Nişanlımın ailesinden dolayı hem nişanlımdan hem ailesinden soğudum

Biz nişan öncesinden bohçaya gerek yok dedik illa ben yapıcam dedi nişanda da bugün arabaya koyarız dedi bohçayı biz sonradan istemiyoruz demedik yani kendi kendine getirip götürdü
Bunu hesabının sorulmayacağını sanmayın. Kayınvalide bir yere yazmıştır, oğluna da ağlayıp acındırmıştır kendini. Annesine ama bohça istemediler sen kendi kendine yaptın demez, size annem iyi niyetliydi kötü bir şey yapmadı der. Seviyorum dediğiniz nişanlınız çok gevşek ve ailesinin her yaptığını onaylıyor. O tepsideki paralar alınıp nişanlınız ses etmeyince üstüne soğuk su iç diyince içinizden bir şeyler kopmadı mı? Evlenince benim ailem sen olacaksın diye yalan söylüyor daha doğrusu atıyor, ne dediğinin farkında değil. Yemeğe davet etmek için ailenizi aramayınca mı beni sahipsiz sanmasınlar diye düşünüyorsunuz? Nişan tepsisindeki paranın alınması ailenizi yok sayma küçük düşürme değil mi? Veya yapmayalım denildiği halde karşılıksız bohça getirmeleri de aileniz yok sayma değil mi?

Evlenirseniz en geç 6 ay içinde koşarak kaçacaksınız. Niye işe girmeden kariyer birikim yapmadan evleniyorsunuz? Son zamanların yeni modası, aile evinde el üstünde tutulan kızlar evlenip KPSS çalışıp kocasının belirlediği hayatı yaşıyorlar.
 
ilk partta hakli ikinci partta haksizsiniz
9 sene sevgili hayati yasamissiniz görücü usulü evlenmeye karar vermissiniz gibi ailenize mi soracaklar?
evet ailelere sorarlar ama daha en başından "sizin kiza uygun biri var" tarzi tanismalarda o ailesine sormalar olur. 9 sene ailenin haberi olmadan gezdin tozdun dolastin da 9 senenin sonunda mi onlardan izin alinacak seni cagirinca?
cok mantiksiz doldurmussun kendini.
ama öncesinde yuzde yuz haklisin. boyle cingene kilikli evdeki seyleri ic eden insanladla aile kurulmaz
 
Tam emin değilseniz nişanlılık sürecini uzatın. Ailenin içine daha fazla girin bu süreçte, yani daha çok vakit geçirmeye çalışın eminim fikirleriniz netleşicektir.
 
Biz nişan öncesinden bohçaya gerek yok dedik illa ben yapıcam dedi nişanda da bugün arabaya koyarız dedi bohçayı biz sonradan istemiyoruz demedik yani kendi kendine getirip götürdü
Dugunde takilarinda toplar goturue bunlar, aç aile .
 
Bana evlendikten sonra bize hiç kimse karışamaz benim ailem sen olacaksın annemgil bile karışamaz diyor ama annesinin yaptıklarına da hiç toz kondurmuyor
Onların normali bu çünkü, ondan garipsemiyor.
Adap bilmeyen,görgüsüz bir aile belli ki. Bohça yapmayalım denince kabul edip,sonra kendi bildiğini okuyup bohça getirip sonra kaldırıp götürmek ne bileyim size verilen paraları almak ilerde düğün takı verip paralarına da el koyabilme potansiyelini gösteriyor. O zaman eşiniz(halihazırda nişanlınız)ne var bunda, bir bardak su iç üstüne diyebilir pekala. Yukarıda da bahsettiğim gibi onların normali bu olmuş.
Yerinizde olsam evlilik kararımı gözden geçirirdim tekrar,25 yaşındasınız bir ömür bu insanların had bilmemeleri ve basit görgü kurallarına bile uymamalarına nasıl katlanacaksınız? Bence hayat bu kadar değersiz değil. Bu ufak işaretleri dikkate alıp doğru yorumlamakta fayda var.
 
Sonradan aklıma geldi. Kv o kadar görgüsüz hareketler yaparken konu sahibinin ailesi hiç mi bir şey demedi? Yani konu sahibinin ailesi için bohça işi, tepsideki paraları toplama vb şeyler sorun değil de tek sorun davet için onlardan izin almamaları mı?

Ben konu sahibinin yerinde olsam aşkımdan ölsem bile kv nin o tavırlarından dolayı kesinlikle ayrılırdım. Aynı muameleyi kızım görse kızımın ayrılmasını isterim, diretirse neden mutsuz olacağını tek tek açıklarım.

