Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Hajaoaaj daha komik bı yorum okumadim. Halk arasinda başka bi tabir var ama soylemicem bu kafadan devam

Nişanlı beyi kurnaz bulan bizler mi kötü niyetliyiz, yoksa sizler mi çok nahifsiniz gerçekten çözemedim,

Konu kimin ne kadar para koyduğu değil, o paranın nasıl konacağı, bir taraf arabayı satıp kemiksiz parayı bırakıyor masaya, diğer taraf arabayı satamıyor ama eşit parayı getiriyor, birikimi olduğunu düşünmüyorum, olsa şak diye koyar masaya zaten, o nedenle de ya babadan ya sağdan soldan borç alacak, doğal olarak kadın arabayla peşinatı yarısını zaten ödedi, edinilen borçla da adama düşenin yarısını, yani toplamda peşinatın dörtte üçünü ödüyor, krediye de ortak, nikahtan önce de alsa sonra da, adam dörtte bir ödeyecek,

Benim düşüncem de eğer çoğunu ben ödeyeceksem ev fiyatları da artmadan, bekarken kredimi de çeker üzerime alırım, evlilik yürürse iki tarafa da dert değil, beşer şaşar ya da ölümlü dünya, ev adamın üstüne nişan düştü, dörtte üçünü ödediğim ev hooop gitti, arabadan da oldum, ya da boşandım evin yarısını alır totomun üstüne otururum ki bu en iyi ihtimalle böyle, adam çirkefe yatmaz adil olursa, evi alırken adilmiş gibi gösteren adam çirkefe de yatar.

Herkes aynı mı bilemem ama benim çevremde bunları önemsemeyip her şeyini ortaya döken kadınlar, maddi nedenlerden boşanamayıp çocuğum için diye kendini avutuyor, çünkü gidecek yeri yok, kuruş parası yok, konu sahibine adamın malına mülküne çök demiyoruz, senin olanı en az onun koruduğu kadar koru diyoruz, adam evden de vazgeçmiyor babadan da, babanın hakkı daha önde, olmasın tabi ama ileride kötü olursa güvencesi durur.

Evlenmeden ev almaya kalkışmayın sakın. Aldınız diyelim o ev kimin üstüne olacak. Hiç bir hak idda edemezsiniz nişanlınız üzerine alınırsa. Evlenin önce sonra ev almaya sıra gelir.
Bende evlenmeden önce ev alma taraftarı değilim. Fakat bu ekonomik krizin bize sunamadıklarından ziyade sunmaya çalıştığı saçmasapan bir 0.69 faizle konut kredi kampanyasıyla karşı karşıyayız. Bu kampanyadan faydalanabilmek için o il/ilçede her ikimizin üzerine veya babadan anadan olan olan dahi bir mal mülkünün olmaması gerekmiş. Bende eş durumu tayini yapacaktım nişanlımın memleketine. Onunda ailesinin üzerine bir evi ve arabası var. Ama benim yok. Yani tek ben başvurabilirsem bu kampanyadan yararlanabiliyoruz. Evlenmeye yakın böyle bir işe de kalkışmalımıyım ondan da tereddütlüyüm. Tabi eğer oluyorsa çift olarak ev kredisi başvurusu ile evlenmeden önce aldığımız evinin tapusu sonradan her ikimizin üzerine yapma şartıyla olabilir. Ama böyle birşey yapmam sanırım bu durumu pek güvenilir bulmadım çünkü. Evlenmeden ev almak istemem açıkcası. Evlendikten sonra ev kredisi için araba konusu benim kafamı bulandırıyor..

Evet ama araba ona alınmış ama babasının üzerine kayıtlı. Kendisi ödüyor kredi borcunu. Babası da ufak bir katkıda bulunmuş.

Siz bir de onun memleketine gitme planınız var, yazdığım özeti okudunuz mu? Ev alırken kim kredi çelerse ev onun üzerine olur. Evlendikten sonra alınan mallar ortak ama onda bile kadından mal kaçıranlarla dolu. Sizin karşı taraf bariz plan yapan, sizin üzerinize çökecek bir aile. Sakın onlarla aynı şehire taşınmayın.

Evet ama araba ona alınmış ama babasının üzerine kayıtlı. Kendisi ödüyor kredi borcunu. Babası da ufak bir katkıda bulunmuş.
O araba asla nişanlınızın olmayacak, unutun onu. Onu hesaba katmadan hesap yapın. O arabanın kredisini hala ödüyordu nişanlınız sanırım, arabanın geliri değil gideri var size şu an.

