• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın borçları

Eski konularına göz gezdirdim de. Konu sahibinin babası 63 yaşında hala garsonluk yapıyormuş. Nişanlısının babası da inşaat işçisiymiş iş yok diye çalışmıyormuş. Ailesinden para alıp adama yediriyor. Neden evlenmek için... Nişanlısı markette mağaza müdürüymüş bu arada , özet geçtim soru işaretlerine.

Markette mağaza müdürü ne kadar maaş alabilir ki en fazla, o maaşla bu krediler neden çekilir ne alınır? Ailemin evi yok kira ödemesinler diye ev aldım dese ona bile razı olunur bir yerde ama adam ne yaptığını bile söylemiyor.

Üzgünüm konu sahibi ama tünelin ucu bomb*k bir yere çıkıyor gibi.

Eski konularına göz gezdirdim de. Konu sahibinin babası 63 yaşında hala garsonluk yapıyormuş. Nişanlısının babası da inşaat işçisiymiş iş yok diye çalışmıyormuş. Ailesinden para alıp adama yediriyor. Neden evlenmek için... Nişanlısı markette mağaza müdürüymüş bu arada , özet geçtim soru işaretlerine.
Babası o yaşta eve ekmek götürmek için uğraşsın kızı da evdeki paraları oğlana yedirsin çok üzüldüm

Baban 63 yaşında garsonluk yapsın sen nisanlina para ver birde gururu kırılmasın diye de annenden aldığını söyleme. Mustehak bazı şeyler ama olan ailenin 10 binine oldu.

bilmiyorum ki sürekli konu açmış, bipolar mı bir derdi mi var ? sevgisini göstermiyor, müziği açıyor dalıyor gidiyor konuşmuyor. sıkıntı var adamda belki madde falan kullanıyordur.
Bu tiple evlenebilmek için mi bu çaba? 😱😱 Bazı kızlarımız niye böyle yav.

Babası o yaşta eve ekmek götürmek için uğraşsın kızı da evdeki paraları oğlana yedirsin çok üzüldüm
Valla bu konularda hemen empati yapıyorum. Allah ' ım göstermesin böyle konular kızım var daha 6 yaşında, merhamet etsin bize inşallah. Tüm sevgimizi varlığımızı vererek büyütüyoruz. Sırf koca koca diye böyle bir şey yaparsa, kahrolurum. Benden para alıp gitsin yurtdışında avarelik yapsın ama gidip de elin kan emicisine yedirmesin.

Ayni durumu sahsim da yasadi. Soyle ki nisanlandiktan sonra bana bekarlik borcu oldugunu itiraf etti. Hic bir seye parasi yetmezdi, maasi hemen biterdi. Sonunda soylemek zorunda kaldi. Ama asla ne icin kredi cekip odedigini ogrenememistim.
Evlendikten sonra yine baska bir yere daha kredi borcu oldugu belli bir zaman sonra tartismamiz esnasinda ortaya cikti. Yine bekarliktan kalma borcu imis. Maasinin yarisi, borclarina giderdi.
Su an bosanma davasindayim ve halen o bekarlik borclarinin ne icin yapildigini bilmiyorum, asla net cevap veremedi.
Diyecegim o ki bu tip hesap kitap bilmeyen erkekler surekli borc icinde yuzer, birilerinin odemesini bekler. Ondan alir, otekine oder vs. Borc almayi aliskanlik haline getirmistir.
Iliskiye devam ederseniz benim gibi pisman olma ihtimaliniz cok yuksek.

63 yaşında baban sizin için çalışıyor,babası da yan gelip yatıyor ve sürekli para bekliyorsa sana ,o 10000 tl yi verdiğin için yazıklar olsun diyeceğim.

Bunu konuştuk sana birakcagim dedin ama yine benden gizli bir borc yaparsa benim elimde olmasının ne anlami var ki
Bence net olmayan seyler var
Bir de babanizdan dolayi annenizin tecrübe ettiği bir durumun aynısını yasama ihtimali bana "kadinlarin babalarina benzer erkeklerle evlenme "teorisini aciklar nitelikte.
Anneniz babanizi "adam etmek" icin ömrünü vermis siz de bu genç yasinizda daha kendinden önce başkaları için borcun dibine vuran "adamı " yola getirmek için ne yapmaliyim.diye soruyorsunuz.
Bence bir erkegi adam etmek bir kadinin görevi değil, onun görevi eş olmak, evlenecek olgunlukta olup hayatı paylaşma becerisine sahip olmak. O borçlar hiç bitmez, paranin nereye gittiğini de hic bilmezsiniz yazık edersiniz kendinize.
Yarın bosanmak isteseniz adamin borclari elinize kalir, kusurlu ilan edilse bile ömrünüzden maddi manevi gitmis olur.
Magaza müdürü demek! Aklima bim A101 şok gibi mağazaların bir şubesi geldi. Cok da matah bir sey degil yani aldigi da 3000-4000 TL en fazla.

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Arkana bakmadan kaç...... Ben aynı şeyleri evlilikte yaşadım. Senı güzel kandırıp sömürüyor arkana bakmadan kaç derim... Ben zor kurtuldum hala daha kurtulmuş sayılmam ateşe yürüme..Evlenınce hergun kapına yapıştırılmış icra kağıtlarını toplarsın benım gıbı..

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Kumar oynuyoe bence. Sal ipini gitsin. Ömrünü bu adamın arkasını toplamakla geçirme.

Arkana bakmadan kaç...... Ben aynı şeyleri evlilikte yaşadım. Senı güzel kandırıp sömürüyor arkana bakmadan kaç derim... Ben zor kurtuldum hala daha kurtulmuş sayılmam ateşe yürüme..Evlenınce hergun kapına yapıştırılmış icra kağıtlarını toplarsın benım gıbı..

Benden önceki nişanlısına aldıkları dön sütyen dahil Nisan salon fotolarını salon paralarina kadar ödedim adam ettim on üç sene sonra tesekkurunu travestiye aşık olarak yaptı.sakin haaa aman topukla kac

Ben yaparim ben hallederim kafasi eminim ki evlendikten sonra da devam edecek ve annesi babasi kardesleri surekli sizden gecinecek. Arkadasina lazim olacak kredi cekecek falan.
Meshur konumuz var ya 30 40 bin kazanan adam kiza en ucuz yuzugu ve 1+1 evi layik gordu... iyi kazaninca kendisinden ve esinden cok baskalarina harcar bu adamlar niyeyse. Duz memurla evlenseniz daha iyi bir yasam surersiniz gibi...

Kabul ediyorsaniz evlenin. Yoksa koşarak uzaklasin.

Back
X