Nişanlımla severek ayrıldık, Ailesi ayırdı

Arkadaşım tartışmalarımızı ailesinin öğrenmesi bir nedendi ve en büyük neden. Ve de ailesi beni oğullarını değiştiren insan olarak gördü. Biz nişanlımla başlamadan akşamları tek başına araba süremezmiş, annesi izin vermezmiş. gece geç dönemezmiş eve, annesi arardı sürekli biz bir yerdeyken, ne işin var bu saatte derdi hatırlıyorum bunları. Ben hep anlattım bunun doğru olmadığını, ailendir merak ediyorlardır ama ben kız başıma neler yapıyorum özgür irademle dedim hep, sonunda da anladı. Ailemi üzmemek için dediklerini yapıyorum dedi, annesinin tansiyonu çıkmasın diye yada babası üzülmesin diye. bende aileme düşkünümdür, bende geç kalamam eve ama kız halimle susturabiliyorum.
Onun dışında ne aldattım ve arkalarından iş çevirdim, ne saygısızlık yaptım. tek suçum adamlığı öğretmekti. Adamlığın cinsiyet değil şahsiyet meselesi olduğunu öğrettim. Ya da öyle öğrettiğimi sanmışım...

Aslında herşeyin farkındayım ama nedense kötü düşünemiyorum. Acım taze diye mi bilmiyorum , kinlenemiyorum.

peki hala anneci değildi diyorsun arkadaşım baksana aslında sende farkındasın bazı şeylerin de önceden sevginden görmezden geldin şimdi de acından kondurmuyorsun...

Ne kutsal bir anneymiş senin annen. Allah uzun ömür versin. İnşallah değer kıymet bilen vardır.
Haklısın aramamak en doğrusu, inşallah bunu başarabilirim.

peki hala anneci değildi diyorsun arkadaşım baksana aslında sende farkındasın bazı şeylerin de önceden sevginden görmezden geldin şimdi de acından kondurmuyorsun...

Benim elimi bırakmadığında anneci değil kendi fikri var dedim, 2 yıla yaklaşmıştı, ailesine olan sevgisiyle ileride eşim olacak dediği insanı ayırabiliyordu, ayıramasaydı zaten ailem evet demezdi. Bu düşüncelerinde bu zamana kadar hiç değişiklik olmadı, bir anda bitti, bir anda değişti. Görmezden gelmedim, gördüm ama o bana aksini kanıtladı. İnandım arkadaşım, inandım sadece

seni neden sevmediler biliyomusun, sevgilin yüzünden, her tartışmayı sıcağı sıcağına kendini haklı göstererek annesine anlattı 30 yaşında adam, o yüzdende kadın tek evladına kıyamadı olay bu, sen kadından önce o adama beddua et

Evet acın taze ve hala seviyorsun.
Senden vazgeçmiş olmasını hazmedemiyorsun.
Ailesini seçecekti madem niçin nişanlanana kadar benden vazgeçmemişti
neden nişanlandıktan sonra bıraktı diye kahroluyorsun.
Kendin için üzgünsün, onu kaybettiğin için üzgünsün.
Ailene karşı mahcup ve üzgünsün.

Ama senin çabalarınla sana dönmeyecek, dönse bile senin çabanla döndüğü için
bu sana iyi hissettirmeyecek. Ve senin kıymetin kalmamış olacak kolay lokma olmuş
olacaksın. Veee en en en önemlisi bu adam beni yine bırakır mı korkusuyla
devam edeceksin. Onu bu şartlarda eskisi gibi sevebilecek misin?

Yalvar yakar döndürürsün kendine döner,evlenirsiniz. Anası kendini yerlere 2 kere
atar olmadı merdivenden atar. İki gün yatar ağlar..Anası uğruna boşar bu adam seni..

Lütfen başkaları gibi buraya derdini yazıp,danışıp sonra bildiğini okuyup üzülenlerden olma.

Yazma,arama,sorma.. Çok zor olacak biliyorum.
Ona yazar gibi burada yaz,dök içini
Biz yanında oluruz..

