Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Ah lütfen, tabi ki öyle bir şey olmayacak. O araba gitti gider. Ama yine de denesin konu sahibi şansını. Sanmıyorum ama..
Valla bu şekilde araba almış çok kişi tanıyorum ama eşini dolandıran olmadı şükür ya bir de sonuçta insan nişanlandığı kişiyi hani biraz olsun tanımaz mı yani

Valla bu şekilde araba almış çok kişi tanıyorum ama eşini dolandıran olmadı şükür ya bir de sonuçta insan nişanlandığı kişiyi hani biraz olsun tanımaz mı yani
Tanısa konu açmazdı sanıyorum. Şu an bu konu içine sinmemiş ki konu sahibinin, buraya yazmadan evvel zaten bunun münakaşası edilmiş.

Elinde avucunda birşey yokken, nişanlınin arabasına güvenip ev alma derdine düşmüş. Nereden bakilsa çirkin, dürüst olmayan hareketler.

Tanısa konu açmazdı sanıyorum. Şu an bu konu içine sinmemiş ki konu sahibinin, buraya yazmadan evvel zaten bunun münakaşası edilmiş.
Konu sahibi olayın sıkıntısıyla açık seçik konuşamamış ya da aklına gelmedi nerden bulacaksın parayı var mı bir planın diye sormak. Bir tanıdığım öğretmen çift ev eşyalarını beyaz eşyaları ortak aldı, kız çeyizini kendi aldı. Başkası olsa kabul etmezdi. Sonra çocuğun ailesi dededen tarla satılınca araba verdi onlara. Yani belli olmaz bu işler

Dediğiniz gibi, belli olmaz işte. Selam verdikçe borçlu çıkmasınlar da..

Dediğiniz gibi, belli olmaz işte. Selam verdikçe borçlu çıkmasınlar da..
İnşallah. Tabii ki adımları düşünerek atsın ama vayy araba neden babanın üstüne deyip fitne sokmaya gerek yok. Gayet mantıklı bir sebebi var sonuçta. İşler ilerledikçe bakılır ne oluyor…

Bir de kadını manipule ediyor. Sen evi düşünmüyorsun diye. Kendi babasına araba hibe ederken çok düşünüyor gibi

Ne saçma kendı babadına bırakıyor sen araba satıosun. Ne guzel dünya

Öncelikle kolaylıklar ve mutluklar diliyorum. Burda daha tecrübeli olanlarimizin yaptığı yorumlarda hem bir bildiği var diye düşünün, hem de her çiftin koşulları, kişilikleri, duyguları vs vs bambaşka. Lütfen daha cok kendi iç sesinizi dinleyin derim . Kendi düşünceme gelirse, bence erkek sorumluluğu daha cok almalı geçim, ev araba vs konusunda. Burda sizin ona bu yaştan sonra ogreteceginiz çok bir şey olamaz gibi. En azından hemen. Birbirinizin taviz sınırlarını, sabrını, gücünü vs vs sınanayacak duracaksınız.eger dozunda çatışmalar olursa , çok zarar görmeden orta yolu bulur birbirinize benzersiniz bu tür catismalarda. Dediğim gibi kişiden kişiye değişir bu konular ama en genel tavsiyem şu olur size . Bir olay başınıza gelmeden, o konuyla ilgili ne tepki vereceğinizi belirlemiş olmanız lazım. Yani kendinizi iyi tanımalı, bazı kırmızı çizgilerinizi belirlemeniz lazım. O biraz zorlamak isteyecek ama siz çok kavga etmeden soğuk kanlilikla Hayir deyip, dik durur ama kusmezseniz aynı zamanda , araya soğukluk sokmazsaniz kabul edecektir sonunda

benim bi arkadaşım geçen yaz evlendi kızdada çocuktada araba vardı. birini satalım ev alalım dediler. kızınkini satacaklardı çünkü kızınki eskisiydi. ama erkeğin arabasıda manuel vitesli. kız ben onu nası kullancam falan diyordu. sonra baya bi ev baktılar evlerin katladığı zamandı istedikleri gibi ev bulamayınca sıfır araç alalım dediler ikiside sattı arabayı suv otomatik vites sıfır araç aldılar kız başvurdu araç kredisine araç için önce teslim tarihi net değildi düğünden sonrayı bulabilir dediler. arkadaşımda balayından dönüşte gelir alırız diyordu arabayı ama balayına nası gitmez falan heabı yapıyorlardı son dakika ellerinde araç yok uçaklar pahalılaşmıştı. sonra son anda haber geldi araçları bayiye gelmiş düğünden 3 gün önce aracı teslim aldılar. araç evlenmeden önce arkadaşımın olmuş oldu. şimdi boşansalar çocuğun hakkı yok kız sıfır araç sahibi. ama araç kredisini arkadaşım ödüyor. çocuğuda herkes niye böyle enayilik yaptın falan dediler de. çocukta güveniyorum falan diyor. hayırlısı.

Çiftler arasında böyle hesapların yapılmasını doğru bulmuyorum. İnsanlar hayatı paylaşmak amacıyla evlenmeli, koskoca hayatı acısıyla tatlısıyla paylaşmak isteyip konu paraya gelince hesaplamaya eşitlemeye çalışmayı ben anlayamıyorum.
Yine de empati yaparsam sizinle, evlendikten sonra arabaları satıp ev almaya çalışırdım sanırım.

Sizi bir sure sonra buralarda cok gorecegim gibime geliyor

Arabayı satıp altın alın kendinize. nisanliniza da soylemeyin. Sattım borçlarımı ödedim çeyiz aldım vs. deyip kapatin konuyu. Evlendikten belli bir süre geçtikten sonra aradaki güvene ilişkinizin durumuna göre karar verirsiniz ne yapacağınıza. Bence acele etmeyin hata yapma ve pişman olma ihtimaliniz çok fazla. Adam size arabayı sat derken kendi arabasını babasına verrmeyi düşünüyor sizin kazanıp aldigniz bir mal üzerinde daha evlenmemisken üstelik böyle bir konusmayi yapması hiç güvenilir gelmedi bana.

Adamın zaten niyeti arabayı babasından almamak.oyle olsa evi aldıktan sonra niye tekrar bi araba kredisine girmek istesin.zaten araba var (babasındaki yani).
Ben senin yerinde olsam arabamı kesinlikle satmam eski olsun benim olsun.Araba rahatlığına alışmış birinin arabasiz yapması gerçekten çok zor.

Ayrıca zaten paranın nerden geleceği belli değil.kesin etraftan borç harç bulunacak onlari da düğün takılarıyla ödeyecek .bu işten hiçbir şekilde karın olmadığı gibi üstüne biton borca gireceksin.zaten hali hazırda borçları varmış.ee senin araba satılıp kendisinin ki babanın zaten, evi almak için kalan para yine krediyle odenecek,evlendikten sonra da tekrar bi araba kredisi dusunuldugune göre düğün takılarının gozden çıkarıldığı kesin.

O kadar çok kredi lafı geçti ki yazarken daraldım.

Bence sen bırak arabayı evi falan,bu evliliği ciddi ciddi gözden geçir derim..

Nişanlınız her yönden karlı bu işte..hem babası araba sahibi olacak,hem sizin birikiminizle ev peşinatı yapacak,sizi her türlü borçlara ortak edecek..hakkı olmayan arabayı sattırmak isteyen düğün takılarına da her türlü el koyar…evlenmeden önceki birikimim tasarrufu bendeydi,eşim asla sormadı,karışmadı.sizde arabayı babanıza verin madem,ev işini de evlendikten sonra düşünürsünüz böylesi daha adil olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…