Nişanlımın ailesinden bıktım!!!

Ben bu bireyselliğin "Bana ne"cilik hali ile karıştırılmasından nefret ediyorum.
"Destek olmak zorunda değiller" miş... Zorundalar. Aile olmak, birlikte olmak bunu gerektirir çünkü.

Eşim ve ben zor zamanımızda, sıkıştığımız anda "Annee, babaaa" diyemeyelim mi?
Annelerimiz ve babalarımız bir dara düşseler, yetişmeyelim mi?
Hoş, bizim ailede böyle şeyler telaffuz dahi edilmez, gözlerimiz görür ve utandırmadan kapatırız eksik kalanı.
Senelerce bunu gördüm ben annemde babamda.

Kusura bakmayın da, oğlunun düğün zamanını mı bulmuşlar araba - ev alacak?
Çok iyi anlıyorum seni, o kadar iyi anlıyorum ki...
"Maddi imkanlar derya deniz, evlat da olsa yedirmeyiz" mantığındaki insanlar, 500 lira ne zengin eder ne fakir, ne var yani masayı da anne - baba alıp hediye etseler? Bir masa ya bir masa...
"O da olmasın evinizde, sonra alırsınız" mevzusu değil buradaki, umursamazlık, kalesizlik. O telaşede küfür gibi gelir bu hareketler insana.

Aynılarını eşimin ailesinde yaşadım canım, aynılarını gördüm. Bağ evi yaptırmaya başladılar düğünümüze 4-5 ay kala.
Bir de eşimin maaşını istediler "Ev yaptırıyoruz" diye. Bağ evi yahu bağ evi, keyfi... Oldu, kocam bana 2 - 3 bilezik takamasın düğünde oldu, evladınızın hatırına gelininize 2 bileziği fazla görün ama gelin baş köşeme oturun, düğünümde ev sahibi olarak göbek atın değil mi?

Dışarıdan öyle görünse de bunda zerre kadar maddi bir beklenti yok, bunda "Annelik babalık yapın, evladınıza destek olun" beklentisi var. Hepi topu toplasan ceplerinden 5 bin çıkmamıştır oğulları için. Eşimle birlikte yaptıklarımızı ve annemin babamın desteğini toplarsak kaça katlar bu meblağı tahmin dahi edemezsiniz. Yine de her şeyimiz tam olmadı çünkü gurur yaptım, pek çok şeyi istemedim, almayalım dedim, eksik olsun dedim.

"Ama beni değil, oğullarını eksik bıraktırlar" ...
"Bağ evini tamamlamak için evlatlarını eksik koydular"

Geçmiş zaman geçti gitti. Saygıda kusur etmedik elbette, geldiler evimize defalarca, kaldılar vs... Günlerce ağırladım seve seve, etraflarında pervane olarak hem de, çeyizlik yorganlarımı her şeylerimi serdim sarmaladım o ayrı. Çünkü sevdiğim adamın anne ve babası, kötü de değiller sadece huyları bu kabul ettim... Pek çoğunu da unuttum bile, yapım kinci değil.

Ama kırıldık...

Neyse, herkes kendine yakışanı yapar. Bu yüzden umursamamaya çalışın. Müstakbel eşinizle yaptığınız her şey çok daha kıymetli olacak inan ki ve evliliğiniz üzerinde siz dilemedikçe söz hakkı olmayacak kv ve kpin. Bunları düşünün ^_^

Elbette seni arayıp sormayanı sen de arayıp sorma. Yapılan haksızlığı unutma. İyilik de unutulmamalı kötülük de unutulmamalı. Boşu boşuna kendini üzüyor insan. Reddedileceğini bile bile para istememeli. Allah düşürmesin kendime kuralımdır mesela. Sağlık gibi elzem durumlar dışında kimseden para istemem. Benden de istenmesini istemem. Aslında çok basit. Bu olmasa da olur mu dese konu sahibi. Olur tabi diyecek. O zaman eşinin ailesi de olsa el açmayacak. Verecek olana istemeye gerek yok. Bu hem para için hem ilgi için geçerli.

