• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın borçları

Nasıl başlarsa öyle devam eder. Adam borç ödemeye alışmış. Böyle bir hayatı kaldırabilirim derseniz buyurun

'' Çevreme artistlik yapam dedim, baaaak ne kaaa hayırlı bir evlat desinler diye her yere atladım, bir kısmını da çapkınlıkta yedim. '' demezler de '' Her şeye yetmeye çalışıyorum. '' derler. '' Ayyy ne kadar süpermen bir irkek. '' diyeceğiz sanki biz de.
Biz demiyoruz da diyenler var işte malesef 🤦🏻‍♀️

Aslında tüm konuları okuduğunuzda nişanlısını değil hep nişanlısının ailesini suçladığını görebilirsiniz. Nişanlısına bu borçları yaptığı için saygı bile duyuyor. Babası nişanlımı hep kullanmış , maddi yükü üstlenmiş diye onurlanıyor. Adam memnun halbuki yani abisine düğün yapmış, evde çalışmayan kardeş varmış hala ona tlf alma derdinde. Ama kendine köntör alamıyor nişanlısına aldırıyor. Eski konusunun birinde ayrılacak gibi olmuş ama sonra yine nişanlısına kıyamamış. Çook iyi anlaşıyoruz diyor , yanında saatlerce konuşmayıp uzaklara bakan nişanlısı için..
!!!Bazen bir iliskim varmi yokmu anlamiyorum beni sevdiginden eminim cunku tonla borcu varken benimle evlenmeye adim atti!!!

Fazla sozede yer birakmamis kim ne derse desin yakacak basini belli hayirlisiiiiii diyoruz boyle durumlarda

!!!Bazen bir iliskim varmi yokmu anlamiyorum beni sevdiginden eminim cunku tonla borcu varken benimle evlenmeye adim atti!!!

Fazla sozede yer birakmamis kim ne derse desin yakacak basini belli hayirlisiiiiii diyoruz boyle durumlarda
Sorma, hanfendinin sevgi anlayışı ben benden aldı burda.

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Bende eşimle 3 yillik sevgililik süreci, 1 yillik nişanlılık ve ardından 1 yillik devam eden evlilik surecimiz var..
Benimde eşim ailesine cok yardim etmis krediler cekmiş. Ablasima ev alinirken ödemesiz kredi cekip.para vermis vs. Ama ben bekarken yaptığı şeylere mudahale etmedim açıkçası. Banane aile meselesidir deyip gectim. Ama baktim işin sonu gelmiyor nişan yaptiktan sonra yavas yavas ele almaya başladım. Ele almaktan kastım kibarca duzgunce ufak ufak konusu açıldıkça fikrimi söyledim. Direk ailene yardim etme demedim de diyememde ozmaan erkek milleti sinirlenir ki demeye hakkimda yok bnce herkesin kendi ailesi.. ama yinede evlenince kesemiz ayrı olsun diye diye alttan alttan gire gire biraz düzelttim.
Ama stresli süreç. Anlattigina gore senin eşin daha fazla fedakar. Senin işin daha zor olacak gibi. Direk ayrılma. Açıkca konuş evlenince boyle devam edemeyeceginden senden bisey saklamamasi gerektiginden bahset. Ve kesenizin ayrı olmasini soyle. Illaki tamam söz diyecektir ama net konuş.
Ama konusunu açınca bile reddeder ise eger evlenme derimm. Asla duzelmez

Bende eşimle 3 yillik sevgililik süreci, 1 yillik nişanlılık ve ardından 1 yillik devam eden evlilik surecimiz var..
Benimde eşim ailesine cok yardim etmis krediler cekmiş. Ablasima ev alinirken ödemesiz kredi cekip.para vermis vs. Ama ben bekarken yaptığı şeylere mudahale etmedim açıkçası. Banane aile meselesidir deyip gectim. Ama baktim işin sonu gelmiyor nişan yaptiktan sonra yavas yavas ele almaya başladım. Ele almaktan kastım kibarca duzgunce ufak ufak konusu açıldıkça fikrimi söyledim. Direk ailene yardim etme demedim de diyememde ozmaan erkek milleti sinirlenir ki demeye hakkimda yok bnce herkesin kendi ailesi.. ama yinede evlenince kesemiz ayrı olsun diye diye alttan alttan gire gire biraz düzelttim.
Ama stresli süreç. Anlattigina gore senin eşin daha fazla fedakar. Senin işin daha zor olacak gibi. Direk ayrılma. Açıkca konuş evlenince boyle devam edemeyeceginden senden bisey saklamamasi gerektiginden bahset. Ve kesenizin ayrı olmasini soyle. Illaki tamam söz diyecektir ama net konuş.
Ama konusunu açınca bile reddeder ise eger evlenme derimm. Asla duzelmez
Kendi paramizi biriktirelim tatile gidelim de. Bu şekilde konuş. Birikim yapalm de. Biriktirdiginiz paralar sende dursun. Ona vrme. Yoksa gizli gizli yine verebilie

