Tatlım modernlikle, okumakla hatta beş vakit namaz kılmakla bile insan olunmuyormuş,ben bunu öğrendim..Onların modernliklerini salla bence..
Şu anda bu durumu aşmanızı sağlayacak tek şey sevgi. Eğer o seni seviyorsa gerekli savaşı verebilecek kadar güçlüyse atlatabilirsiniz. Fakat erkekler sevip sevmediklerini hemen anlayabilen yaratıklar değil bence. Sana düşüncemi söyleyeyim; şu anda tek acı,sıkıntı çekenin kendisi olduğunu düşünüyor, ailesi ve sen arasında kalan,tercih yapmaya zorlanan oymuş gibi geliyor. Kafası eminim deli gibi karışıktır ve evet zor durumda,senden de zor durumda belki. Fakat unuttuğu henüz idrak edemediği sana olan sevgisi ve senin şu anki durumunun ondan aşağı kalır olmaması..Ayrıldığınızda gelecekte sen mutlu olduğunda,onu unuttuğunda,evlenip yuva kurduğunda ne hissedeceğini düşünmemesi. Onu mutsuzluğa iten annesine hep nefret duyucak olması..Sana sevgisi gerçekse bunların şu an farklında değil işte..
Şahsi tavsiyem onu arama,sorma,ararsa açma,doğumgünün kutlama vs..Seni kaybettiğini idrak ettir ona..Sana doğumgününde çektirdiklerinden sonra sen onun doğumgününü düşünme..Güçlü görün,güçlü hisset..Kaçan kovalanır mantığı belki ama işe yarıyor..
Daha önceki mesajımda yazdığım gibi dönerse seviyordur,dönmezse dua et ondan kurtulduğun için..
Kod:
Bence aramayin. Ararsaniz,mail atarsaniz bir sekilde ikna olup donerse yine ayni seyi yapar. Kaldi ki ikna olacak gibi de durmuyor. Birakin yaptiginin farkina varsin, sizi kaybettigini gercekten anlasin. Siz ona ulasmaya calistikca bunun olmasini engellersiniz.
Ancak zamanla sizi kaybettigini anlar, sizsiz yapamayacagini anlar, annesini karsisina almaya karar verir ve kendi istegiyle size gelirse gelir. Bu durumda bile omur boyu ailesiyle savasmak zorunda kalirsiniz..[/QUOT
Evet ulaşmayacağım, içim yansa da aramayacağım. Ailesiyle benim bir savaşım yok, onlar benimle savaşıyorlar, ne istiyorlar benden anlamadım
tavsiye için teşekkürler, bu siteye girdiğimden beri tavsiyelerinizi dinliyorum, hepimizin az çok aynı dertleri var, destek olmak, destek vermek çok önemli. sizlerle dertleşmeseydim belki de çoktan aramıştım.
Haklısın, insanlık modernikle fln olmaz. Hala sevdiğini düşünüyorum, yada öyle düşünmek istiyorum bilmiyorum. Ama arada kaldığı doğru, nasıl bir anne baba oğullarını böyle bir hale getirir anlam veremiyorum.
Aramayacağım, ne bugün ne de bir başka zaman. Hergün Allah'a sevenleri ayırma diye dualar ediyorum. Bir mesajla bitiren insanın zorla geri gelmesini sağlayamam. Allah içi kötü insanların şerrinden korusun bizi, hepimizi.
Kod:
Bence aramayin. Ararsaniz,mail atarsaniz bir sekilde ikna olup donerse yine ayni seyi yapar. Kaldi ki ikna olacak gibi de durmuyor. Birakin yaptiginin farkina varsin, sizi kaybettigini gercekten anlasin. Siz ona ulasmaya calistikca bunun olmasini engellersiniz.
Ancak zamanla sizi kaybettigini anlar, sizsiz yapamayacagini anlar, annesini karsisina almaya karar verir ve kendi istegiyle size gelirse gelir. Bu durumda bile omur boyu ailesiyle savasmak zorunda kalirsiniz..[/QUOT
Evet ulaşmayacağım, içim yansa da aramayacağım. Ailesiyle benim bir savaşım yok, onlar benimle savaşıyorlar, ne istiyorlar benden anlamadım
tavsiye için teşekkürler, bu siteye girdiğimden beri tavsiyelerinizi dinliyorum, hepimizin az çok aynı dertleri var, destek olmak, destek vermek çok önemli. sizlerle dertleşmeseydim belki de çoktan aramıştım.