Amannn bunumu dert ediyorsun ne guzel iste bosver ilerde basina kakacaklari bi maddi yardim olmayiversin biz halilari perdeleri vedaha bicok seyi dugunden sonra takilarla aldik kimseye el aman etmedik iyikide etmemisiz

Arkadaşlar kimse kimseye zorla destek olsun denmiyor zaten bunlar zorlada yaptirilmiyor ancak. Bir anne olmak, bir baba olmak evladı belli bir yaşa geldikten sonra biten birsey mi? Evlat aşagı, evlat yukarı, yok evlat şöyle kıymetli böyle başka diye sayıklayıp duruyorsunuz o çok sevdiginiz evlat evlenirken sırtınızı mı dönersiniz bu mu doğru olan?

Benim kvmde hiiiiiç biseycikler almadı yapmadı. Taktığıda bir hediyelik bileziktir. Kalkıp boğazına yapışmadım ama zaten sevmiyorum kadını tavırlarımda ona göre ( sırf bilezikten dolayı değil altını dolduran çok sebep var.)

Ama benim ailem her konuda elinden gelenin bile üstüne çıkmaya çalıştı maddi olarak. Süreklide "biz varız" şeklinde hissettirirler kendilerini gerek maddi gerek manevi. Tabiki ailelere guvenerek evlilik olmaz ama boyle bir zamanda sırtını dönen ailede aile değildir.

Ha hem destek çıkıp hemde destek cıktı diye herşeye karisma hakki oldugunu dusunen ailelerde var onlar verselerde kabul edilmez zaten o ayrı.

Nisanlinla bi uyusmazligin var mi?
Para konulari dışında herhangi bi olay yasadiniz mi?
Bunlara cevabin 'hayir' ise, en guzel heyecanlanlarindan birini heba etme, bi kac sey de eksik aliniversin..

Aramızda hiçbir sorunumuz yok çok şükür çok mutluyuz arada böyle şeyler oluyo canımız sıkılıyo

O nasıl anne öyle yaa..
500 lira dediğin nedir yani, evladın borç içinde, belli ki zorda kalmış
aramış istemiş.
Nasıl yok diyebilirsin aklım almıyor.

Aileler adet adı altında herşeyi üstlenmek zorunda değil,
Ama evlenmeye çalışan evladından bu kadar elini etegini çekip
kenara sıyrılmakta çok vicdansızca.

bu konuda bende kesinlikle böyle düşünüyorum kimseyi arayıpta birşey istemem yapacak olan kendi yapar zaten
evlenirken kimseden bi beklentim olmadı hrşeyi gücümüz yettiği kadar yaptık bi eşyanın borcu bitince öbürünü aldık halada eksiklerimiz var altınım takım hiçbişeyim yok bi alyanstan başka hiç gözümde değil harika bi evliliğim var mutlulığumu hiçbişeye değişmem ama eşimin ailesi alacaklı gibi arayıpta para istediğinde deliriyorum eşim onlar benim ailem sen onların kızlarısın arayıp sor dediği zaman deliriyorum açıyorum eski defterleri tadımız kaçıyo yok yere

nisanda ceyrek diyorsun onu dugununde bile bulamayan var. bknz ben.dugunumuzde kiyafetlerine kadar biz aldik. bir de ustune kanimizi emiyorlar. para vermeyi kestik diye simdi bizden kotusu yok. bi orta yolu tutturamiyoruz bu memlekette.