Arabamı satmam varsa birikimim onunla aracımın modelini yükseltirim zaten nişanlınız istese de arabayı satamaz çünkü ruhsatta onun adı gözükmüyor yani araç sahibi o değil babası, evi de evlendikten sonra ortak birikim yaparsınız düğünden gelenler vs bir şekilde alırsınız. Bu arada ev konusundada krediy çeken kimse ev onun üzerine olur yani teoride ortaktır ama aile şerhi koydurmazsanız yada ortak tapu yapılmazsa istediğinde elinden çıkarır eşiniz buna mani olamazsınız. Ama evlenmeden önce edinilen tüm mallar ve miras yoluyla kazanılmış haklar kişinin kendisine aittir.
Aklınızı çalıştırın bu devirde kimseye güvenmeyin resmi nikah olmadan ortak bir mal varlığı edinmeye kalkışmayın.

Geldi yılın nişanlısı.
Araba almak artık ev almak kadar zorlaştı maalesef. Dünyanın bin bir türlü hali var. Olası bir anlaşmazlık, ayrılma durumunda kimler hangi malların peşine düşüp kapışıyor, aklınız şaşar. Dünya zengini adamlar mal kaçırıyor, neler gördüm neler.
İnsanları iyi günde tanıyamazsınız, aranız bozukken tanırsınız, bunu da unutmayın. Ondan sebep asla kendi emeğinizi satıp savurmayın derim.

Krediyle aldiginiz icin tapu ortak olmuyor. Biz noterde sormustuk. Evlendikten sonra alirsaniz esiniz yarisina sahip olacak. Genelde bir tataf digerine kalan borcu ödeyerek hakkindan feragat eder.
Evlenmeden once alırsanız esiniz sadece kredimin odenen kismina ortak oluyor.
Sizin arabayi satip ortaya koyacağınız meblag kadar nisanliniz da koyacakmis ya. Nereden bulacakmis parayi? Birikimi mi var? Bu kisim cok onemli, sagdan soldan borc alip ortaya para koymasinin anlami yok. Cunku evlendikten sonra o borcu betaber odeyeceksiniz

Ay birikimi olsa hala kredi ile araba taksiti mi öder Panda Hanım ya? Kredi çekip onu verecek işte. O krediyi de evlendikten sonra ortak ödetecek. Olan da konu sahibinin zavallı arabasına olmuş olacak.

Ay birikimi olsa hala kredi ile araba taksiti mi öder Panda Hanım ya? Kredi çekip onu verecek işte. O krediyi de evlendikten sonra ortak ödetecek. Olan da konu sahibinin zavallı arabasına olmuş olacak.

Bu kadar net konusan bir adamin belki plani vardir dusundum sonradan eline bir sekilde para gecmistir vs. Sen arabani sat, bende ortaya para koyacagim deyip borc alacaksa bu bildigin kandirmak hatta bir nevi dolandirmak oluyor bence.

Bu kadar net konusan bir adamin belki plani vardir dusundum sonradan eline bir sekilde para gecmistir vs. Sen arabani sat, bende ortaya para koyacagim deyip borc alacaksa bu bildigin kandirmak hatta bir nevi dolandirmak oluyor bence.

Yok ya düğündeki altınlar benim diye düşünüyor çok belli bence. Elini verse kolunu kaptıracak kız

Ya ben oturduğu evi senin olacak, istediğini yap diyen kaynana gördüm, ona bile inanan olmuş, gelmiş birlik yaşamaya. En son kocası ile yalnız kalabilmek için kaynanayı evden kovacak nerdeyse. Verirler öyle sözler, yükseklerden uçururlar, sonra yere çakarlar.

Arabasını neden babasına veriyor ki? Ev için katkı sağlayacağı parayı nerden alacak? Tam orta anadolu işi var ya evlenmeden aileye maddi deste görevi bizde de var hani yargılamak istemiyorum olan paylaşılsın da bu görev gibi hoşuma gitmiyor. Benm de içime sinmedi ya.. bu arada yaşım gelmiş diye telaş yapma lütfen, bu da hatalara neden oluyor.

Ortada konu sahibinin arabası var ama nişanlısının parası yok. Veririm diyor yani geniş zaman. Bak ben de şu kadar birikim yaptım diye bir şey söylenmiyor. Şimdiki arabanın kredisini ödüyor. Ortada nakit birikim olsa haklısınız her ikisi de eşit olurdu.

Parasının olmadığını bilmiyordum konu aralarını çok okumadım. Eğer krediyle veririm diyorsa ne alaka zaten saçmalık tabi ki. Bu durumda kadın adamla evleneceği için kredisine de ortak oluyor. Evi o zaman konu sahibinin üstüne yapsınlar da ömür boyu ödeyeceklerine değsin. Ama nikahtan önce alıp konu sahibinin üzerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…