Sen ararsan gerçekten hiç bir değerin kalmayacak,seni cepte sayacak.

Ona onsuz yaşayabildiğini göster.
Ondan vazgeçtiğini göster. Vazgeçilen olmak nasılmış anlasın.
Değiştir hattını..En yakın arkadaşı ile konuşsan iyiyim beni sevmediğini görüyorum
artık.. Önüme bakıcam.. Bir gün gerçek aşkı,doğru insanı bulucam.
Annesi için benden vazgeçen erkekle olamam ben de.

Ne zamanki seni kaybettiğini anlayacak.
O zaman aklı başına gelecek.
Korkma sevgisi güçlüyse eğer, seni başka bir erkekle hayal etmek
çıldırtmaya yeter, dönecektir..

bu ne ya ana kuzusu bende zamanında her tartısmamı anneme anlatarak hata yaptım ama benim annem kendini yerlere atmadı istemem diye ben kız halimle yeri geldi ben istiyorum ondan ayrılmam diye direttim uzatmadan kabul ettile ne doldurdular beni ona karsı nede ayrılmamı istediler cunku artık ben onu istiyorum annem babam ne derse desin ikna etmek icin herseyi yaparım kusura bakma canım ama nisanlında o yurek yokmus oyle adamlada yola cıkılmaz zaten annesinin sozune simdiden bu kanar kanıp gidiyorsa evlenince o kadın bosatırdı bile ama o cok pisman olur sen arama sorma hatasını anlıycak zaman gectikce icine oturcak bu durum cok kızıyorum boyle seylere ya

Son düzenleme:

inanmışsın sevmişsin ileride bizim de başımıza ne gelecğeinin garantisi yok belkide aynı şeyleri yaşıycaz, benim demek istediğim hani arada kafa yapılarınızla ilgili bir uyuşmazlık olur çözemediğiniz ama sen adım atarsın yada o orta yol bulunur çözülür , ama sizin yaşadığınız bambaşka birşey , belliki nişanlında seni seviyor ama arada çaresiz kalmış ileride hem kendini hemde seni daha fazla üzmemekl adına ayrılmak zorunda kalmış , bende bu yüzden diyorum adım atmaman gerekli çünkü senin düzeltebilecğein bir durum değil yaşadığın.

kızlar bence boşuna geri döner falan diye kıza ümit vereyelim..bu adamda bu ana varken sevginden ölse yine dönmezzz..sert oldu biliyorum kusuruma bakma ama bak gör senden fedakarlık bekleyecek sen aramayınca gurur yapıncada sen sevsen arar sorardın kabul ederdin bişey yapardın diye sana sitemlenecek..
şükret anası ne olduğunu belli etmiş ya bide sinsi sinsi alttan vur kaç yapıp sinirlerini yıpratsaydı o zaman anlardın demek istediğimi.. ben çektim arkadaşım aynı yaştayız ben yazdıklarından senin olgun tahammüllü bir insan olduğunu düşünüyorum ama mutlu olmak benimde hakkım diyorsan var git kendine başka yol çiz..

Ulaşmayın tabiki.
Su akar yolunu bulur...
Biraz sabır, zaman ve bolca meşguliyet ile atlatırsınız.
En azından 2 ay kadar uzak durun. Hiç bir şekilde ulaşmayın.
İçiniz soğuyacak ve daha sağlıklı düşüneceksiniz emin olun.

sana bişey deyimmi arkadaşım sakın ne ara ne sor ve kesinlikle dönme bugün nişandan döndün yarın dul olarak dönersin böyle karaktersiz adam seni korur kollarmı sanıyosun üstelik 30 yaşında öyle sevgi batsın annesinin kuklası annesi ne derse onu yapacak sen sakın dönme anne babanı düşün bugün bekar adın yarın dul olur çünkü aynı şeyleri ben yaşadım

Rahmetli annemin samimi bir arkadaşının biri benimle, biri de benim erkek kardeşimden 1 yaş büyük 2 oğlu var. Küçük oğlunun ona mektup yazdığından bahsetti. Mektupta; Anneciğim, ben sensiz yaşayamam, sana bir şey olacak diye çok korkuyorum falan demiş, bu arada çocuk bu sene 19 yaşında oluyor. O da annesinin sözünden çıkmaz, gitme deyince gitmez vs.

