- 30 Temmuz 2022
- 1.998
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.066
- 88
- Konu Sahibi seahorse88
-
Sevgili Reinaa, umarım biraz gözünüz açılmıştır. Nişanlıyken ev almak yerine varsa birikmiş altın veya dövizde tutulsun yine de evlenmeden önce alınmasın. Her iki taraf yapsın yine birikimini. Böylece hem kimsenin hakkı kimseye geçmez hem de ak koyun kara koyun belli olur.
Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..Borc alacak sonra ya beraber odeyeceksiniz ya dugun takilariyla. Ne anladim ben o isten. Eldeki arabadan da olacaksiniz.
Eger nisanliniz kendi arabasini satar sizinkini kullanmaya devam ederseniz kayinpederinize bagimli olmayacaksiniz. Ancak tam tersi durumda o arabayi gonul rahatligiyla istediginiz zaman kullanamayacaksiniz. Siz degil, nisanliniz satsin arabasini. Ben kayinpederle ortak araba istemiyorum demelisiniz. Yoksa gelir gider buraya konu acarsiniz
Bence çakal erkeklerin yıl dönümü de olabilir. Dolandırıcılık isteği korona gibi yayılmış bunlarabugün dünya nişanlılar günü mü
Evt babasi ziraat muhendisi çiftçi kredisi ile daha uygun araba alabilmisler.S seahorse88 araba niye babasının üstüne? Arabayı indirimli almak için yapmış olabilirler mi? Çevremde çok kişi yaptı bunu
Onların arabası kaç para ediyor yani babası ödediği kadarı ve biraz daha üzerine koyup belki verecektir oğluna arabayıda kendisi ödeyecektir artık ve babasının olacaktır ev alabilmeniz için böyle birşey düşünmüşlerdir belki. Sizede bulurum dediği parayı bu şekilde verecek belki. Bunlar işin önemli noktaları sormadınız mı?Evt babasi ziraat muhendisi çiftçi kredisi ile daha uygun araba alabilmisler.
Millet de vermiş gazı işte bir şeyden haberleri yok. Babasının üstüne olan arabayı emmisine verecek hali yok tabii ki babasına verecek. Ama bu konu tekrar açıldığında aranızda, arabayı babasına verirken babasının o zaman verdiği parayı bugünkü değeri üzerinden vermesi gerektiğini söylemeni tavsiye ederim. Babasına verecekse böyle yapsın, hakkını alarak versin. O zaman senden istediğinin bir mantığı olurEvt babasi ziraat muhendisi çiftçi kredisi ile daha uygun araba alabilmisler.
Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..
Benden sana tavsıye.Ailesiyle ortak araba konusunu çözmeden evlenme. Bak evlenmeden destek olduk diyorlar, evlenince bizim araba diyorlar. Aynısını yaşadım. Arabayı temelli onlara bıraktık.Kendi arabanıda sakın satma. Bence nişanlım arabayı satsın. Babasının payını versin. Kalanı eve kullansın. Sende araba modelini artır.Merhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Çevremden görüp öğrendiğim birşey varsa o da babanin pesinati verip buyuk cogunlugunu cocugun odedigi araba kesin babanindir, belli bir sure sonra arabami getir, araba benim gibi sıkıntılar cikarir baba. Ikincisi madem arabanizi satip ev alacaksiniz, bunu nisanliyken yapacaksaniz evi onun üzerine yapmayın, hele hele babamlar kredi ceksin biz odeyelim (kredi kimin üzerine olursa ev onun uzerine olur) derse sakın derim. Ayrica evliyken de arabayi satip eve pesinat yapacaksaniz, parayi kocaniza elden vermeyin bankaya yatirin aciklama kismina ev pesinati falan yazın. Tabii bu kadar güvensizle yuva kurulur mu derseniz orasini bilemem ama sen arabani sat diyen nişanlıya supheyle yaklasirdim ben, kime kalmış benim çalışıp kendime aldığım arabayi sat demek.Merhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Gozden kacirmamaniz gereken bir nokta var. Babasiyla ortak oldugu arabaya odeme yapmaya devam ediyor. Neden kredi cekip bir araba icin daha borclanasiniz ki? Diger arabayi gozden cikarmis demekki. Babasinin uzerine olan arabayi satmama hakki varsa sizinde emeginizle aldiginiz arabayi satmama hakkiniz var.Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..
