Nişanlımın ailesinden dolayı hem nişanlımdan hem ailesinden soğudum

cokdusunenbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2025
12
-1
1
Herkese selam
9 yıllık bir ilişkim var. Bu yaz nişanlandık. Ben üniversite mezunuyum ve şu an işsizim. Nişanlım ise özel sektörde gayrimenkul danışmanlığı yapıyor. Her şey nişanlanana kadar gayet güzeldi. Nişandan sonra nişanlımın ailesi 180 derece döndü resmen. Yaşananları tek tek anlatayım.
Nişanda biz bohça istemiyoruz dememize rağmen nişanlımın annesi bohça hazırlayıp salona getirdi. Daha sonra da bohçayı alıp kendi evine tekrar götürdü. Benim bohçada gözüm yoktu zaten ama hem kendi isteğiyle bohça yapıp hem geri götürmesi dengesizce geldi. Sonrasında nişanda tutulan tepsiye atılan paraları bana hiç sormadan aldılar. Ben de bu paraya ne oldu diye sorunca nişanlım "Onun üzerine sen bir bardak soğuk su iç" dedi, çok kırıldım daha sonrasında nişanlım bunu şaka niyetli söyledim dedi.
Nişanda dağıtılan hediyeliklerimle beraber isteme kutusunu bile annesi bana hiç sormadan alıp götürdü, sadece isteme çiçeğini bıraktılar. Daha sonrasında nişanlımdan o hediyelikleri ve kutuları aldırdım ama yine bana hiç sorulmadan hediyeliklerin yarısı alınmıştı. Ben burada hediyesinde falan değilim bunlar ucuz şeyler sadece burada bana yapılan saygısızlık sinirime gitti. Tüm bunları nişanlıma dediğimdeyse ortada bir yanlış anlaşılma olmuş dedi. Evlendiğimizde de aileni böyle karıştıracak mısın dedim. Benim ailem sadece sen olacaksın dedi ama bana karşı çok anneci davranıyor. Birkaç hafta önce şehir dışına annemgille beraber gittim. Nişanlımın ailesi sadece beni arayıp nasıl olduğumu soruyorlar ama ailem nasıl diye hiç sormuyorlar.Nişandan önce Aileme karşı gayet iyilerdi, hâl hatır sorarlardı. Doğal olarak ailem de buna çok bozuldular. Geçenlerde de beni yemeğe davet ettiler. Ama benim ailem buna çok sinirlendi. Neden önce bize sormuyorlar kızınızı yemeğe davet edebilir miyim diye de sadece sana soruyorlar sahipsizmişsin gibi dediler. Haklılar da. Daha şimdiden nişanlımın ailesi beni o kadar soğuttu ki kendilerinden, nişanlımdan bile soğumaya başladım. Önceden hem ben çalışır hem nişanlım geçinir gideriz diye düşünüyordum ama nişanlımın da iş garantisi olmadığı için geçim kaygısı da yüklendi bana. Kafam çok karışık. Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Yaşlar kaç ?

Müstakbel kv nin yaptıkları aşırı sinir bozucu ve kabul edilemez. Nişanlının " üstüne bir bardak soğuk su iç" demesi ve annesinin yaptıklarını umursamayışı tam bir ö.üzlük desem hayvana hakaret etmiş olurum.

Nişanlın baştan beri anneci davranırken senin buna rağmen nişanlına " evlendikten sonra anneci olacaksın?" diye sorman saflıktan da öte. Zaten her şey ortada, neyini soruyorsun?

Yemeğe davet etme konusunda ise seni aramaları bana normal geldi. Yani eğer sadece senin katılmanın uygun olduğu bir yemekse yaptıkları doğru ama senin tek başına katılmanın uygun olmayacağı, aileni de davet etmeleri gereken bir yemekse evet aileni aramaları gerekirdi.

Yerinde olsam ayrılırdım. Çünkü belli ki kv adayı çekilecek biri değil, nişanlın da anasının ağzına bakıp seninle gıcık gıcık konuşuyor.

