Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Dkdjdjdj adamın kredi çekip vereceğini öğrendim kızlardan hayatım kurtuldu şuan çok sağol
 
Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..
 
S seahorse88 araba niye babasının üstüne? Arabayı indirimli almak için yapmış olabilirler mi? Çevremde çok kişi yaptı bunu
 
bugün dünya nişanlılar günü mü
Bence çakal erkeklerin yıl dönümü de olabilir. Dolandırıcılık isteği korona gibi yayılmış bunlara Ne zaman maddiyatla ilgili bir konu okusam hep erkeğin ve ailesinde görüyorum bu çıkarcılığı üst üste aynı içeriklerin olması da ürpertici
 
Evt babasi ziraat muhendisi çiftçi kredisi ile daha uygun araba alabilmisler.
Onların arabası kaç para ediyor yani babası ödediği kadarı ve biraz daha üzerine koyup belki verecektir oğluna arabayıda kendisi ödeyecektir artık ve babasının olacaktır ev alabilmeniz için böyle birşey düşünmüşlerdir belki. Sizede bulurum dediği parayı bu şekilde verecek belki. Bunlar işin önemli noktaları sormadınız mı?
 
Evt babasi ziraat muhendisi çiftçi kredisi ile daha uygun araba alabilmisler.
Millet de vermiş gazı işte bir şeyden haberleri yok. Babasının üstüne olan arabayı emmisine verecek hali yok tabii ki babasına verecek. Ama bu konu tekrar açıldığında aranızda, arabayı babasına verirken babasının o zaman verdiği parayı bugünkü değeri üzerinden vermesi gerektiğini söylemeni tavsiye ederim. Babasına verecekse böyle yapsın, hakkını alarak versin. O zaman senden istediğinin bir mantığı olur
 

Nişanlınızın olduğu şehirde ev fiyatlarında büyük bir indirim mi var ? Ne kadarmış ev fiyatları ?
 
Benden sana tavsıye.Ailesiyle ortak araba konusunu çözmeden evlenme. Bak evlenmeden destek olduk diyorlar, evlenince bizim araba diyorlar. Aynısını yaşadım. Arabayı temelli onlara bıraktık.Kendi arabanıda sakın satma. Bence nişanlım arabayı satsın. Babasının payını versin. Kalanı eve kullansın. Sende araba modelini artır.
 
Çevremden görüp öğrendiğim birşey varsa o da babanin pesinati verip buyuk cogunlugunu cocugun odedigi araba kesin babanindir, belli bir sure sonra arabami getir, araba benim gibi sıkıntılar cikarir baba. Ikincisi madem arabanizi satip ev alacaksiniz, bunu nisanliyken yapacaksaniz evi onun üzerine yapmayın, hele hele babamlar kredi ceksin biz odeyelim (kredi kimin üzerine olursa ev onun uzerine olur) derse sakın derim. Ayrica evliyken de arabayi satip eve pesinat yapacaksaniz, parayi kocaniza elden vermeyin bankaya yatirin aciklama kismina ev pesinati falan yazın. Tabii bu kadar güvensizle yuva kurulur mu derseniz orasini bilemem ama sen arabani sat diyen nişanlıya supheyle yaklasirdim ben, kime kalmış benim çalışıp kendime aldığım arabayi sat demek.
 
Gozden kacirmamaniz gereken bir nokta var. Babasiyla ortak oldugu arabaya odeme yapmaya devam ediyor. Neden kredi cekip bir araba icin daha borclanasiniz ki? Diger arabayi gozden cikarmis demekki. Babasinin uzerine olan arabayi satmama hakki varsa sizinde emeginizle aldiginiz arabayi satmama hakkiniz var.

Ayrica arabanizi satacaksaniz nikahtan once evi almak daha mantikli degil mi?. Olasi bir bosanma durumunda Esiniz sadece odenen kredi kadar hak sahibi olacak. Diger turlu evin yarisinda, sizin bekarken alip evlilik icinde satip odediginiz pesinatin dahi yarisinda hak sahibi olacak
 
Ah lütfen, tabi ki öyle bir şey olmayacak. O araba gitti gider. Ama yine de denesin konu sahibi şansını. Sanmıyorum ama..
 
Nişanlınızın olduğu şehirde ev fiyatlarında büyük bir indirim mi var ? Ne kadarmış ev fiyatları ?
Hayır ileriki evlilik hayatımızda orada yaşamayı ikimizde istedik. yani eş durumundan onun memleketi tekirdağa tayin isteyecektim. Oradan da ev almak istedik.
 
Eee sizi kuracaginiz evi düşünmemekle suçluyor ama o zaman kendi de kuracağı evi düşünmüyor. Hali hazirda ödediği ve ödemeye devam edeceği arabayı babasına bırakmayı teklif edebiliyor.

Size sunacağı teklif su olmalıydı. Ben elimde ki arabayı satayım, babamın ödediği kısmı ona vereyim ,kalanı da ev için kullanırız. Sende senin arabayı satma ,modelini de yükseltme ,elinde ki parayı da ver eve katalım. Bence o zaman siz de tamam derdiniz. Böylece yeniden kredi çekip araba alma külfetinden de kurtulurdunuz
 
Hayır ileriki evlilik hayatımızda orada yaşamayı ikimizde istedik. yani eş durumundan onun memleketi tekirdağa tayin isteyecektim. Oradan da ev almak istedik.
Bacım aman sakın ha, bu adam bi Ali Cengiz oyunu çeviriyor. Uyanık ol. Nikah olmadan evlilik olmadan ne mal alın ne mal satın. Nişanlın önce babası ile ortak olan araba olayını netleştirsin ondan sonra sana müdahale etsin
 
Benimde arabam babamın üzerineydi ona daha düşük çıkıyordu sigorta neden uyanıklık onu bende anlayamadım. Zaten para verecekmiş yani babasının olsun araba ne farkederki.
Peki neden evlenince arabayı babasına hibe edecekmiş..
 
Hayır ileriki evlilik hayatımızda orada yaşamayı ikimizde istedik. yani eş durumundan onun memleketi tekirdağa tayin isteyecektim. Oradan da ev almak istedik.

Bir imada bulunmadım. Tekirdağ'da ev fiyatlarında gerçekten avantajlı bir durum mu var , diye merak ettim.
 
Ortada bir para yok, borç harç bulabilirse bulup o da pek mümkün değil kredi harici, yine size ödetecek. Olan sizin arabaya olacak. Nişanlıniz uyanıklık yapıyor resmen. Tabi ki satmayın araba falan.
 
Son düzenleme:
Peki neden evlenince arabayı babasına hibe edecekmiş..
Detay belli değil ki
Burada dediğim gibidir belki yani önemli noktalar belli değil hemen esip gürlemeden bi sormak lazım eğer bu şekildeyse mantıklı yani nikah kıyılıp evlerini alsınlar. Ha ama borçla bulacaksa bu adamla zaten hiç evlenmesin kafanın içi boş demektir.
 
Ortada bir para yok, borç harç bulanikirse bulup o da pek mümkün değil kredi harici yine size ödetmiş olacak. Olan sizin arabaya olacak. Nişanlıniz uyanıklık yapıyor resmen. Tabi ki satmayın araba falan.
Biraz da bi yerlere borcu varmış Tahin. Araba kredisini de ödüyor galiba daha. Eve koyacağını da borç harç alacak mecbur. Evlenince 2 maaşa çıkacak, öder giderim diye düşünüyor adam. Hakikaten bu yaşta bu zeka, maşallah yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…