- 17 Eylül 2015
- 413
- 330
- 18
- Konu Sahibi aburcubur91
-
valla aynen böyle dicem bende isterse susmasınoğlun çalışıyor kv cim, nasıl baksın? ben kendi aileme bakarım sadece. isterseniz bakıcı ayarlayalım size de, belki susar :)
karışmak tabiki farklı birşey kimisi gelinin eşyaları kendi zevkine göre alınsın ister kimi düğünden sonra bu evi ben döşedim benim evim sayılır diye cebinde evin anahtarını taşır istediği gibi girer çıkar bunlar olmasın zaten
ama hal hatır sormak birşeye ihtiyacınız varmı demek zor şeylermi
yarın konu sahibi ve eşi aileyi hiç arayıp sormasa ilgilenmese hayırsız evlat olurlar
ilgi göstermeyen aile ilgide beklemesin o zaman ama yarın öyle olmayacak kocası onlar benim annem babam ara konuş diyecek gelsin kalsınlar diyecek konu sahibi iyice sinir olacak
Elbette seni arayıp sormayanı sen de arayıp sorma. Yapılan haksızlığı unutma. İyilik de unutulmamalı kötülük de unutulmamalı. Boşu boşuna kendini üzüyor insan. Reddedileceğini bile bile para istememeli. Allah düşürmesin kendime kuralımdır mesela. Sağlık gibi elzem durumlar dışında kimseden para istemem. Benden de istenmesini istemem. Aslında çok basit. Bu olmasa da olur mu dese konu sahibi. Olur tabi diyecek. O zaman eşinin ailesi de olsa el açmayacak. Verecek olana istemeye gerek yok. Bu hem para için hem ilgi için geçerli.karışmak tabiki farklı birşey kimisi gelinin eşyaları kendi zevkine göre alınsın ister kimi düğünden sonra bu evi ben döşedim benim evim sayılır diye cebinde evin anahtarını taşır istediği gibi girer çıkar bunlar olmasın zaten
ama hal hatır sormak birşeye ihtiyacınız varmı demek zor şeylermi
yarın konu sahibi ve eşi aileyi hiç arayıp sormasa ilgilenmese hayırsız evlat olurlar
ilgi göstermeyen aile ilgide beklemesin o zaman ama yarın öyle olmayacak kocası onlar benim annem babam ara konuş diyecek gelsin kalsınlar diyecek konu sahibi iyice sinir olacak
Nisanlinla bi uyusmazligin var mi?
Para konulari dışında herhangi bi olay yasadiniz mi?
Bunlara cevabin 'hayir' ise, en guzel heyecanlanlarindan birini heba etme, bi kac sey de eksik aliniversin..
bu konuda bende kesinlikle böyle düşünüyorum kimseyi arayıpta birşey istemem yapacak olan kendi yapar zatenElbette seni arayıp sormayanı sen de arayıp sorma. Yapılan haksızlığı unutma. İyilik de unutulmamalı kötülük de unutulmamalı. Boşu boşuna kendini üzüyor insan. Reddedileceğini bile bile para istememeli. Allah düşürmesin kendime kuralımdır mesela. Sağlık gibi elzem durumlar dışında kimseden para istemem. Benden de istenmesini istemem. Aslında çok basit. Bu olmasa da olur mu dese konu sahibi. Olur tabi diyecek. O zaman eşinin ailesi de olsa el açmayacak. Verecek olana istemeye gerek yok. Bu hem para için hem ilgi için geçerli.
Arkadaşlar kimse kimseye zorla destek olsun denmiyor zaten bunlar zorlada yaptirilmiyor ancak. Bir anne olmak, bir baba olmak evladı belli bir yaşa geldikten sonra biten birsey mi? Evlat aşagı, evlat yukarı, yok evlat şöyle kıymetli böyle başka diye sayıklayıp duruyorsunuz o çok sevdiginiz evlat evlenirken sırtınızı mı dönersiniz bu mu doğru olan?
Benim kvmde hiiiiiç biseycikler almadı yapmadı. Taktığıda bir hediyelik bileziktir. Kalkıp boğazına yapışmadım ama zaten sevmiyorum kadını tavırlarımda ona göre ( sırf bilezikten dolayı değil altını dolduran çok sebep var.)
Ama benim ailem her konuda elinden gelenin bile üstüne çıkmaya çalıştı maddi olarak. Süreklide "biz varız" şeklinde hissettirirler kendilerini gerek maddi gerek manevi. Tabiki ailelere guvenerek evlilik olmaz ama boyle bir zamanda sırtını dönen ailede aile değildir.
Ha hem destek çıkıp hemde destek cıktı diye herşeye karisma hakki oldugunu dusunen ailelerde var onlar verselerde kabul edilmez zaten o ayrı.
aynı durumu bende yaşadım. bir çeyrek bile takmadıkları gibi evlendiğimden beri de boçlarını ödüyorum.nisanda ceyrek diyorsun onu dugununde bile bulamayan var. bknz ben.dugunumuzde kiyafetlerine kadar biz aldik. bir de ustune kanimizi emiyorlar. para vermeyi kestik diye simdi bizden kotusu yok. bi orta yolu tutturamiyoruz bu memlekette.
Eski defterleri açmakta haklısınız. İnsan ne ekerse onu biçer, öyle de olmalı zaten.bu konuda bende kesinlikle böyle düşünüyorum kimseyi arayıpta birşey istemem yapacak olan kendi yapar zaten
evlenirken kimseden bi beklentim olmadı hrşeyi gücümüz yettiği kadar yaptık bi eşyanın borcu bitince öbürünü aldık halada eksiklerimiz var altınım takım hiçbişeyim yok bi alyanstan başka hiç gözümde değil harika bi evliliğim var mutlulığumu hiçbişeye değişmem ama eşimin ailesi alacaklı gibi arayıpta para istediğinde deliriyorum eşim onlar benim ailem sen onların kızlarısın arayıp sor dediği zaman deliriyorum açıyorum eski defterleri tadımız kaçıyo yok yere
Takılma bu kadar canım boşver olduğu kadar al .. Benle esimde kimseden destek görmedik .. Yani erkek tarafı elini taşın altına hiç koymadı o yuzden çok iyi eşyalar alamadım ama önemli olan eşya değil sevdiğinle mutlu olusun.. Bırak kimse bisey yapmasn yarin obur gün kimsenin söz hakkı olmaz iste .. Dünyanın borcuna girdik kendimiz oduyoruz kimseye de muhtc değiliz dik dur kimseye minnet etme olduğu kadar olmadığı kader demişlerDüğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
Yok canım hoş görmüyo zaten o da hoşgörseydi çok sorun olurduyani hem kiz evisiniz hem erkek bunlardan bi s.km olmaz nisanlinda hos goruyorsa yandin sen
kendine güvenmeyen evlenmeye kalkmasın , evlenecek olgunluk ta insanlarsiniz demekki o halde kimseden bişey beklemeyin sandalyenizde biraz bekleyin imkanınız olunca alirsinizDüğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?