Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Ben çocuklarım için yaptığım birikimleri bile ölmeden onların üstüne vermem. Karşısına biri çıkar kandırır, harcatır, kendi üstüne aldırır. Dünyanın bin türlü hali var. Ne zaman ölürüm o zaman resmen üstüne alır, ileride de hakkını ispatlayacağı bir evrak olur. Hele nişanlıyken ya da evliliğin başlarında, karşı tarafın sahip olduğuna emin olmadığım bir paraya güvenip kendi malımı asla satmam. Kenarda parası olan neden kredi çekip araba alsın? İyi zamanda herkes tatlıdır hoştur. Ufacık bir problemde insanlarda ne adalet kalır ne dürüstlük. Bunlar da bir yana araba özgürlüktür. Nişanlınızın memleketine taşınacağınızı söylüyorsunuz. Tatillerde canınız istediğinde ailenizin yanına gitmek için ya eşinizden araba alacaksınız ya da otobüse bineceksiniz. Arabaya alışmış biri bunu kolay kolay yapmak istemez. Ben her ihtimalde arabamı satmam.

Nişanlılık için bu kadar mal muhabbeti fazla geldi. Eşimin bekarken yaptıgina aldigina vs. Karışmadım hiç. Size sen sat ev alalim demesi garip. Hos siz de baya hesap kitap yapiyorsunuz. Ben 25 yasinda evlendim belki 30 larimda olsam ben de sizin gibi yapardim bilemedim ama bana garip geldi.

Biz evlenmeye yakın keseleri birleştirmiştik ama arada güven vardı, ben bu nişanlıya güvenemedim. Size arabayı sat diyip kendi arabasını babasına vermesi ne alaka? Mal mı kaçırıyor aklınca. Bir de kendi de sizinki kadar bir para koyacakmış ama Allah bilir krediyi kendi üzerine çekip evi de kendi üzerine yapacak ve ayrılma durumunda hiçbir hak iddia edemeyeceksiniz. Evlenmeden ortak mal almayın bence.

50 000 defa araba konusu açan bir üye var burda Birken iki, üç, dört olurlar artık.

Katibin Ruhu sağlam insanlar, engelli yakınları üzerinden engellilere özel araba alma hakkını kullanmışlar. O arabadan bir Allahın kuluna hayır gelir mi ? O konu sahibi de, hala arabanın sigortası vb masrafları için konu açmak yerine; bu zihniyetteki insanlarla ben ne yapıyorum diye baksa keşke.

Sevgili Reinaa, umarım biraz gözünüz açılmıştır. Nişanlıyken ev almak yerine varsa birikmiş altın veya dövizde tutulsun yine de evlenmeden önce alınmasın. Her iki taraf yapsın yine birikimini. Böylece hem kimsenin hakkı kimseye geçmez hem de ak koyun kara koyun belli olur.

Bu kadar net konusan bir adamin belki plani vardir dusundum sonradan eline bir sekilde para gecmistir vs. Sen arabani sat, bende ortaya para koyacagim deyip borc alacaksa bu bildigin kandirmak hatta bir nevi dolandirmak oluyor bence.
:) Kendi arabası güvende, çünkü kendi üstüne bile değil. Konu sahibinin arabasını eve gömdürecek. Krediyi de beraber ödetecek. Mis gibi plan işte Panda Hanım, var işte adamın planı.

Adam arabaya kattığı parayı sana verecekse mesele ne oluyor anlamadım. Arabanın modelini yükselteceksen ve bunu evliyken yapacaksan eşinle ortak paradan harcamayacak mısın?
Şöyle elime düğüne kadar büyük bir miktar başka bir yerden para gelebilir. Yükseltceksem borca harca girmeden evlenmeden arabamı yükseltmeyi düşünuyorum. Busefer mesele sen yuvamı kurmak istiyorsun arabamı kurmak istiyorsun muhabbetine döndü. sonuçta bu beni ilgilendiren bir mevzu. İlerde satılacaksa arabalar ben gönülden güvendiğim taktirde yükselttiğim arabamı iyi bir fiyata satıp ev kredisine bir miktar katkı sağlayabilirim diyorum. Bu da yanlış anlasılabiliyor. Bu yuzden şuanda en mantıklısı arabamı ya yükseltcem ya da satmayıp bekleyip gidişatı izlemek istiyorum..

:) Kendi arabası güvende, çünkü kendi üstüne bile değil. Konu sahibinin arabasını eve gömdürecek. Krediyi de beraber ödetecek. Mis gibi plan işte Panda Hanım, var işte adamın planı.

