Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

çok iyi niyetli olduğunuz için pişmanlar olmayın sonra
bu ne kadar pembiş düşünceböyle
sonra aşırı pişman olmayın da
merak ettim tapu kimin üzerine olacak daha evlenmeden
oda sevgilimin diyin de şimdi düşüp bayılayım

Nikahtan sonra alsın zaten orda sorun yok hemen şuan alacak değiller sonuçta. Mesele kimin ne kadar pay verdiği
nikahtan sonra alıcaz zaten nikaha az kaldı dkdjdjdjd

Nikahtan sonra alsın zaten orda sorun yok hemen şuan alacak değiller sonuçta. Mesele kimin ne kadar pay verdiği

Eğer nikah sonrası alınacaksa, pay verme işini de o zaman konuşun. Evlenirsiniz aynı eve girersiniz gelir gider tek kalemde toplanır zaten herkes elinde ne varsa onu verir.

Cogumuz felegin cemberinden gectik o yuzden sizi fazla iyi niyetli bulduk :) evet kimin ne kadar pay verdigi onemli ama olasi bir bosanma durumunda ev ortadan ikiye bolunemedigi icin ugrasip durursunuz.
Babayla ortak araba isi zaten çok sıkıntılı. Arabayi kullanma sirasi size gelmeyecek.
Umarim karsinizdaki insanlar iyi niyetlidir

Konu sahibi böyle aileci erkek konularına yazdığım bir özet var okuduğum konulardan toparladım buraya sa ekliyorum okuyun.
Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler. Akıllı insanmışsınız.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek için bunu planlarlar

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Kadın kendisi cinsel ilişki kuramadığı için oğlunu evlendirir ve diğer görevlerini yapsın diye. Siz destek alın ama eş terapisi alın. Eşinizin adam olacağını sanmıyorum ama en azından bir uzmandan dinler. Adamın dünyası böyle çünkü

Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.

İster nişanlı ister nikahlı alsın, ki bence de nikahtan önce almasın ama konu adam zaaateeeen arabaya eş değer para veriyor. Anlatamıyorum ki. Yani illa öbürü de arabasını satsın Banane Banane demenin manası yok. İkisi de eşit pay verecek mi verecek. Ha konu sahibi ben de satmam ama senin kadar paya ortaya koyarım dese o da okey, ama elinde koyacağı tek şey arabaysa ve adam araba fiyatına eş para verecekse hala o satsın bu satsın kavgası saçma geliyor kusurabakmayın. O zaman almasınlar ev falan o peşinatın bir şekilde verilmesi lazım değil mi sonuçta

E boşanınca ev ortadan ikiye bölünemez diye hiç kimse ev almasın o zaman, ya da herkes evlenmeden önce alsın evini. Şimdi konu sahibi karar vermiş alacaklar evi, nikahtan önce almazlar zaten ev kimin üzerine olacak kavgası çekilmez, evlenecek çift bu kavgayı vermese aileler verir yani o işle uğraşılmaz. Ne güzel ikisi ortak pay verebiliyor işte yani biri arabayı satarak öteki parasını vererek daha ne

50 000 defa araba konusu açan bir üye var burda Birken iki, üç, dört olurlar artık.

Eğer nikah sonrası alınacaksa, pay verme işini de o zaman konuşun. Evlenirsiniz aynı eve girersiniz gelir gider tek kalemde toplanır zaten herkes elinde ne varsa onu verir.
İşte bizim için gelir gider tek kalemde toplanır. Konu sahibi maddi olarak adam arabaya eşit destek vereceği halde ikna olmuyor. Takti kp ile ortak olan arabaya. Arabanın yarısı babasının zaten niye satsın adam babası da ister arabayı haklı olarak. O tamamen benim arabam değil o yüzden satamam ama senle aynı meblayı veririm diyo adam daha ne

Burada mesele araba meselesi değil. Konu sahibini rahatsız eden de muhtemelen araba olayı değil. İyi kötü birikimi ile aldığı arabayı haklı olarak elden çıkarmak istemiyor.
Üstte birisi yazmış, adam parayı nasıl verecek o da önemli. Kredi ile üstü tamamlanacaksa kadının araba vermesi yine eşit değil. Borç her türlü kadına kalacak. Ben yine diyorum evlenmeden henüz nişanlıyken maddi olarak ben olsam ne mal satarım ne mal alırım. Her türlü risk.