Ah lütfen, tabi ki öyle bir şey olmayacak. O araba gitti gider. Ama yine de denesin konu sahibi şansını. Sanmıyorum ama..Millet de vermiş gazı işte bir şeyden haberleri yok. Babasının üstüne olan arabayı emmisine verecek hali yok tabii ki babasına verecek. Ama bu konu tekrar açıldığında aranızda, arabayı babasına verirken babasının o zaman verdiği parayı bugünkü değeri üzerinden vermesi gerektiğini söylemeni tavsiye ederim. Babasına verecekse böyle yapsın, hakkını alarak versin. O zaman senden istediğinin bir mantığı olur
Hayır ileriki evlilik hayatımızda orada yaşamayı ikimizde istedik. yani eş durumundan onun memleketi tekirdağa tayin isteyecektim. Oradan da ev almak istedik.Nişanlınızın olduğu şehirde ev fiyatlarında büyük bir indirim mi var ? Ne kadarmış ev fiyatları ?
Eee sizi kuracaginiz evi düşünmemekle suçluyor ama o zaman kendi de kuracağı evi düşünmüyor. Hali hazirda ödediği ve ödemeye devam edeceği arabayı babasına bırakmayı teklif edebiliyor.Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..
Bacım aman sakın ha, bu adam bi Ali Cengiz oyunu çeviriyor. Uyanık ol. Nikah olmadan evlilik olmadan ne mal alın ne mal satın. Nişanlın önce babası ile ortak olan araba olayını netleştirsin ondan sonra sana müdahale etsinHayır ileriki evlilik hayatımızda orada yaşamayı ikimizde istedik. yani eş durumundan onun memleketi tekirdağa tayin isteyecektim. Oradan da ev almak istedik.
Peki neden evlenince arabayı babasına hibe edecekmiş..Benimde arabam babamın üzerineydi ona daha düşük çıkıyordu sigorta neden uyanıklık onu bende anlayamadım. Zaten para verecekmiş yani babasının olsun araba ne farkederki.
Hayır ileriki evlilik hayatımızda orada yaşamayı ikimizde istedik. yani eş durumundan onun memleketi tekirdağa tayin isteyecektim. Oradan da ev almak istedik.
Ortada bir para yok, borç harç bulabilirse bulup o da pek mümkün değil kredi harici, yine size ödetecek. Olan sizin arabaya olacak. Nişanlıniz uyanıklık yapıyor resmen. Tabi ki satmayın araba falan.Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..
Detay belli değil kiPeki neden evlenince arabayı babasına hibe edecekmiş..
Burada dediğim gibidir belki yani önemli noktalar belli değil hemen esip gürlemeden bi sormak lazım eğer bu şekildeyse mantıklı yani nikah kıyılıp evlerini alsınlar. Ha ama borçla bulacaksa bu adamla zaten hiç evlenmesin kafanın içi boş demektir.Onların arabası kaç para ediyor yani babası ödediği kadarı ve biraz daha üzerine koyup belki verecektir oğluna arabayıda kendisi ödeyecektir artık ve babasının olacaktır ev alabilmeniz için böyle birşey düşünmüşlerdir belki. Sizede bulurum dediği parayı bu şekilde verecek belki. Bunlar işin önemli noktaları sormadınız mı?
Biraz da bi yerlere borcu varmış Tahin. Araba kredisini de ödüyor galiba daha. Eve koyacağını da borç harç alacak mecbur. Evlenince 2 maaşa çıkacak, öder giderim diye düşünüyor adam. Hakikaten bu yaşta bu zeka, maşallah yani.Ortada bir para yok, borç harç bulanikirse bulup o da pek mümkün değil kredi harici yine size ödetmiş olacak. Olan sizin arabaya olacak. Nişanlıniz uyanıklık yapıyor resmen. Tabi ki satmayın araba falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?