Ama annemin arkadaşı ben çocuklarıma hiç iyi bir şey yapmamışım, bensiz de yaşayabileceklerini, bir birey olduklarını öğretememişim, kendime bağımlı yetiştirmişim dedi. Hemen hemen aynı şey, tek fark eski nişanlınızın annesi 30 yaşındaki oğlunun kendisine bağımlı olmasından, sözünü dinlemesinden çok memnun.

Birde saygıya bizi davet edenler yokmu? Yahu böyle dengesiz insanların neresine saygılı olmalıyız, anne ve basaymış! İnsan olmayı önce öğrenememislerki anne olmazsını bilsin!

Konu sayibi arkadasım sakın hayallere bürünüp barsacaginiz gunü hayal etme, böyle dengesizler hayata geldiğine pişman ederler. Ayrıca nişanlında hiç delikanlı değilmiş, yazık sana sana deyer vermeyen biri, sevgini hak etmiyor!

Suan dünya üstüne, üstüne geliyordur ama güçlü olmaya çalış! İnan nişanlın sana sayıp çıkıp koruyamazdi ılerde!
Karı gibi herseyi gidip annesine yetiştiren anna kuzusu o.

Sana hepsi kurban olsun!

Arkadaşlar ya ararsa, ya ailem yüzündendi ama biz seviyoruz birbirimizi, gel evlenelim sonra ailelerimizin ellerini öpelim derse ne demem gerekir? Yalan konuşmayayım size, derdime ortak oldunuz, sağolun,var olun ama ben çok sevdiğimden inanmak istediğimden tamam derim ona. belki yanlış ama ne yapmam lazım

e daha ne yazsın bu insanlar
öyle bi durumda ne yapacağını söylemişsin zaten, biz hayır desek tamam barışmayım mı diceksin, yaşa ve gör o zaman

tamam canım sen evlen senden bi hevesini al sende bi bak buna ondan sonra burda konu aç beni ta nişanlıyken sevmiyordu kaynanam bilmem ne diye sen işin ciddiyetini anlamıyosun erkek adam annesi istiyor diye telefonunu değiştirmez anladınmı sana yaşadıklarımızdan örnek veriyoruz yok ararsa dayanamam sendemi hevesini almak istiyosun bu mu yani peki yarın birgün baba evine dönünce neler yaşayacaksın biliyomusnu o kılıbık sümsük anasini eteği altında oturur sana karı demez buraya yazıyorum

e daha ne yazsın bu insanlar
öyle bi durumda ne yapacağını söylemişsin zaten, biz hayır desek tamam barışmayım mı diceksin, yaşa ve gör o zaman

hayır arkadaşım, ben objektif olarak bakamıyorum olaya, sevdiğimden sadece dönerim diyorum (ki arayacağını düşünmüyorum). O dönerse güvenebilirmiyim sizce, sevgimizle ayakata kalabilirmiyiz? İnşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsınız

Öyle mi dersin Ahh ahh allah keşke mantığımı aklıma üstün kılsa... Ama tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, En azından az da olsa içimi rahatlattınız
Sevmeye, aşka bir çözüm yok farkındayım, bir umut sadece benmki, eskisi gibi elimi tutar karşı çıkar diye bir umut... ama artık umuda yer olmamalı öyle değil mi?
Uğruna kariyerimi, düzenimi evimi yurdumu bozdum ben, nereye giderse bende ona göre yol çizdim. Şimdi böyle olunca yediremiyorum, bitemez, gidemez, yapamaz diyorum. Ama bu isyanım kendime mi, ona mı, ailesine mi yoksa allaha mı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…