Rica ederim. Cok sinirleniyorum boyle insanlara yaa oglun mutlu, kac senedir beraber, ayrilmak istemiyo sevio iste, birak ne istiyosun gencecik insanlardan. Bu neyin hirsidir,gunah degil mi ya. Saygisizlik olmamis, aldatma olmamis nedir derdin! Soylemeden edemedim, cok kiziyorum boylelerine.
Rica ederim. Cok sinirleniyorum boyle insanlara yaa oglun mutlu, kac senedir beraber, ayrilmak istemiyo sevio iste, birak ne istiyosun gencecik insanlardan. Bu neyin hirsidir,gunah degil mi ya. Saygisizlik olmamis, aldatma olmamis nedir derdin! Soylemeden edemedim, cok kiziyorum boylelerine.
Sinirlenmemek elde değil ki.. Bende çok sinirliyim ama hala tek kötü laf edemiyorum onlar hakkında, saygısız olacakmışım gibi geliyor, sanki duyunca sevdiğim insan üzülecekmiş gibi geliyor. Hayat çok garip gerçekten. Siz ne kadar saf düşünün ve sevin, karşınızdaki insanlar ne size ne sevginize ne emeğinize bakıyor.
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim. En azından insan içini dökecek bir yer arıyor ve burası bu bakımdan muazzam bir yer.
2009 da başlayan bir ilişkim 2012 de nişanlanarak sonuçlandı. Ama nişanlanana kadarki süreçte yani biz sevgiliyken bile ailesi hiç beni istemedi, evlatlarını red ettiler, oğlu için harcadıkları eğitim parasını ve hatta babası soyadını bile geri istedi. Buna neden olan ise erkek arkadaşımın aramızdaki her sorunu annesiyle paylaşmasıydı. İlk zamanlar ailesini üzmemek için ayrıldık dedi ve annesi cep telefonunu zorla değiştirdi,bana gizlice haber veriyordu bu yeni telefonum diye, ailesi ayrılmadığımızı görünce tekrar reddediyorlardı. Ama o zaman erkek arkadaşım olarak yanımda yer aldı ve ailesine karşı çıkarak elimden bırakmadı. Daha sonra ailesi farklı bir şehire taşındı ve biz huzurlu şekilde devam ettik. Ailesinin tek çocuğu ve annesi çok korumacı bir tip (benden neden korumaya çalıştı anlamadım). Aileside eninde sonunda ikna oldu ve 1 yıl sonra nişanlandık. Çok mutluyduk, ta ki ailesi tekrar nişanlımla aynı şehirde olana kadar.
Elbette her ilişkide tartışma olabiliyor ve sonunda karşılıklı anlayışla çözüme kavuşuyor. Annesi bunun böyle olmadığına inandırmış nişanlımı. Doğum günümü birlikte mutlu mesut kutladıktan sonra nişanlım annesinin yanına gitmiş ve annesi kendini yerlere atarak "istemem o kızı, ayrıl" diye ağlamış nişanlıma. Nişanlım beni aradı evden çıkarak ve "Çok kötü durum annem ağlıyor ayrıl diyor, seninle tartıştığımızı duymuş, o kız seni üzüyor, sonra enayisin sen barışıyorsun sen diyor, eski duruma geri döndük, ne yapalım?" diye benimle konuştu. Ben inanamadım, hala da inanamıyorum inanın
Bu konuşmadan sonra bana mesajla bitti dedi ve ben daha ne oluyor demeden babamı aradı ve anlaşarak ayrıldık dedi. Ailemde bende şoktayız, Adam sandığım, sevgisinin arkasında durur sandığım kişi 3 yılını verdiği nişanlısından tek bir mesajla ayrıldı. Gel görüşelim ortak bir yol buluruz dediğimde, yalvardığımda, ağladığımda ise; görüşünce sen beni kandırıyorsun, merhametimi enayiliğe vuruyorsun dedi (Annesinin lafı). Daha sonra annesinden gizli gizli bana mesajlar attı, "seni çok seviyorum, çok aşığım, imkansız artık birlikte olmamız, mesaj attığımı kimseye söyleme" dedi. 2 gün önce yine telefonunu değiştirmiş. ulaşılamıyor. Annesi babamı aradı ve "anlaşarak ayrıldılar, bir araya gelmeyelim birdaha, altınlarımızı adres vereyim oraya kargolayın" dedi.