Bana evlendikten sonra bize hiç kimse karışamaz benim ailem sen olacaksın annemgil bile karışamaz diyor ama annesinin yaptıklarına da hiç toz kondurmuyor

Bana evlendikten sonra bize hiç kimse karışamaz benim ailem sen olacaksın annemgil bile karışamaz diyor ama annesinin yaptıklarına da hiç toz kondurmuyor
Dediklerine değil, yaptıklarına bak. Nişanlıyken analı oğullu böylelerse evlenince bu halleri en az 2 katı olur. Görünen bu.

Nisanlinizin ve karşı tarafın bazı davranışları rahatsız edici ve bence üstünde durulması gereken konular ama sizin ailenize neden kızınızı yemeğe davet edebilir miyiz diye sorsunlar, çok saçma değil mi? Küçük çocuk değilsiniz, hayır bizi neden davet etmiyorlar deseler anlayacağım da mesele o da değil.
Ayrıca evlendikten sonra ailem sadece sen olacaksin sözü de hiç inandırıcı değil. Çocuk geçiştirir gibi söylenen bir söz.

9 yıllık bi ilişkiyi aileler biliyor muydu nişandan öncede de?
Mesefane koruduğun sürece bişey olmaz diye düşünüyorum.

Ailemin düşünce yapısına göre öncelikle annemgile sormaları gerekiyor sormadıkları için ailem de bozuldu biraz

Sizin işiniz yok, nişanlınız şu an neredeyse ölü olan gayrimenkul sektöründe. Yaşlarınız genç. Bu zamanda maalesef sevgi ile iş kesinlikle yürümüyor.

Maddi sorununuzun olmadığını düşünelim. Nişanlınız, annesi, ablası size bu hayatı zehir edecek tipler. Hatta evlenince nişanlınız daha da anneci olacak. Gerçekten bunları kaldırabilecek misiniz?

Ailemin düşünce yapısına göre öncelikle annemgile sormaları gerekiyor sormadıkları için ailem de bozuldu biraz
Ailenizin düşünce yapısı mantıklı gelmedi. Takıldıklari konu kendilerinin davet edilmemesi olsa anlaşılır ama evlenmek üzere olan kızları icin kendilerinden izin alinmasina gerek yok.
Bence bundan ziyade konunun diğer kısımlarına takilmalisiniz, nisanliniz evlenince şöyle olacak böyle olacak gibi vaatler veriyor da evlenince sihirli değnek değmeyecek neticede. Şimdi neden müdahale etmiyor bu olanlara?

Bunlar fragman asıl olaylar evlenince başlayacak o yüzden evlenmeyin.

Nişanlınızın ailesi dengesiz duruyor bohca yapıp geri götürme, nişanda takılan paraları alma, hediyeleri alma vs ve nişanlında normal olarak görüyor.

Siz kayınaile ile telefon konuşurken insan formaliteden olsa ailene selam söyle der,yemek konusunda ailen haksız önce onlardan izin alınmasına gerek yok ama şu olabilir sizi çağırırken ailenizde davet edebilirler büyük ihtimalle aileniz de davet bekledi.

Nişanda biz bohça istemiyoruz dememize rağmen nişanlımın annesi bohça hazırlayıp salona getirdi. Daha sonra da bohçayı alıp kendi evine tekrar götürdü.

nişanda tutulan tepsiye atılan paraları bana hiç sormadan aldılar. Ben de bu paraya ne oldu diye sorunca nişanlım "Onun üzerine sen bir bardak soğuk su iç" dedi,

9 yıllık bi ilişkiyi aileler biliyor muydu nişandan öncede de?
Mesefane koruduğun sürece bişey olmaz diye düşünüyorum.
Konu sahibi daha nişan tepsisine atılan paralara ve kendisine getirilen bohçaya sahip çıkamamış. Mesafesini nasıl koruyacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…