Çok iyi tarif etmişsiniz gerçekten de öyle şimdi sırasımıydı yazlık almanın? Bir de yazlığa benim tuttuğum evin önünden geçerek gidiyorlar ben evde eşyalarla kolilerle boğuşuyorum annemlerle mutfak yerleştiriyoruz bir yandan temizlik yapıyoruz onlar arabaya doluşup evimin önünden geçip yazlıklarına gidiyorlar işte bana koyanda bu, ya bu kadar mı kalpsiz vicdansız olunur ya, gel bi tabak da sen koy yada gel yanımda ol kayınvalide olarak... Çok ayıp ya...

nisanda ceyrek diyorsun onu dugununde bile bulamayan var. bknz ben.dugunumuzde kiyafetlerine kadar biz aldik. bir de ustune kanimizi emiyorlar. para vermeyi kestik diye simdi bizden kotusu yok. bi orta yolu tutturamiyoruz bu memlekette.
aynı durumu bende yaşadım. bir çeyrek bile takmadıkları gibi evlendiğimden beri de boçlarını ödüyorum.

konusahibi; şimdiki aklım olsa baştan bitrirdim bu işi. böyle insanlar için mücadele etmek boşunaymış

Canım haklısın onlara kızmakta ama ailesinin durumu olan var, olmayan var. Benim de eşimin ailesi bize düğün ya da evimiz için maddi destek çıkmadı. Ama ben onlara bir gün olsun gönül koymadım. Sonuçta onlara ya da kendi aileme güvenerek evlenmedim. Kendi düğünümüzü de evimizi de eşimle birlikte yaptık. Yavaş yavaş ödenir her şey. Kızmak geliyor içinden onlara biliyorum ama kızma. Müstakbel eşin ve kendine güveniyorsanız durmayın evlenin, kimseden tek kuruş beklemeyin. Sonra inanın daha kötü oluyor, borçlu hissediyorsun ya da hissettiriyorlar bazen maalesef.

Eski defterleri açmakta haklısınız. İnsan ne ekerse onu biçer, öyle de olmalı zaten.

kimseye guvenip evlenmeyin gerekirse borç yapın borç istemeyin yalnız nişanlınızla bu durumu konuşun onun fıkrını bilin eğer hala annem babam destek oluyo sen karışma .... diosa evlenince değişmez bilin yani....kımseyle samimi olmayın ....

Takılma bu kadar canım boşver olduğu kadar al .. Benle esimde kimseden destek görmedik .. Yani erkek tarafı elini taşın altına hiç koymadı o yuzden çok iyi eşyalar alamadım ama önemli olan eşya değil sevdiğinle mutlu olusun.. Bırak kimse bisey yapmasn yarin obur gün kimsenin söz hakkı olmaz iste .. Dünyanın borcuna girdik kendimiz oduyoruz kimseye de muhtc değiliz dik dur kimseye minnet etme olduğu kadar olmadığı kader demişler

Bunlar simdi sana boyle yapiyorlar ya evlendikten sonra tek kelime laf etsen yada gitmesen esin savunmaya gececek hemen bunu aklina yaz. Bunu neden diyorum kendin onlara karsi bileme bosuna ya bu deveyi gudeceksin yada gideceksin. Suan nisanlisin evlenince sorunlar artacak.

kendine güvenmeyen evlenmeye kalkmasın , evlenecek olgunluk ta insanlarsiniz demekki o halde kimseden bişey beklemeyin sandalyenizde biraz bekleyin imkanınız olunca alirsiniz

esinizin ailesinden neden bir sey beklediginizi anlamiyorum.
evet bir anne - baba olarak bir seyler yapmalari jest olur ama yapmiyorlarsa da elestirmek had degildir.
Bu, her iki taraf icin de gecerli. Benim teyzem bana dugunumde Tiffany and Co 5 tas takti; esimin ailesi bir bardak su vermedi. Mukayese edilemez bunlar, yapmiyorlarsa bu onlarin eksikligidir.
ote yandan yarin verdikleri tek bir damla suyun hesabini soracaklarsa, her seyi eksik gedikle kendim yapmayi tercih ederim.
yasiniz daha cok kucuk, hayati bu sekilde algilayip yasayin; bu da benden size bir kk arkadasi altini olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…