Ne yaptım da ben bu hale geldi, neden ailesi beni istemedi, sevenleri ayırmak günah değilmi? Psikolojim bozuldu, 20 yıl yaşlandım, yemek yiyemiyorum, kimseyle konuşamıyorum, ailem yanımda destekler ama nefes alamıyorum, inanamıyorum. Beni yarı yolda bıraktığına inanamıyorum. Hayata devam edebilmek için hiç umudum yok, psikolojik destekle ayakta duruyorum.
En yakın arkadaşını arayıp anlattım durumu, çok şaşırdı. O da çok kötü dedi, Onada anlaşamadık ayrıldık demiş, ben olayın iç yüzünü anlatınca inanamadı. Anlatmamış arkadaşına gerçeği. Belki de erkekliğine yediremedi bilmiyorum.
Arkadaşına göre beni ararmış, dönermiş, dayanamazmış acıya. Seviyomuş beni hala, seven insan bırakır mı? Beni öldürse ailem onu bırakmazdım, o neden bıraktı? Ona telefonunu değiştirdiği için maille ulaşmayı düşünüyorum, sizce beni yarı yolda bırakmasına rağmen ulaşayım mı?
Mesaj attı, çok seviyormuş beni ama evlenmemiz mümkün değilmiş. İnanmadım, nasıl inanayım ki, seven insan mutlu olmak ister, hergün görmek ister kokusunu duymak ister, imkansızmış evlilik, o yol kapanmış bizim için. Hala bana seni seviyorum diyor, mutlu ol diyor. Ben ona allah seni mutlu etmesin dedikçe canın sağolsun diyor. Daha sonra aradı, sesini duyunca titredim, nasılsın dedi. Ne yapmaya çalışıyosun dedim, sustu. kapadı telefonu. En son da mesaj attı, seni rahatsız etmeyeceğim bir daha dedi.
Kızlar ne demek oluyor bu? Seven insan bırakırmıydı?
canım bak benim durumumda seninkine benziyordu. benide eşimin ailesi istemedi sonra aynı şekilde çok baskı gördü evlatlıktan red ettiler. eşim aylarca yanlarına gitemedi kendine ayrı ev tuttu. daha neler neler ama tabi eşimin direnişlerine ve kararlılığına baktılar. sonra kendileri geldi hiçbirşey olmamaış gibi düğünü derneği çok güzel bir şekilde yaptılar. şimdi onalara göre benden iyi gelin yok. yani diyeceğim seni gerçekten seven insan annesinin ailesinin sözüne bu konularda kulak vermez ve bir şekilde onları ikna eder er yada geç.ne demek ya 30 yaşındaki adamın telefon numarasını falan annesi değiştiriyor falan. ben eşim tanıştığımda 25 yaşındaydık ikimizde ve o tam 4 yıl mücadele etti.onun için güzelim sen şükret önüne bak evlensenizde o yine annesinin sözünden çıkmaz bu tip erkekler onun için verilmiş sadakan varmış ve kısa yoldan dönmüşün. sen önüne bak ve duayı bırakama rabbim hakkımda hayırlısını ver de.
Nişanlım 30 yaşında. Kendi ayakları üstünde duran, maddi ailesine muhtaç olmayan bir insan. Ben inanamıyorum hala, daha 4 gün oldu. hergün umutla uyanıyorum, hatasını anlarda döner diye, hergün hüsran. Annesi nişanlanmadan önce beni arayıp ayrıl diye çığlık bile attı, hakaret etti, ailemde ben de bunu bilmemize rağmen nişanlımın adamlığına güvendi ve nişanlandık. Benim ailemin sevgiye saygısı var, sevenleri biz ayıramayız, senin kararına saygılıyız diyorlar, ben 27 yaşındayım. Şimdi ne oldu da değişti? neden? bu şekilde ailesine karşı çıkmış birisi neden değişti?
Yazdıklarını okuyunca gözlerim dolduMaşallah sevginizin gücüne hayran kaldım. İnşallah ömrünüz sevinç içinde bol muhabbetli geçer.. Bende o güç var, sen kadar eşin kadar mücadele ederdim ama karşımdaki insan etmeyince ne fayda
Anlamıyorum ne yapıyor, seni seviyorum diyen birisi neden imkansız der anlayamıyorum. Bu iki kelimeyi kullanınca da benim içim yanıyor.(imkansız-sevgi). iki kelime birbirine hiç yakışmıyor
Dua ediyorum, fiziksel ve ruhsal sağlığım bitik durumda, toparlanmaya çalıştıkça daha çok düşüyorum.
Yüce Allah gönlümüzden geçeni hakkımızda hayırlı etsin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?