Yarısı babanın değil bı kısmı destek olmuş. Neden babanın üstüne yapılmış? Ve neden babasına verecek arabayı? Bunlar ciddi iki yüzlülük

Yalan söyleyene fena şeyler yapmıyorlar da ondan. Adam der aynı parayı veririm, şunu ederim bunu ederim sallar. Siz ne bakıyorsunuz. Adamın o kadar parası olduğu bile meçhul. Araba satıldıktan sonra alamadık, şöyle borcum çıktı, şöyle sıkıntı oldu diye bahane uydurmayacağı ne belli? Kuru kuruya verilen vaade göre eldeki mal satılmaz. Bana kalırsa ev nişanlıyken de alınmaz. Bu devirde insan babasına güvenemiyor çok fazla iyimsersiniz. Sizi çok üzerler. Benim dedem babama zamanında bir kazık attı. Babam kırk yılda çıkaramadı dedem öldü gitti babam kardeşleriyle yüz göz oldu hâlâ da çözemedi.

Ahh ah
Ev alsinlar tabi ama nisanlisinin kullandigi araba babayla ortak ve arabanin odemelerine devam ediliyor. Bir yandan arabanin kasko, mtv, bakimini oderken,konu sahibi istedigi sekilde tasarruf edemeyecegi kayinpederin arabasini ne yapsin. Emin olun konu sahibi o arabayi suremeyecek bile.
Ikincisi evlenmeden once hayat musterek, herkes ortak pay koysun derdim. Bosandim ve bakis acim degisti. Artik erkek daha fazla koysun diyorum. Erkek aileleri daha ortada gelin adayi yokken bile potansiyel geline mal kalmamasi icin plan yapiyorlar.
Siz birikmisinizi verip, maasinizi eve baglarken nisanliniz ayni oranda katkida bulunuyor mu onu merak ettim?

Araba parasi kadar para verebilen niye arabayi borcla alsin onun borcunu oder once. Ayrica ev esyasi dugun masrafi belki balayi masrafi vs o adamda zaten para kalmaz ki o kadar parayi bulsun versin. Yine kredi cekip birlikte odemeye gider adam. Bazi kisiler hala adam verecekmis o kadar para diyor ne kadar iyi niyetliler. Iki arabada satilmasin madem araba degerli evlenince adamin vercegi miktarla ve krediyle alinsin masraf birlikte odensin madem. Niye illa arabayi satmasi gerekiyor ki konu sahibinin.

50 000 defa araba konusu açan bir üye var burda Birken iki, üç, dört olurlar artık.
Erkek tarafinin isi gucu yalan dolan. Evlenmeden önce onu yaparim, bunu yaparim diye salliyorlar. Evlendikten sonra bisey yapmiyorlar, yapmadiklari gibi birde beklentileri oluyor

Kredi ile para verecekse zaten ne alaka beraber ödeyecekler ortak aile bütçesinden çıkacak o para da. Öyle zaten olmaz ben her şeyi adamın parayı şaaak diye ortaya koymasına göre yazdım

Çok toysun canım

Karşındaki insan bir şeyleri hesaplıyorsa sen de sorgularsın. Buradaki konu bu. Adam hesap kitap yapmış arabasını babasının üzerine yapıyor ve evlenince de ona vermeyi düşünüyor. Çünkü eşinin arabası var. Ona güveniyor. Evlilik birliği içinde bu hesaplara girmek çok çirkin. Ama erkek bunu yapıyorsa kadın da sorgulamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…