize denk gelir.

Sessiz değilim çok kavga ettik bu durum yüzünden . Ama ailesine güveniyo inanıyor ama Eminin bunun sonuçlarını çok kötü şekilde görecek
Gorucu usulumu nisanlandiniz acaba guveniyorsa vatdir bi bildigi diyecegimde sizde dugun yaklasmaya yakin tabrinizi belli edin ben okadar borcla yapamam eger borc birakacaksan bir sene daha bekleyelim evlenemem bu sekilde de

Gebzeliler orda yaşayacağım
Bir komşumuz Karadenize evliydi eşim de aynı şehirden evlenme demişti burnun borçtan çıkmaz ne kredileri biter ne para dertleri dinlemedim doğru ne kredileri bitti ne borç muhabbetleri o yüzden sordum. En başlarda eşim de nişanlınız gibiydi zorlandık kavga ettik ki herşeyi kendimiz yaptık onlar düğün sahibi oldular sonra ciddi bir durumun içine girdik bizi yıprattı ama o vericilik kısmı da kapandı

Canım bu hep böyle olacak
Bunu.kabulleneceksen başta evlen ama yoksa ilerde çok daha üzülürsün...bizdede evladı evlenen aile hiç olmazsa çabalar...benden sana abla tavsiyesi ilerisi sıkıntılı görünüyor...nisanlin hayatta huyundan vazgecmeyecek...

Kız tarafı neden altın istiyor diyenlere de ayrı sinir oluyorum sanki kız tarafına ait olacakmış gibi bir algı oluşuyor millette ! Erkek tarafından isteniyor evet ama o altın yine ( erkeğin ) oluyor kızın ailesinin bi çıkarı olmuyor yani !

...sizden beklenen bir yorum

Biz sözlendikten sonra ben kendim eşimden set yapmasını istedim. Eşimin ailesinin durumu iyi değil ama eşimin yine maaşını onlar yiyordu. Eşim yapamam vs dedi bende sözü atarım dedim. Altın yapıyorsan da kendine yapıcaksın birikim diye dedim zar zor borç harç yaptı tabi bütün aldığı eşyalar taksitli oldu eşimin ailesi başta söyledi zaten biz bişey yapamayız diye herşeyi eşim yaptı evlendik 1 sene borç ödedik şükür bitti ( aldığımız eşyalarda hiç bir Fuzuli ihtiyaç yoktu hepsi gerekenler ) tv bile alamadık para yetmedi çünkü. Benim ailem bize düşenleri yaptı hiçbir eksiğimde yoktu yani. 7 bin tl birikimimi eşime verdim ayrıca ailem birsey demedi sen kazandın senin tabi dedi..Eşim sonradan bana iyiki o zaman bana o seti yaptırtmışsın dedi en azından o var elimizde birikim olarak dedi sürekli de söyler bunu.

Kimse kimsenin eşyasını almak zorunda değil.
Ailesine güvenerek mi evleniyorsunuz?
Sizin ailenizde yapmasaymış, hepsini kendiniz yapsaymışsınız daha makbule geçermiş.
Valla evlenince öyle yapacağım, kayınvalidem onu almadı bunu yapmadı annem bunu aldı şunu aldı mevzusu olmaması adına herşeyin ilerideki eşimde birlikte yapacağım, zaten kimse bizim giyeceğimiz iç çamaşırını, kızartma yapacağımız tavayı almak zorunda değil.

Kısa ve net nişanı atın sizi hak eden birisini bulun. Nisanliniz durumumuz yok deyip gezmelerinden giyim kusamlarindan geri kalmayan ailesinin borçlarını ödeyecek ama sizin düğüne hic bir hazırlık yapmayacaklar. Arkadasim bir kere verdiği sözden dönen insanlar hep aynı olur bunu unutma evlenince de bütün borçlar sizin uzerinize kalacak. Ya aklım almıyor hadi nişanının ailesi bi sey yapmıyor da nişanlın neden ailrsinin keyfi borçlarını karşılaşacağına kendi düğününe hazırlık yapsa ya. Anlaşılan ailesi bunu fena kullanıyor o da ailesinin yönetimi altinda. Evlenince de bir sey degismeyecek. Ya simdi sesini çıkar hic korkma dişli ol ya da direkt nişanı at.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…