Açık açık konuş nişanlın ile yoksa evlenince çok kötü hüsrana uğrarsın. Çok berbat bir durum 😔

"Bu borç neyin borcu" dediğinizde adam geçiştiriyor, siz de "peki bey" deyip hayatınıza devam mı ediyorsunuz?
Yakasına yapışmıyor musunuz?

Elin oğlunun nereye harcadığını bilmediğiniz borcu için annenizden para alıyorsunuz, anneniz ayrıl der diye korkup adamın borç içinde yüzdüğünü söylemiyorsunuz. Peki bizden ne bekliyorsunuz?
Evlenip yakın başınızı o zaman.
Hemde ona minnettar bunca borcuna rağmen benimle evlenmek istiyor bunu kim yapar ki demiş haberi yok onca borçla o adamı kim ister ki ucu bucağı belirsiz bir borç paranın nereye gittiği belirsiz

Yol yakınken ayrılın,Sizin yararınıza olur.
Ömür boyu borcu bitmez nişanınızın.

işyeri açıp batırmadıysa eğer kumar ya da borsa oynama kesin vardır. Diğer türlü borç nasıl açıklanamaz. Üstelik üç yoldur birliktesiniz. Ben beş vakit namazında olup kumar oynama alışkanlığı olanları gördükten sonra herşeyi beklerim. Borçları bitmeden ve güveniniİ kazanmadan sakın evlenmeyin

Hemde ona minnettar bunca borcuna rağmen benimle evlenmek istiyor bunu kim yapar ki demiş haberi yok onca borçla o adamı kim ister ki ucu bucağı belirsiz bir borç paranın nereye gittiği belirsiz

Bu adama mı minnettar :KK57:
Adam tabii evlenmek ister. Minimum 50 bin lirayı çatır çatır harcarken "bu paralar nereye gidiyor" diye sormayan, tek lafıyla annesinden para alıp getiren kaç tane kadın bulabilir ki?
Evlenince altınları da alır, ohh ne güzel hayat. Neden evlenmesin ki?
Konu sahibinin "benimle ilgilenmiyor, uzaklara dalıyor" dediği anlarda altının güncel fiyatını düşünüyordur eminim :işsiz:

Altınların da gider evlenince. Aklini kullan. Evleniyorsan da altinlari ustune yaptır . Kasa actir bankada kendi adina oraya koy. Senden gizli alamasin. Ama eger kumar iddia vs varsa huyundan asla vazgecmez. Düzelecm fln hikayedir yani uzak durrr

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Bence kumar oynuyor. Öyle ana baba borcu değildir o ki dürüst adam zaten açar hesabı ortaya şu sebepten şuna bu sebepten buna borcum var der. Gizliyorsa kendi pisliğini örtmeye çalışıyordur.

Altınların da gider evlenince. Aklini kullan. Evleniyorsan da altinlari ustune yaptır . Kasa actir bankada kendi adina oraya koy. Senden gizli alamasin. Ama eger kumar iddia vs varsa huyundan asla vazgecmez. Düzelecm fln hikayedir yani uzak durrr
Hangi altin? konu sahibine altin takan kim ki 2 aya nikah var adam ev tutmamış eşya yok düğün parası yok borç ödüyor bi de altınları sakla demissiniz konu sahibinin öyle dertleri olsa annesinden yalan söyleyerek para alıp götürüp adamın eline saymaz

Kendinize değer vermelisiniz. Hayatınızdan, hayallerinizden, umutlarınızdan başkaları için fedakarlık etmemelisiniz. Karşınızdaki insan ve ailesi sizi sömürmek için hayatınızda, görünüşe göre. Siz kendinize değer verip dur dikebilmelisiniz bu gidişata. Umarım önce kendinizi sonra da sizin için emek vermiş olan ailenizi düşünürsünüz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X