Nişanlımın borçları

Hangi altin? konu sahibine altin takan kim ki 2 aya nikah var adam ev tutmamış eşya yok düğün parası yok borç ödüyor bi de altınları sakla demissiniz konu sahibinin öyle dertleri olsa annesinden yalan söyleyerek para alıp götürüp adamın eline saymaz
Ben diger msjlari okumadim ki. Ilk mesajını okuyup direk yazmistim. Eger dediginiz gibiyse durum daha da vahim gercekten. Evlenince hersey gec olablir
Nişan atmak kolay degil bize burda konuşması kolay gelebilir. Ama insan da hayatinda kac kere evlenirki herşeyi düşün ilerde sen pisman olursun kuzum

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Arkana bakmadan kac 🤐 eski nisanlimda ayni sekildeydi once 20 bin 1 ay sonra o 40 bin oluyordu e para nerde babama verdim kardesime cektim boyle boyle gitti en son borcun nekadar acik acik soyle dedim 80 bin dedi ki bence daha fazlaydi . So ra onemli deil dugunden gelen altinlarla paralarla kapatiriza geldi olay . dugune 2 ay kala ayrildim ii ki de ayrilmisim hayatim nereye gittigini blmedigim borcalri odemekle gececekti. Kosarak uzaklas cok ciddiim duzelmiyor.

Herkese merhaba.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Valla ben sana direk söyliyim nişanlından adam olmaz senden herşeyi saklıyor arkandan oyun donduruyor 3 yıl nısanlılık donemınde insan kendini toparlar ve sana her seyu anlatması gerek ben olsam hemen ayrılırım hıc de uzulmem anlıuormusun evlendikten sonra bu adam seni acta bırakır hayatın nereye para gitti neyin borcunh oduyoruz demekle gecıcek o zaman asık sıkıntıların baslar ve annenden hıc bır seyı sakalma kızım analar gelecegı gorur anlar sonradan kafaya cok vurursun iş işten gecemwden akıllı adımlar at ask sevgı karın doyurmuyor inam

Ya herkes ayrıl demiş de borcsuz insan da cok az günümüzde. Cogu kişinin kredi karti ya da kredi borcu var. Seven insan evlenir diye düşünüyorum ben.

Hazır evlenmemişsin ayrıl. Geçiştiriyosa zilyon yere borcu vardır evlendikten sonra bir bir çıkar ortaya kafayı yicek gibi olursun.

Annenizden yalan dolanla alıp 10.000 ona borç mu verdiniz? Annenizin emeği çöpe gitmiş yazık. Ayrıca sizi böyle bir adam için mi büyüttü?

Evlenmeden maddi kaynak kümesine katılmışsınız. Görünün o ki adama hem para hem gençliğinizi yedireceksiniz.

En basitinden şöyle düşünün,bu adam eşiniz yol arkadaşınız olacak ama borcunun neden olduğundan tutun kime olduğuna dair bile net bir bilginiz yok,bilgi almak istediğinizde ise "geçiştiriliyorsunuz".kendi özsaygınızı yitirirsiniz evlenirseniz,yapmayın.

Şöyle yap; ailene söyleme, evlenince hallolur diye düşün. Düğün masraflarına da birikmiş 3 kuruşunu harca. Evlenince 5 parasız kal. O da meşhur borçları için altınlarını satsın ama o borçlar bitmesin. Sinir hastası ol. Yeni evliyim diye mutlu görünmeye çalış ama beyefendi eğlencelerinden eksik kalmasın. İçine at ve eski mutlu günlerinin hayali ile yaşa...

Herkese merhaba.
Sakın evlenmeyin.hayatiniz başkasının borcunu ödemekle gecer

Allah kimsenin basiretini baglamasin der giderim arkadas :KK55:
adam resmen düğün altınlarıyla borç ödeyeyim diye rasgele bi gelin seçmiş, bu da seviniyor benimle evlenecek diye! Yakinim olsa önune atardim kendimi yapmaaaaağğğ diye ama elden bisey gelmiyor

Nisanliyken nikâhı erteledim ama çok da burnumu sokmadım nedir ne değildir diye. Size söyle diyeyim bundan 3 sene önce 250-300bin TL parayı sadece borç için kullandı. Tamam artik borcu bitti diyorsun ama lüksü seviyor gene borçlar bitmiyor. Ailesine de yardim ediyor etsin etmesin demiyorum ama bilmiyorum başka bi hayat mümkündü. Bir baskasiyla Mantık evliliği yapıp şuan çok çok başka hayatlar sürebilirdim (kalburustu bir cok talibim cikmisti guzeldim kariyerim vardi) ama yapmadım seviyorum deyip devam ettim. Hâlâ daha oyle seviyorum devam ediyorum ama son 5 yilda kendimi güzelbile hissedemiyorum. Çok yıprandım. Yıpranırsınız yaşayan bilen 30 yaşında bir kadın olarak bunları söylüyorum.

Ay aynı benim eşim
Aslında ben düğünden önce fark etmiştim Ne zaman eline toplu para gecse abisinin iş yerinin bilmem nesi çıkar bizimki para verir, köydeki seranın çatısı uçar bizimki para verir, kızkardeşi evlendi düğün için epey para verdi (babaları yok) vs vs
Evlenince biter dedim ama bitmedi Düğünden sonra da bunlar baktım aynen devam edecek Bizimkinin ailesi sünger gibiydi mübarek Bizimki de kahraman modunda Senin nisanlin gibi borcunu kimseye söylemez , her şeyi ben hallederim havasında Neyse ben epey mücadele ederek bu işi çözdüm (çok şükür) Ama evliliğimin özellikle ilk bir senesi hep kavgayla geçti Hala eşime söylerim bunu Şimdi sadece evimize harcar
Yani bunu sundan yazdım Evlenince değişmiyor Ben eğer bu sorunu çözmesek boşanacaktim kesin kararlıydım

Ya herkes ayrıl demiş de borcsuz insan da cok az günümüzde. Cogu kişinin kredi karti ya da kredi borcu var. Seven insan evlenir diye düşünüyorum ben.
Seven insan evleniyor tabii de yıpranıyor. Buraya yazan hemen herkes konu sahibinin yol yakınken dönmesini bu yüzden tavsiye etmiş. Yıpratıcı oluyor.

Back
X