Sira kendi arabasina gelince belki satmam babama veririm demis, kem kum etmis. Belli zaten bir bit yenigi oldugu. Konu sahibi iyiki sormus, bizden kacmaz

Yani yükselttiğim arabayı satıp desteklemekten bahsettim. Sonrada ikimiz ortak başka bir kredi çekip güzel bir araba alınabilir diye düşündüm. Bunu da o yanlış anlıyor işte. Benim oncelikli amacım tabiki evlenip yuva kurmak. Ama o ve ailesiyle kendini guvence altına alabiliyorsa bende almak istiyorum. İşte bunlar hep güvensizlik doğuruyor maalesef

Gercekten merak ediyorum. Sizin ortaya koydugunuz kadar parayi nereden bulup, verecekmis? Bunu soyledi mi? Bir yer mi satilacak, ticaretle ugrasip cok iyi mi kazaniyor?

Çok toysun canım

Aklimdan gecen tek yorum.

Evlenmeden onceki kisisel yatirimlarim benimdir, evlilik icine tasimadim. Zaten nisanli ortalama bir Turk erkegi ise bu zihniyetle satmazsaniz bile evlendikten sonra sizin arabaya el koyar, kendi arabasini babacigina verir, cunku babasinin onda cok emegi vardir. Siz de kendi arabanizi kullanmak istediginizde surat yersiniz. Kiz cocuklari agacta yetisiyor biliyorsunuz sadece erkek aileleri emek veriyor.

O araba o değerde kalmamıştır ki. Ne zaman alındı anlayamadım, ama zamanında 100 bin tl kattı ise o hala 100 bin tl değildir.
Benim araba 200 250 civari eder satılsa. ben 100 koyarsan o da arabasini satmadan biryerden bulur 100 koyarim diyor. Ama işte nereden bulcak. Onunda bir sürü ödediği borcu harcı var. Bilmiyorum...

Benim araba 200 250 civari eder satılsa. ben 100 koyarsan o da arabasini satmadan biryerden bulur 100 koyarim diyor. Ama işte nereden bulcak. Onunda bir sürü ödediği borcu harcı var. Bilmiyorum...
Ay bi de borçları ödenecek. Bi de + 100 bin tl koy. Araba ise babasına veriliyor. Siz hem arabanızdan olacaksınız hem de borçlarını beraber sırtlanacaksınız.O arabayı ölseniz satmayın, yoksa kanser olur, gelir gelir araba konusu açarsınız burdaki bir üye gibi.

Hayır koyacağı parayı nereden bulacagini da soylemedi, ticaretle de ilgilenmiyor.
Borc alacak sonra ya beraber odeyeceksiniz ya dugun takilariyla. Ne anladim ben o isten. Eldeki arabadan da olacaksiniz.
Eger nisanliniz kendi arabasini satar sizinkini kullanmaya devam ederseniz kayinpederinize bagimli olmayacaksiniz. Ancak tam tersi durumda o arabayi gonul rahatligiyla istediginiz zaman kullanamayacaksiniz. Siz degil, nisanliniz satsin arabasini. Ben kayinpederle ortak araba istemiyorum demelisiniz. Yoksa gelir gider buraya konu acarsiniz

Zat-ı muhteremin kendisi niye kuracağı yuvasını düşünmemiş o halde. Niye babasını araba sahibi yapmış???? Diye sormadınız mı? Lütfen açın gözünüzü yalvarıyorum. Nişanlınız ve ailesi gibi uyanık çok var inanın.

Yeterince fedakarlık yaptığın bu ilişkide , senin daha çok fedakarlık yapmanı isteyen biri var karşında. Bir araba satılacaksa eğer ortak karara vararak satılır ya ikisidir ya hiçtir. İki araba mevcut elinizde biri çalışmadan çabalamadan destek ile gelen araba, biri hayaller ile alınmış emek verilmiş araba. Şimdi hangisini elden çıkarırsan koymaz? Emek vermediğini satarsan koymaz. O emek vermediği için; sana arabayı sat demesi. O kadar kolay o kadar basit ki çünkü emeği bilmiyor. Hayır arabanı satma, ve söylediğin lafları da yutma içine atma , sen yıllarca hayalini kurup emek verdiğin bir arabayı bu evlilik için satmak zorunda değilsin. Bu evliliğin aşaması senden ya da senin arabanı satmaktan geçmiyor . Sen arabanı yani at’ını yükselteceksin. Bu işler el birliği ile olur. Sana arabanı sat demek ile olmaz. Babasına arabayı veririm demek yerine, babama söyleyim arabayı satsın destek olsunlar falan denilir. Ben kız halimle ; ona arabayı sat diyemem. Saçma bir konu bir düşünce .

Daha evlenmeden arabayı kendi adına değil de babasının üzerine yapması sizce masum mu ? Önemli olan araba değil ki burada , asıl önemli olan adamın niyeti ve de uyanıklığı...
Benimde arabam babamın üzerineydi ona daha düşük çıkıyordu sigorta neden uyanıklık onu bende anlayamadım. Zaten para verecekmiş yani babasının olsun araba ne farkederki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…