C cokdusunenbiri
 

 
Nişanlımın annesi sonradan bohçayı getirmek için ısrar etti annemi ve beni sürekli aramaya başladı. Annem de bohça falan istemiyorum yaptığın ayıp bohça da evinde kalsın diyerek tepkisini gösterdi sonradan özür dilemeler başladı ama yaptığı davranışlarla zaten gözümüzden düştüler tepsi parasını da nişanlımdan kendim isteyerek aldım zaten verecektim dedi ama ben diyene kadar hiçbir faaliyet göstermedi
 
Nişanlının annesi görgüsüz göreneksiz bir kadın, nişanlın da genelde erkeklerde görüldüğü şekilde usul bilmiyor annesinin yaptıklarını garipsemez bu sebepten. Burada devreye senin karakterin giriyor. Ben böyle düşüncesizliğe katlanamam dersen ayrıl, idare ederim dersen devam et. İdare ederim diyorsan bu idare ömür boyu sürecek, sadece mesafe koyabilirsin yapacağın bu olur
 
İşte o hareketlerden sonra nişanı atmalıydın. Nişan atmalık görgüsüzlükler olmuş, ama kapanıp gitmiş. Bu durumda seni yemeğe çağırmak için ailenden izin almamaları sorun olmamalı, çünkü bu, önceki yaşananlara göre devede kulak bile değil.
 
Tam emin değilseniz nişanlılık sürecini uzatın. Ailenin içine daha fazla girin bu süreçte, yani daha çok vakit geçirmeye çalışın eminim fikirleriniz netleşicektir.
16 yaşından beri bu 9 yıldır ailenin içinde. Daha ne kadar uzatsın içlerine girsin? Ergenlik, genç kızlık ve yetişkin zamanlarını bunlarla geçirmiş. Bu kadar zamanda olmayan değişmeyen düzelmeyen şeyler için daha ne kadar zaman harcasın? Görünen o ki karşı tarafın fikri zikri gayet net. Tepsideki paraları alırken utanmayan düğün takılarını da alır. Niye, çünkü nişanlı eş sen onların da üstüne bir bardak su iç diyecek.
 
Bu arada konu sahibinden sonra evlenecek olan baska kardes varsa o ailenin ne kadar gorgulu ne kadar ince deger veren insanlar oldugunu gorecek
 
16 yaşından beri görüştüklerini bilmiyordum konu sahibi kendi emin olamadığı için bu şekilde yorumladım. Eminse zaten konuyu konuşmanın bile anlamı yok
 
Parasında değilim hediyesinde değilim demeniz saçma ben olsam paranın da,hediyeninde gayet arkasını ararım.Ne münasebet bana verilen şeyleri bana sormadan almak.... biz buna toplumda hırsızlık diyoruz.Size getirilen bohça bile size sorulmadan geri götürülmüş.Nişanlınız asla arkanızda durmayacak hatta evlenince senin eşyalarını senden habersiz annesine verecek.Ona göre ayıp değil çünkü o ananın oğlu öyle yetişmiş.Kaynananızın erkek versiyonu ile evleneceksiniz huy ,tavır,görgü, görenek,zihniyet aynı....
 
16 yaşından beri görüştüklerini bilmiyordum konu sahibi kendi emin olamadığı için bu şekilde yorumladım. Eminse zaten konuyu konuşmanın bile anlamı yok
16 yaşımdan beri nişanlımın ailesiyle içli dışlı olmadım. Aile tanışması bile bu yıl oldu. Ne zaman ki ailelerin tanışma süreci başladı nişanlılık vs derken gerçek yüzlerini göstermiş oldular. Bazı şeylerin içine girilmeden farkına varılmıyor malesef.
 
Bugun size o zaman aile olacaz kimse bize karışamaz sana kimse bir sey diyemez diyor ya ayi dayi olayi yapiyor evlenince katlanarak artacak bu muhabbetler o zamanda savunacak ailesini ailesi hic bir zaman siz olmayacaksiniz kendinizi hep kapinin ardinda goreceksiniz el olarak hissettirecekler ne derseler saka yaptilar amma alingansin kim sana dedi sana karisan mi var (mutfak dolabinda ki esyalari bile kafasina gore degistecek) basit gibi gorunebilir ama sizin evinize sizden onay almadan yapilan her sey mudaheledir ama siz iyilikten anlamayan nankor olacaksiniz
 
Aile çok önemli, eşlerle olan sorunlar bile çözülüyor ama ailesiyle olan hem çözülmüyor hem sizin evliliğinizi de etkiliyor. Devam etmeyin derim o zaman. Çünkü 3 sene nişanlı kalıp 7 yıldır da evli biri olarak söylüyorum yeri gelicek kayınvalide ve kayınbabanızla müttefik olmanız gereken konular olacak evliliğiniz için. O yüzden iyi insanlar olması çok önemli.
 
Aslında basit şeyler. size saygısızlık gibi düşünüyorsanız bunlarla yapamazsınız. Ama başkaları hayli hayli yapar. çünkü aslında ne zamana kadar ailenizin hal hatirini sormaları gerekiyor ? Bunun sınırı var mı ?
Öyle sözle rencide etmeler falan yok gibi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…